Mükemmel bir doğum olmuş canımDoğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi çok okuyamadım. Hayırlı olsun mesajları için de çok teşekkür ederim. Ben de doğum hikayemi anlatmaya geldim biraz uzun olursa kusura bakmayın.
Zaten bir yere kadar yazıyordum burada, pazartesi gecesi nişanım geldi, 2 cm açıklık vardı eve geri geldik, salı günü boyunca sancılarım vardı ama düzensiz akşam düzenli olmaya başladı saat 9 dan sonra 10 dk da birdi gece saat 2 olduğunda 6 7 dkda bire düşmüştü ama baya şiddetliydi. Gece 3 gibi geldik hastaneye açıklık daha 3 cm di. Epidural hemen almak istemedim açılmayı yavaşlatır diye ama açılma ilerlememesine rağmen 3 4 dkya düşünce dayanamadım epidural takıldı. Allahım epidurali bulandan razı olsunsonra açılma çok yavaş ilerliyordu, çarşamba gündüz 11 gibi suyumu patlattı doktor bu arada 4 cm. Ben de yarı dinlenme modunda bekliyorum. Bi ara epidural etkisi azalmaya başladı o ara sancım çok artmış sonra saat 1 e doğru ben bebeğin geldiğini hissetim böyle pelvik kaslarımı kasamıyordum, doluydu orası resmen, hemşireye dedim bana yok daha değildir tarzında geldi bi baktı bebek geliyor. Hemen doktor geldi. Doğum başladı acı yok ama kasılmaların geldiği hissettim böyle içeriden çekiliyor gibi oluyor ve 3 kasılmada patlayana kadar ittim ve 10 15 dkda mutlu son. Çok şükür pelvik yapım da uygunmuş, epizyo hiç yok ufak bir yırtık var 2 dikiş o kadar. Aynı gün ayağa kalktım lavaboya gittim, herşey çok yolunda gitti elhamdulillah. ŞUNU DEMEK İSTİYORUM, kızlar bedeninize güvenin ne yapacağını biliyor, benim ilk doğum olduğu için ne ile karşılaşacağımı bilmediğimden çok endişeliydim. Baya okudum araştırdım nasıl ıkınılır nefes nasıl alınır diye o da çok yardım etti. Çok güzel bir doğum oldu. Ama tabi ki epiduralli olduğu için de, herkese tavsiye ederim.
Bebeğin çıktığı an müthiş bir an, duygular şelale anlatılacak hisler değil şu an anlatırken bile gözlerim doluyor, Rabbim hepinizi evlatlarına kavuştursun. İsteyen herkese nasip etsin.
Bebiş son haftalarda ultrasona girmemişti benim. Ama kilosu son ölçüme göre 3500 grama yaklamış olması gerekiyordu. 3120 gr 52 cm doğdu.
Saglikla büyüsün bebisDoğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi çok okuyamadım. Hayırlı olsun mesajları için de çok teşekkür ederim. Ben de doğum hikayemi anlatmaya geldim biraz uzun olursa kusura bakmayın.
Zaten bir yere kadar yazıyordum burada, pazartesi gecesi nişanım geldi, 2 cm açıklık vardı eve geri geldik, salı günü boyunca sancılarım vardı ama düzensiz akşam düzenli olmaya başladı saat 9 dan sonra 10 dk da birdi gece saat 2 olduğunda 6 7 dkda bire düşmüştü ama baya şiddetliydi. Gece 3 gibi geldik hastaneye açıklık daha 3 cm di. Epidural hemen almak istemedim açılmayı yavaşlatır diye ama açılma ilerlememesine rağmen 3 4 dkya düşünce dayanamadım epidural takıldı. Allahım epidurali bulandan razı olsunsonra açılma çok yavaş ilerliyordu, çarşamba gündüz 11 gibi suyumu patlattı doktor bu arada 4 cm. Ben de yarı dinlenme modunda bekliyorum. Bi ara epidural etkisi azalmaya başladı o ara sancım çok artmış sonra saat 1 e doğru ben bebeğin geldiğini hissetim böyle pelvik kaslarımı kasamıyordum, doluydu orası resmen, hemşireye dedim bana yok daha değildir tarzında geldi bi baktı bebek geliyor. Hemen doktor geldi. Doğum başladı acı yok ama kasılmaların geldiği hissettim böyle içeriden çekiliyor gibi oluyor ve 3 kasılmada patlayana kadar ittim ve 10 15 dkda mutlu son. Çok şükür pelvik yapım da uygunmuş, epizyo hiç yok ufak bir yırtık var 2 dikiş o kadar. Aynı gün ayağa kalktım lavaboya gittim, herşey çok yolunda gitti elhamdulillah. ŞUNU DEMEK İSTİYORUM, kızlar bedeninize güvenin ne yapacağını biliyor, benim ilk doğum olduğu için ne ile karşılaşacağımı bilmediğimden çok endişeliydim. Baya okudum araştırdım nasıl ıkınılır nefes nasıl alınır diye o da çok yardım etti. Çok güzel bir doğum oldu. Ama tabi ki epiduralli olduğu için de, herkese tavsiye ederim.
Bebeğin çıktığı an müthiş bir an, duygular şelale anlatılacak hisler değil şu an anlatırken bile gözlerim doluyor, Rabbim hepinizi evlatlarına kavuştursun. İsteyen herkese nasip etsin.
Bebiş son haftalarda ultrasona girmemişti benim. Ama kilosu son ölçüme göre 3500 grama yaklamış olması gerekiyordu. 3120 gr 52 cm doğdu.
Ya ne güzel olmuşkızlar yazamadım kusura bakmayın
öneclikle sabah zaten kasık ağrım vardı 10 gibi birden doğum sancılarım başladı ama 10 dk 1 ken bir anda 3 dk da 1 e düştü çok güçlü gelmeye başladı eşim işteydi araba evde taksiyle hemen geldi ama ben kıvranmaya başladım duşta belime sıcak su tutarak hafiflemeye çalıştım
saat 12 de hastanedeydik sancıdan kıvranıyo olunca hemen muayene ettiler sıra beklemeden 6-7 cm açıklık var dedi nst bile çekmedi acildekiler hemen yatışım yapıldı
travay doğum katına geldik ama sancılar çok güçlü işk doğumda sancılarım hafif old için suni vermişlerdi bunda çoooook şükür suniye gerek kalmadı 1 saat ultrason nst derken doktor doğurtalım artık dedi suyumu patlattı bebeğin kafasını kanala oturttu ıkın dedi ilk başta ıkınamadım bağırdım çok zor geldi ama kakanı yap kakanı yaparsan doğru ıkınırsın bebeğini de itersin dedi çok güçlü ıkındım dediği gibi yaptım bebeğin kafası aşağı geldi zaten orda artık ıkınma hissi çok güçlü 3 kez çoook güçlü tüm gücümle ıkındım bişey oldu kafamı çıktı tam neyse ıkınma dur dedi ama duramıyom dedim çıkıverdi oğlum
çok şükür epizyotomi yapılmadı ama yırtıklar oluşmuş sanırım 4-5 dikişim var ama zorlamadı
bebeğim 13:55te doğdu 3140 gr 50 cm
biraz oksijen verdiler yanımda pipi ve testisler ödemliymiş ama yenidoğan dr bişey demedi
ben 1 saat sonra emzirdim sütüm kolostrum az da olsa geliyor
ikinci doğum gerçekten çok hızlı ilerledi
rabbim dileyen herkese bu duyguyu yaşatsın
sizlerde sağ salim kavuşun yavrularınıza
24 saat kalacağız hastanede sonra ben de ya da bebekte bir sıkıntı olmazsa çıkarız
bu arada hastanede hemşireler ebeler yılbaşı mı kutluyor ne gelen giden yok
suni sancı olmadan doğurdum allaha şükür
bu arada dün çok yürümüşüm bebek çok aşırı aşağıya baskı yaptı başka belirtim yoktu
bu doğumumda da 6-7 cm açıklığa rağmen nişan gelmedi. suyum gelmedi hast de patlatıldı.
uzun oldu öpüldünüz
Kızlar mastit olmamak için veya mastit için sağma dışında neler yapabiliriz başka??
Ben senden umutluyum yaaaÇeyreği kaçırdık kızlaaarrr
Mutlu yıllar herkese
Benim biri 400 gram fazla birimde 210 gram gazla çıktı ultrasondan boylar uyumluydu biraz dahaDoğum yapan arkadaşlar bebeklerinizin ultrasonda çıkan kilosu ile doğum kiloları benzer mi
Ya ne güzel anlatmışsin öyle teşekkür ederim ben de epidural normal istiyorum Allah nasip ederseDoğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum geçmişi çok okuyamadım. Hayırlı olsun mesajları için de çok teşekkür ederim. Ben de doğum hikayemi anlatmaya geldim biraz uzun olursa kusura bakmayın.
Aman acele etme çeyrek kaçtı nasılsaYeni yıla girdiğimize göre yarından itibaren çalışmaları hızlandırıyorumsabah gözümü activating laborla açıcam
En son ultrasonda 3.700 gr 51 cm denilmişti kızım 3.600 gr 51 cm doğdu 100 gram eksikDoğum yapan arkadaşlar bebeklerinizin ultrasonda çıkan kilosu ile doğum kiloları benzer mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?