Bir de aklıma gelmişken yazayım, hamile bir kadının günlük süt tüketimi 2,5 su bardağı olmalıymış, süt içmezsen bebek her şekilde senin dişinden kemiğinden kalsiyumu alır, diş kaybı kemik erimesi olur demişti doktor. Bir de süt içen annelerin bebeklerinin kiloları sözde daha iyi oluyormuş. Ben minyonum ,2,5 su bardağı nasıl içeyim , pes…1 yada 1 bucuk bardak süt ve geri kalanını yoğurt ayran tüketiyorum. Süt ürünü tüketemeyenleriçin kuru kayısıda da kalsiyum varmış.
Hamilelikte süt yoğurt bana dokunuyordu, kusturuyordu daha yeni başladım süt içmeye. Günde 200 ml içiyorum. Yoğurt da her gün olmasa da yiyorum bir şekilde
Ben bi bardak süt, peynir, bir kase yoğurt günlük tükettiğim bu şekilde.
Zaten doktorum da illa süt demedi günde 3-4 porsiyon süt veya süt ürünü tüketmen yeterli demişti. Ayran, kefir de içiyorum bazen.
Meyveli yoğurt da yapıyorum genelde şeftali doğruyorum yoğurda güzel oluyor.
Dipte yasayan balıkları yeme demişti..haftada 2 defa buyuk cins ve kuçyk cins olacak şekilde yesen iyi olur dedi de, ben hamilelik başından beri toplam 4 kere yiyebilmişimdir, eskiden bayılırdım ama olmuyor yiyemiyorum ,zorla ite kaka maalesef.
Hamiş arkadaşlarım,
Malesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorum dikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin
Hamilelikte süt yoğurt bana dokunuyordu, kusturuyordu daha yeni başladım süt içmeye. Günde 200 ml içiyorum. Yoğurt da her gün olmasa da yiyorum bir şekilde
çok şaşırdım ya, benim doktorum da haftada 1 ciğeri önerdi mesela kansızlığa karşı, hiç yasakçı bi doktor değil gerçi benimki, kokoreç bile yedim valla geçen probiyotik niyetine hahah. doktorların görüşüne göre değişiyor bu tarz şeyler bence, net bir doğru ya da yanlış yok. süt konusundan ben de tereddüt ettim biraz açıkçası.
bencede doktordan doktora değişiyor. benim aile hekimim asla süt içme dedi. yoğurt ayran kefir ye ama süt içme dedi. süt içeceğine hazır yoğurt ye dedi. birde somon yeme dedi. onada çok şaşırdım. zaten bu müsilaj falan insanın balık yiyesi gelmiyor. ama omega içinde en güzel gıda.
Balık ben de yiyemiyorum. Yiyemediğimi söyleyince ona en yakın semizotu demişti doktorum bol bol semizotu yedim memlekette
Omega 3 desteği alıyorum bi de.
Balık ben de yiyemiyorum. Yiyemediğimi söyleyince ona en yakın semizotu demişti doktorum bol bol semizotu yedim memlekette
Omega 3 desteği alıyorum bi de.
Oo siz bedavaya oturmuşsunuz. 1850 kiram ev 30-35 senelik içi kötü değil ama üflesen yıkılır. Burdan çıkmaya korkuyorum 3000 den kapı açıyorlar. Oturduğum semt de öyle lüks bir yer değil .
Malesef dün covid olduğumu öğrendim. Nerden nasıl aldım bilmiyorum dikkat edin. Çok şükür ağır bir durumum yok. Sizlerde maskenizi çıkarmayın kalabalık ortamlardan uzak durun. Düğün dernek gitmeyin. Evet bebeğe bir rahatsızlığı yok ama düşüncesi bile yeter. Kendinize iyi bakın bol c vitamini alın bağışıklığınız güçlensin
bencede doktordan doktora değişiyor. benim aile hekimim asla süt içme dedi. yoğurt ayran kefir ye ama süt içme dedi. süt içeceğine hazır yoğurt ye dedi. birde somon yeme dedi. onada çok şaşırdım. zaten bu müsilaj falan insanın balık yiyesi gelmiyor. ama omega içinde en güzel gıda.
Ama somonlar genelde çiftlik balığı yani orjinal Norveç somonu değilse eğer , gerçi büyük marketlerde orjinali de bulunuyor dip balığı da değil üstelik siyah kısmı omega deposu niye yeme dedi acaba .Bu sonbahar deniz balığı yemeyi düşünmüyorum en sağlıklısı çiftlik balıkları gibi .
Hamiş arkadaşlarım,
Bence atlattım ya çünkü belirtiler Cumartesi başladı ben üşüttüm sandım. Eklem ağrısı boğaz ağrısı oldu. Şuan boğaz ağrısı var sadece. Eklem ağrım kalmadı. Daha iyiyim. Cumartesiden itibaran sayarsak 5.gün bugün
Günaydın kızlar geçen doktora gittik eşimle cinsiyet öğrenmeye . Doktora dedimki balon patlaticaz kağıda yazıp verirmisiniz . Öyle de oldu ama bizim bebek sürpriz i bozdu. Biz eşimle ultrason da gördük birşeyler güldük hatta orda doktorda güldü ben bilmem söyleme dediniz dedi . kağıda yazıp verdi. Kağıdı açmadık ama ultrason da erkekti çok belliydi bir oğlumuz geliyor Cumartesi balon patlaticaz herkes merak ediyor bizden başka