Kızlar bugün yaşadığım bir olayı anlatayım da siz de dikkat edin.
Bebeği kanepede yüzüstü yatırmıştım gözümün önünde diye, öyle yatırınca gazını rahat çıkarıyo hem
Neyse kızım çağırdı yanına gittim 10 saniye sürdü sürmedi geri bebeğin yanına giderken birden sırtüstü dönüverdi şok oldum
Yani Allahtan kanepenin diğer tarafına döndü, boşluk olan tarafa dönse yere düşecekti
Yani erken falan demeyin bebeklerin ne zaman döneceği belli olmuyor kızlar dikkat edin.
Tebrik ediyorm hepsi icin. Benim ilk cocuk ona ramen bgn ilk kez yemek yaptm evi supurdm annem yoktu sagolsn esim var bgn ztn karli evdeydi cikmadi ama yoruldm aciktm kendimi zor doyurdm bu sefer sutum azaldi sanki. Lohusaya da iyi bakmak gerekiyor:)
Temizlik için acele etme hiç.Bir şekilde halledilir.Sende ilk bebeğimin olduğu zamanları görüyorum ya her açıdan şu an o kadar farklıyım ki 8 sene evveline göre keşke o zamn da böyle olsaydım diyorum ama iş işten geçti tabi.Annenin ruhsal açıdan rahat olması da çok önemli o mucize sütten hersey geçiyor bebelere
Ağlıyor mu bu süre zarfında yoksa duruyor mu ? Benim kızım da uyumuyor ama meme de durmuyor sohbet ediyoruz anakucagina koyuyoruz babyneast te duruyor ağlamadan. 2 saat dolacak birazdan uyumayalı ,emme vakti geliyor inşallah uyur sonra
Ya maşallah benimki hiç oyalanmıyor öyle, uyanık olduğu zamanlar ya kucak istiyor ya memede
Şu zeka kartlarından koyuyorum kafasının olduğu yöne 5 dk bakıp yine kıpırdanmaya başlıyor
Çok dua etmiştim Allahım lütfen bu sefer yattığı yerden etrafı izleyen bir bebek olsun diye ama bu da olmadı.
Ya maşallah benimki hiç oyalanmıyor öyle, uyanık olduğu zamanlar ya kucak istiyor ya memede
Şu zeka kartlarından koyuyorum kafasının olduğu yöne 5 dk bakıp yine kıpırdanmaya başlıyor
Çok dua etmiştim Allahım lütfen bu sefer yattığı yerden etrafı izleyen bir bebek olsun diye ama bu da olmadı.
Zaman içinde daha iyi emebildikleri için emme sıklıkları azalıcakmış ama uyku sorunu kafamı kurcalıyo,
Dogru düzgün uyumuyo şu saate dek sizin de öyle mi. Normal mi acaba
Çok teşekkür ediyorum amin inşallah canım. İnan zoruma giden o kadar çok şey var ki kelimelere dökemem . Benim doğumda büyük riskim var zaten yine, bu yüzden istemiyorum zaten ama sürekli eğer söylemezsen haber vermezsen ben yanında olmazsam hakkım helal degil sana dedi. Bugün gün almam için ısrar eden herşeyi yapan kendiydi ve bir heyecanla aradığımda karşılaştığım tavır sadece şuydu, inşallah eşyalar hazırdır evinide dip köşe temizleseydin iyi sağlıkla al bari kucağına dedi kapattı. İnanabiliyor musun annem yaptı bunu gerçi niye şaşırıyorsam 28yıldır yanlızım ne yollardan geçtim anne oldum 2defa ikisindede tektim zaten bu hayatta tekim. Sadece evlatlarım var onlar için yaşıyorum. Bende anneyim şuan o yüzden daha çok agladım üzüldüm, anne olmasaydım bu hissin ne demek olduğunu bilmiyor olsaydım inan umursamaz ağlamazdım. Kayınvalidem desen keza öyle inan en çok zoruma gidende, ben orda en ağır çileyi çekip zor anı atlatıp eve geçecegim…
AA sürpriz misafirlerle hiç sormadan eve doluşmuşlar,hepsi evimde ve her kafadan çıkan sesler yüzünden uyku uyumamış lohusa depresyonuna girmiş olacak resmen bundan korkuyorum. Başta gelmeyen bu kısımdada gelmesin istiyorum bir süre çünkü
O kadar haklısın ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Eğer en başta gelmezlerse zaten o çileyi çekmene hiç gerek yok . Kimseyi almayabilirsin doktoru bahane ederek arayıp söylersin kovidden dolayı evde ziyareti yasakladı 40 gün diye sadece senin ve eşinin yakınları gelip gider bir kaç saat sonra.
Bebeği kanepede yüzüstü yatırmıştım gözümün önünde diye, öyle yatırınca gazını rahat çıkarıyo hem
Neyse kızım çağırdı yanına gittim 10 saniye sürdü sürmedi geri bebeğin yanına giderken birden sırtüstü dönüverdi şok oldum
Yani Allahtan kanepenin diğer tarafına döndü, boşluk olan tarafa dönse yere düşecekti
Yani erken falan demeyin bebeklerin ne zaman döneceği belli olmuyor kızlar dikkat edin.
Allahh korumuş valla.
Bende dönmeler için erken diyodum ama kızım altı açılırken hiç yerinde durmuyor yarım yarım dönüyor bende yeni farkettim.
Normalde yenidoğan bıraktığımız yerde öyle durması lazım
Allahh korumuş valla.
Bende dönmeler için erken diyodum ama kızım altı açılırken hiç yerinde durmuyor yarım yarım dönüyor bende yeni farkettim.
Normalde yenidoğan bıraktığımız yerde öyle durması lazım
Eskidenmiş o, şimdiki bebeler daha erken hareketleniyor gerçekten.
Bezini alırken benimki de öyle, yan dönüyor, ayaklarıyla kendini arkaya itiyor zor değiştiriyorum, ayaklanıp kaçacak yakında
Ben 35 yaşıma geldim hala annemsiz bir şey beceremiyorum
Salça mı yapılacak yetiş anne, tarhanamı yaptın mı anne, anne turşu nasıl kurulur? Anne bebek nefes almıyo yetiş..
Burda böyle iki çocukla tek başına idare edebilenleri okudukça hem cesarete geliyorum hem de kendimi çok yetersiz hissediyorum
Gerçekten çok güçlüsünüz, imrenerek okuyorum..
Benim annem de haftaya gidecek hergün ağlıyorum.
Evin temizliği dağınıklığı benim de umrumda değil, bebek de emer doyar, eşimle ben de ne olsa yeriz de, kızımın üç öğününü vaktinde ve düzenli hazırlayabilir miyim tek düşüncem bu.
Bende ilk defa akşam çiğ köfte yaparken oğluma ayrı tatlı yapamadım. Sofraya oturunca burda bana göre yemek yokki dedi ağlayacaktım. Gerçektn zor ya eskisi gibi yetişmek
Aynen sürekli dua ettim ilk 10 günde öylrydi sandım bu sefer o şans bana da vurdu ama maalesef sürekli hık mık. Ya kucak ya sallama ya hoplama. Şu an ayağımda sallıyorum ya bir aylık bebeyi
Emdikten sonra gazını çıkarmak için koynuma aldığımda bacaklarını çekiyor evet. O yüzden sık uyanmaya başladı sanırım. Bende doymuyor mu diye düşünmeye başlamıştım. Gaz damlası veriyorum akşamları ama fayda etmiyor mu artık anlamadım. Gaz için damla kullanıyor musun?
Gazini cikarmiyo mu? Benim zavallim kivrandiktan snr pirt pirt zart zurt cikariyo ztn cikarinca rahatlio anca. Ama gunun buyuk bi kisminda gazi oluyo aksamuzeri gibi basliyo. Gercekten uzucu bi durum bebeginin kivrandigini gormek. Senin 4 haftalik olmus galiba en yogun zamanlari 5 6m haftalarmis gazin. Belki gaz damlasini arttirabilirsn dozunu doktoruna sor. Ben her gun bio gaia veriyorm ama o probiotik damla. Doktor eger onla basa cikilmazsa sab simplex gaz giderici gunde 3 kez verdi ama onu mumkun oldugnca kullanmiyorm.