2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
İlk zamanlar zorlanacağız canım yapacak bir şey yok bu konuda, doğaları gereği kıskanacaklar, daha kıskanmayan çocuk görmedim.
Ben çok sevdiği uzun zamandır istediği pahalı bi oyuncak vardı onu aldık, sakladık, doğumda onu vereceğiz kızıma.
Sonra bebek bakımına elinden geldiği kadar ortak etmeye çalışacağım. Ayağında sallamaya hevesleniyor, oyuncak bebek gibi onu yaptırırım
İşte bezini getirir misin kızım, bez değiştirirken ayaklarını tutar mısın kızım gibi basit şeylerle ortak ederim.
Her gece uyurken anlatıyorum, hayaller kuruyoruz bebekle ilgili yapacaklarımızı konuşuyoruz falan.
Görsen, konuşmalarını dinlesen tam bir abla dersin ama ben farkındayım içten içe fena kıskanıyor.
İnşallah en az hasarla atlatırız bu krizleri

Bir de ilk çocukla ilgili rutinleri elinizden geldiğince devam ettirin yazıyordu okuduğum bi yerde. Mesela gece uyurken sizle uyuyorsa ve siz kitap okuyorsanız buna devam edin yazıyordu. Gün içinde oyun oynamak için parka, markete gitmek için ona zaman ayırın gibi şeyler ki kendini 2.plana atılmış hissetmesin diye. İnşallah annem olacak yanımızda bir süre, bebeği güzelce emzirip, kızımla bi yarım saatliğine bir saatliğine bile olsa yürüyüşe, parka gitmeye devam edeceğim.

İnan ayni sekilde davraniyoruz her gece hayallerimiz var elleri ayaklari kucucuk olacak beraber yikicaz vb bir cok plan yapiyoruz sanirim rutin seyler hakkaten bunlar bizde oyuncak planladik aydilge getirecek sana diyoruz cok hevesleniyor ama kiskanmaktan geri kalmiyor hani velli bisi yapmiyor ama davranislari cok degisiyor huysuzluk aglama uzerimize daha cok dusmesi ekstra ilgi beklemesi vb. Elbette gecici donem bu ama zormus en az hasarla atlatiriz insallah hepimiz

Benimki üstelik beni arkadaşlarımdan, komşularımdan, babasından dahi kıskanıyor ki bebekten nasıl kıskanacak düşünemiyorum bile
Komşu geliyor mesela oturup sohbet ederken bile kıskanıyor, sürekli konuşmamızı bölüyor, bırakıp sadece onunla ilgileneyim diye.
Babasıyla akşam yanyana falan oturalım gelir hemen ortamıza girer, babayı eliyle iter falan
Allah yardımcımız olsun gerçekten.

Bence ilgsini de cekiyo cocuklarin merak da ediyolar bi arkadasimin 4bck yasinda oglu var pazar gunu bize geldielr iste bebek odasi geldi ona baktilar aaa oyle mi boyle mi fln filan cocuk cok degisik davrandi odadan cikmadi mesela, sonra bzm bebegin pusetine bakiyoduk arabaya soyle baglancak fln cocuk pusetin icine oturdu kalkmadi fln. Yani sadece kardesleri olmasa da o an en kucuk ve en ilgi cekici kisinin kendileri degil baska bi bebek olmasi mi kiskandiriyo acaba.. bi yandan da surekli merak ediyo bebegimi soruyo bebegin acikti mi, biz burda aslinda 6 kisiyiz fln diyo yazik:)

Kızlar belime ve sırtıma bıçak saplanır gibi ağrılar oluyor gündüz çok azdı ama yaklaşık 30 40 dakikadır şiddetlendi agrim sizce doğum sancisiyla alakası olabilirmi?yalancı sancı dedikleri şey olabilirmi acaba son haftalara doğru böyle sancılar yaşayan varmı 35+3 haftaligiz şuan.

Benim kızımın asla ilgisini çekmiyor bebekler. Yazın bir ay annemlerde kaldık yeğenim var o zamanlar 7 aylıktı, bir ay boyunca bir kere belki bakmıştır bebeğin yüzüne. gel kızım bi bak bi konuş sev diyorum, bebekler sevilmez ki hayvanlar sevilir diyor
Oğlana aldığımız şeyler, odası hiç umrunda bile değil.
Karnıma elini koyuyorum bak kardeşin çak yapacak şimdi diyorum hareketini hissetsin diye, yalandan evet hissettim diyip çekiyor bir saniyede
Her bebeğe karşı böyle, kendisinden küçükler asla ilgisini çekmiyor, onlar ortamda yok gibi davranıyor.

Gerçek sancılar belden başlar canım karna ve kasıklara yayılır. Takip et bakalım kaç dkda bir oluyor, bi süre daha geçmezse acile mi gitsen acaba.
Gaz sancısı falan da olabilir ya da üşütmüş olabilir misin?

Benim oğlum da öyle canim. Babasıyla konuşmama dahi müsade etmiyor. Ya da telefonum çaldığında "annecim bak telefonla konuşacağım konuşmamı bölme olur mu " deyip onay alıp öyle konuşurum. Ama son üç aydır babası el koydu olaya. Eğer böyle devam ederse bir yandan beebek bir yandan büyüğü sen kafayı yersin dedi. Artık babası duş aldırıyor o uyutuyor gece ve gündüz WC ye o götürüyor, oyuncakları Allah'tan ikisi topluyorlar ya da oyunları birlikte oynuyorlar. Doğumdan sonra En azından benden bu beklentileri oluşmaz diye umuyorum.

Sanci girip girip geciyor mu ? Yoksa surekli bir agri mi ? Kac dk suruyor ve kac dk ara ile giriyor yani duzenli mi bunlari takip ettin mi ? Canim

Biz de öyleyiz canım.
Benimki sırayla uyuyor bi babasıyla bi benimle
Tuvalet yaptırma olsun, duşunu aldırmak falan bunlarda sıkıntı çıkarmıyor babasıyla da yapıyor.
Oyun da öyle akşam uyuyana kadar adamı asla rahat bırakmıyor oyun da oyun, akşam en son uyumadan önce halay çekiyorlardı
Bebek geldiğinde sırf ben bebekle başbaşa kalmayayım diye her şeyde beni isteyecek kesin.

Benim kizimda da bingildagi öyleydi hiç bir problem olmadı genetik de olabiliyor hepsi aynı sekilde olmak zorunda değil

Bingildagi kafana takma canım
Sadece takip et ihmale gelmiyor
Sarılıgi ben bebemjn birinde dibine kadar yasadim yogun bakimlarda kaldık
Neler dediler hic endise edip sütünü etkileme
Saglicakla kavusun ins

Canım belimden sırtıma doğru oluyor sırtımdan belime doğru ara ara. Bıçak saplanması kramp tarzı bişey kasiklarim da öyle şiddetli bi ağrı yok arada nadiren kasık sancısı gibi bişey oluyor ama çoğunlukla belime kramp girer gibi oluyor.esim masaj yaptı geçti biraz ama şuan yoğun hissediyorum mesela. Geçmezse acile giderim evde magnezyum var magnezyum atayım bi tane diyorum 3 4 hafta oluyo bırakalı doktor bırakabilirsin demişti. İnşallah gerçek doğum sancısı falan değildir. Süre olarak takip edemiyorum henüz ayırt edemediğim için galiba. Bugün annemle çarşıya çıktık farkında olmadan kendimi zorlamış olabilirim bilmiyorum dediğim gibi geçmezse acile gideceğim.

Sanci girip girip geciyor mu ? Yoksa surekli bir agri mi ? Kac dk suruyor ve kac dk ara ile giriyor yani duzenli mi bunlari takip ettin mi ? Canim
Griyor mesela şiddetli oluyor ara ara şiddeti azalıyor azalıp artar gibi oluyor kasiklarim da öyle feci bi ağrı yok orda Daha Az hissediyorum. Ama dediğim gibi çoğunlukla bel ve sırtıma kramp tarzı ağrılar girer gibi hissediyorum yada bıçak sağlanması gibi. Geçmezse acile gidecegim

Geçmiş olsun canim rabbim şifa versin insallah.

bence acile gidin bir nst çekilin en azından içiniz rahatlar
kaç dk da bir geliyor?

kızlar jmtaime gibi nickli erken doğum yapan bir ark vardı nicki neydi acaba etiket yapsanız son. durumu nedir?

bence acile gidin bir nst çekilin en azından içiniz rahatlar
kaç dk da bir geliyor?
İlk gebeliğim olduğu için kaç dakikada bir olduğunu ayırt edemiyorum sanırım ama dediğim gibi biraz daha bekleyip acile gidecegim geçmezse. İnşallah vaktinde ve zamanında doğururuz hepimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…