2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar selam, birinci trimester taramasını yaptırmayı önerir misiniz? Yani çok gerekli mi? Sigorta karşılıyor mu? Ben yurtdışında yaşıyorum, burada 185 euro, yani karşılanmıyor...
Bu arada fazla da pahalı değilmiş? Yani orada ki yaşam biçiminize göre söylüyorum. Burada da 200 tl den aşağı değil sanırım

Kromozomal hastalık taşıyor mu, örneğin down sendromu gibi araştırma yapılıyor. Kemik ve kan detayını da kapsıyor.
İkili testmiş. Ben yaptırmadım. Doktorum da anladığım kadarıyla pek önemsemiyor bu testi. Tanı testi değil sadece tarama. Onu da etkileyen bir çok faktör olduğu için yanlış sonuç çıkabiliyor. Sonra boşuna stres sahibi olan çok. Benim bebeğimin ultrasonda ense kalınlığına baktı doktor o zaten kromozomal bozukluk olmadığının %80 habercisi.

İkili testte bebeğim yüz üstü yatmıştı hareket ettirene kadar akla karayı seçtik çikolata yedim yinede hareket edip ensesini dönmedi bu kadar hareketsiz olması normal mi

Canım benm de bebiş hareketsizdi hatta doktorum tembel olcak galiba bebiş dedi. Kuvvetli öksürdüm yan döndüm sonra doktorum ultrason cihazıyla biraz bastırdı sonra hareketlendi. Döndü baya bi sağa sola

16-17.haftaya kadar çok anlamlı hareket etmez diye okumuştum bir yerde .Çoğunlukla düzensiz hareket eder uyurlarmiş keşke doğduktan sonra da böyle bol bol uyusalar

Ben de erkek hissediyorum. Ama rüyamda kız gördüm. Erkek olursa isim derdimiz olmayacak. bakalım bakalım

Bu konuda iki teori var ;
1.Anneye malum olup bebehinin cinsiyetini rüyasında görebiliyor ve aynı cinsiyette evladı oluyor
2.Rüyalar ters çıkar kız gören erkek bebek ,erkek bebek gören kız bebek sahibi olur diyorlar

Not: 2 kez rüyamda kız bebek gördüm,kendimde kızım olacağını hissettim velhasıl sonuç kız yani demem o ki anne hissiyatı kuvvetli olabilir sen ne hissediyorsan o olur .

Erkeğe isim daha zor valla bulduysaniz ne mutlu size

16-17.haftaya kadar çok anlamlı hareket etmez diye okumuştum bir yerde .Çoğunlukla düzensiz hareket eder uyurlarmiş keşke doğduktan sonra da böyle bol bol uyusalar
Bence de yaa ben de öyle dedim tembellikten değil daha çok küçük uyuyodur dedim keşke keşke insallah uykucu bebişler olurlar

Terlemek karaciğer enzimleriyle alakalı diye biliyorum Bir çok teori var hepsine de inanasımız geliyor. Şu cinsiyetler bi belli olsaydı hayırlısıyla
Ya herkes bisey söylüyor artık kafadan mı atıyorlar bilemiyorum gerçekten belli olsa da artık kafa patlamasak şunlara

Kızımı 16.haftada bi hissettim bir daha da durduramadık
Çok aşırı hareketliydi karnımda şu an 3 buçuk yaşında hala öyle bi dk oturmaz, hareket etmeden duramaz
5 aylık emekledi, 6 aylık tutunup ayağa kalktı, 9 aylık da yürüdü
Ama bu oğlan 2.gebelik olduğu halde hala hissedemedim hareketini
Aman iyi ya kızım kadar hareketli olursa yanarım zaten

Hislerime de hiç güvenmem ama bakalım

Ya herkes bisey söylüyor artık kafadan mı atıyorlar bilemiyorum gerçekten belli olsa da artık kafa patlamasak şunlara
Bir de geçen şey okudum burda mıydı bilmiyorum. Sat’a göre öndeyse erkek gerideyse kız diye. Bu aklıma yattı çünkü kız bebeler sonuç itibariyle daha narin, az biraz daha minnak oluyorlar☺ benimki 5 gün önden gidiyor eğer erkekse bu doğru dicem

İşaretlediğin yer nub değil zaten bacağı hiç değil canım
Göbek kordonu o bence.

Benimki şuan 9-10 gün ilerde gidiyor ama kızımda hep 4-5 gün ilerdeydi 3 haftada erken doğdu zaten bu teoriyide çok bilemedim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…