Yok canım aslında bunlar çok normal hepimiz yaşıyoruz ama kimimiz daha çok hissediyoruz kimimiz hiç hissetmiyoruz, biraz araştırdım kasılmaların düzenli ve sık olması şu dönemde erkenmiş, benim ard arda 3 kasılma oldu biri 90 civarı, biri 50 diğerinde 50deydi nst sürem doldu, böyle olunca rahim kendini doğuma hazırlıyormuş, doktorumda ondan yatş verdi kasılmaları azaltmak için ama yatamadım her yattığımda Kasım kasım kasılıyorum,
Benim de geçen hafta 3 tane 100ü geçik sayısız da 50 yi geçik kasılmam oldu ben gördüm ya şok oldum, doktor baktı gayet sakindi, biraz dolaş gel tekrar nst bakalım dedi. Bi saat kadar sonra tekrar baktırdım bu sefer sadece birkaç tane 30u bulan sancı çıktı. Doktor ne yatış ne serum ne ilaç hiçbi şey vermedi, git evinde yat dinlen 10 gün sonra tekrar gel dedi. Ben de ilk nst neden öyle çıkmıştır ki dedim. Sancı çıkmış ama düzensiz dedi önemsemedi 100lere rağmen. Bakalım yarın ne çıkacak.
Kizlar benim gobegim de acayip aşağıda duruyor. Zaten doktor 32. Hafta kontrolümde bebek çok aşağıda ayakta durma vs. Dedi. Bebeğim 28. Hafta kontrole gittiğimde baş aşağı dönmüştü internetten baktım normalde 32 haftadan sonra döner yaziyirdu. Acaba benim minnak çok erken döndüğü için mi böyle aşağılarda anlamadım ki. Düşünün 28. Hafta kontrolümde dönmüş gorunuyirdu kim bilir kaçinci haftada karnımda dönmüştür
Benim ilki mecbur sezeryan olmuştu. Epidural yaptırmıştım. Valla bence gayet iyiydi. Bir-iki gün hafif ağrı oldu ki onuda ağrı kesici yetti. Toparlanmak içinde çık zorlanmadım. Bebğimi falan kendin beşiğinden alıyordu . Normal doğumu bilmiyoeum ama sezaryen bence çok rahat. Birde doğum sancısıda çekmiyorsunbirde benim canım aşırı tatlıdır.40 gün dikişime bakmamışımdır korkudan . İsterdim normal doğum yapmak ama doktorum bile alt muayenede zorlandığımı göründe biraz tedirgin olmuştu . Bende normal doğum sonrası o alt dikişlerden çok korkuyordum ama olmadı zaten . Sanırım uzun süre dokunamazdım
Kizlar benim gobegim de acayip aşağıda duruyor. Zaten doktor 32. Hafta kontrolümde bebek çok aşağıda ayakta durma vs. Dedi. Bebeğim 28. Hafta kontrole gittiğimde baş aşağı dönmüştü internetten baktım normalde 32 haftadan sonra döner yaziyirdu. Acaba benim minnak çok erken döndüğü için mi böyle aşağılarda anlamadım ki. Düşünün 28. Hafta kontrolümde dönmüş gorunuyirdu kim bilir kaçinci haftada karnımda dönmüştür
Dönsün canım bunda endişelenecek bir şey yok bence.
Benimki ilkinde 25.haftada dönmüş demişti doktor, 28.haftada da doğum pozisyonunu almış demişti.
Bu da 32de döndü. Son kontrolde de doğum pozisyonunu almış, kafasını da güzel yerleştirmiş dedi doktor iyi bi şey olarak anlattı bence endişelenecek bir şey yoktur canım.
Ya bu akşam felaket bi gaz ağrısı var bende de ishal oldum bebeklerin ikisi de aşırı hareketli neyse ki yarın kontrolüm var canımı acıtıyorlar resmen ayağı çıkacak sanki çocuğun aşadan öyle vuruyor ki aşağıya şu akşam da bi geçeydi çok huzursuzum bu akşam
Dönsün canım bunda endişelenecek bir şey yok bence.
Benimki ilkinde 25.haftada dönmüş demişti doktor, 28.haftada da doğum pozisyonunu almış demişti.
Bu da 32de döndü. Son kontrolde de doğum pozisyonunu almış, kafasını da güzel yerleştirmiş dedi doktor iyi bi şey olarak anlattı bence endişelenecek bir şey yoktur canım.
Benim doktorum da endişelenecek birşey olarak söyledi canim. Hatta ecopirin kullanıyordum eğer ağrın olursa 34. Haftadan önce keseriz kullanmanı dedi. Baya bir asagidaymis. Benim bunyeden kaynaklanıyor sanırım birinci çocuğumda da karnım hep aşağıda duruyordu herkes doğum yaklaşmış diyorduk ki ben 32. Haftamda falandim.
Kum torbası da koymadılar bana ama arkadaşlarımdan kum torbasi konanlar oldu. Doktor 1-2 defa gelip kasiga doğru bastırdı rahmi aşağı indirmek için yapılması gereken bir şey o biraz acıtıyor ama geçiyor hemen .
Dinleme kimseyi ,tabi ki belli bir ölçüde ağrın oluyor normal olarak ama inan dayanamayacagin şeyler değil kendini de korkutma hiç .Hepsi gelip geçici şeyler şartlı gitme doğuma
Her hastane ve doktorun yaklaşımı farklı bakalım bunda nasıl bir deneyim yaşayacam bende .
Ya biri var dogumunu anlatmis sanirim guzel bir hikaye eski mesajlarima bak demis de anam sayfalarca msj var hangisine bakayim direk bulamiyormuyuz die merak ettim
Ya bu akşam felaket bi gaz ağrısı var bende de ishal oldum bebeklerin ikisi de aşırı hareketli neyse ki yarın kontrolüm var canımı acıtıyorlar resmen ayağı çıkacak sanki çocuğun aşadan öyle vuruyor ki aşağıya şu akşam da bi geçeydi çok huzursuzum bu akşam
Kızlar sezaryen olursak hastane çıkışında tayt mı yoksa elbise giymek mi daha iyi olur? Aynı şekilde normal doğum olursa çıkarken ne giymek lazım ona göre bir kıyafet alacağım.
Kızlar sezaryen olursak hastane çıkışında tayt mı yoksa elbise giymek mi daha iyi olur? Aynı şekilde normal doğum olursa çıkarken ne giymek lazım ona göre bir kıyafet alacağım.
Ay en buyuk soru bu bende de.. gecen sefer yaz oldugu icin direk elbise giymistm kulotlu corap fln da yok tabi simdi hamile kulotlu corabim var ama ona bile emin olamadm acitir mi ki diye ama acitmaz heralde ya sonucta hamile camasiri da giyebilmistm demek corap ya da hamile tayti da giyilebilir dikisin uzerine lastik gelmeyecek seyler olabilir
Benim de geçen hafta 3 tane 100ü geçik sayısız da 50 yi geçik kasılmam oldu ben gördüm ya şok oldum, doktor baktı gayet sakindi, biraz dolaş gel tekrar nst bakalım dedi. Bi saat kadar sonra tekrar baktırdım bu sefer sadece birkaç tane 30u bulan sancı çıktı. Doktor ne yatış ne serum ne ilaç hiçbi şey vermedi, git evinde yat dinlen 10 gün sonra tekrar gel dedi. Ben de ilk nst neden öyle çıkmıştır ki dedim. Sancı çıkmış ama düzensiz dedi önemsemedi 100lere rağmen. Bakalım yarın ne çıkacak.
Canım sen sancıları hissetmişmiydin nstde görünenleri, benim doktorda tam tersi, diyorum evde çocuk var ben yatamam, benim yatış vermem gerekir senin kararın dedi, benim geceleri yatınca çok oluyor kasılma, bakalım çarşamba yine kontrol var,
Ya biri var dogumunu anlatmis sanirim guzel bir hikaye eski mesajlarima bak demis de anam sayfalarca msj var hangisine bakayim direk bulamiyormuyuz die merak ettim
Arkadaşlar günaydın, merak ettiğim bir şey var; sağlık ocakları sizi de darlıyor mu? Doğum takibimi özelde yaptığımı doktorum olduğunu söylememe rağmen sürekli arıyor, gelmemi istiyor vs. Sağlık ocağına en fazla bir iki kere tahlil için gitmişimdir. Onlara kayıt edin her şeyi diye baskı yapıyor olabilirler ama ben istemiyorsam ne olacak? Bilgisi olan varsa merakımı gidermek isterim.
Beni de tam tersi şu ana kadar hiç aramadılar… Hatta aile doktoruna gittiğimde hemşireye iki üç kez uğradım neden beni takip etmiyorsunuz diye.. Her defasında da şaşırıyor nasıl olur diye:))