- 26 Haziran 2019
- 1.153
- 1.024
- 83
valla ben gayet çiğden mayalanmış mis gibi ev yoğurdu yiyorum, hazır yoğurttan bin kat iyidir bencekızlar aklıma takılan birşey var. hamilelikte kalsiyum bol bol almamız lazım. ben hamilelik öncesi yoğurdu açık süt alıp kaynatıp yapıyordum. ama hamilelikte çiğ sütle yapılan yoğurt önerilmiyor. o yüzden yoğurt yiyemez oldum. zaten hazır yoğurtları hiç sevmem. pastörüze sütlerdede günlük bulmam zor oluyor. bulduğumdada yoğurdu tutturamıyorum. aslında yoğurdu çok seven biriyim. ama bu akıl karışıklığından dolayı yoğurt yapamıyorum.
sizler yoğurt işini nasıl yapıyorsunuz?
Plasenta benimde aşağıdaydı inşallah yukarı çıkmıştır. Bende kanama yapmıştı ilk yerleştiğinde. Aşıyla ilgili olduğunu sanmıyorum ama arayıp sorabilirsin için rahatlar. Bana aç karnına baş dönmesi yapar dedi sadece tetanoz20+1. bu sabah tetanoz aşısı oldum. alakalı değildir ama ilk kez gebeliğin başından beri kahverengi lekelenmem oldu. geçen haftaki kontrolde plasentamın yukarı çıktığını da öğrenmiştim aslında.
canım sıkıldı
bakteriden dolayı değil de antibiyotikten dolayı onu söylüyorlar çünkü açık sütlerde bi denetim yok millet antibiyotikli sütünü açık süt satan kamyoncuya verebiliyor bunu da anlamak imkansız. Biz istanbuldayız benim eşim de çiğ süt satışı yapıyor zaten ama şişeli paketli ve kendi ürettiği süt olduğu için ben içim rahat şekilde içiyorum. Hatta geçenlerde bi kadın aradı sorular sordu hamileyim korkuyorm içsem mi diye eşim de benim eşim de hamile biz de kullanıyoruz dedi=) İstanbulda olanlara, kendi reklamımızı yapmamak adına ama marka olarak bildiğim güvenebilecekleri açık sütleri soyleyebilirim. Migroslarda Efeler süt çiftliği var, carefourlarda Bisüt, Getir Büyüklerde de Seven Süt, bi de yine bu markalı sütler çeşitli şarküterilerde de satılıyo sadece buralarda değil. Bi de Herkül Süt var onu büyük zincir marketlerde görmedim ama o da şarküteri bakkallara fln verir o da iyidir. İstanbuldaysanız bu markaları araştırın nerelerde satıldığını bulun buralardan alın. ve hamile olsanız da olmasanız da bunlar dışında açık süt lütfen kullanmayın=(açık sütlerde bakteri olma ihtimali yüksek diye. evet bende kaynatıyorum hatta kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatıyorum nerdeyse ama hamilelikte pastörize süt öneriliyor.
Sonunu okumadan hazırlanıyordum mayalı poğaça da dahil mi diyeAçık sütte bakteri olma ihtimali çok diye hunharca kaynatinca zaten sütün vitamini kaybolup gidiyor gerçi ben fokurdamaya başlayınca 3 dakika sonra kapatıyorum.
Pastörize süt ile zaten yoğurt tutmuyor,bu haliyle insan acaba bu süt değil mi diye düşünüyor.
Hazır yoğurtlar taş gibi yani öyle bir yoğurt olması icinde içine katkı maddesi koymak gerek sanki .
Velhasıl bu ikilemlerden sonra amaaan en iyisi annem usulü ev yoğurdu diyip yıllardır çiğ süt alıp mayalarım,işime gelen zamanlarda annelerimiz pastörize süt mü tüketmiş diyip kendimi rahatlatirim
Ben süt içmiyorum ,kefir ve yoğurdun kalsiyum değeri daha yüksek diye onları tüketiyorum ikisini de evde yapıyorum.Mayalı şeyler genel olarak probiyotik olduğunu için tüketilmesi faydalı olur .Tabi her mayalı değil
Doktorlar artık covidli hastalardan bıktığı içinde olun diyebilir :) Bende hamileyken olmak istemedim açıkçası sormadım bile doktora, doktorum da bana ol demedi. Her türlü dikkat etmek gerekiyor iştesana bişey diyim mi hemşire arkadaşlar grupta beni yanlış anlamasın ama, aşı olurken 4 profesörden görüş aldım (üçü kadın doğum biri beyin cerrah tanıdık) hepsi ama hepsi kesinlikle ol derken, aile hekimliğindeki hemşirem, eltim (hemşire), kuzenim hemşire, ayyyyy sakın olmaaa nolduğu belli değilll daha cok erkennn şeklinde tepkiler verdiler istisnasızartık tesadüf mü bilemiyorum ama gerçekten komik geldi bana sadece
Kadıköy zaten imkansız. Maltepe, pendik, ataşehir kartal. Hatta tuzlaya kadar gittik bulamayınca. Kafayı yemişlerİstanbul'un her yerinde kiralar arttı,Kadıköy'de zaten yüksekti iyice yükselmiştir .Senin yer belli oldu mu bilmiyorum ama Anadolu yakasından ev tutacaksaniz nispeten uygun yerler var .Ortak noktada bulusursunuz.
Valla Allah kolaylık versin ama İstanbulda 500tlye düzgün bir ev bulmak heralde 5 sene önce bile imkansız bişeydi. Erzurumla kıyaslamamalısınız malesefKadıköy zaten imkansız. Maltepe, pendik, ataşehir kartal. Hatta tuzlaya kadar gittik bulamayınca. Kafayı yemişlertamam olurda bu kadarıda olmaz yazık günah. Biz Erzurumun bi ilçesinde oturuyorduk. 2+1 ama sıfır girdik 250 tl kira ile. 5 sene sonunda 500 tl oldu. Ama burda ordaki 2+1dende küçük ama kirası maşallah .
Kıyasladığımdan değil 1500 olsun 2000 olsun ama düzgün olsun. Yok arkadaş olanlarda ya metroya uzak ya bilmem ne mahallesinde. Yada kadıköye uzak. Adamı kadıköye verdiler mecbur etrafında bakıyoruz. Döküntü eve 1500 vermekte saçma. Zaten evler minnacık. 1+1 bile bakıyorum o dereceye geldimValla Allah kolaylık versin ama İstanbulda 500tlye düzgün bir ev bulmak heralde 5 sene önce bile imkansız bişeydi. Erzurumla kıyaslamamalısınız malesef
Kızlar ben hem bionteck olacağım hem tetanoz sıralamayı nasıl yapmam gerekiyor, önce hangisini olmalıyım, araları kaç gün olmalı?
Bugün asm'de kan ve idrar verdim hemen tetanoz da yapalım dediler ama istemedim yarın amniyosentez olacağım için bugün aşı olmamam gerekiyor zaten ateş ihtimali olduğundan.
sana bişey diyim mi hemşire arkadaşlar grupta beni yanlış anlamasın ama, aşı olurken 4 profesörden görüş aldım (üçü kadın doğum biri beyin cerrah tanıdık) hepsi ama hepsi kesinlikle ol derken, aile hekimliğindeki hemşirem, eltim (hemşire), kuzenim hemşire, ayyyyy sakın olmaaa nolduğu belli değilll daha cok erkennn şeklinde tepkiler verdiler istisnasızartık tesadüf mü bilemiyorum ama gerçekten komik geldi bana sadece
Sonunu okumadan hazırlanıyordum mayalı poğaça da dahil mi diye
İçlerinde en iyisi Tuzla yine sakin diğerlerine göre .Ulaşım ağı olduktan sonra sorun olmaz .Gebzeden bin Avrupa yakasına kadar gitKadıköy zaten imkansız. Maltepe, pendik, ataşehir kartal. Hatta tuzlaya kadar gittik bulamayınca. Kafayı yemişlertamam olurda bu kadarıda olmaz yazık günah. Biz Erzurumun bi ilçesinde oturuyorduk. 2+1 ama sıfır girdik 250 tl kira ile. 5 sene sonunda 500 tl oldu. Ama burda ordaki 2+1dende küçük ama kirası maşallah .
evden çıkmıyorsanız mantıklı bi karar, işe gidenler var kalabalığa karışanlar var.. kadın doğum proflarının covidli hastadan bıktığı için önereceğine pek ihtimal veremedim ben:)Doktorlar artık covidli hastalardan bıktığı içinde olun diyebilir :) Bende hamileyken olmak istemedim açıkçası sormadım bile doktora, doktorum da bana ol demedi. Her türlü dikkat etmek gerekiyor işte
Allah yardımcınız olsun gerçekten istanbulda küçücük eski evler bile çok çok pahalı diğer illere göre..Kıyasladığımdan değil 1500 olsun 2000 olsun ama düzgün olsun. Yok arkadaş olanlarda ya metroya uzak ya bilmem ne mahallesinde. Yada kadıköye uzak. Adamı kadıköye verdiler mecbur etrafında bakıyoruz. Döküntü eve 1500 vermekte saçma. Zaten evler minnacık. 1+1 bile bakıyorum o dereceye geldim.
24+0 değil mi canım birgün birgündürİdari izin demişken ,personel servisi 24+1 den itibaren çıkabilirsiniz dedi ,bir de dilekçe yazılıp doktordan durum bildirir raporu almamız lazımmış.Hatta öncesinde yanacak izniniz varsa kullanıp bitimine ayrılın dedi
Yasaklarda bile hiç ara vermeden çalıştım, hala da çalışıyorum. Tatillerimi de yaptım. Kısıtlamalar, yasaklar falan bana vurmadı, benim sektör her zaman açık. Allaha şükür yakalanmadım. Doğum ve emzirme meselelerinden sonra olmayı düşünebilirim ancaevden çıkmıyorsanız mantıklı bi karar, işe gidenler var kalabalığa karışanlar var.. kadın doğum proflarının covidli hastadan bıktığı için önereceğine pek ihtimal veremedim ben:)
Bende yıllardır mayalarım ama bu sefer nedense takıldım bu konuyaAçık sütte bakteri olma ihtimali çok diye hunharca kaynatinca zaten sütün vitamini kaybolup gidiyor gerçi ben fokurdamaya başlayınca 3 dakika sonra kapatıyorum.
Pastörize süt ile zaten yoğurt tutmuyor,bu haliyle insan acaba bu süt değil mi diye düşünüyor.
Hazır yoğurtlar taş gibi yani öyle bir yoğurt olması icinde içine katkı maddesi koymak gerek sanki .
Velhasıl bu ikilemlerden sonra amaaan en iyisi annem usulü ev yoğurdu diyip yıllardır çiğ süt alıp mayalarım,işime gelen zamanlarda annelerimiz pastörize süt mü tüketmiş diyip kendimi rahatlatirim
Ben süt içmiyorum ,kefir ve yoğurdun kalsiyum değeri daha yüksek diye onları tüketiyorum ikisini de evde yapıyorum.Mayalı şeyler genel olarak probiyotik olduğunu için tüketilmesi faydalı olur .Tabi her mayalı değil
bakteri olabilirmiş. yoksa bende mayalıyordum. her yerde pastörize öneriliyor.Benimde kardeşim süt alıp mayalıyor öyle yiyorum, hazır olanlar midemi ekşitiyor sanki. Normalde daha sağlıklı mayalayıp yemek, ne zararı varmış ki?
tabi ki kişisel tercihi herkesin. hayırlısı olsun hakkınızda:) herkes kendisi için en doğru kararı kendi verir o nedenle olanların kafasını karıştırıp sansasyon yaratılmasını doğru bulmuyorum hiç bir mecradaYasaklarda bile hiç ara vermeden çalıştım, hala da çalışıyorum. Tatillerimi de yaptım. Kısıtlamalar, yasaklar falan bana vurmadı, benim sektör her zaman açık. Allaha şükür yakalanmadım. Doğum ve emzirme meselelerinden sonra olmayı düşünebilirim anca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?