2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
bakteri olabilirmiş. yoksa bende mayalıyordum. her yerde pastörize öneriliyor.
bakteri değil de bir arkadaş antibiyotik yazmış ondan korktum şimdi açıkçası, bakteri için zaten uzun süre kaynatıyoruz diye düşünüyordum ama kaynatmakla antibiyoik gitmez ki.. valla napıcağımızı şaşırdık

Merhaba, benim doktorum açık sütten asla yoğurt yemeyeceksin bu dönemde demişti, o yüzden marketten alıyorum daha önce kendim derece ile mayalıyordum, brusella bakterisinden dolayı sanırım. Bir de bana ciger ,işkembe, kelle paça gibi sakatat kesinlikle yasak demişti, a vitamini çok yüksek oluyormuş ve bebeği zehirliyormuş.
Aşı için de hala onay vermiyor. Fikri değişir mi diye her gittiğimde soruyorum, ama yok , onay vermiyor.

bilgilendirme için çok teşekkürler. olmadı migros var bizim orada oradan alıp yapayım.

Tabii ki olanlara saygımız var. Ama şurada hazır yoğurt mu, mayalanmış yoğurt mu bakteri mi üretir ne olur diye düşünürken, bebeğime etkileri ne olacağını bilmediğim bir aşıyı da vurulmak mantıklı gelmiyor bana

ikisini de aç karnına mı alıyorsunuz? ben demiri aç alamıyorum aslında aç almak lazımmış. bana en az 4 saat demişti endokrin doktorum
hayır . sadece tiroidi aç alıyorum. demiri ilk başlarda aç alıyordum ama şimdi doktorum yemekten 2 saat sonra al diyor.
yani sabah 7:30 gibi tiroid ilacımı içiyorum 8:30 gibi kahvaltı ve 10:30 da da demir ilacını alıyorum. tabi kahvaltı sonrası çay, kahve süt ve süt ürünleri tüketmiyorum taki 12:30 kadar.

Balık olarak yasakladığı tür oldu mu? Benim doktor şunu yeme bunu yeme demedi hiç

Hamiş arkadaşlarım,
Malesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorum dikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin

Mayalı çörek, poğaça da güzel oluyor

Balık olarak yasakladığı tür oldu mu? Benim doktor şunu yeme bunu yeme demedi hiç
Dipte yasayan balıkları yeme demişti..haftada 2 defa buyuk cins ve kuçyk cins olacak şekilde yesen iyi olur dedi de, ben hamilelik başından beri toplam 4 kere yiyebilmişimdir, eskiden bayılırdım ama olmuyor yiyemiyorum ,zorla ite kaka maalesef.

çok şaşırdım ya, benim doktorum da haftada 1 ciğeri önerdi mesela kansızlığa karşı, hiç yasakçı bi doktor değil gerçi benimki, kokoreç bile yedim valla geçen probiyotik niyetine hahah. doktorların görüşüne göre değişiyor bu tarz şeyler bence, net bir doğru ya da yanlış yok. süt konusundan ben de tereddüt ettim biraz açıkçası.

Benimde kardeşim süt alıp mayalıyor öyle yiyorum, hazır olanlar midemi ekşitiyor sanki. Normalde daha sağlıklı mayalayıp yemek, ne zararı varmış ki?

Pastörize etmeyince sütteki bazı bakterilerin sporları ölmüyor, uygun sıcaklığı bulduklarında tekrar çoğalmaya başlıyorlar.
Bunu bildiğim halde ben de açık sütten yoğurt tüketiyorum . Napıyım bir şey olmaz .

Evet ben de aynen sizin gibi okudukça şaşırıyorum, doktor yorumları çok farklı. Ama ben yeme dediğini yemedim, zaten bulantı olduğu için yemek de aklıma gelmedi çok kolay oldu :))))

Oo siz bedavaya oturmuşsunuz. 1850 kiram ev 30-35 senelik içi kötü değil ama üflesen yıkılır. Burdan çıkmaya korkuyorum 3000 den kapı açıyorlar. Oturduğum semt de öyle lüks bir yer değil .

Geçmiş olsun, valla her yere giriyoruz.umarım kolay atlatırsınız kendinize iyi bakın.

N95 takmak lazım aslında ama çok terlediğim için normal maskeyle zor nefes alıyorum.

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim

Bir de aklıma gelmişken yazayım, hamile bir kadının günlük süt tüketimi 2,5 su bardağı olmalıymış, süt içmezsen bebek her şekilde senin dişinden kemiğinden kalsiyumu alır, diş kaybı kemik erimesi olur demişti doktor. Bir de süt içen annelerin bebeklerinin kiloları sözde daha iyi oluyormuş. Ben minyonum ,2,5 su bardağı nasıl içeyim , pes…1 yada 1 bucuk bardak süt ve geri kalanını yoğurt ayran tüketiyorum. Süt ürünü tüketemeyenleriçin kuru kayısıda da kalsiyum varmış.

Günaydın kızlar geçen doktora gittik eşimle cinsiyet öğrenmeye . Doktora dedimki balon patlaticaz kağıda yazıp verirmisiniz . Öyle de oldu ama bizim bebek sürpriz i bozdu. Biz eşimle ultrason da gördük birşeyler güldük hatta orda doktorda güldü ben bilmem söyleme dediniz dedi . kağıda yazıp verdi. Kağıdı açmadık ama ultrason da erkekti çok belliydi bir oğlumuz geliyor Cumartesi balon patlaticaz herkes merak ediyor bizden başka

Çok geçmiş olsun canım inşallah böyle hafif atlatırsın..

Ben bi bardak süt, peynir, bir kase yoğurt günlük tükettiğim bu şekilde.
Zaten doktorum da illa süt demedi günde 3-4 porsiyon süt veya süt ürünü tüketmen yeterli demişti. Ayran, kefir de içiyorum bazen.
Meyveli yoğurt da yapıyorum genelde şeftali doğruyorum yoğurda güzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…