Valla ben vaka olarak gitmiştim kadının 3. Doğumuydu kapıdan girdik kadın kendi kendine doğurdu bize sadece kordonu kesmek kaldı oda beklemişti doğurdu gece biz ambulansla gidene kadar bebiş beklemediYa canlarım bu kız ilk doğumunda o kadar sancıyla rağmen açılmamış ...sezeryan olmuş çocuk öyle ha diyince kanala girip orda sikismiyor ki ...hem kendini iyi hissediyorsa strese sokmayın kızı ...üstelik sancisinin başlamasının da hiç bir sakincas i olmaz Annelik hormonları devreye girer sütü bol gelir mis gibi :)))
Stres yok :) Her dogum farkli yahu ilkiyle neden kiyasliyoruz. Bir de kanamasi olmus dikkqte alinmasi gereken bi durum. Doktorlar ates ve kanamagyi her zaman bilmek ister, kotu bisi olmayabilir ama bilmesinde fayda var. Telefonla ulasamadigi icin mecburen gitmeli.Ya canlarım bu kız ilk doğumunda o kadar sancıyla rağmen açılmamış ...sezeryan olmuş çocuk öyle ha diyince kanala girip orda sikismiyor ki ...hem kendini iyi hissediyorsa strese sokmayın kızı ...üstelik sancisinin başlamasının da hiç bir sakincas i olmaz Annelik hormonları devreye girer sütü bol gelir mis gibi :)))
İyide canim benim her dogum ayni sureclerde ilerlemez ilkinde acilmadi diye 2. Sinde de acilmayacak die bir kaide yok elbette herkesin akli kendine yeter o ayriYa canlarım bu kız ilk doğumunda o kadar sancıyla rağmen açılmamış ...sezeryan olmuş çocuk öyle ha diyince kanala girip orda sikismiyor ki ...hem kendini iyi hissediyorsa strese sokmayın kızı ...üstelik sancisinin başlamasının da hiç bir sakincas i olmaz Annelik hormonları devreye girer sütü bol gelir mis gibi :)))
Ayyy bende gordum kadin 2 ikinmada dogurdu toplam 1.5 dk flan surduValla ben vaka olarak gitmiştim kadının 3. Doğumuydu kapıdan girdik kadın kendi kendine doğurdu bize sadece kordonu kesmek kaldı oda beklemişti doğurdu gece biz ambulansla gidene kadar bebiş beklemedi
Bende çok şaşırdım ona gerçekten hatta biz çocuğa oksijen takıp evde toparlayana kadar kadın lavaboda plasentayı bile çıkardı geldiAyyy bende gordum kadin 2 ikinmada dogurdu toplam 1.5 dk flan surdu
Kız sende ki soğuk kanlılığın çeyreği bende olaydı yaTamam canım .Gideceğim ..Çok sağol .Heyecanlandım valla çok .
Yeni yılda doğum fiyatlarını duyunca benBende çok şaşırdım ona gerçekten hatta biz çocuğa oksijen takıp evde toparlayana kadar kadın lavaboda plasentayı bile çıkardı geldiekip şok abla dedim ne güzel doğurdun maşallah
Ben zam gelmeden iyi ki ödemişim geçen hafta 1000 lira zaman gelmiş bu haftaYeni yılda doğum fiyatlarını duyunca ben
Sende haklisin ama 1. Dogum olsa kesinlikle haklisin. Herkes kendi tecrubelerinden yararlanarak yorumlasiyor ya zatenBen çok yabancı doğum videoları izledim ...herkes son anına kadar evde çekiyor sancılarını kendi rahat ortamında ...bende öyle öğrendim su yada kan gelirse hemen hastaneye kos diye ...bende öyle yaptım su geldi hastaneye gittim ....24 saat beklediler hiç sandım gelmedi ..sonra bir ilaçla doğumu başlattılar ama benimde acilmam olmadı 36 saat aci cektim .şimdi acaba hemen gitmeseydim daha farklı olirmuydu diye düşünüyorum .yani hastane ortami stresli ha bire birileri geliyor muayene ediyor ışıklar sesler ne bilim ...
He bende mesela kontrole gitmisken 2 cm acilma var diyip aldilar taktilar suniyi 16 saat gelen giden kontrol etti surekli alttan uzerimden ders bile verildi ogrencilere ama yine kan vs gelse ben yine giderim mesela hemen. Doktordur okumustur sonuctaBen çok yabancı doğum videoları izledim ...herkes son anına kadar evde çekiyor sancılarını kendi rahat ortamında ...bende öyle öğrendim su yada kan gelirse hemen hastaneye kos diye ...bende öyle yaptım su geldi hastaneye gittim ....24 saat beklediler hiç sandım gelmedi ..sonra bir ilaçla doğumu başlattılar ama benimde acilmam olmadı 36 saat aci cektim .şimdi acaba hemen gitmeseydim daha farklı olirmuydu diye düşünüyorum .yani hastane ortami stresli ha bire birileri geliyor muayene ediyor ışıklar sesler ne bilim ...
Bak eger suyun gelip evde bekleseydin de sikinti olabilirdi. Cunku su biterse bebek kuruya kaliyor hem riskli hem de normal dogum olamiyor ya da zor oluyor. Iste bak hep bilmedigimiz mevzular aslinda, tamamen benimki de kulaktan dolma fln. Burada hastaneye git dememizin nedeni doktoruna ulasamadi telefonla bilgi veremedi, ne yapacak karar da veremedi o nedenle. Tamamen riski azaltmak icin yoksa belki gercekten gerek yok eve yollayacaklar ama bunu ben, sen, o bilemeyiz. Doktor da bi numarasini vermemis burda bak konu nereye geldi, suclu toktordur buradaBen çok yabancı doğum videoları izledim ...herkes son anına kadar evde çekiyor sancılarını kendi rahat ortamında ...bende öyle öğrendim su yada kan gelirse hemen hastaneye kos diye ...bende öyle yaptım su geldi hastaneye gittim ....24 saat beklediler hiç sandım gelmedi ..sonra bir ilaçla doğumu başlattılar ama benimde acilmam olmadı 36 saat aci cektim .şimdi acaba hemen gitmeseydim daha farklı olirmuydu diye düşünüyorum .yani hastane ortami stresli ha bire birileri geliyor muayene ediyor ışıklar sesler ne bilim ...
Ben de senin gibiyim ya ben normalde cok sogukkanliyimdr kendi canimin bi degeri yok heyecanlanmam da iste icerde bebegin ne durumda oldugunu bilmedigimden bu durumda temkinli davranirdim.He bende mesela kontrole gitmisken 2 cm acilma var diyip aldilar taktilar suniyi 16 saat gelen giden kontrol etti surekli alttan uzerimden ders bile verildi ogrencilere ama yine kan vs gelse ben yine giderim mesela hemen. Doktordur okumustur sonucta
Bilemedim ya canım sıkıldı. Göbek bölgesi geriden geliyo dedi bu hafta için. Ama sürekli olarak devam ederse sıkıntı galiba.Ölçümle alakalı olabilir canım ya. Benim de geçen hafta bir hafta geriydi, bu hafta gününde çıkmış yani bi haftada 400 gr almış görünüyor ama bence imkansız gibi o kadar alması. çünkü özellikle bi şeyler yemedim içmedim. Ya geçen hafta ya bu hafta ölçüm hatası olduğunu düşünüyorum benimkinin. Çok da önemli değil zaten son haftalardayız çok şükür.
Öyle olsa doktor bilir heralde ya demivalla ben bu gebeliğimde hiç kendimi zorlamıyorum sabahları illa yumurt yemeye çalışmıyprum kaşar sadece tostun içinde yerim
yemek olarak kızım sevdiği için etli tavuklu sulu yemek yanına pilav falan yapıyorum genelde ama bazen de makarna yiyip geçiriyoruz. plasentan yaşlanmış olabilir mi? hiç gram bile almamış olamaz bence
Sus sus bisey demedm de doktora ben de biraz kizdim ... :)Bak eger suyun gelip evde bekleseydin de sikinti olabilirdi. Cunku su biterse bebek kuruya kaliyor hem riskli hem de normal dogum olamiyor ya da zor oluyor. Iste bak hep bilmedigimiz mevzular aslinda, tamamen benimki de kulaktan dolma fln. Burada hastaneye git dememizin nedeni doktoruna ulasamadi telefonla bilgi veremedi, ne yapacak karar da veremedi o nedenle. Tamamen riski azaltmak icin yoksa belki gercekten gerek yok eve yollayacaklar ama bunu ben, sen, o bilemeyiz. Doktor da bi numarasini vermemis burda bak konu nereye geldi, suclu toktordur burada
Biz burada gitmelidur, yok efendum gitmemeludur derken bizim kiz dogurup gelecekSus sus bisey demedm de doktora ben de biraz kizdim ... :)
Walla burda hiçbir doktor numarasını vermiyor açıklama yapmıyor sağlık hizmetleri Türkiye'nin çok gerisinde....hamilelik boyunca 3 ultrason hakkınız var . randevu aliyorsunuz acil birşeye değilse iki ay sonrasına randevu veriyorlar ...Avrupa diye gelismiş sanıyorsunuz ama Türkiye'nin gözünü sevim. ...
Bende olgunluk var mı bilmiyorum ama aynı hayal kırıklığı bende de oldu hatta iki oglan ne yapacağım nasıl baş edeceğim diye düşünüyorum bazen normalde erkek çocuklarını çok severim 12. Haftada kız tahmininde bulunmuştu bide doktor iyice havaya girdim öyle olunca da biraz kabullenmem gerekti açıkçası birde üzerine herkes üzülme ya 3. Kız olur diye teselli verdikçe daha kötü hissediyorum çok istiyorum bebeğimi gerçekten çok yas yok aralarında hasretle bekliyorum ama bu yani bende de durumBen de beklemesi için tüm hareketlerimi minimuma çekmeye çalışacağımevde 2 yaş bebesiyle ne kadar olursa artık.
O değil de arkadaşlar bir konuda içimi dökmek istiyorum. Tabi ki de sağlık en önemlisi benim için. Ama ikinci çocuğumun kız olmasını çok isterdim. Bu durum beni içten içe yiyor. Kızım olsaydı hayalleri kurarken buluyorum kendimi. İlkini hep erkek istemiştim (erkek oldu), ikincisini kız olur diye yapmadım. Aklımın ucundan bile geçmedi. Ama çevre baskısı mı bilmiyorum 4. Ayda erkek olduğunu öğrenince çok üzüldüm diyebilirim. Ve 5 aydır durum böyle. Çok seviyorum kucağıma almak için çok sabırsızlanıyorum zaten bebeklere bayılırım kız erkek... ama süslemek isterdim giydirmek isterdim kız kıza sohbet etmek isterdim büyüdüğünde. Niye böyleyim bilmiyorum. Ben gibi olan var mı? Yoksa iki çocuğu da aynı cinsiyet olan herkes olgunlukla atlatabildi mi bu durumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?