Sezeryan olacagin icin evet rahat davraniyorsunYok canım ya gitmedim.Biraz rahat mi davraniyorum bilemedim .Telaş yapmayayım dedim.Takip ediyorum sürekli .Bir şey olursa hemen gideceğim .Sancida artma, şu gelmesi falan.
Evet gece mesela başlıyor ,birkaç saat sürüyordu .Bir kere sabaha kadar sürmüştü .Az once mesela yuruyemedim kasik ağrısından .Artıyor sanki ,bacağıma falan vuruyor ama.doktorum giderek şiddetlenir geçmez demişti .Dünde sabaha kadar hiç olmadığı kadar kasılma oldu .pearl jam sen bir süredir kasıklarında ağrı olduğunu söylüyordun ara ara gelen bir ağrı mı yoksa adet gibi gelince sürekli gibi mi? sürekli den kastın yarım saat ağrıyor mesela
Bizim de tam 26 ay olacak aralarında. İki erkek de napsın gecelere akarlar artıkHepimiz Allah'ın bize verdiği bu mucizeler için şükrediyoruz.Cok şükür her şeyden önce sağlıklı ve hayırlı evlat olsunlar am ben de ilk çocuğum kiz olsun istedim nasip oldu ikincisini erkek istedim hep .Bir kız bir erkek olsun .Kız odlugunu duyunca hafiften bir içim burkuldu ama sonra dedim kızıma verebilecegim en güzel hediye .Aynı cinsiyetteki kardeşler aynı zamanda arkadaş,sırdaş oluyor .Bir de yaşları yakınsa eğer .Benimkiler arasında 2 yaş var bir de.Benim de ablamla aramda iki yaş var .Her gün 3-4 defa konuşuruz .Erkek kardeşini evlendikten sonra o kadar ara bakalım .Eşi ne derO yüzden kızım adına sevindim .Destek olurlar birbirlerine ,kizkiza dedikodu yapar,gezer.tozariz dedim . Şimdi bayılıyoruz kızımız geliyor diye .Olumlu yanlarinj düşünün hep
Evet gece mesela başlıyor ,birkaç saat sürüyordu .Bir kere sabaha kadar sürmüştü .Az once mesela yuruyemedim kasik ağrısından .Artıyor sanki ,bacağıma falan vuruyor ama.doktorum giderek şiddetlenir geçmez demişti .Dünde sabaha kadar hiç olmadığı kadar kasılma oldu .
Agri esigimin yüksek olduğu çok doğru .İlk kizimda sancım baya yükselmişti 5 dakikada bire düşmüştü .Ben taş gibi duruyordum.Sezeryan olacagin icin evet rahat davraniyorsunacilma basladiginda nisan geliyor agri esigin yuksek olabilir hissetmiyor olabilirsin nacizene tabi fikrim gitmen yonunde
yahu o zaman ne duruorsun sennnAgri esigimin yüksek olduğu çok doğru .İlk kizimda sancım baya yükselmişti 5 dakikada bire düşmüştü .Ben taş gibi duruyordum.Elim yanar bazen hissetmem .Ben de hep anneme onu diyordum.Agri esigim yüksek sancım gelse de hissetmem diye.O yüzden kendimi dinliyorum sürekli .
Hadi bu gece dogurda gel sagliklaAgri esigimin yüksek olduğu çok doğru .İlk kizimda sancım baya yükselmişti 5 dakikada bire düşmüştü .Ben taş gibi duruyordum.Elim yanar bazen hissetmem .Ben de hep anneme onu diyordum.Agri esigim yüksek sancım gelse de hissetmem diye.O yüzden kendimi dinliyorum sürekli .
Ayy bu geceyi bilmiyorum da ben Ocak ayını beklemeyecegim heraldeHadi bu gece dogurda gel saglikla
Eger gelen gercekten nisan sa elbette beklemeyeceksinAyy bu geceyi bilmiyorum da ben Ocak ayını beklemeyecegim heralde
bende ilki 9:45 te doğurdum ertesi gün 2 de çıktım. ikinci gün zaman geçmemişti.Benimde oyle canim oglum gece imkansiz esimde oglumda yanimda olacak odada ancak sanci odasina yanima almayacagim ki pskolojisi bozulur alirsam zaten beni oyle gormesini asla istemem. Kisa sure tutmalari isime geldi ancak saglik acisindan nasil olur bilemiyorum mesela olk dogumda sabahaka karsi 4.45 te dogrdum sabah 8.5 ta odaya alindim dogumhaneden taaa ertesi gun oglen 2 de taburcu ettiler.
yahu ne ocağı en geç salıAyy bu geceyi bilmiyorum da ben Ocak ayını beklemeyecegim heralde
Ben de sabah 5te doğum yaptım, akşam 7 civarı çıkmıştım yani bir gece yatmadım. Doktor akşam geldi muayene etti iyisin dedi, istersen çıkabilirsin istersen sabaha kadar kalabilirsin demişti, ben çıkmayı tercih etmiştim ama şu anki aklım olsa bir gece daha kalırdım.Kizlar bu arada hastane odalarina bakarken normal dogumlarda kisa sure tuttuklarini anlattilar yani normal dogum olsa yaklasik 12 13 saat sonra taburcu ediyorlarmis sezeryanda ise 24 saatmis bu sure. Normal mi bu ? Sezeryan icin sormuyorum normal dogum icin soruyorum. Beni devlet 24 satten fazla tutmustu ilk dogumda
Neden Oyle dusunuyorsun peki ? Eksi yani neydiBen de sabah 5te doğum yaptım, akşam 7 civarı çıkmıştım yani bir gece yatmadım. Doktor akşam geldi muayene etti iyisin dedi, istersen çıkabilirsin istersen sabaha kadar kalabilirsin demişti, ben çıkmayı tercih etmiştim ama şu anki aklım olsa bir gece daha kalırdım.
Yarın sabah gideyim o zaman ,şimdi telefonla arıyorum ama acmiyorlar .Doktorum da tel vermiyor .yahu o zaman ne duruorsun sennnkorkutmiyim diorum demiyorum ama bebek ilerlemeye baslarsa kanalda belli bi noktadan sonra sezeryana donemiyorlar hayati risk olusturuyor ikiniz icinde bilgin olsun allah korusun. Surec sizin icin en guzeli ilerlesin tabi ,
Neden
Neden Oyle dusunuyorsun peki ? Eksi yani neydi
Hafif yan şekilde enjekte edersen daha az acır ve morarmaZ.. Kasa denk gelmemesi için hafif yan yapılması öneriliyor.. Ayrıca iğneyi soktuktan sonra hafif geri çekerek içindeki sıvıyı yavaş yavaş boşaltman gerekiyor..Merhaba bişey sorabilir miyim oksapar dik olarak mı yapılıyor acaba her yerde oyle okudum doktorda oyle söyledı o şekilde yaptım morarma oldu
Bugun acilde hemşireye yaptırdım
O da dedı yan girmeli iğne o şekilde yaptı canım daha az yandı ve morarma olmadı
Doğrusu nedir anlayamadım yardımcı olur musunuz
Valla doktor dik dedi içinde de oyle yazıyordu bende oyle yaptım mosmor oldu bugun hemşire dediğiniz gibi yaptı hiç morarmadı ve canım daha az yandı çok teşekkür ederimHafif yan şekilde enjekte edersen daha az acır ve morarmaZ.. Kasa denk gelmemesi için hafif yan yapılması öneriliyor.. Ayrıca iğneyi soktuktan sonra hafif geri çekerek içindeki sıvıyı yavaş yavaş boşaltman gerekiyor..
Sadece kilot değil tümüyle bacaklarına kadar çiş yapar gibi ıslanıyorsun canım:)Kızlar su gelmesi nasıl oluyor şöyle foşşşşuurtttt gibi miyani tüm külodu kaplıyor mu miktarı nasıl nasıl anlıycaz? (İlk bebem çok belli dimi )
Benim de sakir sukur suyum geldi bir gram agrim bir milim acilmam olmamisti. Bunlar olacak diye de sartlamayin.Ben nerdeyse doguruyodum dr odasında
Hala suyum gelmemişti
Su gelecek diye kendinizi şartlamayın
Benim ikisi de kiz ve en ufak bir hayal kirikligi ve bunu atlatma durumu olmadi. Esim de gercekten cok mutlu kizim kizim.diye karnimda konusup duruyorBen de beklemesi için tüm hareketlerimi minimuma çekmeye çalışacağımevde 2 yaş bebesiyle ne kadar olursa artık.
O değil de arkadaşlar bir konuda içimi dökmek istiyorum. Tabi ki de sağlık en önemlisi benim için. Ama ikinci çocuğumun kız olmasını çok isterdim. Bu durum beni içten içe yiyor. Kızım olsaydı hayalleri kurarken buluyorum kendimi. İlkini hep erkek istemiştim (erkek oldu), ikincisini kız olur diye yapmadım. Aklımın ucundan bile geçmedi. Ama çevre baskısı mı bilmiyorum 4. Ayda erkek olduğunu öğrenince çok üzüldüm diyebilirim. Ve 5 aydır durum böyle. Çok seviyorum kucağıma almak için çok sabırsızlanıyorum zaten bebeklere bayılırım kız erkek... ama süslemek isterdim giydirmek isterdim kız kıza sohbet etmek isterdim büyüdüğünde. Niye böyleyim bilmiyorum. Ben gibi olan var mı? Yoksa iki çocuğu da aynı cinsiyet olan herkes olgunlukla atlatabildi mi bu durumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?