- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
Aaa tuzlama haric bide sey duymustum sesi guzel biri bebeginde sesi guzel olsun die agzinin icine azicik tukurur
Okudum cnm. Basiniz sagolsun Ben kaybini bilmiyordm. K.validenin uzuldugune emnim ama bazen sartlar el vermiyor bir de insanlar basina gelmeden anlamiyor. Senin bebeginle ilgili hassasiyetine gereken ozeni gostermemis ama bilmediginden. Ama gorumcen arayi kapatmaya calismis. Kaybettigin bebegini anmak seni rahatlatiyorsa duasini oku/okut uygun zamanlarda, veya sene-i devriyesinde bir yasin. O yine ilgisiz davranirsa da umursama.Ay ne kdr uzun yazmisim okuyan olursa hakkini helal etsin bi baktm da ben olsam okumazdm kesin dedm:)
Malesef bizde de oyleydi Birebir yazdiklarini yasadim parasal olarak da onlara gelen hediyeler fln harcliklar. Kuzenim anlatir durur konturu bitmis de ananesi almismis da.. Rahmetli babanneme bi kere ben universitedyken suslenip bi nikaha gtmistk uzun suredir beni gormeyen biri de suslu gorunce masallah cok guzellesmis positivevibes demisti bananneme o da hande de cok gzl demisti cevap olarak (halamin kizi) :)Bazı kaynanalar öyle ya. Mesela benim babannem de öyledir. Halalarımın çocuklarını daha çok sever. Sanki kızlarının çocukları kendi torunu da, oğlununkiler yabancı çünkü yabancı bir kadın doğurdu ona göre.
Yani çocukluğumdan beri hep görüyorum ayrımcılığı ve bunu gizli saklı da değil baya gözüme soka soka yapardı. Bayramda daha çok harçlık vermeler, ne bileyim meyve verirken daha büyük ve iyilerini onlara verip çürük çarıkları bize vermeler daha neler neler.
Ha böyle davrandı ne oldu yine kendine etti, sevmiyorum babannemi.
Anneme diyormuş ki bi de; tulperde beni niye hiç aramıyor?
Ya hu sen bana o şefkati göstermiş misin küçüklüğümden bu yana sana saygım sevgim mi gelişmiş de ben seni arayayım hiç içimden gelmiyor açıkçası.
Hatta sırf halamın çocuklarını kayırdı diye onlara bile kuzen gözüyle bakamıyorum onları bile sevemiyorum.
Annennemse tam tersi, büyüklerin tutumu bizim de tutumumuzu belirliyor. Sırf bu yüzden anne tarafımı daha çok severim ve daha çok görüşürüz.
Bazı kaynanalar öyle ya. Mesela benim babannem de öyledir. Halalarımın çocuklarını daha çok sever. Sanki kızlarının çocukları kendi torunu da, oğlununkiler yabancı çünkü yabancı bir kadın doğurdu ona göre.
Yani çocukluğumdan beri hep görüyorum ayrımcılığı ve bunu gizli saklı da değil baya gözüme soka soka yapardı. Bayramda daha çok harçlık vermeler, ne bileyim meyve verirken daha büyük ve iyilerini onlara verip çürük çarıkları bize vermeler daha neler neler.
Ya hu sen bana o şefkati göstermiş misin küçüklüğümden bu yana sana saygım sevgim mi gelişmiş de ben seni arayayım hiç içimden gelmiyor açıkçası.
Hatta sırf halamın çocuklarını kayırdı diye onlara bile kuzen gözüyle bakamıyorum onları bile sevemiyorum.
Annennemse tam tersi, büyüklerin tutumu bizim de tutumumuzu belirliyor. Sırf bu yüzden anne tarafımı daha çok severim ve daha çok görüşürüz.
Bende yok çok şükür bebem içerde dahaNoldu herkese bir andadoğum başladı
Kız deminden beri senin nikini arıyorumBende yok çok şükür bebem içerde daha
Ya o bebegi de anamiyosn iste ben hep kendi icimde yasiyorm gunahsiz bebege de dua okutmak dogru gelmedi, anneme soylemistm is yerinde tatli mi dagitsam o gun diye ama yapma dediler. Kaynanam bu saatten snr ilgilenirse de umrumda diil ztn ya. Yazin bi kere lafi olmustu soyledm gelmedin hastaneye dedm de lutfen gelmedn deme ben gelemedm ztn cok uzuldm ama elimde diildi fln keske cvp versydm diyorm hyr gelemedn de degil gelmen gerektigini dusunmedin gelmen gerektigini dusunsen ztn cenazede geldgin gibi napar ne eder gelirdn diye de demedm yine sustm.Okudum cnm. Basiniz sagolsun Ben kaybini bilmiyordm. K.validenin uzuldugune emnim ama bazen sartlar el vermiyor bir de insanlar basina gelmeden anlamiyor. Senin bebeginle ilgili hassasiyetine gereken ozeni gostermemis ama bilmediginden. Ama gorumcen arayi kapatmaya calismis. Kaybettigin bebegini anmak seni rahatlatiyorsa duasini oku/okut uygun zamanlarda, veya sene-i devriyesinde bir yasin. O yine ilgisiz davranirsa da umursama.
Saç dökülmesi için bu markayı şiddetle öneririm. Ben hamileliğimin başından beri kullanıyorum. Her taramada 5-6 tel anca dökülüyor. Doğumdan sonra benim nasıl olur bilmiyorum ama yorumlara bakarsan özellikle doğumdan sonra saç dökülmesi problemi olan anneler kullanmış ve çoğu da çok memnun kalmış.Evet ben de öyle biliyorum ama benim çok çok dökülmüştü. Bunda vitaminlerle falan desteklersem belki biraz önüne geçebilirim diye düşündüm.
Bu benim babaannem yaa. Aynı şeyleri yaşamışız resmen. Bizimki şimdi çok yaşlandı ama hala hatalarından ders çıkarmamış. Biz yabancıymışız gibi açığımızı kovalar gidip halamlara anlatmak için. Onlara dedikodumuzu götürür. Ben evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedim diye benim kısır olduğumu düşünmüşler. Bana dua etmiş. Bunu da açık yüreklilikle söylüyor. Ben de sevemem. Yaşlı diye zorla hürmet ediyorum.Bazı kaynanalar öyle ya. Mesela benim babannem de öyledir. Halalarımın çocuklarını daha çok sever. Sanki kızlarının çocukları kendi torunu da, oğlununkiler yabancı çünkü yabancı bir kadın doğurdu ona göre.
Yok gitmedim duruyorum ve sıramı bekliyorumKız deminden beri senin nikini arıyorumateş eden kız gittinmi yazacaktım ki buldum,
hadi hayırlı haberlerle gelAyy ben de sabaha kadar öyleydim .Sürekli tuvalette .Ve sancı da var ama acaba gaz sancısı mi dedim ama benim dün lekelenme oldu bir de.Bugun gideceğim .
çok deliyimdir anam babam bile bilir huyumu kv ye çok sinirliyim pençelerimle bekliyorum bu doğumda onu neler dicem neler ne laflar hazırladım onaKiz sen harbi delisino biberonu ben duvara firlatip olay cikarip bide ustune bosarim desem esim bosamazsan kadin degilsin der her erkek bir degil elbette ama isini biraz sinsice yurutmek lazim herkes kocasini tanir sonucta
çok deliyimdir kimseye kendimi ezdirmem bir de isim konusunda çok takıntılıyım bana annemin babannesinin ismini koymuşlar babam diyorki oğluna kv ismi koy kendi adımdan memnun değil bunca sene okudum iyi bir işim titrim var ama yanında yazan adımı beğenmiyorumYa okurken resmen gozumde canlandi o anlarnasil yasayarak yazmaktir, nasil icsellestirmektir ama inan benim de icimden gecen budur, ne diyonuz siz derdim..
@zesamu93 Canim gozunuz aydin Allah Anali Babali buyutsun. K.validene alttan alma. Anneni bu kez dinleme. Ama net ol. Simdi derdim tuz muz degil bebege sut lazim de hatta esini tembihle alsin odadan cikarsin yrabbim her kafadan ses cikiyo zaten acil doguma girmissin hay ismine .. afedersin.. ne ego var bunlarda ya sanki cok onemli sahsiyetler de isimleri yasicak. Ya sevgiyi saygiyi sonuna kadar hakeder de icinden gelir koyarsin. Yalniz sunu unutma gercekten cogu cahil bunlarin oyle diceksin kendini oyle rahatlaticaksin. En modern gozukeni bile cehaletten yikiliyo inan sacma.sapan fikirlerle delirtebiliyo insani.. Bqska bi grupta bi arkadas bana dogum sirasinda dua eder misin kaynanam ölsün dioduyani herkes ayni dertten muzdarip yalniz degilsin bacim hepisi ayni.
Gaz olmaz.gercekten bebekte simdi 15 gun sonra fln baslar..aciktigi icindirsurte odaklan, hemsireler kan sekerini olcsun zaten ordan anlasilir.
benim kocam kahve makinesinde türk kahvesi yapmayı öğrendi aynı anda 4 fincan kahve yapıyor yanına çikolata bu kadar bitti kimse ikram beklemesinBen goturmemeye karar verdim nasilsa dinlemeyen evde de dinlemeyecek ve gelecek evde veririm gelene cay kahve yapmayi planlamiyorum hediyeyi veririm yallahhh
konuyu özetle anladım kırılmakta o kadar haklısın ki inşallah bu bebeğin sana olanları unutturur ne diyim. bebek için geliyor oluşu çok canımı sıkardı seni daha fazla üzmeyim hakkında hayırlısı olsunAy ne kdr uzun yazmisim okuyan olursa hakkini helal etsin bi baktm da ben olsam okumazdm kesin dedm:)
ne garip insanlar bunlar nasıl anne kendisi de doğum yapmış nasıl empati yoksunu düğünde eğlenmek nedir insan komşusu olsa el olsa yanında olmaya çalışır garipBende 5aylık kayıp ettim kaynanam ben sancı çekerken düğünde eğleniyordu ben eve geldikten Bi kaç gün sonra geldi ve dinlesinde öyle gidiyim dedim dedi sanki komşunun geliniyim neyse benden 2ay sonra ameliyat oldu hastaneden çıktı bende ona Bi kaç gün sonra gittim niye gelmedin dediler dinlesin diye gelmedim dedim22 haftalıktı ölen bebeğim, eltim de 14 haftalık düşük yaptı onu anlatırken doğurdu der benide düşük yaptı diye anlatır sevmiyorum kadını oda beni sevmez karşılıklı aşk yaşıyoz
Ben gittim canım .Nst ye bağladılar.Sancim çıkmadı .Bebeğin kalp atışları da iyi .Nişan olabilir dedi ebe.Doktoruma bilgi verdi.Yarin muayeneye gelsin demiş .Yarın gidemem salı gideceğim.Kızlar sabah eşim lavman aldı biraz uyguladım rahatlattı, gece uyuyamayınca sabah uyumuşum,
pearl jam , Rhea Silvia kızlar sizler nasılsınız, doktora gidebildiniz mi
Offf gelmesin zatenYa hazir kaynana lafi acilmistken ben de icime oturan ve kimseye paylasamadigm biseyden bahsetmek istiorm biraz kafanizi sisirebiilirim ama gercekten kmseye soyleyemedm paylasmazsam sisicem.
Ben sikca bahsettm burda biliosnz gecen sene basimdan kotu bi dogum gecti bebegim 5 gun kuvozde kaldi kaybettik diye. Bu olay belliydi yani doktorlar bebegn kalbi kendi durur diye dusundu ama 7 hafta gitti ve sonunda bende hellp sendromu olunca hastaneye yattm 3 gece tedavi gordm snr sezeryan oldm 5 gece toplam hastanede yattm
Bu surecte benim kayinvalidem 1 kere dahi hastaneye gelmedi. Kendi sebepleri var birincisi ananeyi birakamamasiydi diger sebep de korona ama kayinpederm ve gorumcem hep geldiler. 5 gun insani delirtir yani annemi ariyo aglio fln dua ediyolarmis surekli. Annemin ztn cani burnunda bari kadini aglayarak arama. Kendim icin hic derdim diil ama esime uzuldm gercekten cunku orda esimin de psikolojisi ii degil her ne kdr bu durumda herkes anneyi dusunse de erkekler guclu gorunmeye calisiyo, tansiyonunun yukseldigni fln hatirliorm. Gorumceme lutfen sen bizim evde kal abinle dedigmi hatirliorm esimin bende kalmadigi gunler kiz bikac gece de bizde kalmisti anne ortada hic yok dusunsene. Isin garibi okdr alismis ki cocuklar annelerinin bu noksanligina esime garip bile gelmemisti onun yerine benim bebegini birakip gelemeyen bi yakin arkadasima laf etti ben de bunun uzerine e senin annen de ananeni birakp gelmedi daha kotu diil mi demistm yuzunde o an idrak eden ifadeyi unutamiorm. Snr tesaduf whatsappinda gordm annesine msj atmis nasi gelmezsn fln diye annesi de iste haklisin yavrum ama ben de uzuldm cnku siz demek benm ananenle nasi bi ugras icinde oldugumu anlamiosnz vs biseylrr yazmis yok anane huysuzmus kmseye birakilamioms. Ertesi gun esim geldi pzt kardesim ananeme bakcakmis annem seni gormeye gelicekmis dedi, ama onceki pazar aksami hastaneden kotu haber geldi. Gorumcem de ben abimlern yaninda olmak istiorm ananeme fln bakamam demis kalkti gece bize geldi kaynanam da bir gecede ananeye bakcak birileriini buldu ve o pzt sabahi geldi cenazeye katildi tum gun bizde durdu.. yani isteyince yapabildi demek ben hastanedeyken, esimden o lafi yemeden de gelebilirdi..
Simdi ben hamile kaldigmdan beri kasimda ananeye bakcak kadin yardimci bulcam ocaga kdr aliscak snr sen dogum yapinca size gelicem fln diyip duruyodu. Okdr sinir oluyorm ki hep olecegini bildigi bebege gelmedi ama smdi insallah saglikli olcak diye buna gelcek dye bi dusunce. Nasil ki sagliksiza gelmedn buna da gelme diyesim var. Ne zaman torun icin heves etse bu lafi suratina carpasim var. Severdm kayinvalidemi ama o surecte cok sogudum cok uzaklastm, anne demiorm artik zaten kendisi de kincidir artik naptiysa o da kendi kaynanasina anne diye hitap etmezmis uzun zamandir, ben de ona anne demiorm madem. Gecende de aman bu sene kar yagmasin torunuma gelemem demio mu iyice sinir oldm ne alaka haftalarca mi durcak kar yerde dedm olsn diyo insallah haftalarca kar yagar da gelemez ne diyim.. allah da buyuk ztn sen misin anneni birakip gelemeyen smdi annesinin durumu daha kotu belki yine gelemicek cunku anane hastanede yatio artik.
Bende Salı günü gidiyorum Hastaneye Doğum Planı için .bakalım bana hangi gün gün vericeklerBen gittim canım .Nst ye bağladılar.Sancim çıkmadı .Bebeğin kalp atışları da iyi .Nişan olabilir dedi ebe.Doktoruma bilgi verdi.Yarin muayeneye gelsin demiş .Yarın gidemem salı gideceğim.
.
Nişan geldi diye bana da gün vermek isteyecek büyük ihtimalle .O yuzden çağırdı .Ev sordu zaten doktorunuz bu hafta içi doğum planlamak isterse kabul eder misiniz dedi .Ona göre konuşacağım dedi.Ben de ederim.Bebegim riske girmesin dedim.Bende Salı günü gidiyorum Hastaneye Doğum Planı için .bakalım bana hangi gün gün vericekler
Öncelikle gozunaydın canımBu arada kayinvalidem beni çıldırtmak üzere. Biz daha isim belirlemedik Kendi ismini koymamız konusunda diretiyor. Bide illa bebeği tuzlayalim diyor asla öle bişey istemiyorum dedim münakaşa ettik o kadar sinrlendimki annem kas göz etti bana alttan al dedi. Tuzlamazsak kokar diyor sanki bilimsel bir kanıtı varmış gibi inandığı şeye koru körüne bağlı ve ısrarla tuzlayalim diyor bide yaşlı bi komşusu var her yer korona dolu ona tuzlatacakmis. Deli etti beni çıldıracagim cahil bi kaynanayla uğraşmak çok zor çünkü ne dersek diyelim hep kendi bildiğini okuyor. Allahtan kendime sabır diliyorum
Yaa hadi hayırlısı zaten haftan ileri, hayırlısıyla bu hafta bebiş gelir belkiBen gittim canım .Nst ye bağladılar.Sancim çıkmadı .Bebeğin kalp atışları da iyi .Nişan olabilir dedi ebe.Doktoruma bilgi verdi.Yarin muayeneye gelsin demiş .Yarın gidemem salı gideceğim.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?