Bende akşam gaz krizinde annemi aradım valla. Bende tek yapamıyorum ya kardeşim ya da annem oluyor ne yapayımBenim de tek çocuk tek başıma bakamıyorum annemi göndermedim. Arada evine gidip geliyor.
Tek başıma bakamıyorum diye üzülüyorum ben de.
Tam annemi gönderiyorum çocuk krize giriyordu. Yapamıyorum annem olmayınca durduramıyorum dedim.
2 gündür annem varken de huysuz. Galiba günü gününü tutmuyor.
Bir de psikolojim bozuk sanırım. Bebek ne yapsa üzerime alınıyorum. Benden hoşlanmadı, ona iyi dokunmadım mı o yüzden mi ağlıyor, benden hoşlanmıyor diyorumbeni sevmiyor Musun diye soruyormuşum sürekli farkında değilim .
Uyuduğum zaman benimde göğüslerim taş gibi oluyor. Dut kurusu ve tahin helvasını öneririm sanaYapan yapıyor ya. Tamm hep uyanmasınlar ama en azından bi alışalım bi uyku düzeni kuralım gece uykuları bi otursun baba da uyusun sabah işe gidecek olabilirler ama bizde sabahları yan gelip yatmıyoruz sonuçta.
Gaz sancısına kundak iyi geliyormuş bilmiyorum yaptırır mı. Havalar bi ısınsa bebek arabalarına atar gezeriz bebekte rahatlar bizde.
Kahvaltı benm eşimde hazırlıyor ama bizim uykuya ihtiyacımız var. Dün annem geldi 2 saat uyudum uyandığımda göğsüm taş gibiydi nasıl süt dolmuş. Dinlememiz şart. Bende bi konuşma yapmam lazım eşimle artık tartışma şeklinde mi olur bilmiyorum annesi batıyor zaten gözüme
Çok sevindim canım, internetde araştırıken tesadüf görüp denemiştim işe yarayınca hemen size söyledimYa bu dut neymiş kızlar yaaaaBu zamana kadar anne cayi bestlak damla promalt içecek lohusa şerbeti yeşillik aklınıza gelebilecek herseyi yedim içtim bu kadar fayda görmedim. Kızım emdiği halde sagdigimda da hatrı sayılır miktar çıkıyor dunden beri şoka girdim emzirdikten sonra çok az cikardi buna da şükür der biriktirip kızıma verirdim cok şükür yarabbim
Geçmiş olsun umarım mama iyi gelir rahatlar kuzucukSelaamm kızlar bebeğim kakasını yapamıyor demıstım 5 gün bekledm fitil verdm gne 5 gün bekledim fitil verdm artk gaz doldu kurba karnı oldu cocukta ve emmerken ittiriyordu beni problem yasıyorduk kusuyordu sürekli mamadan sonra bebeğimde süt alerjisi varmıs doktor raporla mama yazdı ona basladık cocuk kıvranıyordu meğerse sindiremiyormus ınsallah geçer artk cok yoruldum
1 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı beyaz dut. 10 dk kaynat. Sabah- akşam iç. Dutunu da yeKızlar kuru dut tarifini kaybettim yazarmisiniz
1 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı beyaz dut. 10 dk kaynat. Sabah- akşam yap iç. Dutunu da yedutu nasıl kullanıyorsun ?
çok sağolasın. deneyeyim bende.Dut kurusunu 1.5 yemek kaşığı cezveye alıyorum uzerine bir bardak su ekleyip 10 dk kaynatiyorum ılınınca suyunu içiyorum sonrasında tanelerinide yiyorum
Sabah öğlen akşam içiyorum canım bu arada suyunu sevdim suyunu sevmezsen kurusunuda tüketsen faydası olur bol su iç uzerineçok sağolasın. deneyeyim bende.
Siz aşı oldunuz mu? Bide regl için erken değil mi? Ben ilk doğumda 9 ay kadar regl olmadım. Süt hormonu buna engel olabilir bazılarında.Canım merhaba. Geçen salı esimle test verdik ikimizinde testi pozitif çıktı yaklaşık bi haftadır virüsle cebellesiyoruz ciğerim çıktı öksürmekten. Sunu soylim bende çok yüksek ateş oldu bi anda bi üşüme geldi sonra yarım saat sonra tam tersi vücudumda anı bi ateşlenme oldu kulaklarımdan falan alevler çıktı o derece yani . İlk olarak bogazim yandı benim sonra gittikçe ilerledi derken yarın tam 1 hafta olacak. İnşallah korona değildir sizinki.kendimiz için hiç korkmadık bebek için yüreğim agzimda full temas oluyor çünkü ister istemez bebekle anne arasında. Geçmiş olsun canim. Bu arada Bayadır giremiyorum sağlık sorunları dolayısıyla annem çok kötü bel fıtığı azdı ameliyat için doktor falan araştırıyoruz. Bu arada ben hala regl olmadım ve bu durum canımı sıkıyor 4 gün sonra tam 2 aylık olacağız. Sende durumlar nasıl regl oldunmu?
Evet canım bendr de oluyor normal olduğunu düşünüyorum.Arkadaşlar 2 gündür bebeğimin kakasında hafif bi koku var normal mi yani önceden hiç kokmazdı sizinkiler de öyle mi?
Kızlar merak edip etiket yapmışsınız sağ olun alıntılayamadım.
Annem gidince lohusa depresyonuna girdim resmen gecikmeli.
Hiçbir işe yetişemiyorum, sabah 8de kahvaltı hazırlamaya başlıyorum 10da anca hazır oluyor, benim oğlan gündüz uyumak nedir asla bilmiyor, şu an kucağımda koala gibi uyuyor yatağına koyduğum an uyanıyor, akşam eşim gelinceye kadar tek yapabildiğim kızımın kahvaltısını hazırlamak o da 2 saatte.
Kızıma zaten oğlan doğduğundan beri doğru düzgün zaman ayıramıyorum onun da sıkıntısı basıyor yavrum eskiden oyun da oyun diye tepemden inmezdi şu an biliyor onunla ilgilenemeyeceğimi ya odasında kendi başına oynuyor bütün gün napsın benden ümidi kesti çok üzgünüm hatta 4 yaşında ve kendi kendine okumayı öğrenmiş onu bile daha yeni fark ettim ne biçim anneyimüstelik kıskandığını belli etmiyor içine atıyor tuhaf tuhaf takıntıları başladı, eskiden de vardı bazı takıntıları ama kardeşi doğduğundan beri abarttı. Psikologa götürmemiz lazım ama nasıl olacak küçük bebekle.
Eşime ayrı kızgınım. Normalde hergün işe gitmiyor, evde olduğu günler var ama 40 yaşına girecek neredeyse ve üniversite okuyor bu 3.lisansı üstelik açıktan da değil baya okula gidiyor ara tatil bitince. hayır yani o iş olmadığı boş günler evde olsa bana faydası olurdu.
Korona belirtilerim geçince test vermedim artık kızlar.
Oğlanın kalça çıkığı tiroid bezi sorunları falan her şey üst üste gelmiş gibi hissediyorum bakamadım bayadır buralara herkesler iyidir umarım.
Uzun oldu dolmuşum baya
Benim eşimi tarif etmişsin. Gece uyku moduna girince sistemleri kapanıyorYa benim esim cok duskundur cocuklara. Bebegimize de cok duskun ztn dogdugu ilk andan itibaren bag kurdu. Hatta ben iste arada omzuna yatir ya da biberonla sen besle aranda bag olur fln diodm benim oyle biseye ihtiyacim yok benim ztn bagim kuvvetli onla fln diodu. Ama gece uyanma bambaska bi olaymis onu anladm. Bence bizdeki annelik, hormonla fln alakali bisey. Gunduz ne istesem yapiyo esim hatta istemesem bile yapiyo sagolsun ama gece benim kdr ayilamiyo ztn derin uyurdu biliorm ama hic hafiflemedi de uykusu. Uyandigimi bebegin agladigini duyuyo uykusunun arasnda bisey lazim mi fln dio, ozellikle ilk gecelerimizde kendini sartlamisti bebek gece uyancak bakicaz diye, o sartlanmayla aglama duyunca kalkiyodu bisey lazim mi bana gorev var mi fln diodu snr istiodm atiyorm sunu getirir misin diye ve yataktan yuz saat kalkamiyodu. Sanki sorup soracagina pisman oluyodu:) zar zor kendini yataktan atti da ayagi yorgana takila takila gtmisti:) sonrasi hep ayni, bi kere sabaha karsi bebek gazdan agliyo yine kiraz cekirdegi kemerini mikrodalgada isitir misin dedm isitti getirdi snr besigin yanina yatti ben de ayakta masaj fln yapmaya calisiyorm biseyler diyo bebege iste arkadasin yok mu senin oglum onlara sor fln. Ne diyosn dedm geyik yapiyorm ya futbol antrenmanlarndan snr olur ya soyunma odasinda sohbet fln dedi.. ?! Ve anladik ki hala ruya goruyoms! halbuki mutfaga gidip geldigi icin ben ayildi sanmistim.
Bikac kere daha boyle uyanamama, gece soyledigini hatirlamama durumu olunca saldm adami. Erkekler agir uyuyo heralde halbuki annem varken obur odadan duyup geliyodu hemen.
Canım ilk günler bende kimseye vermedim ama o her emzirmede kucakta diye illa ki alışıyor boşuna yorma kendini kucak isteyen kendi kendine duramayan çocuksa ne yapsan boş. Eşim.sevmek istiyordu yernde sev diyodum yaniBende kucağa alışmasın istiyorum bu konuda anlaşamıyoruz onlar gidecek olan bana olucak
Benimki sabah kahvaltı veriyor bana işe gidiyor. Yemek yapamazsam bir şey demiyor hatta gelip yapar ya da hazır alır. Akşam da yanımda kimse yoksa, sen uyu diyor beşiği sallıyor 2 saat, sonra yatıyor. Buna da şükür. Genel de gündüz kardeşim oluyor. İhtiyaç olursa kal diyorum. Annem de sağolsun öğle yemeği yolluyor her gün. Çok zormuş bebek bakımı, burnumu pencereden bile çıkartamadım 2 ay olacak evdeyim. Ne zaman dışarı çıkabileceğiz kızımla bilmem. Gaz sancıları yüzünden ağladığında stres oluyorum. 1,5 saattir hiç durmadan ayağımda sallıyorum ki uyanmasın. Uyanıkken kendi kendine de takılmıyor huysuz, bir yerden sonra kucakta da durmuyor
Amin canım ya ne kadar zormuş 2.bebek annem gidinceye kadar fark etmemişim iyice de alışmışım rahata keşke bu kadar kalmasaydı.
bazen tek çocuk yeter miydi acaba diyorum sonra tövbe ediyorum anında Allah çok şükür bir evlat daha vermiş diye şükrediyorum
Canım hepimizde var benzer sorunlar benim annem 5.günde gitti ne yapacağımı şaşırdım dikişler im çoktu ve ağrıdan ne oturabiliyordum ne bebeğimi kucağıma alabiliyorum bide idrarımı tutamıyorum ayağa kalktığımda bütün idrar akıp gidiyordu çok ıkınmaktan olmuş, bebek emmiyordu bitaraftan benim 19seneden oldu bebek haliyle rahatlığa aşırı alışkınım, ben intiharı bile düşündüm lohusa depresyonu beter bişeymişama geçti gitti o kötü günler şükürler olsun (anneme aşırı kırgınım öyle bırakıp gittiği için)
Bu konuda bir şeyler yazmak istedim, kendi çözümlerimi en azından sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim bebrğimde gündüz bir kaç saat kesintisiz uyuyor bu bana dinlenme fırsatı veriyor, bebek uyurken evdeki yemek dahil hiçbir iş umurumda değil. Bunu yaptığım için dinleniyorum ve sinirlerimin daha sağlam olduğunu düşünüyorm, ama kalkıp iş yaparsam tam oh bitti dediğimde zaten bebek uyanıyor, ne onla ilgileniyorm ne kendimle bu sefer. Size de işleri aksatmanızı tavsiye ediyorum. 2. si emziğe alıştı kritik anlarda emzik benim kurtarıcım oldu, abisi amamsız şekilde duyulmak istiyor bazen ve ben kardrşi emzikle oyalanırken ona zaman ayırıyorum. Ağlarken abisine (4.5 yaş) kardeşin ağlamaya başladı o ağlarken üzülüyorum susturmak için ne yapabiliriz diyorum? Kendi çözümlerini sunarken o da ilgilendiği için biraz ortam yumuşuyor. Baba gelir gelmez kardeşini veriyorum ve ben abiyle ilgileniyorum 1 saat. Abi arada yine huy değişiklşğine gitti ama ben hep çözüme ortak etme ve suygularını konuşarak çözmeye çalışıyırum. Sağlıklı şekilde atlatırsak kalıcı sorunlara yol açmayacağını bir süre sonra alışacağını düşünüyorm. Sling zorunlu yapılması gereken işler konusunda 3. Tavsiyem beraber iş yaabiliyorsunuz. Ve çok eski bir yöntem, güvenli bağlanmayı arttıracağını düşünüyorum. Neden evden çıkmıyorsunuz? Artık havalar ılındı, ben her darlandığımda arkadaşalrım ya da anneme geçiyorum. İyi geliyor. Bebeği ana kucağına koyuyorum abi.zaten kendi geliyor. Misafir gelecekse herkese haber ediyorum bana birer çeşit yapıp gönderiyorlar, yapacak kimseniz yok mu ya da istemek adetiniz mi değil bilemiyorum ama yapacak kimsem olmasaydı bir çay bir hazır kurabiye ile ağırlardım. Maksat ağırlamaktır bence. Tüm bunları ilk çocukta daha ağır yaşadım ama çocukla yaşamaya alışmak 2. De daha kolay bence ilkinde daha zorlamıştı beni. Babası gece kalkamayacağını söyledi, bende 12.30 da uyuduğu için 10.30 gibi emzirip kendisine veriyorum ve uyumaya gidiyorum, 2 saat uyumak hatta bazen bebek uyuduysa 3 saat olabiliyor beni gece için hazırlıklı tutuyor ve gece zombiye dönüşmüyorum. Bazen bebek sakin oluyor 9 da uyuyor abimizde zaten hep 9 da uyur o zamanda eşimle film seyredip arada vakit geçiriyoruz bu da çok iyi geliyor. Niyetim akıl vermek değil, yaşadıklarımı yazmaktı belki bir faydası dokunur.Aynı şekilde bizde dün gece tartıştık ben mi emzireyim diyor bnde dedim emdikten sonra alıp gazını çıkartıp uyuyabilirsin bnde o ara uyurum yokbende durmuyor diyor işine gelmiyor dedim bnde erkekler öyle ki yüz kere söyleyeceksin öyle yapacaklar söylemeden kendileri düşünüp yapamıyor gece tartisinca bnmle oturdu bu sabah kalkamıyorum dedim bn senden sonra kaç kez kalktım uğraştım kaç saat yattım haberin bile yok ama sabah kalkamayan sensin baktı gene tartışma çıkacak kalktı kahwalti hazırladı
Ah canım ah hepimizde aynı sorunlar var iki çocuklu hayat çok zor gerçekten bnm kızımda kabullendi artk bnm onunla ilgilenemememi babası ilgilenio anca hergun dışarı çıkardık kar kış demeden şimdi diyor biz seninle dışarı çıkamıyoruz artık babamla kalsın bu dio biz gidek diyor hergun tamam yarın diyorum ama olmuyor ya yemek yapilmasi lazım ya iş ya çocuk durmuyor ne yapayım olmuyor geçecek bu günler iki üç aya rahat edeceğiz ikisini de alıp çıkacağım inşallah tek hayalim umudum bu snde sıkma canını herşey geçecek zamana ihtiyacımız var hepimizin
Yemekli gelenleroff cok sinir bozucu
Bana da gelenler olacak su saat oldu yaptığım tek sey kahvaltı
Yemekli musafir gelse naparim bilmiyorum
Degil yemek yapmak
Evi adam etmek bile mesele
Arkadaşım geldi disardan soyledim valla
O da yapmis getirmisti biseyler
Esimin ailesi gelmedi henüz onu düşünüyorum gelirlerse napicam
Benim de tek çocuk tek başıma bakamıyorum annemi göndermedim. Arada evine gidip geliyor.
Tek başıma bakamıyorum diye üzülüyorum ben de.
Tam annemi gönderiyorum çocuk krize giriyordu. Yapamıyorum annem olmayınca durduramıyorum dedim.
2 gündür annem varken de huysuz. Galiba günü gününü tutmuyor.
Bir de psikolojim bozuk sanırım. Bebek ne yapsa üzerime alınıyorum. Benden hoşlanmadı, ona iyi dokunmadım mı o yüzden mi ağlıyor, benden hoşlanmıyor diyorumbeni sevmiyor Musun diye soruyormuşum sürekli farkında değilim .
Bebek uyudugunda büyüğü ne yapıyorsunuz iş yapmadan uyuyamıyorum ben çünkü büyük yemek bekliyor bu zamana kadar herşey düzenliydi çerez bekliyor meyve bekliyor sürekli bişey istiyor bebek uyudugunda büyüğü ne yapacağım asla uyutmaz bnm misafir konusunda sıkıntım yok ne varsa odur yapabiliyorsam yaparım yapamiyorsam da çayın yanına bisküvi koyarım gelene güler yüz yeter bnce iki çocukla ne kadar oluyorsaSiz aşı oldunuz mu? Bide regl için erken değil mi? Ben ilk doğumda 9 ay kadar regl olmadım. Süt hormonu buna engel olabilir bazılarında.
Evet canım bendr de oluyor normal olduğunu düşünüyorum.
Benim eşimi tarif etmişsin. Gece uyku moduna girince sistemleri kapanıyorben bunu ilk çocuktada yaşadım ondan alışkınım. Ama gündüz çok yardımcı sabahta kalkıp işe gidiyor kızmıyorum. Çok ağlarsa söylerim sadecr
Canım ilk günler bende kimseye vermedim ama o her emzirmede kucakta diye illa ki alışıyor boşuna yorma kendini kucak isteyen kendi kendine duramayan çocuksa ne yapsan boş. Eşim.sevmek istiyordu yernde sev diyodum yani
Bu konuda bir şeyler yazmak istedim, kendi çözümlerimi en azından sonuçta hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim bebrğimde gündüz bir kaç saat kesintisiz uyuyor bu bana dinlenme fırsatı veriyor, bebek uyurken evdeki yemek dahil hiçbir iş umurumda değil. Bunu yaptığım için dinleniyorum ve sinirlerimin daha sağlam olduğunu düşünüyorm, ama kalkıp iş yaparsam tam oh bitti dediğimde zaten bebek uyanıyor, ne onla ilgileniyorm ne kendimle bu sefer. Size de işleri aksatmanızı tavsiye ediyorum. 2. si emziğe alıştı kritik anlarda emzik benim kurtarıcım oldu, abisi amamsız şekilde duyulmak istiyor bazen ve ben kardrşi emzikle oyalanırken ona zaman ayırıyorum. Ağlarken abisine (4.5 yaş) kardeşin ağlamaya başladı o ağlarken üzülüyorum susturmak için ne yapabiliriz diyorum? Kendi çözümlerini sunarken o da ilgilendiği için biraz ortam yumuşuyor. Baba gelir gelmez kardeşini veriyorum ve ben abiyle ilgileniyorum 1 saat. Abi arada yine huy değişiklşğine gitti ama ben hep çözüme ortak etme ve suygularını konuşarak çözmeye çalışıyırum. Sağlıklı şekilde atlatırsak kalıcı sorunlara yol açmayacağını bir süre sonra alışacağını düşünüyorm. Sling zorunlu yapılması gereken işler konusunda 3. Tavsiyem beraber iş yaabiliyorsunuz. Ve çok eski bir yöntem, güvenli bağlanmayı arttıracağını düşünüyorum. Neden evden çıkmıyorsunuz? Artık havalar ılındı, ben her darlandığımda arkadaşalrım ya da anneme geçiyorum. İyi geliyor. Bebeği ana kucağına koyuyorum abi.zaten kendi geliyor. Misafir gelecekse herkese haber ediyorum bana birer çeşit yapıp gönderiyorlar, yapacak kimseniz yok mu ya da istemek adetiniz mi değil bilemiyorum ama yapacak kimsem olmasaydı bir çay bir hazır kurabiye ile ağırlardım. Maksat ağırlamaktır bence. Tüm bunları ilk çocukta daha ağır yaşadım ama çocukla yaşamaya alışmak 2. De daha kolay bence ilkinde daha zorlamıştı beni. Babası gece kalkamayacağını söyledi, bende 12.30 da uyuduğu için 10.30 gibi emzirip kendisine veriyorum ve uyumaya gidiyorum, 2 saat uyumak hatta bazen bebek uyuduysa 3 saat olabiliyor beni gece için hazırlıklı tutuyor ve gece zombiye dönüşmüyorum. Bazen bebek sakin oluyor 9 da uyuyor abimizde zaten hep 9 da uyur o zamanda eşimle film seyredip arada vakit geçiriyoruz bu da çok iyi geliyor. Niyetim akıl vermek değil, yaşadıklarımı yazmaktı belki bir faydası dokunur.
Bizim kreşimiz var yarım gün ona denk gelirse mükemmel oluyor. Normaldr evde tv kapalı bu nedenle belirli bir saat çizgi film saati var evdeyse onu açıyorum. Yemek konusunda buzluk kurtarıcım annemle bittikçe beraber yapıp stokluyoruz, köftrymiş, etmiş, bulgurlu şeyleri sever onları hemen şipşak pişiriyorum. Bir kuru yemiş kutusu yaptım her şey orada atıştırmalıklarıda hemen alıp veriyorum. Zaten elinin önüne bıraktm kendisi alıyor. Meyve sever masanın üzerine meyvelik koydum isterse ordan alıyor. Ama tabi bu yeni değil kendi yaşam becerilerini hep kendisini yapmasını isterdim ilk günden alışık.Bebek uyudugunda büyüğü ne yapıyorsunuz iş yapmadan uyuyamıyorum ben çünkü büyük yemek bekliyor bu zamana kadar herşey düzenliydi çerez bekliyor meyve bekliyor sürekli bişey istiyor bebek uyudugunda büyüğü ne yapacağım asla uyutmaz bnm misafir konusunda sıkıntım yok ne varsa odur yapabiliyorsam yaparım yapamiyorsam da çayın yanına bisküvi koyarım gelene güler yüz yeter bnce iki çocukla ne kadar oluyorsa
Bunu verdi raporla bundan alıcaz eczaneden artık parasız ya bu ılk ıkınmalara basladı kıpkırmızı oluyordu ama yapamıyordu 1 2 3 yapamadı doktora götürdüm fitil verdı neyse sonra 1hafta oldu 5gün gene yapamadı gene fitil verdm ama cocuk durmuyor ıkıl ıkıl gazdan uyku uyumuyor durduramıyorum bi türlü bezde sadece çiş var kaka testıne baktı bısey yok dedi doktor idrarada baktı sonra ben doktoru değiştim az alerjiler testte cıkmaz dedi deneyelim sen diyete baslıyorsun dedi süt süt ürünleri şelbetli tatlılar çıkolatalı şeyler yumurtalı seyler hepsi yasak dedi basladım bugun sütümü o sekılde verebılırmısım mamayıda bunu verdı ıcıne pekmez koy yoksa yemez dedi denıyım dedm yemedı pekmez koydum yedi öyle smdı bıle cok rahat bugun sabahtan beri o mamayı verdm yumurta yedm peynır yedım dıye uyuyor garıbım 17saattır uyumadıAy bizde yapamıyoruz kaka 3. Gün bugn. Gazını atıyor ağlamasıda yok. Gazını atamıyor muydu sizin yada nasıldı?
Umarım sağol .İns bu mama şifa olur bebeğine
Benımde oyle ama benımkı desteklemeyınce yapamıyor fıtılı soktum dün puff dıye bı cıkardı sokmadan fitili sonra soktum fitili onlada yapamadı maalesef kabız olsa en azından geçer bizde diyete anne diyetıne basladık bakalım ınsallah geçer 23.de bırdaha gidicem bu haftayı böyle devırcez ınsallah kendi yapar bu defaGeçmiş olsun umarım mama iyi gelir rahatlar kuzucuk
Bende dün götürdüm doktora son yaptığı kaka fotosunu gösterince kabız olmuş dedi ama ben sırf seni tatmin etmek için test isteyeceğim ama ge|ksiz emin ol dedi bu geçici bir süreç probiyotik damla vereceğim florayı değiştirelim gözlemleyelim dedi. Eve geldik bikaç saat sonra kaka yaptı kendiliğinden ama yine katı arkası sulu geliyor ama sanırım tutup yapmadığından katılaşıyor
Gazını cıkarıken aglıyorduAy bizde yapamıyoruz kaka 3. Gün bugn. Gazını atıyor ağlamasıda yok. Gazını atamıyor muydu sizin yada nasıldı?
Teşekkürler1 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı beyaz dut. 10 dk kaynat. Sabah- akşam iç. Dutunu da ye
Devam ederse bi göster doktora test yapıyorlarBende yok sadece kaka yapamadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?