Hamilelikte süt yoğurt bana dokunuyordu, kusturuyordu daha yeni başladım süt içmeye. Günde 200 ml içiyorum. Yoğurt da her gün olmasa da yiyorum bir şekildeBir de aklıma gelmişken yazayım, hamile bir kadının günlük süt tüketimi 2,5 su bardağı olmalıymış, süt içmezsen bebek her şekilde senin dişinden kemiğinden kalsiyumu alır, diş kaybı kemik erimesi olur demişti doktor. Bir de süt içen annelerin bebeklerinin kiloları sözde daha iyi oluyormuş. Ben minyonum ,2,5 su bardağı nasıl içeyim , pes…1 yada 1 bucuk bardak süt ve geri kalanını yoğurt ayran tüketiyorum. Süt ürünü tüketemeyenleriçin kuru kayısıda da kalsiyum varmış.
Kefir içmeniz çok iyi bana da kefir tüket demişti, ama zorlandım , alışmak için de pek zorlamadım kendimi, tekrar denesem iyi olacakBen bi bardak süt, peynir, bir kase yoğurt günlük tükettiğim bu şekilde.
Zaten doktorum da illa süt demedi günde 3-4 porsiyon süt veya süt ürünü tüketmen yeterli demişti. Ayran, kefir de içiyorum bazen.
Meyveli yoğurt da yapıyorum genelde şeftali doğruyorum yoğurda güzel oluyor.
Bende çok yiyemedim. Normal yemek yemeye bile yeni başladım, sonbaharda daha iyi tüketirim diye düşünüyorum balığıDipte yasayan balıkları yeme demişti..haftada 2 defa buyuk cins ve kuçyk cins olacak şekilde yesen iyi olur dedi de, ben hamilelik başından beri toplam 4 kere yiyebilmişimdir, eskiden bayılırdım ama olmuyor yiyemiyorum ,zorla ite kaka maalesef.
Çok geçmiş olsunHamiş arkadaşlarım,
Malesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorumdikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin
Ben de 14. Haftadan itibaren başladım süte..bir faydası olur umarım..kuru kayısı da tüketmeye çalışın.Hamilelikte süt yoğurt bana dokunuyordu, kusturuyordu daha yeni başladım süt içmeye. Günde 200 ml içiyorum. Yoğurt da her gün olmasa da yiyorum bir şekilde
bencede doktordan doktora değişiyor. benim aile hekimim asla süt içme dedi. yoğurt ayran kefir ye ama süt içme dedi. süt içeceğine hazır yoğurt ye dedi. birde somon yeme dedi. onada çok şaşırdım. zaten bu müsilaj falan insanın balık yiyesi gelmiyor. ama omega içinde en güzel gıda.çok şaşırdım ya, benim doktorum da haftada 1 ciğeri önerdi mesela kansızlığa karşı, hiç yasakçı bi doktor değil gerçi benimki, kokoreç bile yedim valla geçenprobiyotik niyetine hahah. doktorların görüşüne göre değişiyor bu tarz şeyler bence, net bir doğru ya da yanlış yok. süt konusundan ben de tereddüt ettim biraz açıkçası.
Kuru kayısıyı seviyorum akşam hemen alırım :) Faydası çokBen de 14. Haftadan itibaren başladım süte..bir faydası olur umarım..kuru kayısı da tüketmeye çalışın.
Semizotunu severim. İyiki söyledinizBalık ben de yiyemiyorum. Yiyemediğimi söyleyince ona en yakın semizotu demişti doktorum bol bol semizotu yedim memlekette
Omega 3 desteği alıyorum bi de.
Deprem beni aşırı tedirgin ettiği için yeni evlere bakıyoruz. Yoksa içi yapılan 30 yaş evler var ama 30 yaş ve üstü görünceOo siz bedavaya oturmuşsunuz. 1850 kiram ev 30-35 senelik içi kötü değil ama üflesen yıkılır. Burdan çıkmaya korkuyorum 3000 den kapı açıyorlar. Oturduğum semt de öyle lüks bir yer değil .
Ahh aslnda sonbahar tam balik mevsimidir ama bu sartlarda bulunur mu bilmiorm;( lufer hadi ondan gectm sari kanat bulsam normalde her gun yerimBende çok yiyemedim. Normal yemek yemeye bile yeni başladım, sonbaharda daha iyi tüketirim diye düşünüyorum balığı
Pazarda sordum orda bile 15 TL dediler, bende alıcam, ilk gebeliğimde de hep hamile kilodu kullanmıştım, bunlar kesiyoHanımlar uygun fiyata L beden hamile külodu gören benimle link paylaşsın lütfen :) (renk farketmez)
İnşallah buluruz :)Ahh aslnda sonbahar tam balik mevsimidir ama bu sartlarda bulunur mu bilmiorm;( lufer hadi ondan gectm sari kanat bulsam normalde her gun yerim
N95 maskeye bakayım hiç aklıma gelmedi bundan sonra maksimum dikkatGeçmiş olsun, valla her yere giriyoruz.umarım kolay atlatırsınız kendinize iyi bakın.
N95 takmak lazım aslında ama çok terlediğim için normal maskeyle zor nefes alıyorum.
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim
Teşekkür ederim amin inşallahÇok geçmiş olsun canım inşallah böyle hafif atlatırsın..
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsunMalesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorumdikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin
24+0 değil mi canım birgün birgündür
Ona göre doktora gidip rapor alalım yani 24+1 de mi gidelim doktora bu durumda
Ah ah sıcak sıcak Allah ıslah etsin beniMayalı çörek, poğaça da güzel oluyor
bencede doktordan doktora değişiyor. benim aile hekimim asla süt içme dedi. yoğurt ayran kefir ye ama süt içme dedi. süt içeceğine hazır yoğurt ye dedi. birde somon yeme dedi. onada çok şaşırdım. zaten bu müsilaj falan insanın balık yiyesi gelmiyor. ama omega içinde en güzel gıda.
ya çok geçmiş olsn =( hafif atlatırsnız hemen inşallah. Ne şikayet oldu test yaptırmadan önceHamiş arkadaşlarım,
Malesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorumdikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin
Bence atlattım ya çünkü belirtiler Cumartesi başladı ben üşüttüm sandım. Eklem ağrısı boğaz ağrısı oldu. Şuan boğaz ağrısı var sadece. Eklem ağrım kalmadı. Daha iyiyim. Cumartesiden itibaran sayarsak 5.gün bugünya çok geçmiş olsn =( hafif atlatırsnız hemen inşallah. Ne şikayet oldu test yaptırmadan önce
evet erkek bebeklerde heyecan pek uzun süremiyor teslim olup gösteriyorlar kendiniGünaydın kızlar geçen doktora gittik eşimle cinsiyet öğrenmeye . Doktora dedimki balon patlaticaz kağıda yazıp verirmisiniz . Öyle de oldu ama bizim bebek sürpriz i bozdu. Biz eşimle ultrason da gördük birşeyler güldük hatta orda doktorda güldü ben bilmem söyleme dediniz dedi . kağıda yazıp verdi. Kağıdı açmadık ama ultrason da erkekti çok belliydibir oğlumuz geliyor Cumartesi balon patlaticaz herkes merak ediyor bizden başka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?