İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz sabahBu arada icimden bir his yarin perinatolog iyi konusacak korkma diyor. Umarim yanilmiyorumdursustum tamam gittim
Bir de ilk çocukla ilgili rutinleri elinizden geldiğince devam ettirin yazıyordu okuduğum bi yerde. Mesela gece uyurken sizle uyuyorsa ve siz kitap okuyorsanız buna devam edin yazıyordu. Gün içinde oyun oynamak için parka, markete gitmek için ona zaman ayırın gibi şeyler ki kendini 2.plana atılmış hissetmesin diye. İnşallah annem olacak yanımızda bir süre, bebeği güzelce emzirip, kızımla bi yarım saatliğine bir saatliğine bile olsa yürüyüşe, parka gitmeye devam edeceğim.
Ya sen yazinca aklima geldi yanlis anlama da bu kardesler arasindaki mahremiyet konusunu nasil yapcaz. H8c arastirmadim direk aklima geldi. Cinsiyet farki onemli degil ama bez degistirirken fln gormesi acaba normal mi hic bilemedim. Ister istemez tabi gorur de dogrusu nedir ki..
Ben yine gogus kalkani veya gumus kapak dicem. Ya ben cok cektim de ondan hemen gozum onu ariyor.. Onun disinda sanki tamam gibi bezin yanina pisik kremi. Cok heycanli beKizlar hastane cantami yeniden elden gecirdim sayayim eksik bisi varsa akil verin heyecan basti yeniden canta vs yapinca
Bebek icin ;
Biri 10 lu takim ( hastane cikisi denilen) olmak uzere toplam eldivenli corapli bereli agiz mendilli 5 adet takim
İslak medil
Bez ( 2 no 1 paket )
Biberon emzik ( gerekmedikce kullanmayacagim ama bulunsun )
Sac bandi
2 muslim ortu
1 nohut battaniye orta kalinlikta
1 kundak modeli kalin battaniye
Alt acma ortusu
Kendim icin ;
2 gecelik 1 sabahlik
1 sabahlikli pijama takimi
3 cift corap
3 atlet kilot
Depent
İslak mendil
10 lu maske
Kagit havlu
Kolonya
Tarak
Eksik yok gibi sanki
Allah hepimize agiz tadiyla kullanmayi nasib etsin
.Bez degistirirken gormemesi imkansiz simdi yanina gelmede denmez benimde kafamda bu soru yikarken vs yanina gelmek isteyecek o sebeble mecbur gorecek ancak mesela benim ki suan kiz erkek ayrimini kizlarin pipisi icerde diye biliyor ama nasil olacak bilmiyorum. Mesela benim 3 abimm var ( yas farklarimiz cok ama en kucugu ile 8 12 ve 16 ) annem beni asla yanlarinda degistirmemis altimi. Nasil olacak bilmiyorum
Ya aynen bence de bqstan dikkat etmek lazim. Merak mutlaka olacaktir ama izah edince anlarlar. Sonucta senin de ozel bolgeni kimsenin gormesine izin vermedim simdi onun da oyle demek daha akla yatkin geliyor. Sonucta her istediklerini yapmiyoruz miniklerin. Uygun yasa geldiklerinde belki bir fen bilgisi vs.dergisinden aradaki fark aciklanabilir.Benim de sen yazınca aklıma geldi canım o kısmı hiç düşünemedim. Erkek yeğenimin bezini değiştirirken dikkat ediyordum ama evde sürekli bunu yapmam gerekecek, zaten kızımın bezini bile uluorta değiştirmezdim farklı bi odaya geçerdim, sanırım kızıma izah edip o şekilde ilerlemek daha doğru olacak ya da sakladıkça sakındıkça daha da merak oluşturabilir mi doğrusunu bi araştırmak lazım.
Bilemedim angelom ya aman onu da merak etmeyiversinler:) ya da gercekten cocuk.dergileri fln olurya oralardan aciklamak daha iyi. Sanki bastan sinir koymak.lazim.gibi geldi.Buna benzer şeyleri bende okumusumtum okula giden bebem var sözel ödevleri benimle sayısal ve ingilizce olan ödevleri babayla yapıyor umarım çok zorlanmam o konuda yaşı kaç olursa olsun illa ki arada kıskançlık oluyor çevrede buna çanak tutuyor tabi ki
İlk zamanlar merakını gidermek için yanında alt değiştiririm sonra yavaş yavaş çekerim .Bir anda görmesin diye çaba içine girersem merakı daha da perçinlenecek.Küçücükler zaten daha zamanla oluşacak bir şey ama çocuğun merakını gidermezsek sorun daha da büyür gibi .
Bilemedim angelom ya aman onu da merak etmeyiversinler:) ya da gercekten cocuk.dergileri fln olurya oralardan aciklamak daha iyi. Sanki bastan sinir koymak.lazim.gibi geldi.
Ya aslinda soyle deniyor. Bu konuyu bir tabu gibi gostermek yanlis. Yani sonucta o da elimiz gozumuz gibi vucudumuzun bir parcasi ama mahremiyet duygusu edinilmesi acisindan (yani kendini koruyabilsin diye) kisiye ozel bir durum oldugunu da ogretmek lazim.
Canim benim oglum 10 gun ilerde..ama bende gebelik sekeri var..diyet yapiyorum..sende seker olmadan mi ilerde?bebegin kendi potansiyeli iri olabilir bu arada doktor sorun görmediyse uzulmeBu saatlerde uykum kaçıyor, gündüz uyumalarını bırakmam lazım galiba, dün kızımı görmeye gittik neredeyse 3 hafta önden gidiyor doktorum bir anormallik görmedim sadece yapılı bir bebek diyormaşallah diyeyim ama neredeyse 3 hafta önden gitmesi beni düşündürmeye başladı var mı benim kızım gibi haftasının çok önünde olan?
Benim bebeğim de üç hafta ileride. Şeker çıkmamıştı bende de. Aynı şekilde doktor yapılı iri bir bebek diyor.Bu saatlerde uykum kaçıyor, gündüz uyumalarını bırakmam lazım galiba, dün kızımı görmeye gittik neredeyse 3 hafta önden gidiyor doktorum bir anormallik görmedim sadece yapılı bir bebek diyormaşallah diyeyim ama neredeyse 3 hafta önden gitmesi beni düşündürmeye başladı var mı benim kızım gibi haftasının çok önünde olan?
Hanımlar günaydın ikinci gebeliğim bu hayırlısıyla oğlum olacak geçen perşembe gittiğimizde makat geliş demişti doktor bu perşembe gideceğiz tekrar ama dün de sağlık ocağındaki ebeme sordum dönmesi zor dedi sizde de dönmeyen yada ilerde dönme durumu olan var mı çok canım sıkılıyor ilki normal doğum bu da hayırlısıyla normal olsun istiyorum
bugün 36+0 darısı küçük haftalı gebelere
bugün itibariyle ahududu yaprağı çayı içmeye başlandı az sonra binada merdiven çıkılacak, öğleden sonra da fırsat bulabilirsem yürüyüşbakalım ne zaman gelecek oğlumuz
Ben de spinning babies hareketlerini araştırdım malesef devlet hastanesine gidiyorum ve doktor o kadar rahat söyledi ki sanki hiç ihtimal yok gibi konuştu dönmezse sezaryen olur biter dedi ek olarak akşamdan beri pilates topumla daha bir samimileştim umarım en kısa zamanda dönerGünaydın benim de ikinci doğumum Allah nasip ederse ilki sezeryan ama bu bebeğim de henüz dönmemiş yatay bir şekilde duruyor hala .Dün kontrolüm vardı.Anne karnında bebeğin pozisyonu değiştirebilecek masajlar yapılıyor ama işin uzmanı tarafindan bilinçli şekilde yapılması lazım o şekilde dönenler oluyor.Dogum yapacağın hastaneye sor bakalım doula filan varsa yapılır niye yapılmasın .Yurt dışında böyle bir sistem olduğunu okumuştum .
Ya kiyamam hayvanlar sevilir ayrintisini cok sevdimBenim kızımın asla ilgisini çekmiyor bebekler. Yazın bir ay annemlerde kaldık yeğenim var o zamanlar 7 aylıktı, bir ay boyunca bir kere belki bakmıştır bebeğin yüzüne.gel kızım bi bak bi konuş sev diyorum, bebekler sevilmez ki hayvanlar sevilir diyor
Oğlana aldığımız şeyler, odası hiç umrunda bile değil.
Karnıma elini koyuyorum bak kardeşin çak yapacak şimdi diyorum hareketini hissetsin diye, yalandan evet hissettim diyip çekiyor bir saniyede
Her bebeğe karşı böyle, kendisinden küçükler asla ilgisini çekmiyor, onlar ortamda yok gibi davranıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?