2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar 30.günden sonra benim oğlanın huyu değişti. Devamlı meme istiyor. Saatlerce uyumuyor. Yerine koyuyorum ağlıyor. Öyle bana yapışık yaşamak istiyor. Ne var bu kadar ağlayacak anlamıyorum. Çok yoruldum ya Tuvalete gidemiyorum dedikleri buymuş demek. Arkadaşım, annem falan bırak ağlasın her seferinde kucağına alma diyorlar. Almayınca da çok ağlıyor. Of ne yapacağımı şaşırdım artık Bu hep böyle mi sürecek ? Ne yapabilirim bilmiyorum. Sizlerde de böyle mi durumlar ?

Ay kendimi gördüm bence ek gıda dönemi daha zor ya, böyle emzir doydu bitti gitti, her gittiğimiz yerde bu çocuk ne yiyecek diye düşünmek çok daha zor, kavanozda meyve ya da sebze püresi hazırlayıp yanımda taşıyordum ben de kaşığı, önlüğü vs.

Büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanır canım
Ben kapatıyorum lambayı hık mık demeye başladığında gece lambasını açıyorum onunla emziriyorum uyuyup yerine koyunca yine kapatıyorum.
Ben telefonumun flashiyla hallediyorum yoksa bir gözü açıldı mi uyumuyor korkudan lamba falan acamiyorum

Anlık foto..
Yine sadece kucağımda uyuyor minik koalam
Yani bir çocuğum daha olmasa önemli değil uyusun ama diğerine vakit ayırmak pek mümkün olmuyor böyle.
3.aydan sonra falan daha düzene giriyor uykuları.
Ağlayınca değil ağlamayınca kucağına alacaksın canım yoksa bebek öyle şartlanır ve her kucak istediğinde numaradan ağlar ağlarsa da önce yatakta susturmaya çalış güldür konuş susunca al kucağına.

Şu küçük kavanozlarda püreler vs falan varya evde yapsam onlar gibi dışarda kurtarmaz mı beni zamanı gelince şimdi bile hastaneye gidiyoruz altı üstü bir ton eşyayla çıkıyorum

Aynı benim kız. Gündüz teyzelerinin koynuna koyuyorum bu şekilde uyuyor. Teyze kucağı

Şurup nedir ki? Ben de dün rezenin bebeğe zararlı olduğunu okudum ya herkes bir şey diyor resmen.
Yüzüstüyede zararlı dediler yatırmadık
Yüzüstü uyanıkken yatırın. Hatta günde bi kaç dakika o şekilde bırakmak gerekiyo bebeğin kas gelişimi için çok önemli o..yuzustu yatıracaksiniz öyle duracak uyanıkken kafasını kaldıracak karni üstüne zorlanacak o esnada gazınıda çıkarabilir hepiniz yapın bunu kızlar

Oy maşallah tontiş. Tam kuzu bunlar ya anne kuzuları.

Ben de aynen böyleyim şu an Yatakta susturabilirim inşallah Numaradan ağladığı o kadar belli ki. Sırf beni biri kucağına alsın diye yalandan yaygarayı basıyor Annem de sen bunu şımartmışsın diyor. Çocuk doğalı kaç gün oldu da şımaracak dedim

Kizlar hamile kalmadan microgynonla korunuyodum simdi emziriyorum olmaz o galiba. Emzirenler icin hap varmi bildiginiz yada igne mi vurulmaliyim bilenler aydinlatabilirmi

Kızımın bakımına, emzirmeme, banyosuna kadar eşim çok karışıyor ilk bebek diye mi acaba? Fenalık geldi artık dır dır dır Sizde de öyle mi? İyi ki bir kızı var ya

Eşimin tek sevdiğim özelliği üstüne vazife olmayan konularda yorum yapmaması. Sormazsan hayatta yorum yapmaz

Biraz ele gelmeye başladığı için azıcık sevmeye yardım etmeye çalışıyor. O da tarif edersem.

Kızımın bakımına, emzirmeme, banyosuna kadar eşim çok karışıyor ilk bebek diye mi acaba? Fenalık geldi artık dır dır dır Sizde de öyle mi? İyi ki bir kızı var ya
Ay karışmaz mı. Benimki ilk zamanlar kvler gibi sütün yok mu mama mı versek diyip duruyodu hani sizlerin kaynanası diyomuş ya öyle benim de kocam diyodu al sen emzir madem diyodum ben de.

Aynen hazir kavanoz meyve purelerinden hic yedirmedim halbuki bence zor durumlarda yoyebilir yani zehir mi allaa sennn. Bi arkadasim demisti 2. Oglunu sokakta emeklettiriyordu soka girmistim napiosun sen die eeee demisti 1. Cocuk goklerde 2. Cocuk yerlerde buyur korkma mikroba alissin ben sok ha yine o derece rahata baglayamam ama disarda marketten kavanoz mamasi alabilirim zor durumlarda

Ay anltmadan edemicem cenem dustu gene oglum reflulu gunde 10 15 kiyafet degisiorus flan gene avm ye gidices bavul hazirlicam mecbur bi kafam kizdi yuru dedim esime bir suru dukkan var 10 kerede kussa 10 tane kiyafet alicam yikamadan giydiricem oyle gozum dondu ve ciktik yanima sadece mama biberon ve agiz mendili aldim. Ve tahmin edin ne oldu oglum asla kudmadi hic bir kiyafet almadan donduk

Kaynanam diyo ki bak bunda öyle yapma ver her şeyi yesin. ona kalsa 3 aylık bebeğin eline kuru ekmek verecek kemirsin diye
Ben yine aynı yolu izlerim sanırım 10 tane çocuğum dahi olsa
Ama o hazır kavanoz meyve sebze püresinden almıştım ben birkaç defa ebebekten.

Ay bizde aynıyız. Anası gibi oldu aynı. Kayınvalidem 1 ay yanımızda kaldı. Pazartesi gitti. O gittiğinden beri eksikliğini hissettirmiyor sağ olsun. Ezberlemiş laflarını. Devamlı beni aynı şekilde uyarıyor. Bugün en son ananın evine yollarım seni yeter bir sus artık dedim. Bir de diyor ki bana hiçbir şey söylenmiyormuş. Bugün de diyor ki zıbınlar ağız mendilleri biraz sertleşmiş. Annem haklı bunların devamlı ütülenmesi lazım diyor. Dedim ben tuvalete gidemiyorum ne ütüsünden bahsediyorsun sen. Tv izleyeceğine git ütü yap o zaman dedim. Adamlar görüyor halini ona rağmen böyle yorumlar yapıyorlar ya sinir oluyorum. Çocuk yokken her konuda anlayışlı olan adam gitti yerine eksiksiz çocuk bakımı bekleyen bir adam geldi ya inanamıyorum. Annesi zehirledi mi ne yaptı anlamadım valla.

Canim sıkma canını olabiliyo böyle şeyler. Pisikler içi En etkilisi sudokrem. Ben olsam sudokremde. Suruverirdim anında iyilestiriyor zararının olmayacağını düşünüyorum.
Pişik için bir tanıdığım arko tüp krem önerdi. Bende aldım. Tabi bizim popoda vardı. Hemen geçirdi. Şimdide hep arko krem sürüyorum. Sudokremde var aa a sank arko daha iyi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…