2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar normal doğum yapanlara sorum olacak benim ilk çocugum mecburi sezeryan oldu 42 derece ateşle doğuma girdim tehlikeliydi bekleyemediler şimdi ise doktoruma normal istedigimi söyledim senin gibi diyen çok oldu 1 cm açıklığa dayanamadı çekecegin sancıdan sonra sezeryan istersin saçmalama direk sezeryan ol dedi, ama ben kararsızım acı eşigim çok yüksek sezeryanda kolay degil sanıldıgı kadar ama ben dogumdan 1 gün sonra ayaktaydım sancı çekmedim agrı hissetmedim burun ameliyatı oldum bir gram acım olmadı herkes pipetle beslendi ben direk normal beslendim, apandist ve bacak ameliyatıda oldum onlardada aynıydı ama doktor yapamazsın nice babayigitler yapamadı diyip kafamı karıştırdı sizce çok mu kötü cidden normal doğum anlayamıyorum o hissi o duyguyu tatmak ve istiyorum kızımda göremediğim doğduğunda epidural oldum fakat dogumda komplikasyon gelişmiş ve direk bayıltmışlar bunda öyle olsun istemiyorum hem sütüm hemen gelsin hemde o hissi yaşayın diyorum sizce saçmalıyor muyum?

Hemen o doktora gitmeyi bırakın bence. Normal doğumda abartılacak bir şey yok. Her şey yolunda giderse son 20 dk sı zor geçiyor. Bir kadın doğuöcu nasıl olurda normali kötüler? Hiç güven vermedi.

Benim ilk gebeliğim şimdiden rahatsız edici şeyler yaşıyorum. Kabızlıktan sanırım basur oldum. Tuvaletimi yapmaya korkuyorum. Azıcık iş yapınca belim ağrıyarak yürüyemiyorum.
Doğduğumda kalça çıkıklığı varmış. 4 ay aparat takılıp tedavi edilmiş. Şimdi de hamile kalınca o mu rahatsız ediyor bilmiyorum.belimin ağrısının sebebi o olabilir mi Doktora soracağım.

Sanırım şikayetlerim geçmezse sezaryen tercih edeceğim.

Daha hamile olduğumu öğrenir öğrenmez, aman ha normal Doğum yap diyenler sinirimi bozuyor. Hangisi gerekiyorsa o yapılır.

O ne bicim laf ne babayigitler dayanamadi ya. Ben ne citkirildimlar gordm normal dogum yapti igne olunca bayilan arkadasim 2 normal dogum yapti resmen sizin dr usenmis normal doguma. Arastirin ssvd yapan doktorlara gidin bence.

Aman Allahım bi doktor nasıl böyle şeyler söyleyebilir aklım almadı
Benim doktorum başından beri hep normale cessretlendirmişti beni, bunda da öyle. Kaldı ki ben aşırı çıtkırıldım, en ufak bir şeyde bile acıya asla dayanamayan, üstelik vajinismus geçmişi olan biri olarak, ben bile normal yapabildiysem herkes yapabilir gibi geliyor bana.
Çok başka ömründe yaşayabileceğin en güzel duygu bence. Ben de hep korkuyordum, herkes korkar o da küçüklüğümüzden beri anlatılan şeylerin etkisinden dolayı.
Doktor tamam artık ıkınmana gerek yok bebek çıktı diyip kucağına verdiği an bütün çeltiğin acılara sancılara değdiğini anlıyorsun. Hatta doktora çok güzeldi hemen bi tane daha doğurcam demişim o anın şaşkınlığıyla ben hatırlamıyorum eşim öyle söyledin diyor
Şans mı artık, doğuma bir ay kala yaptığım egzersizlerin de etkisi var tabi çok şükür güzel ve kolay olmuştu doğumum.
Herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor tabi.
Şartlar uygunsa ben hep normalden yanayım açıkçası.

İlk çocuğunuz kaç yaşında, ameliyt yeriniz ne durumda, normal doğum tabiki en doğalı ama öncesinde bi sezeryanınız varken çok daha iyi düşünmek gerekiyor, benim hala dikiş yerlerimde sertlik var soğukta, ani harekette arada sızlıyor, doğum ıkınmalarında kendinizi daha da zorlamayın

Kaç sene geçti ameliyatınızın üzerinden.
Merak ettiğim için soruyorum ne gibi kısıtlamalar yaşanıyor diye.

Kaç sene geçti ameliyatınızın üzerinden.
Merak ettiğim için soruyorum ne gibi kısıtlamalar yaşanıyor diye.
Benim 7 yıl oldu ama zorlu bi sezeryan oldu, ameliyat güzel geçti fakat sonrasında ne yatabildim ne kalkabildim, karnım bacaklarıma kadar morarmıştı, üstüne birde bandaj yerinden iğne ucu kadar kanama başladı iki gün durmayınca yeniden doktor o kısma müdahale etti, Benim arkadaşların anlattığı kadar iyi değildi malesef

Geçmiş olsun. İyi atlatmışsınız. Normal Doğumda da sorun yaşayan tanıdığım var 1 seneye yakın zorlandı.
Normal Doğum da sezeryan da herkeste aynı etkiyi yaratmıyor. Bazen denk geliyor demek ki. İlki öyle oldu diye 2. Doğumda sorun yaşayacağınız anlamına gelmez.

Hemen o doktora gitmeyi bırakın bence. Normal doğumda abartılacak bir şey yok. Her şey yolunda giderse son 20 dk sı zor geçiyor. Bir kadın doğuöcu nasıl olurda normali kötüler? Hiç güven vermedi.
Normalde evet doktoru değiştirirdim fakat çok farklı bir bagımız var onunla 42-43 derece ateşle oda 8 aylık hamileyken hiç bir doktor beni kabul etmez masada kalır diyip ortada bırakmışken hayatımı kurtardı, o yüzden yine halimden o anlıyor diye bırakamıyorum, tabi benim bir çok kronik rahatsızlıgımda var onun etkisiyle mi diyor Onuda bilmiyorum 10 gün sonra tekrar diycem ısrar etcem gerekirse sezeryana alırsın diycem muhtemelen çünkü normal doğumun o kadar güzelligini okudum ki ve kızımda hep ukte kaldı içimde bunda kalsın istemiyorum

Doğuma yakın kızım 4 yaş 9 aylık olacak, ben sezeryanda pek zorluk yaşamadım bilmiyorum tabi şimdiden kaşık ve karın agrılarım çok fazla bu sezeryan etkisi mi yoksa başka birşey mi bunuda bilmiyorum

Tabiki ben aslında sezeryanım kötü geçti diye yazmamıştım, iyi veya kötü sezeryan olduktan sonra ikinci doğum yakın olursa ameliyat yerinde doğum anında bi sorun olabilir, doktorların kimisi sezeryandan sonra normal doğumu önermiyor.. benim doktorumda onlardn birisi

İlk çocuğumda hep normal dedi zaten çocuğumda normal doğum olma pozisyonundaydı hiç değişmedi ama gelişen talihsizlikler sonucu bu şekilde oldu ama içimde çok kaldı neden böyle dedi inanın bilmiyorum ama normal doğum güzelliklerini okudukça daha çok istiyorum sanırım ne olursa olsun o duyguyu tatmak istiyorum ve ne dedigini pek önemsemiycem çocugum müsade eder yine bir komplikasyon olmazsa inşallah

O ne bicim laf ne babayigitler dayanamadi ya. Ben ne citkirildimlar gordm normal dogum yapti igne olunca bayilan arkadasim 2 normal dogum yapti resmen sizin dr usenmis normal doguma. Arastirin ssvd yapan doktorlara gidin bence.
Yaşadıgım şehirde zaten sınırlı sayıda doktor var ve en iyisi sayılacak bir doktor kendisi hatta önce Allah’ın sonra onun sayesinde kabul etmesi sayesinde kurtuldugumuz için kızımla minnet duyuyorum oda hamile ve nerdeyse dogurdu doğuracakken kimsenin kabul etmediğini duyup koşturarak hastahaneye gelmiş bir doktor o yüzden hakkını yiyemem ama belkide kronik çok hastalığım var ondan mı Onuda bilmiyorum. Ama 10-15 gün sonraya tekrar görüşelim dedi gittiğimde sanırım ısrarcı olcam bir sorun çıkmazsa normal doğum istiyorum çünkü

Canım doktoruna güveniyorsun anlaşılan ve geçmişiniz de var seni en iyi o tanır. Biz burda söylediklerine göre yorumladık ama doktorunun seninle ilgili bildiği varmış ki öyle demiş demek ki, üslup her ne kadar tartışılır olsa da.
Tabi ki başka doktorlara da danış derim ama illa normalde ısrarcı olma bence doktorlar pek uygun görmezse. Sonuçta senin ve bebeğin sağlığı her şeyden daha önemli.
Sezaryen ya da normal hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza inşallah

Özel hastanelerde genelde sezeryana yönlendiriyor doktorlar belki onla alakalıdır ama doktor sonuçta iyi niyetli düşünelim bir bildiği vardır belki de hastalık geçmişini de biliyor çok kolay olmuyor 0 dan başka bir doktora da başlamak güzel düşünmek lazım canım

Gunaydin,

ben bu durumda doktor degistirirdim şimdiden. Normal doğum fanatikliğine de karşıyım sezaryen doğum fanatikliğine de. Vakti gelince tıbbi duruma göre karar verir ne olması gerektiğine ama en baştan korkutan yaklaşım hiç profesyonel değil bence.

ben daha önce normal doğum yanlısıydım. Daha doğrusu en baştan ben sezaryen olacağım fikrini sevmezdim. Sonra bir arkadaş normal doğumu takıntı yapıp ssvd yaptı. Bebek sıkıştı ve çocugu zorla çıkartırken çocuğa zarar verdiler. Yavru ömrü boyu tedavi görecek. Ssvdnin de fanatizm boyutunda olduğunu düşünüyorum. Artık tıbbi gereklilik ne ise onu uygulayacak doktor bulmanın önemli olduğuna inanıyorum. Ne normal doğum ne ssvd ne sezaryen fanatiği.

ancak anlayamadığım bir şey var bu doktorlarda. Çoğunlukla görüyorum planlı sezaryen ile doğan bebek dünyaya hazır olmuyor, emme refleksi zayıf oluyor, hep uyuyor. Kadın doğumcular neden bu bebeklere karşı bu denli bencil davranıyor ona anlam veremiyorum.

T tulperde benide eklermisin. yaş :38 , doğum tarih : 07.01.2022; 2. çocuk ve erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…