2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bu emzirmeden dolayı ne doktora gidiyorum ne de başka bir yere. Evde durayım daha iyi diğer türlü daha stresli ek gıdaya geçince rahatlarım anca. Zaten durmuyor ki uyanıkken anca uyursa bi hava almaya çıkabilirim
Her an her yerde emzirebilirim yeter ki emzirme önlüğüm yanımda olsun

Ben de aldım mama yarım kutu attım tarihi geçti.
Yeni aldım yarısını bile kullanmadım atılacak sanırım .
Açıldıktan sonra 3 hafta içinde tüketmek gerekiyormuş.
Süt çoksa sağın rahatlarsınız.

Sonunu mama daha faydalıya bağlayacaksın sandım
Ama ben de şöyle düşünüyorum eskiden daha doğal besleniyorlarmış ya acaba anne sütlerinde o eski kalite var mıdır? Ha her türlü mamadan daha faydalı ama artık her şey yapay, bu bebek alerjilerinin de artma sebebi zaten bu.

Gazsız bebek nasıl oluyor rahat mı çıkartıyor gazlarını
Gazı olmadığı için hiç gaz çıkarmıyordu, sadece kakasını büyük bi gürültüyle yapıyordu, ağzından falan hiç gaz çıkardığını hatırlamıyorum hiç öyle sırtına pışpış falan yapmıyodum.

Heee bagliyimda linc yiyim burda dimi ya dinimiz bile mantik dini wala daha faydali tabikide diyemem isin sakasi bi yana gercektende hastaliklarin etkisi vs dogalliktan uzaklastigimiz icin artiyor zaten bencede hersey yapay ama dusunsene bende eksik olan vitamini bebe nasi alsin ki... Ben denedim hatirla mamayi kestim azalttim sadece anne sutu ile besledim de ne oldu cisli bezler azaldi vs beslenemedi sonuc olarak doktor bile acil mamayi arttir dedi amannn insan banzen iste kendi doktoru kendi oluyor aklina yatan mantigina yatani yapiyor.

Görümcem 40 günlük bebekle ve 3 çocukla yazın Almanyadan buraya gelmişti benim düğünüme. Gezdi durdu burada minibüste bile emzirmiş önlükle. ben öyle yapamam ama emzirme odası, araba ya da en fazla bahçede emzirebilirim bir önlük alayım ben ya başka eve gittiğimde de memeler dışarda kalmasın

Korktum şimdi ilacı kullanmasam mı
Bize hiç bir faydası olmadı. Düzenli kullanmiyordum kullandığımda da daha fazla ağladığını farkettim. Ben Neo baby kullanıyorum çok iyi olmasa da ağladığı da gazı olduğunda sakinleştirir bir süre sonra gazını da kendi cikariyor. Bize doktor tavsiye etmemişti ben kendim internetten okuduğum kadarıyla merak edip almistim

Tabi canım kendi bebeğini en iyi sen tanırsın, nasıl huzur buluyorsan için rahat ediyorsa öyle yap canım.

Katılacak kadar ağlamıyor ıkınsa da gazını çıkarabiliyor. Bu gazlı bir bebek olduğunu mu gösterir yoksa normal bebek mi ?

Benim kız kendi cikarabiliyor genelde ama çıkaramadığı günler oluyor ve çok ağlayıp ikiniyor sadece o zamanlar veriyorum onun dışında gaz damlasi vermiyorum. Bizim kızın sorunu gaz değil kaka. Kaka yapamiyor onu da doktor her öğün mamasina zeytinyağı köy dedi bana mantıksız geldi ama denedim kakası yeşil oldu ama yaptı kakasını ben yine de zeytinyağını bıraktım onu da günde bir veya iki kez vermeyi düşünüyorum çünkü kaka rengi anca kendine geldi

Senin mama verme nedenin mantıklı. Şimdi ben dışarı çıkacağım emziremem vs diye de çocuğa mama kitleyemem. Benim kız biberonda sevmiyor anne memesi arıyor ne yapayım Geçen sağdım verdim çekmedi sonra az çekti mundar oldu sütüm. Bu günler geçici değil mi sonuçta ek gıdaya geçince daha rahat olmuyor mu sen deneyimlisin. Ek gıda dönemi de yaza denk geliyor zaten

Bana doktor zeytinyağı ya da vazelinle uyarabilirsin yapmakta zorlanırsa dedi

Katılacak kadar ağlamıyor ıkınsa da gazını çıkarabiliyor. Bu gazlı bir bebek olduğunu mu gösterir yoksa normal bebek mi ?
Bence az gazlı bir bebek olduğunu gösterir :) benim bebekte böyle doktora gittik kolik dedi ama bence değil çünkü zamanında kolik olan benmişim annemin dediğine göre benim kız bana göre çok iyiymiş.

Ayyy bi gun hic unutmam ( annem buyutuyor cocugu ben calisiyorum ) puturlu hic bisi yemiyor. Tabi ben mukemmel anne disardan bisi yedirmiyorum vs neyse dedik kahvaltiya cikalim nryse ciktik oglanin oglen yemegimiydi wala cok net degilim cantamdan rondo bile cikardim esim dalga gecio oha piknik tupu de alsaydin aaa dedim agir olur die almadim yoksa mantikli. Resmen bavulla geziodum simdi gecen 40 ucurma icin gezmeye ciktik kiz acikti oturdugum cafeden direk sicak su bide ustune soguk su ohhhh sefam olsun mama hazir annem hala cesme suyunu kaynatmistir onlar napiyorsun dedi.dedim sus 1 kere yaptim kaynamis su biraz daha rahatim sanki bu bebede ya... Ne zaman rahat ettim oglanda sanirim 2.5 yasinda disardan flan corba hamburger flan yedirmeye baslayinca anca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…