Kesinlikle çekebildiğiniz kadar evde çekin, suyunuz gelmediyse tabii.Sanırım normal dogum yapılacaksa en mantıklısı sancıyı mümkün oldugunca evde cekmek. Belki ev ortamının rahatligi da açılmayı kolaylaştırıyordur. Sonucta dogum icin oksitosin lazim. Hastane ortamına erken gitmek ve orada beklemek kiside gerginlik yaratıp stres hormonlarının artmasını saglayarak dogumu zorlaştırıyor da olabilir diye düşünüyorum. Ama tabi sanci baslayinca da evde bekleyeyim demek de bir o kadar zor insanin biran önce hastaneye gidesi gelir
Her şey yolunda mı değil mi diye ben endişe edebilirim bekleyemem galibaSanırım normal dogum yapılacaksa en mantıklısı sancıyı mümkün oldugunca evde cekmek. Belki ev ortamının rahatligi da açılmayı kolaylaştırıyordur. Sonucta dogum icin oksitosin lazim. Hastane ortamına erken gitmek ve orada beklemek kiside gerginlik yaratıp stres hormonlarının artmasını saglayarak dogumu zorlaştırıyor da olabilir diye düşünüyorum. Ama tabi sanci baslayinca da evde bekleyeyim demek de bir o kadar zor insanin biran önce hastaneye gidesi gelir
Hamile pantolonu giymek dikişli iken yine en rahatı o oluyorElbise sanki daha iyi dikişi acıtmaz mı tayt.
Ben hamilelikte bile giyemedim sıkt.
3_5 dk ya indikten sonra ne kadar süre sonra doğum oluyor ya da kaç cm açıklığa ulaşmış oluyor ortalamaKesinlikle çekebildiğiniz kadar evde çekin, suyunuz gelmediyse tabii.
Ben sancılar 3-5 dkya indiğinde gittim hastaneye.
Çift isim koyun kurtulun bizim gibiHeehh iste benimde sinmez vicdan azabindan itiraf ederim bi sure sonra bu sefer benimki buyuk kavga cikarir bana yalan soyledin dieal dertsiz basina dert
Gece 1de hastanedeydim 5 de doğum oldu. Hastaneye vardığımda 2cm açıklık varmış, erken bile gitmişim ama acı eşiğim düşük. 2 cmlik açıklıkta bile sancılarım dayanılmaz şiddetliydi ama neyse ki hızlı ilerledi.Hamile pantolonu giymek dikişli iken yine en rahatı o oluyor
3_5 dk ya indikten sonra ne kadar süre sonra doğum oluyor ya da kaç cm açıklığa ulaşmış oluyor ortalama
Bizim ikimizin istediği isimden Aslan Kartal çıkıyorÇift isim koyun kurtulun bizim gibi
Ayyyy sol arka boslugumda sanci var berbat sekilde takipteyim dk sayiyorum resmen hic gilecegim yoktu allahta seni guldursun emi cok guldum hayvanat bahcesi demis yaaBizim ikimizin istediği isimden Aslan Kartal çıkıyorhayvanat bahçesi gibi asla olmaz
Biz zaten esimle anlasamadigimizdan iki isimli bizim iki cocuktaÇift isim koyun kurtulun bizim gibi
Anladım canim. Bide epidural de bi düğme var agrin oldukça düğmeye basıyorsun ordan ilaç geliyo otomatik diyolar. Senin öylemiydi kalcadan falanmi yaptılar ağrı kesici yoksa direk epidural kateterindenmi verdiler sırtından?
Anladım canım. İlk defa duyuyorum hastanede ağızdan ağrı kesici verildiğini. Genelde kalcadan yada damar yolundan veriliyor çünkü hastanedeyken. Bide bu hemşire gelip ameliyat yerine bastırdımı öyle bişeyler okudumda hemşire arada bi gelip ameliyat yerine bastiriyormus eliyle. kirli kanın atılması için öyle bişey yaptılarımı sana yada karnına kum torbası falan koydularmi?kusura bakma birz soru yağmuruna tuttum çok ağrılı bisey olduğunu söyleyenler olduda o karna bastırma olayını. Merak ediyorum bende. Ağrı eşiğim biraz düşük olduğu için endişeliyim biraz.Her kes bişey diyor haklısınız. İkiside doğum sonuçta ama hiç düşünmüyorlar konuşurken. O değilde bu gün kontrolüm vardı 2200 olmuş bebiş. Pozisyon da almış çok şükürBen şimdi kaç kilo doğuracağımi merak ediyorum şöyle temizinden 2800 3000 kilo dogursam yeter ama aşicakmiş gibi düşünüyorum
Bizimki de öyle oldu ne kavga ne dövüş varBiz zaten esimle anlasamadigimizdan iki isimli bizim iki cocukta
Anladım canım. İlk defa duyuyorum hastanede ağızdan ağrı kesici verildiğini. Genelde kalcadan yada damar yolundan veriliyor çünkü hastanedeyken. Bide bu hemşire gelip ameliyat yerine bastırdımı öyle bişeyler okudumda hemşire arada bi gelip ameliyat yerine bastiriyormus eliyle. kirli kanın atılması için öyle bişey yaptılarımı sana yada karnına kum torbası falan koydularmi?kusura bakma birz soru yağmuruna tuttum çok ağrılı bisey olduğunu söyleyenler olduda o karna bastırma olayını. Merak ediyorum bende. Ağrı eşiğim biraz düşük olduğu için endişeliyim biraz.
Benimde sezeryan olacak hatta tarih bile belli 21 aralık ile 24 Aralık arası alırız dedi doktorsenin sezeryan tarihi bellimi
Benim ilki mecbur sezeryan olmuştu. Epidural yaptırmıştım. Valla bence gayet iyiydi. Bir-iki gün hafif ağrı oldu ki onuda ağrı kesici yetti. Toparlanmak içinde çık zorlanmadım. Bebğimi falan kendin beşiğinden alıyordu . Normal doğumu bilmiyoeum ama sezaryen bence çok rahat. Birde doğum sancısıda çekmiyorsunKizlar bide ilk bebesi sezeryan olanlar bi diyin bana dogum sonrasi cok mu zor toparlanio? bi kesimde ayy sezeryan olursan cok zor ay hemen ayaklanilmiyor bilmem ne wallahi kimseyle konusasim kalmadi gorenin agzindayim oglumun okulu olmasa yeminle kapi disari adim atmicam ne meraklilar kotu tecrube anlatmaya yaaaa. Ben burda bile korkan soran olunca normal zor ama bak gececek cok guzel duygu vb teselli veriyorum ki hic birinizi reel tanimiyorum Ama insaniz sonucta destek oluyoruz birbirimize korkularimiza wala reel de gunluk hayatta ki kisiler kara haber tellalcisi yaaa
Yakında bizden sonrakilerde bizim grubu okumaya gelecekAralık annelerine bak onların çoğu sezeryan doğum oldu baya rahatlar doğumdan sonra yazdı çoğubende kalbimi ferahlatiyorum doğum hikayeleri okuya okuya
Yok canım aslında bunlar çok normal hepimiz yaşıyoruz ama kimimiz daha çok hissediyoruz kimimiz hiç hissetmiyoruz, biraz araştırdım kasılmaların düzenli ve sık olması şu dönemde erkenmiş, benim ard arda 3 kasılma oldu biri 90 civarı, biri 50 diğerinde 50deydi nst sürem doldu, böyle olunca rahim kendini doğuma hazırlıyormuş, doktorumda ondan yatş verdi kasılmaları azaltmak için ama yatamadımBenim tamamen sertleştiği de çok oluyor, bir yerde sertleştiği de. Epeydir de böyle. Endişelenecek bir durum yoktur inşallah
NerdekiKizlar birsey sorucam ama gulmeyin ,bir kisiye ait gecmis msjlar nasil bulunur ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?