2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bende akşam gaz krizinde annemi aradım valla. Bende tek yapamıyorum ya kardeşim ya da annem oluyor ne yapayım Yalnız değilsin. Bazen çocuk neyime diyorum sonra pişman oluyorum hemen kızıma sarılıyorum

Uyuduğum zaman benimde göğüslerim taş gibi oluyor. Dut kurusu ve tahin helvasını öneririm sana

Çok sevindim canım, internetde araştırıken tesadüf görüp denemiştim işe yarayınca hemen size söyledim

Geçmiş olsun umarım mama iyi gelir rahatlar kuzucuk
Bende dün götürdüm doktora son yaptığı kaka fotosunu gösterince kabız olmuş dedi ama ben sırf seni tatmin etmek için test isteyeceğim ama ge|ksiz emin ol dedi bu geçici bir süreç probiyotik damla vereceğim florayı değiştirelim gözlemleyelim dedi. Eve geldik bikaç saat sonra kaka yaptı kendiliğinden ama yine katı arkası sulu geliyor ama sanırım tutup yapmadığından katılaşıyor

Moralim çok bozuk kızlar dün doktor kontrolüm vardı geçen burda sormuştum vajina girişinden birşey sarkıyor diye malesef rahim sarkmış doğumda çok fazla ıkınmaktan. Şuan için müdehale edilmeyecek belki tekrar çocuk düşünürüz diye. Kesinlikle ağır kaldırmak yasak bol bol kegel egzersizi yapacağım. Ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. Özgüvenim zaten yerle yeksan oldu o görüntü berbat bişey eşimden köşe bucak kaçıyorum. Kadın olmak zor çok zor....
Sizleride bu konuda uyarmak istedim vücudunuz toparlanana kadar ağır kaldırmayın yüksek yerlere uzanmayın sakın

Siz aşı oldunuz mu? Bide regl için erken değil mi? Ben ilk doğumda 9 ay kadar regl olmadım. Süt hormonu buna engel olabilir bazılarında.
Arkadaşlar 2 gündür bebeğimin kakasında hafif bi koku var normal mi yani önceden hiç kokmazdı sizinkiler de öyle mi?
Evet canım bendr de oluyor normal olduğunu düşünüyorum.

Benim eşimi tarif etmişsin. Gece uyku moduna girince sistemleri kapanıyor ben bunu ilk çocuktada yaşadım ondan alışkınım. Ama gündüz çok yardımcı sabahta kalkıp işe gidiyor kızmıyorum. Çok ağlarsa söylerim sadecr
Bende kucağa alışmasın istiyorum bu konuda anlaşamıyoruz onlar gidecek olan bana olucak
Canım ilk günler bende kimseye vermedim ama o her emzirmede kucakta diye illa ki alışıyor boşuna yorma kendini kucak isteyen kendi kendine duramayan çocuksa ne yapsan boş. Eşim.sevmek istiyordu yernde sev diyodum yani

Bu konuda bir şeyler yazmak istedim, kendi çözümlerimi en azından sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim bebrğimde gündüz bir kaç saat kesintisiz uyuyor bu bana dinlenme fırsatı veriyor, bebek uyurken evdeki yemek dahil hiçbir iş umurumda değil. Bunu yaptığım için dinleniyorum ve sinirlerimin daha sağlam olduğunu düşünüyorm, ama kalkıp iş yaparsam tam oh bitti dediğimde zaten bebek uyanıyor, ne onla ilgileniyorm ne kendimle bu sefer. Size de işleri aksatmanızı tavsiye ediyorum. 2. si emziğe alıştı kritik anlarda emzik benim kurtarıcım oldu, abisi amamsız şekilde duyulmak istiyor bazen ve ben kardrşi emzikle oyalanırken ona zaman ayırıyorum. Ağlarken abisine (4.5 yaş) kardeşin ağlamaya başladı o ağlarken üzülüyorum susturmak için ne yapabiliriz diyorum? Kendi çözümlerini sunarken o da ilgilendiği için biraz ortam yumuşuyor. Baba gelir gelmez kardeşini veriyorum ve ben abiyle ilgileniyorum 1 saat. Abi arada yine huy değişiklşğine gitti ama ben hep çözüme ortak etme ve suygularını konuşarak çözmeye çalışıyırum. Sağlıklı şekilde atlatırsak kalıcı sorunlara yol açmayacağını bir süre sonra alışacağını düşünüyorm. Sling zorunlu yapılması gereken işler konusunda 3. Tavsiyem beraber iş yaabiliyorsunuz. Ve çok eski bir yöntem, güvenli bağlanmayı arttıracağını düşünüyorum. Neden evden çıkmıyorsunuz? Artık havalar ılındı, ben her darlandığımda arkadaşalrım ya da anneme geçiyorum. İyi geliyor. Bebeği ana kucağına koyuyorum abi.zaten kendi geliyor. Misafir gelecekse herkese haber ediyorum bana birer çeşit yapıp gönderiyorlar, yapacak kimseniz yok mu ya da istemek adetiniz mi değil bilemiyorum ama yapacak kimsem olmasaydı bir çay bir hazır kurabiye ile ağırlardım. Maksat ağırlamaktır bence. Tüm bunları ilk çocukta daha ağır yaşadım ama çocukla yaşamaya alışmak 2. De daha kolay bence ilkinde daha zorlamıştı beni. Babası gece kalkamayacağını söyledi, bende 12.30 da uyuduğu için 10.30 gibi emzirip kendisine veriyorum ve uyumaya gidiyorum, 2 saat uyumak hatta bazen bebek uyuduysa 3 saat olabiliyor beni gece için hazırlıklı tutuyor ve gece zombiye dönüşmüyorum. Bazen bebek sakin oluyor 9 da uyuyor abimizde zaten hep 9 da uyur o zamanda eşimle film seyredip arada vakit geçiriyoruz bu da çok iyi geliyor. Niyetim akıl vermek değil, yaşadıklarımı yazmaktı belki bir faydası dokunur.

Bebek uyudugunda büyüğü ne yapıyorsunuz iş yapmadan uyuyamıyorum ben çünkü büyük yemek bekliyor bu zamana kadar herşey düzenliydi çerez bekliyor meyve bekliyor sürekli bişey istiyor bebek uyudugunda büyüğü ne yapacağım asla uyutmaz bnm misafir konusunda sıkıntım yok ne varsa odur yapabiliyorsam yaparım yapamiyorsam da çayın yanına bisküvi koyarım gelene güler yüz yeter bnce iki çocukla ne kadar oluyorsa

Bizim kreşimiz var yarım gün ona denk gelirse mükemmel oluyor. Normaldr evde tv kapalı bu nedenle belirli bir saat çizgi film saati var evdeyse onu açıyorum. Yemek konusunda buzluk kurtarıcım annemle bittikçe beraber yapıp stokluyoruz, köftrymiş, etmiş, bulgurlu şeyleri sever onları hemen şipşak pişiriyorum. Bir kuru yemiş kutusu yaptım her şey orada atıştırmalıklarıda hemen alıp veriyorum. Zaten elinin önüne bıraktm kendisi alıyor. Meyve sever masanın üzerine meyvelik koydum isterse ordan alıyor. Ama tabi bu yeni değil kendi yaşam becerilerini hep kendisini yapmasını isterdim ilk günden alışık.

Ay bizde yapamıyoruz kaka 3. Gün bugn. Gazını atıyor ağlamasıda yok. Gazını atamıyor muydu sizin yada nasıldı?
Bunu verdi raporla bundan alıcaz eczaneden artık parasız ya bu ılk ıkınmalara basladı kıpkırmızı oluyordu ama yapamıyordu 1 2 3 yapamadı doktora götürdüm fitil verdı neyse sonra 1hafta oldu 5gün gene yapamadı gene fitil verdm ama cocuk durmuyor ıkıl ıkıl gazdan uyku uyumuyor durduramıyorum bi türlü bezde sadece çiş var kaka testıne baktı bısey yok dedi doktor idrarada baktı sonra ben doktoru değiştim az alerjiler testte cıkmaz dedi deneyelim sen diyete baslıyorsun dedi süt süt ürünleri şelbetli tatlılar çıkolatalı şeyler yumurtalı seyler hepsi yasak dedi basladım bugun sütümü o sekılde verebılırmısım mamayıda bunu verdı ıcıne pekmez koy yoksa yemez dedi denıyım dedm yemedı pekmez koydum yedi öyle smdı bıle cok rahat bugun sabahtan beri o mamayı verdm yumurta yedm peynır yedım dıye uyuyor garıbım 17saattır uyumadı

Eklentiler

• 3DB37BDE-C3F5-411D-ABBA-EB8A0E93D046.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 69
Benımde oyle ama benımkı desteklemeyınce yapamıyor fıtılı soktum dün puff dıye bı cıkardı sokmadan fitili sonra soktum fitili onlada yapamadı maalesef kabız olsa en azından geçer bizde diyete anne diyetıne basladık bakalım ınsallah geçer 23.de bırdaha gidicem bu haftayı böyle devırcez ınsallah kendi yapar bu defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…