Evet ben de öyle biliyorum ama benim çok çok dökülmüştü. Bunda vitaminlerle falan desteklersem belki biraz önüne geçebilirim diye düşündüm.Iste ben de sut kalitesi icin aslinda biraz da dusunuyorum da off tadi kotu. Sac dokulmesi vitaminden mi acaba. Ben onu soyle biliyodum, gebelik boyunca ostrojen cok yuksek oldugu icin sac dokulmezmis, dogumdan sonra seviye hizla dusunce gebelik boyunca dokulmeyen scalar toplu halde gidermis. Ben de hatirliyorum dusta tutam tutam elime gelirdi..
Onu bende duydum hem bebek hem kendin vitaminlere devamVitaminleri doğum sonrasında da kullanmak lazım belli bir süre diye biliyorum .Emzirince vitamin takviyesine ihtiyaç duyuyoruz .
Ya hazir kaynana lafi acilmistken ben de icime oturan ve kimseye paylasamadigm biseyden bahsetmek istiorm biraz kafanizi sisirebiilirim ama gercekten kmseye soyleyemedm paylasmazsam sisicem.Aynen ne yapayım kötü bir kadın değil çok panik ve evhamlı sadece gülü sevdik aldık dikenine katlanacaz napalim
Iıığğğğkk o bana çeksin benim huylarımı alsın diye duymuştum yaparken görüyüm kan çıkar daha nelerAaa tuzlama haric bide sey duymustum sesi guzel biri bebeginde sesi guzel olsun die agzinin icine azicik tukurur
Ay ne kdr uzun yazmisim okuyan olursa hakkini helal etsin bi baktm da ben olsam okumazdm kesin dedm:)
Bende 5aylık kayıp ettim kaynanam ben sancı çekerken düğünde eğleniyordu ben eve geldikten Bi kaç gün sonra geldi ve dinlesinde öyle gidiyim dedim dedi sanki komşunun geliniyim neyse benden 2ay sonra ameliyat oldu hastaneden çıktı bende ona Bi kaç gün sonra gittim niye gelmedin dediler dinlesin diye gelmedim dedimYa hazir kaynana lafi acilmistken ben de icime oturan ve kimseye paylasamadigm biseyden bahsetmek istiorm biraz kafanizi sisirebiilirim ama gercekten kmseye soyleyemedm paylasmazsam sisicem.
Ben sikca bahsettm burda biliosnz gecen sene basimdan kotu bi dogum gecti bebegim 5 gun kuvozde kaldi kaybettik diye. Bu olay belliydi yani doktorlar bebegn kalbi kendi durur diye dusundu ama 7 hafta gitti ve sonunda bende hellp sendromu olunca hastaneye yattm 3 gece tedavi gordm snr sezeryan oldm 5 gece toplam hastanede yattm
Bu surecte benim kayinvalidem 1 kere dahi hastaneye gelmedi. Kendi sebepleri var birincisi ananeyi birakamamasiydi diger sebep de korona ama kayinpederm ve gorumcem hep geldiler. 5 gun insani delirtir yani annemi ariyo aglio fln dua ediyolarmis surekli. Annemin ztn cani burnunda bari kadini aglayarak arama. Kendim icin hic derdim diil ama esime uzuldm gercekten cunku orda esimin de psikolojisi ii degil her ne kdr bu durumda herkes anneyi dusunse de erkekler guclu gorunmeye calisiyo, tansiyonunun yukseldigni fln hatirliorm. Gorumceme lutfen sen bizim evde kal abinle dedigmi hatirliorm esimin bende kalmadigi gunler kiz bikac gece de bizde kalmisti anne ortada hic yok dusunsene. Isin garibi okdr alismis ki cocuklar annelerinin bu noksanligina esime garip bile gelmemisti onun yerine benim bebegini birakip gelemeyen bi yakin arkadasima laf etti ben de bunun uzerine e senin annen de ananeni birakp gelmedi daha kotu diil mi demistm yuzunde o an idrak eden ifadeyi unutamiorm. Snr tesaduf whatsappinda gordm annesine msj atmis nasi gelmezsn fln diye annesi de iste haklisin yavrum ama ben de uzuldm cnku siz demek benm ananenle nasi bi ugras icinde oldugumu anlamiosnz vs biseylrr yazmis yok anane huysuzmus kmseye birakilamioms. Ertesi gun esim geldi pzt kardesim ananeme bakcakmis annem seni gormeye gelicekmis dedi, ama onceki pazar aksami hastaneden kotu haber geldi. Gorumcem de ben abimlern yaninda olmak istiorm ananeme fln bakamam demis kalkti gece bize geldi kaynanam da bir gecede ananeye bakcak birileriini buldu ve o pzt sabahi geldi cenazeye katildi tum gun bizde durdu.. yani isteyince yapabildi demek ben hastanedeyken, esimden o lafi yemeden de gelebilirdi..
Simdi ben hamile kaldigmdan beri kasimda ananeye bakcak kadin yardimci bulcam ocaga kdr aliscak snr sen dogum yapinca size gelicem fln diyip duruyodu. Okdr sinir oluyorm ki hep olecegini bildigi bebege gelmedi ama smdi insallah saglikli olcak diye buna gelcek dye bi dusunce. Nasil ki sagliksiza gelmedn buna da gelme diyesim var. Ne zaman torun icin heves etse bu lafi suratina carpasim var. Severdm kayinvalidemi ama o surecte cok sogudum cok uzaklastm, anne demiorm artik zaten kendisi de kincidir artik naptiysa o da kendi kaynanasina anne diye hitap etmezmis uzun zamandir, ben de ona anne demiorm madem. Gecende de aman bu sene kar yagmasin torunuma gelemem demio mu iyice sinir oldm ne alaka haftalarca mi durcak kar yerde dedm olsn diyo insallah haftalarca kar yagar da gelemez ne diyim.. allah da buyuk ztn sen misin anneni birakip gelemeyen smdi annesinin durumu daha kotu belki yine gelemicek cunku anane hastanede yatio artik.
Bahaneler silsilesi bir kaynana gibi geldi bana. İnsan ne yapar eder gelirdi bence düşüncelerinde haklısın.Ya hazir kaynana lafi acilmistken ben de icime oturan ve kimseye paylasamadigm biseyden bahsetmek istiorm biraz kafanizi sisirebiilirim ama gercekten kmseye soyleyemedm paylasmazsam sisicem.
Ben sikca bahsettm burda biliosnz gecen sene basimdan kotu bi dogum gecti bebegim 5 gun kuvozde kaldi kaybettik diye. Bu olay belliydi yani doktorlar bebegn kalbi kendi durur diye dusundu ama 7 hafta gitti ve sonunda bende hellp sendromu olunca hastaneye yattm 3 gece tedavi gordm snr sezeryan oldm 5 gece toplam hastanede yattm
Bu surecte benim kayinvalidem 1 kere dahi hastaneye gelmedi. Kendi sebepleri var birincisi ananeyi birakamamasiydi diger sebep de korona ama kayinpederm ve gorumcem hep geldiler. 5 gun insani delirtir yani annemi ariyo aglio fln dua ediyolarmis surekli. Annemin ztn cani burnunda bari kadini aglayarak arama. Kendim icin hic derdim diil ama esime uzuldm gercekten cunku orda esimin de psikolojisi ii degil her ne kdr bu durumda herkes anneyi dusunse de erkekler guclu gorunmeye calisiyo, tansiyonunun yukseldigni fln hatirliorm. Gorumceme lutfen sen bizim evde kal abinle dedigmi hatirliorm esimin bende kalmadigi gunler kiz bikac gece de bizde kalmisti anne ortada hic yok dusunsene. Isin garibi okdr alismis ki cocuklar annelerinin bu noksanligina esime garip bile gelmemisti onun yerine benim bebegini birakip gelemeyen bi yakin arkadasima laf etti ben de bunun uzerine e senin annen de ananeni birakp gelmedi daha kotu diil mi demistm yuzunde o an idrak eden ifadeyi unutamiorm. Snr tesaduf whatsappinda gordm annesine msj atmis nasi gelmezsn fln diye annesi de iste haklisin yavrum ama ben de uzuldm cnku siz demek benm ananenle nasi bi ugras icinde oldugumu anlamiosnz vs biseylrr yazmis yok anane huysuzmus kmseye birakilamioms. Ertesi gun esim geldi pzt kardesim ananeme bakcakmis annem seni gormeye gelicekmis dedi, ama onceki pazar aksami hastaneden kotu haber geldi. Gorumcem de ben abimlern yaninda olmak istiorm ananeme fln bakamam demis kalkti gece bize geldi kaynanam da bir gecede ananeye bakcak birileriini buldu ve o pzt sabahi geldi cenazeye katildi tum gun bizde durdu.. yani isteyince yapabildi demek ben hastanedeyken, esimden o lafi yemeden de gelebilirdi..
Simdi ben hamile kaldigmdan beri kasimda ananeye bakcak kadin yardimci bulcam ocaga kdr aliscak snr sen dogum yapinca size gelicem fln diyip duruyodu. Okdr sinir oluyorm ki hep olecegini bildigi bebege gelmedi ama smdi insallah saglikli olcak diye buna gelcek dye bi dusunce. Nasil ki sagliksiza gelmedn buna da gelme diyesim var. Ne zaman torun icin heves etse bu lafi suratina carpasim var. Severdm kayinvalidemi ama o surecte cok sogudum cok uzaklastm, anne demiorm artik zaten kendisi de kincidir artik naptiysa o da kendi kaynanasina anne diye hitap etmezmis uzun zamandir, ben de ona anne demiorm madem. Gecende de aman bu sene kar yagmasin torunuma gelemem demio mu iyice sinir oldm ne alaka haftalarca mi durcak kar yerde dedm olsn diyo insallah haftalarca kar yagar da gelemez ne diyim.. allah da buyuk ztn sen misin anneni birakip gelemeyen smdi annesinin durumu daha kotu belki yine gelemicek cunku anane hastanede yatio artik.
Yazim hatasi yapmayinca okunuyor dimiBahaneler silsilesi bir kaynana gibi geldi bana. İnsan ne yapar eder gelirdi bence düşüncelerinde haklısın.
Okudum ben uzun ama akıcı yazmışsın
Hahahah edebiyat ogretmeninden notum iyi geldi yani tesekkur edermBahaneler silsilesi bir kaynana gibi geldi bana. İnsan ne yapar eder gelirdi bence düşüncelerinde haklısın.
Okudum ben uzun ama akıcı yazmışsın
Hani beynimiz kelimeler karışık harfli yazılsa bile doğru okurmuş yaYazim hatasi yapmayinca okunuyor dimibide ben yazayim da gor nasi okuyacaksin
Ne ekersen onu bicersin diye bosuna dememisler....Bazı kaynanalar öyle ya. Mesela benim babannem de öyledir. Halalarımın çocuklarını daha çok sever. Sanki kızlarının çocukları kendi torunu da, oğlununkiler yabancı çünkü yabancı bir kadın doğurdu ona göre.
Yani çocukluğumdan beri hep görüyorum ayrımcılığı ve bunu gizli saklı da değil baya gözüme soka soka yapardı. Bayramda daha çok harçlık vermeler, ne bileyim meyve verirken daha büyük ve iyilerini onlara verip çürük çarıkları bize vermeler daha neler neler.
Ha böyle davrandı ne oldu yine kendine etti, sevmiyorum babannemi.
Anneme diyormuş ki bi de; tulperde beni niye hiç aramıyor?
Ya hu sen bana o şefkati göstermiş misin küçüklüğümden bu yana sana saygım sevgim mi gelişmiş de ben seni arayayım hiç içimden gelmiyor açıkçası.
Hatta sırf halamın çocuklarını kayırdı diye onlara bile kuzen gözüyle bakamıyorum onları bile sevemiyorum.
Annennemse tam tersi, büyüklerin tutumu bizim de tutumumuzu belirliyor. Sırf bu yüzden anne tarafımı daha çok severim ve daha çok görüşürüz.
Seninki de baska kafaymis. Esine ayip gercekten, benimki de sonradan baska parasal olaylar da oldu ben iyice sogudm ztn para konusundn dolayi esimi de uzdu kizimiz öldugunde bile esimin agladigini gormedm ailesnden laf yediginde gururundan agladigni gordm cok uzuldm artk muattap olmani istemiorm ailenle dedm. Nolursa olsn onun anasi gunun sonunda affediyo unutuyo olan biteni ama sen unutmuosn iste.. benimkinin bana naptigi hic onemli diil benim ailem sevdiklerim yanimda ama ben orda esimin tansiyonu yukselirken eli ayagina dolasirken annesi yoktu ya bi kere oglum sen iyi misin demedi ya tek takildigm sey oBende 5aylık kayıp ettim kaynanam ben sancı çekerken düğünde eğleniyordu ben eve geldikten Bi kaç gün sonra geldi ve dinlesinde öyle gidiyim dedim dedi sanki komşunun geliniyim neyse benden 2ay sonra ameliyat oldu hastaneden çıktı bende ona Bi kaç gün sonra gittim niye gelmedin dediler dinlesin diye gelmedim dedim22 haftalıktı ölen bebeğim, eltim de 14 haftalık düşük yaptı onu anlatırken doğurdu der benide düşük yaptı diye anlatır sevmiyorum kadını oda beni sevmez karşılıklı aşk yaşıyoz
Ben size zaten beyin firtinasi yaptirtmak icin oyle yaziyorumHani beynimiz kelimeler karışık harfli yazılsa bile doğru okurmuş ya
Senin yazılarını da öyle okuyorum artıkyanlış olanları bile düzelterek okuyorum otomatik olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?