- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Bizim babaannenin kartının günü hiç dönmüyor ne hikmetseseninki çok şanslıymış
AhahshshBenim ki kendine bakar ,maddi sorunu da yok çok şükür kimseye muhtaç değil bizi de destekler hediye anlamındageçenlerde ne konu oldu bilmiyorum da eşimle konuşurken annende para var alsın gibi bir şey söyledim .Oğlum yememiş içmemiş unutmamış kayinvalideye ilk gittiğimiz vakit babaanne sende para varmış annem söyledi bana da tablet al dedi feci utandım o zaman
Bizim iki taraf da ilk bebekte neler neler ettiler, en büyük masraf olacak şeyleri karşıladılar, bunda daha bi yelek bile örmemiş annemBide eşimin ailesine gelen ilk bebek 0 heyecan 0 hareket
Benim annemler yapıyor ikinci torun onlarında internetten biseyler alıyor keyfine göre e bebekten banyo gereçlerini kıyafetlerini falan aldı baya biseyler aldı şimdi künye yaptırıyor mesela yapmak zorunda değil ve tek babam çalışıyor buna rağmen biseyler yapmaya çalışıyorBizim iki taraf da ilk bebekte neler neler ettiler, en büyük masraf olacak şeyleri karşıladılar, bunda daha bi yelek bile örmemiş annemheveslerini aldılar sanırım.
Benimde dediğin gibi ilk doğumu yukardan bastırarak yaptılar o yüzden çok yırtılmam olmuştu dikiş ata ata bitirememislerdi kaç dikisim var diye sorduğumda sayısını onlar bile bilmiyordu çok dikişin var diye gecistirmislerdiOyyy masallah yaaa boyle guzel seyleri okuyunca cok umut doluyorum ben ilk dogumumu tam 16 saatte yaptimda
En son dogum olmuyor dediler hocalarini cagirdilar oda bu dk dan sonra imkansiz sezEryan dedi zorla dogurtturdular yukardan bastirarak ve vakum yaparakama ikinamadim sanirim cok hatirlamiyorum
Bana bı suni sancı verdiler sık sancıyla iki saatte doğurdum ama sancı sürekli geldiği için nefes alamiyodum değişik bı süreçti ama işte geldi geçtiMaşallah ilk çocukta daha uzun oluyor diye duymuştum o süreç
Benimde dediğin gibi ilk doğumu yukardan bastırarak yaptılar o yüzden çok yırtılmam olmuştu dikiş ata ata bitirememislerdi kaç dikisim var diye sorduğumda sayısını onlar bile bilmiyordu çok dikişin var diye gecistirmislerdi
Yani zorluğu şöyle tabi herkesinki farklı olabilir benimki ıkınmakta zorluk cekiyodum aşağı inmiyodu sanki ebelerde diyodu sen hiç kabız olmadin mi ikinmayi bilmiyomusun dedim iki çocuk doğurdum tabiki biliyorum ama o an öyle olmadı elimde olan bişey değildi ama sonra geldi nihayetindeAy maşallah bana da umut oluyor böyle hikayeler. gerçi benim de ilkinde hastanede doğuma kadar geçen süre 4 saatti. Bunda en fazla 2 falan olsa keşkebi de erkek doğumu daha zor oluyor diyorlar öyle bir şey var mı?
Yani normal doğum bence en sağlıklısı doğurduktan sonra acılar geciyo yanlız karnınıza bastirmalarina izin vermeyin öyle daha çok yırtılma oluyoÇok sağol
Ben de nasıl Doğum yapsam diye kararsızlık yaşıyordum.
Bebek büyük olunca da yırtılma fazla oluyor.
Bir de derinin elastikiyetiyle alakalı sanırım. Benim derim çok kalitesiz. Fazla hassas.
Yani normal doğum bence en sağlıklısı doğurduktan sonra acılar geciyo yanlız karnınıza bastirmalarina izin vermeyin öyle daha çok yırtılma oluyo
Öyle bi doğurma şekli olamaz yani anneyede zarar verebilir ki benim bı arkadasimin kaburgaları zarar görmüştü hastaneyi şikayet etmiştiİzin verip vermeme gibi bir durum olamaz ki. Çalışma şekillleri nasılsa öyle yaparlar. Doğum sırasında hastanın tercihini dinleyeceklerini sanmam. Orda bebeği risksiz bir şekilde çıkarmaya çalışırlar.
Bence burda yaniliyorsun o sekilde dogumun en basindan itibaren bastirmiyorlar son care o . bende 15 gun kaburgam kirik diye gezdim hastane hastane nefes bile alamiyordum ancak yaptiklari mudahale cok yerinde ve dogruydu cunku bebek cikmiyor kalp ritimleri bozuluyor anneninde bebeginde hayati riske giriyor ki ben yasadim kendimden geciyordum artik ve mecburlar onu yapmaya izin vermesende yapacaklar versende o andan sonra bebegi kanaldan geri cekip sezeryana da alamiyorlar ee ne olacak mecburi bir mudahale oÖyle bi doğurma şekli olamaz yani anneyede zarar verebilir ki benim bı arkadasimin kaburgaları zarar görmüştü hastaneyi şikayet etmişti
Bence burda yaniliyorsun o sekilde dogumun en basindan itibaren bastirmiyorlar son care o . bende 15 gun kaburgam kirik diye gezdim hastane hastane nefes bile alamiyordum ancak yaptiklari mudahale cok yerinde ve dogruydu cunku bebek cikmiyor kalp ritimleri bozuluyor anneninde bebeginde hayati riske giriyor ki ben yasadim kendimden geciyordum artik ve mecburlar onu yapmaya izin vermesende yapacaklar versende o andan sonra bebegi kanaldan geri cekip sezeryana da alamiyorlar ee ne olacak mecburi bir mudahale o
Aynen evet bebek kanala girip biraz ilerlerse sezeryan olmasi namumkun yapilabiliyorsa da farkli riskleri vardir zaten hep sezeryanlari 40 h yi flan bekletmezler 38 gibi alirlar ki bebek kanala yonelmesin sorun cikmasinYani doktorlardan dinlediğim kadarıyla ya öyle ya da vakumla olabiliyorsa vakumla bebeği çekiyorlar.
Bebek çıkamıyorsa öyle müdahale edilmesi gerekiyormuş.
Kendi doktorum da her şey senin istediğin gibi olmayabilir. 7-8 cm açıklıktan sonra sezaryene dönmeyiz. Başta karar ver eğer panik olacaksan şeklinde söyledi. Bakalım düşünüyorum .
Normal sartlarda 36 ve uzeri nst ye aliyor bir cok doktor herhangi bir sorun gormezse. Ama bazi doktorlar heralde risk almayalim mi diolar nedir bilmiyorum erken almaya basliyor doktor doktoru tutmuyor. Doktor herhangi bir aksilik gormeyip almamistir bence endise etme kendi ozel doktorumda almadi mesela beni hic ama devlete agriyla gidip idrar yolu enf cikinca ve seker yuksekligi su fazlaligindan dolayi nst ye almaya basladilarYa kızlar bir şey diyecem,doktor ultrasonda problem görmediği için nst ye almadı beni,36. hafta da alıyorum dedi de sizin doktorlar erken haftalarda almış ,ultrasonda bir şey mi fark ettiler ,ya da siz kendinizde bir şey mi hissettiniz şu kasılma olayını nasıl anlayacaz .
Ya kızlar bir şey diyecem,doktor ultrasonda problem görmediği için nst ye almadı beni,36. hafta da alıyorum dedi de sizin doktorlar erken haftalarda almış ,ultrasonda bir şey mi fark ettiler ,ya da siz kendinizde bir şey mi hissettiniz şu kasılma olayını nasıl anlayacaz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?