- 29 Mayıs 2021
- 479
- 913
- 53
Bir sezeryan meraklısı doktor dahaKızlar normal doğum yapanlara sorum olacak benim ilk çocugum mecburi sezeryan oldu 42 derece ateşle doğuma girdim tehlikeliydi bekleyemediler şimdi ise doktoruma normal istedigimi söyledim senin gibi diyen çok oldu 1 cm açıklığa dayanamadı çekecegin sancıdan sonra sezeryan istersin saçmalama direk sezeryan ol dedi, ama ben kararsızım acı eşigim çok yüksek sezeryanda kolay degil sanıldıgı kadar ama ben dogumdan 1 gün sonra ayaktaydım sancı çekmedim agrı hissetmedim burun ameliyatı oldum bir gram acım olmadı herkes pipetle beslendi ben direk normal beslendim, apandist ve bacak ameliyatıda oldum onlardada aynıydı ama doktor yapamazsın nice babayigitler yapamadı diyip kafamı karıştırdı sizce çok mu kötü cidden normal doğum anlayamıyorum o hissi o duyguyu tatmak ve istiyorum kızımda göremediğim doğduğunda epidural oldum fakat dogumda komplikasyon gelişmiş ve direk bayıltmışlar bunda öyle olsun istemiyorum hem sütüm hemen gelsin hemde o hissi yaşayın diyorum sizce saçmalıyor muyum?
ben ilk doğumumu sezeryan oldum, eğer bir de küçük bebeğiniz varsa ve tek başınızaysanız zorlanabilirsiniz ama birkaç gün sürer en zor kısmı. ilk üç günden sonra yavaş yavaş ayaklanıyorsunuz. yine eğilip kalkarken yatakta doğrulurken falan destek gerekiyor birkaç hafta... tamamen eski halime dönmem ise üç haftayı bulmuştu benim. çok ciddi bi ağrı olmuyor ama eğer çocuğunuz küçükse kucak vs istiyorsa zorlanabilirsiniz tek başınıza. büyükse zaten hiç problem yokBayanlar ilk doğum normaldi baya dikişim vardı. İkinciyi sezaryan istiyorum. Deneyimleyen varsa yazabilir mi? Kışa geleceği için de ayrı tedirginim. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Zamanı önceden belli olursa 1 saatlik ile gitmem daha rahat olur. Ancak bana bakacak kimse de yok. Sezeryan çok mu zor olur? Kendi yemeğimi nezaman yapabilirim.
bence illa normal veya illa sezeryan diye düşünmek anneleri çok strese sokuyor. ben sezeryan yaptım gayet mutluydum ve rahattım. ikinciyle arası zaten 2 yaş falan olacağı için ikinciyi de mecburen sezeryan olucam ama hiç üzülmüyorum çünkü büyük rahatlık olarak görüyorum herhangi bi komplikasyon vs olmazsa Allah korusun tabi. Normal doğum adı üstünde normal, yani normali tabi en iyisidir bilemiyorum yaşamadığım için ama çok fazla normal takıntısı olup da normal yapamaynca üzüntü duyulması da bana anlaması zor geliyor. Bnce doktorunuzu dinleyin sizi en iyi o tanır.İlk çocuğumda hep normal dedi zaten çocuğumda normal doğum olma pozisyonundaydı hiç değişmedi ama gelişen talihsizlikler sonucu bu şekilde oldu ama içimde çok kaldı neden böyle dedi inanın bilmiyorum ama normal doğum güzelliklerini okudukça daha çok istiyorum sanırım ne olursa olsun o duyguyu tatmak istiyorum ve ne dedigini pek önemsemiycem çocugum müsade eder yine bir komplikasyon olmazsa inşallah
bizim ikinci gebelik kaza kurşunu olunca üç de yanlışlıkla olursa diye bi korku duyuyrum ara ara... ama haklısınız tabi istemeyeceğimizin de bi garantisi yok. bilemiyorum kararsız kaldım. spiral de korkutuyor beni yapay bişey sonuçta diye2. de bağlatmak erken değil mi insan yıllar geçince isteyebiliyor gene..
Geriden baslayarak yazayim, ben sezeryan oldum ve sutum direk geldi. Hem de hemen. Ben normal veya sezeryan olmasiyla alakali oldugunu dusunmuyorum sut olayinin. Doktoruna vok kizdim, bu kadar moral bozum cesaret kirmqk niye? Bence asil o sacmalamasin.. eger gercektdn mecburi bir saglik durumu yoksa normali beklerdim ben olsam. Zaten bu sekilde konusan bi doktor bi sekilde seni sezeryan yapar soyliim. Eger cok sevdigin bi doktor degilse yol yakinken degistir gitsin.Kızlar normal doğum yapanlara sorum olacak benim ilk çocugum mecburi sezeryan oldu 42 derece ateşle doğuma girdim tehlikeliydi bekleyemediler şimdi ise doktoruma normal istedigimi söyledim senin gibi diyen çok oldu 1 cm açıklığa dayanamadı çekecegin sancıdan sonra sezeryan istersin saçmalama direk sezeryan ol dedi, ama ben kararsızım acı eşigim çok yüksek sezeryanda kolay degil sanıldıgı kadar ama ben dogumdan 1 gün sonra ayaktaydım sancı çekmedim agrı hissetmedim burun ameliyatı oldum bir gram acım olmadı herkes pipetle beslendi ben direk normal beslendim, apandist ve bacak ameliyatıda oldum onlardada aynıydı ama doktor yapamazsın nice babayigitler yapamadı diyip kafamı karıştırdı sizce çok mu kötü cidden normal doğum anlayamıyorum o hissi o duyguyu tatmak ve istiyorum kızımda göremediğim doğduğunda epidural oldum fakat dogumda komplikasyon gelişmiş ve direk bayıltmışlar bunda öyle olsun istemiyorum hem sütüm hemen gelsin hemde o hissi yaşayın diyorum sizce saçmalıyor muyum?
bana da. Ben doğuma bir araç gözü ile bakıyorum. Önemli olan sağlıkla, sağlıklı bir bebeği kucağımıza almak. Nasıl olduğu artık biraz kader kısmet. Yurtdışında da pek çok kadın normal diye başlayıp sezaryene dönen, onlarda hiç bunun takıntıya döndüğünü okumuyorum ama burada normal doğum yapamadı diye doğumu kabullenemeyen aylar sonra bile içine sindiremeyen arkadaşlarım oldu.çok fazla normal takıntısı olup da normal yapamaynca üzüntü duyulması da bana anlaması zor geliyor.
Katılıyorum söylediklerinize...Çok yakın bir arkadaş grubum var içlerinde birtek ben normal doğum yaptım diye madalya takmadıkları kaldı adeta...7 sene oldu her defasında anlatıyorum normal doğum yapıncada kendini farklı hissetmediğinin önemli olanın süreci sağlıklı tamamlamak olduğunun..Üstelik ben içlerinde en sezaryan yanlısıydım ama cesaretlendiren doğru yönlendirme yapan bir doktorla hiç müdahalesiz normal dogum yapmış buldum kendimi...Nasip kısmet herşey çok planlanacak bişey olduğuna inanmıyorum...İkinci doğumumuda aynı doktorla normal yapmak istiyorum ama bakalım başka durumlar izin verecek mi kaderin akışına inanmak gerek...bana da. Ben doğuma bir araç gözü ile bakıyorum. Önemli olan sağlıkla, sağlıklı bir bebeği kucağımıza almak. Nasıl olduğu artık biraz kader kısmet. Yurtdışında da pek çok kadın normal diye başlayıp sezaryene dönen, onlarda hiç bunun takıntıya döndüğünü okumuyorum ama burada normal doğum yapamadı diye doğumu kabullenemeyen aylar sonra bile içine sindiremeyen arkadaşlarım oldu.
Şişmiş derken kilosu mu fazlaymış anlamadım.Ben bugün dr gittim, bebeğim durgundu, uyuyordu fazla hareket etmiyordu.. cinsiyet öğrenicektik, hareket etmediği için dr göremedi..
Tatlı, şeker falan cok mu yiyorsun dedi bana.. bebek şişmiş dedi
Dün gece cips yemiştim, sanırım vücudum ve bebişim yoruldu. Vicdan azabı çektim.
Yarın tekrar gel yine bakalım dedi, bol bol su içmen lazım ve o gıdaları kısıtlaman lazım dedi.
Bilginiz olsun arkadaslar..
Kilosu değil de karnı falan şişik görünüyordu sanırım..Şişmiş derken kilosu mu fazlaymış anlamadım.
Ben de yiyorum tatlı ya da cips falan.
Ay Allah korusun dikkat etmek lazım tabi.Kilosu değil de karnı falan şişik görünüyordu sanırım..
Bana da dedi senin karnın da şişmiş falan diye. Bir de susuzluk hareket ettirmiyormuş fazla sanırım. Cok dikkat etmek gerekliymiş. Aman korktum bir daha ağzıma sürmiycem cips falan.
Bence de süt olayının onunla pek alakası yok ben 27+5te sezeryan doğurdum benim bile sütüm ilk günden gelmişti.Geriden baslayarak yazayim, ben sezeryan oldum ve sutum direk geldi. Hem de hemen. Ben normal veya sezeryan olmasiyla alakali oldugunu dusunmuyorum sut olayinin. Doktoruna vok kizdim, bu kadar moral bozum cesaret kirmqk niye? Bence asil o sacmalamasin.. eger gercektdn mecburi bir saglik durumu yoksa normali beklerdim ben olsam. Zaten bu sekilde konusan bi doktor bi sekilde seni sezeryan yapar soyliim. Eger cok sevdigin bi doktor degilse yol yakinken degistir gitsin.
Cok dogru soyluyosun canım.Cips burnumda tütüyo ama ben de yemiyom hatta kendime hedef koydm cips falan çektkce canım su içiyrm biraz dayanalım kızlar yemeyin hamburger diye diye ölüyodm artık dün dayanamadm whooper junior yedim ona bile acayip vicdan azabı duydm yoksa hep sağlıklı beslenmeye çalşyrm
Tek başına hamburgerde çok sorun olacağını sanmıyorum neticede ekmek köfte ve peynir fln. Yanında kızartma yenmezse sorun olmaz. Tabi burger king mcdonalds gibi zincir restoranlar yerine yerel restoranlarında yenirse belki daha iyidir içine abuk subuk şeyler konması riski azalır.Cips burnumda tütüyo ama ben de yemiyom hatta kendime hedef koydm cips falan çektkce canım su içiyrm biraz dayanalım kızlar yemeyin hamburger diye diye ölüyodm artık dün dayanamadm whooper junior yedim ona bile acayip vicdan azabı duydm yoksa hep sağlıklı beslenmeye çalşyrm
Aynen hamburger sossuz ketcap mayonezsiz falan yenilirse ve o mağazalar yerine daha ev yemegine yakın yerlerden alınırsa daha iyi.Tek başına hamburgerde çok sorun olacağını sanmıyorum neticede ekmek köfte ve peynir fln. Yanında kızartma yenmezse sorun olmaz. Tabi burger king mcdonalds gibi zincir restoranlar yerine yerel restoranlarında yenirse belki daha iyidir içine abuk subuk şeyler konması riski azalır.
ben üç dört günde bir hamburger yiyorum çok canım cekiyoAynen hamburger sossuz ketcap mayonezsiz falan yenilirse ve o mağazalar yerine daha ev yemegine yakın yerlerden alınırsa daha iyi.
ama o turşular salatalar falan hijyen açısından büyük sorun bence.
Kırk yılın bir başı yenilirse sorun olmaz tabii de, ben bugün şahit olduğum durumdan çook etkilendim. Bir daha kolay kolay yiyeceğimi sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?