2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hey allahım hakkaten hepsi bir değişik. Allah hastalık verip hastanelere düşürmesin gerçekten. Bizim kıza da hala doktor bulamadım canım, içe sinecek çocuk doktoru bulmak çok zor. Fiyatlar da iyice uçmuş zaten dün altunizade acıbademi aradım bir çocuk doktoru için muayene ücretine 1200 dediler, iyice dalga geçiyorlar insanlarla. Tamamlayıcı sağlık sigortası falan da geçmiyormuş bir de. İnşallah içimize sinecek, güzel ilgilenecek, çözüm odaklı düzgün çocuk doktorları buluruz.

Bana gelenler yemekli geliyor bide iç. Kahveni otur Bi saat git demi yeni doğum yapmış bebek huysuz görüyosun bebeği odasına götürüyorum arkamdan geliyorlar deli olacam

Bana gelenler yemekli geliyor bide iç. Kahveni otur Bi saat git demi yeni doğum yapmış bebek huysuz görüyosun bebeği odasına götürüyorum arkamdan geliyorlar deli olacam
Ben de bebeği uyutmaya çalışıyorum çok kucaklarına almasınlar diye aksi gibi uyumuyor sıpa

Kızlar merak edip etiket yapmışsınız sağ olun alıntılayamadım.
Annem gidince lohusa depresyonuna girdim resmen gecikmeli.
Hiçbir işe yetişemiyorum, sabah 8de kahvaltı hazırlamaya başlıyorum 10da anca hazır oluyor, benim oğlan gündüz uyumak nedir asla bilmiyor, şu an kucağımda koala gibi uyuyor yatağına koyduğum an uyanıyor, akşam eşim gelinceye kadar tek yapabildiğim kızımın kahvaltısını hazırlamak o da 2 saatte.
Kızıma zaten oğlan doğduğundan beri doğru düzgün zaman ayıramıyorum onun da sıkıntısı basıyor yavrum eskiden oyun da oyun diye tepemden inmezdi şu an biliyor onunla ilgilenemeyeceğimi ya odasında kendi başına oynuyor bütün gün napsın benden ümidi kesti çok üzgünüm hatta 4 yaşında ve kendi kendine okumayı öğrenmiş onu bile daha yeni fark ettim ne biçim anneyim üstelik kıskandığını belli etmiyor içine atıyor tuhaf tuhaf takıntıları başladı, eskiden de vardı bazı takıntıları ama kardeşi doğduğundan beri abarttı. Psikologa götürmemiz lazım ama nasıl olacak küçük bebekle.
Eşime ayrı kızgınım. Normalde hergün işe gitmiyor, evde olduğu günler var ama 40 yaşına girecek neredeyse ve üniversite okuyor bu 3.lisansı üstelik açıktan da değil baya okula gidiyor ara tatil bitince. hayır yani o iş olmadığı boş günler evde olsa bana faydası olurdu.
Korona belirtilerim geçince test vermedim artık kızlar.
Oğlanın kalça çıkığı tiroid bezi sorunları falan her şey üst üste gelmiş gibi hissediyorum bakamadım bayadır buralara herkesler iyidir umarım.
Uzun oldu dolmuşum baya

Bilmiyorum beklememek mi lazım acaba. İnsan ben emzirdikten sonra yoruldun ver ben uyutayım demez mi demiyor. Denmesi gerekmiyor mu anlamadm
Ya benim esim cok duskundur cocuklara. Bebegimize de cok duskun ztn dogdugu ilk andan itibaren bag kurdu. Hatta ben iste arada omzuna yatir ya da biberonla sen besle aranda bag olur fln diodm benim oyle biseye ihtiyacim yok benim ztn bagim kuvvetli onla fln diodu. Ama gece uyanma bambaska bi olaymis onu anladm. Bence bizdeki annelik, hormonla fln alakali bisey. Gunduz ne istesem yapiyo esim hatta istemesem bile yapiyo sagolsun ama gece benim kdr ayilamiyo ztn derin uyurdu biliorm ama hic hafiflemedi de uykusu. Uyandigimi bebegin agladigini duyuyo uykusunun arasnda bisey lazim mi fln dio, ozellikle ilk gecelerimizde kendini sartlamisti bebek gece uyancak bakicaz diye, o sartlanmayla aglama duyunca kalkiyodu bisey lazim mi bana gorev var mi fln diodu snr istiodm atiyorm sunu getirir misin diye ve yataktan yuz saat kalkamiyodu. Sanki sorup soracagina pisman oluyodu:) zar zor kendini yataktan atti da ayagi yorgana takila takila gtmisti:) sonrasi hep ayni, bi kere sabaha karsi bebek gazdan agliyo yine kiraz cekirdegi kemerini mikrodalgada isitir misin dedm isitti getirdi snr besigin yanina yatti ben de ayakta masaj fln yapmaya calisiyorm biseyler diyo bebege iste arkadasin yok mu senin oglum onlara sor fln. Ne diyosn dedm geyik yapiyorm ya futbol antrenmanlarndan snr olur ya soyunma odasinda sohbet fln dedi.. ?! Ve anladik ki hala ruya goruyoms! halbuki mutfaga gidip geldigi icin ben ayildi sanmistim.
Bikac kere daha boyle uyanamama, gece soyledigini hatirlamama durumu olunca saldm adami. Erkekler agir uyuyo heralde halbuki annem varken obur odadan duyup geliyodu hemen.

Ya zor hepsi birden ztn saglik sorunu basit bisey bile olsa insanin canini sikiyo haklisin. Kizin okula gitmiyo muydu? Bebegini acaba evin icinde slinge koysan hic denedin mi ellerin bosa cikar en azindan
Cok zor gercekten evde tek basina kucaginda tum gun bebekle olmak

Birinci oğlumda sürekli misafirim gelmişti. Bunda bir kişi bile gelmedi. Eşim çok panik pandemi konusunda onun takıntısı mi herkes bildiği için korkudan kimse gelemiyor
Ya ben bursalıyım bizde adet ikram hazırlanır çay faslı olur, bide ev küçük herkes üst üste geliyo

Kızı okula göndermedik daha 2 yıl daha kreşe gidecek bu sene evdeyim nasılsa diye bir de okuldan eve hastalık taşımasın evde küçük bebek olacak diye göndermedik.
Kanguru var da daha küçük diye koymuyorum sling deneyeyim bi de olmazsa, kullanan var mı?
Yani tamam uyumasın bütün gün dicem ama anakucağında falan da oyalanmıyor ki bütün gün kucağımda.

Ya kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum ki inan burda herkes aşşa yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.insallah bu günlerimiz geçecek ileride . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin Amin

Bilmiyorum beklememek mi lazım acaba. İnsan ben emzirdikten sonra yoruldun ver ben uyutayım demez mi demiyor. Denmesi gerekmiyor mu anlamadm
Benimki sabah kahvaltı veriyor bana işe gidiyor. Yemek yapamazsam bir şey demiyor hatta gelip yapar ya da hazır alır. Akşam da yanımda kimse yoksa, sen uyu diyor beşiği sallıyor 2 saat, sonra yatıyor. Buna da şükür. Genel de gündüz kardeşim oluyor. İhtiyaç olursa kal diyorum. Annem de sağolsun öğle yemeği yolluyor her gün. Çok zormuş bebek bakımı, burnumu pencereden bile çıkartamadım 2 ay olacak evdeyim. Ne zaman dışarı çıkabileceğiz kızımla bilmem. Gaz sancıları yüzünden ağladığında stres oluyorum. 1,5 saattir hiç durmadan ayağımda sallıyorum ki uyanmasın. Uyanıkken kendi kendine de takılmıyor huysuz, bir yerden sonra kucakta da durmuyor

Ya kıyamam seni o kadar iyi anlıyorum ki inan burda herkes aşşa yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.insallah bu günlerimiz geçecek ileride . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin Amin
Amin canım ya ne kadar zormuş 2.bebek annem gidinceye kadar fark etmemişim iyice de alışmışım rahata keşke bu kadar kalmasaydı.
bazen tek çocuk yeter miydi acaba diyorum sonra tövbe ediyorum anında Allah çok şükür bir evlat daha vermiş diye şükrediyorum

Kakasını yeşil yaptı dün. Arada yeşil arada sarı yapıyor.
Fıstık yedim çok fazla alerji mi yaptı acaba .
Enfeksiyon için test yaptıran vardı kim olduğunu hatırlayamadım. Bir sorun çıktı mı.

Bir de boynunda tortikolis var sanki. Boynu yamuk duruyor. Normal doktoruna mı götüreyim napıyım..

Canım hepimizde var benzer sorunlar benim annem 5.günde gitti ne yapacağımı şaşırdım dikişler im çoktu ve ağrıdan ne oturabiliyordum ne bebeğimi kucağıma alabiliyorum bide idrarımı tutamıyorum ayağa kalktığımda bütün idrar akıp gidiyordu çok ıkınmaktan olmuş, bebek emmiyordu bitaraftan benim 19seneden oldu bebek haliyle rahatlığa aşırı alışkınım, ben intiharı bile düşündüm lohusa depresyonu beter bişeymiş ama geçti gitti o kötü günler şükürler olsun (anneme aşırı kırgınım öyle bırakıp gittiği için)

Aynı şekilde bizde dün gece tartıştık ben mi emzireyim diyor bnde dedim emdikten sonra alıp gazını çıkartıp uyuyabilirsin bnde o ara uyurum yokbende durmuyor diyor işine gelmiyor dedim bnde erkekler öyle ki yüz kere söyleyeceksin öyle yapacaklar söylemeden kendileri düşünüp yapamıyor gece tartisinca bnmle oturdu bu sabah kalkamıyorum dedim bn senden sonra kaç kez kalktım uğraştım kaç saat yattım haberin bile yok ama sabah kalkamayan sensin baktı gene tartışma çıkacak kalktı kahwalti hazırladı
Ah canım ah hepimizde aynı sorunlar var iki çocuklu hayat çok zor gerçekten bnm kızımda kabullendi artk bnm onunla ilgilenemememi babası ilgilenio anca hergun dışarı çıkardık kar kış demeden şimdi diyor biz seninle dışarı çıkamıyoruz artık babamla kalsın bu dio biz gidek diyor hergun tamam yarın diyorum ama olmuyor ya yemek yapilmasi lazım ya iş ya çocuk durmuyor ne yapayım olmuyor geçecek bu günler iki üç aya rahat edeceğiz ikisini de alıp çıkacağım inşallah tek hayalim umudum bu snde sıkma canını herşey geçecek zamana ihtiyacımız var hepimizin

Sling bende var bi arkadasm vermisti ama bi turlu kullanamadm baglamak zor geliyo ama bence rahat bisey dene bence. herhangi bisey siparis et hemen yoksa da. Yarin gelir. Bana bi de kanguru hediye gelmisti yenidogana uygun kanguru ona 2 dk bagladm nasi oluyo diye o da rahatti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…