Karnın tümünde bir sertleşme oluyorsa bu rahim kaslarının kasılma sı demek oluyor, genelde uyuşmayla başlıyor, ama bebeğin bir yerde toplanması onun sertleşmesi aynı şey değil, sizinde kasılmalar başlamış olabilir
Yarın kontrolüm var nolur nolmaz kendi çantamı da hazırliyim dedim
Depend, meme pamuğu, ıslak mendil, kağıt havlu, diş fırçası, macunu, tarak, küçük ayna
Pijama, 2 gecelik, iç çamaşırı, emzirme atleti koydum.
Başka eksik bi şey var mı kızlar?
Bende filtre kahve mi ve french press koyacağım suyu kaynatmaya küçük kahve makinesini anneme desem o heyecanla unutmaz inşallah hamileyken türk kahvesinden soğudum her gün içerdim önceden
Kızlar peki depend mi yoksa hasta bezi mi? Ben ilk ikisinde hasta bezi kullandım çünkü devamlı gelip baktılar kanamam kesildi mi diye bu sefer depend alsam sıkıntı olur mu bilemedim
Bende filtre kahve mi ve french press koyacağım suyu kaynatmaya küçük kahve makinesini anneme desem o heyecanla unutmaz inşallah hamileyken türk kahvesinden soğudum her gün içerdim önceden
Kızlar hastanneniz vermiyor mu hasta bezini? Ben ilkinde depend aldım ama kullandırmadılar hep kendileri verdi hatta eve geçerken bile yanıma yedek verdiler hala yoğun kanamam var diye. Depend de elimde patladı o yüzden almadım bu sefer
Kızlar hastanneniz vermiyor mu hasta bezini? Ben ilkinde depend aldım ama kullandırmadılar hep kendileri verdi hatta eve geçerken bile yanıma yedek verdiler hala yoğun kanamam var diye. Depend de elimde patladı o yüzden almadım bu sefer
15-16 saat beklemekte sakıncalı değil mi acaba hem anne, hem bebek için? baktık olmuyor sezeryana alsın ne yapalım ucunda ölüm yok sonuçta. Ben ikisinden de korkuyorum tabii, sonra diyorum herkes doğuruyor bende doğururum
Bebek için sakıncalı hale gelince almışlar işte sezaryene. Ondan önce demek ki bebekte risk yoktu.
Başka arkadaşım 1-1,5 saatte suni sancıyla doğurdu. Evde 3-4 saat sancı çekmiş hastaneye gidince suni sancı vermişler 2 saatte bitmiş. Yani kişiden kişiye değişiyor.
Herkes doğuruyor hastane Ortamında sizin sağlığınızı riske atmazlar. Bir şey olursa müdahale edilir .
Bebek için sakıncalı hale gelince almışlar işte sezaryene. Ondan önce demek ki bebekte risk yoktu.
Başka arkadaşım 1-1,5 saatte suni sancıyla doğurdu. Evde 3-4 saat sancı çekmiş hastaneye gidince suni sancı vermişler 2 saatte bitmiş. Yani kişiden kişiye değişiyor.
Herkes doğuruyor hastane Ortamında sizin sağlığınızı riske atmazlar. Bir şey olursa müdahale edilir .
Sanırım normal dogum yapılacaksa en mantıklısı sancıyı mümkün oldugunca evde cekmek. Belki ev ortamının rahatligi da açılmayı kolaylaştırıyordur. Sonucta dogum icin oksitosin lazim. Hastane ortamına erken gitmek ve orada beklemek kiside gerginlik yaratıp stres hormonlarının artmasını saglayarak dogumu zorlaştırıyor da olabilir diye düşünüyorum. Ama tabi sanci baslayinca da evde bekleyeyim demek de bir o kadar zor insanin biran önce hastaneye gidesi gelir
Kızlar sezaryen olursak hastane çıkışında tayt mı yoksa elbise giymek mi daha iyi olur? Aynı şekilde normal doğum olursa çıkarken ne giymek lazım ona göre bir kıyafet alacağım.
Kızlar sezaryen olursak hastane çıkışında tayt mı yoksa elbise giymek mi daha iyi olur? Aynı şekilde normal doğum olursa çıkarken ne giymek lazım ona göre bir kıyafet alacağım.
Valla doktorun uygun görürse konforlu bir şey ben bunda da doktor uygun görürse yine kombine olmak istiyorum,baş ağrısı filan yaşamadım ben ,uyuşukluk 3-4 saat civarı sürdü ,sürekli ağrı kesici yapıyorlar zaten ağrı hissetmedim diyemem tabi ki oldu ama dayanamayacak kadar değil en zorlandığim kısım ilk ayağa kalkış oldu onu da atlatinca zaten gerisi geliyor yürüdükçe daha iyi oldum ve sık sık yürüdüm .
Anladım canim. Bide epidural de bi düğme var agrin oldukça düğmeye basıyorsun ordan ilaç geliyo otomatik diyolar. Senin öylemiydi kalcadan falanmi yaptılar ağrı kesici yoksa direk epidural kateterindenmi verdiler sırtından?