2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
valla ben gayet çiğden mayalanmış mis gibi ev yoğurdu yiyorum, hazır yoğurttan bin kat iyidir bence

Plasenta benimde aşağıdaydı inşallah yukarı çıkmıştır. Bende kanama yapmıştı ilk yerleştiğinde. Aşıyla ilgili olduğunu sanmıyorum ama arayıp sorabilirsin için rahatlar. Bana aç karnına baş dönmesi yapar dedi sadece tetanoz

açık sütlerde bakteri olma ihtimali yüksek diye. evet bende kaynatıyorum hatta kaynamaya başlayınca 30 dk kaynatıyorum nerdeyse ama hamilelikte pastörize süt öneriliyor.
bakteriden dolayı değil de antibiyotikten dolayı onu söylüyorlar çünkü açık sütlerde bi denetim yok millet antibiyotikli sütünü açık süt satan kamyoncuya verebiliyor bunu da anlamak imkansız. Biz istanbuldayız benim eşim de çiğ süt satışı yapıyor zaten ama şişeli paketli ve kendi ürettiği süt olduğu için ben içim rahat şekilde içiyorum. Hatta geçenlerde bi kadın aradı sorular sordu hamileyim korkuyorm içsem mi diye eşim de benim eşim de hamile biz de kullanıyoruz dedi=) İstanbulda olanlara, kendi reklamımızı yapmamak adına ama marka olarak bildiğim güvenebilecekleri açık sütleri soyleyebilirim. Migroslarda Efeler süt çiftliği var, carefourlarda Bisüt, Getir Büyüklerde de Seven Süt, bi de yine bu markalı sütler çeşitli şarküterilerde de satılıyo sadece buralarda değil. Bi de Herkül Süt var onu büyük zincir marketlerde görmedim ama o da şarküteri bakkallara fln verir o da iyidir. İstanbuldaysanız bu markaları araştırın nerelerde satıldığını bulun buralardan alın. ve hamile olsanız da olmasanız da bunlar dışında açık süt lütfen kullanmayın=(

Ben ve kızım yay burcuyuz. Oğlan da yay olsun isterdim artık nasıl içten istediysem erken doğum ihtimalim var malum tek damardan dolayı. Dua ederken de dikkatli etmek gerekirmiş
Kızım da akrep olacaktı onda da nasıl istediysem 2 hafta geç doğdu yay oldu
Aman sağlıklı olsunlar da burcu falan hiç önemli değil.

Sonunu okumadan hazırlanıyordum mayalı poğaça da dahil mi diye

Doktorlar artık covidli hastalardan bıktığı içinde olun diyebilir :) Bende hamileyken olmak istemedim açıkçası sormadım bile doktora, doktorum da bana ol demedi. Her türlü dikkat etmek gerekiyor işte

Ben köy yoğurdu satan yerlerden alıp yiyorum ya hazır zaten tüketemem tadı kötü ve içinde kimyasal var illaki. Bi şey hiç mi bozulmaz bozulmuyor onlar. Demek ki doğal değil. Kendim mayalama işini de beceremiyorum.

İstanbul'un her yerinde kiralar arttı,Kadıköy'de zaten yüksekti iyice yükselmiştir .Senin yer belli oldu mu bilmiyorum ama Anadolu yakasından ev tutacaksaniz nispeten uygun yerler var .Ortak noktada bulusursunuz.
Kadıköy zaten imkansız. Maltepe, pendik, ataşehir kartal. Hatta tuzlaya kadar gittik bulamayınca. Kafayı yemişler tamam olurda bu kadarıda olmaz yazık günah. Biz Erzurumun bi ilçesinde oturuyorduk. 2+1 ama sıfır girdik 250 tl kira ile. 5 sene sonunda 500 tl oldu. Ama burda ordaki 2+1dende küçük ama kirası maşallah .

Valla Allah kolaylık versin ama İstanbulda 500tlye düzgün bir ev bulmak heralde 5 sene önce bile imkansız bişeydi. Erzurumla kıyaslamamalısınız malesef

Valla Allah kolaylık versin ama İstanbulda 500tlye düzgün bir ev bulmak heralde 5 sene önce bile imkansız bişeydi. Erzurumla kıyaslamamalısınız malesef
Kıyasladığımdan değil 1500 olsun 2000 olsun ama düzgün olsun. Yok arkadaş olanlarda ya metroya uzak ya bilmem ne mahallesinde. Yada kadıköye uzak. Adamı kadıköye verdiler mecbur etrafında bakıyoruz. Döküntü eve 1500 vermekte saçma. Zaten evler minnacık. 1+1 bile bakıyorum o dereceye geldim .

Biontech ile tetanoz arasında 1 ay bırakıyorlar istersen tetanozu ol önce sonra biontech olursun zaten bir kaç hafta sonra idari izin başlayacak .

Ah o hemşireler yokmu o hemşireler bana bile dediler kızım ne cesaret diye (bende hemsireyim ) covid olsam daha mı iyi dedim napayım yani
Sonunu okumadan hazırlanıyordum mayalı poğaça da dahil mi diye

İçlerinde en iyisi Tuzla yine sakin diğerlerine göre .Ulaşım ağı olduktan sonra sorun olmaz .Gebzeden bin Avrupa yakasına kadar git hele bir de oturursan misss

Doktorlar artık covidli hastalardan bıktığı içinde olun diyebilir :) Bende hamileyken olmak istemedim açıkçası sormadım bile doktora, doktorum da bana ol demedi. Her türlü dikkat etmek gerekiyor işte
evden çıkmıyorsanız mantıklı bi karar, işe gidenler var kalabalığa karışanlar var.. kadın doğum proflarının covidli hastadan bıktığı için önereceğine pek ihtimal veremedim ben:)

Allah yardımcınız olsun gerçekten istanbulda küçücük eski evler bile çok çok pahalı diğer illere göre..

İdari izin demişken ,personel servisi 24+1 den itibaren çıkabilirsiniz dedi ,bir de dilekçe yazılıp doktordan durum bildirir raporu almamız lazımmış.Hatta öncesinde yanacak izniniz varsa kullanıp bitimine ayrılın dedi

24+0 değil mi canım birgün birgündür
Ona göre doktora gidip rapor alalım yani 24+1 de mi gidelim doktora bu durumda

evden çıkmıyorsanız mantıklı bi karar, işe gidenler var kalabalığa karışanlar var.. kadın doğum proflarının covidli hastadan bıktığı için önereceğine pek ihtimal veremedim ben:)
Yasaklarda bile hiç ara vermeden çalıştım, hala da çalışıyorum. Tatillerimi de yaptım. Kısıtlamalar, yasaklar falan bana vurmadı, benim sektör her zaman açık. Allaha şükür yakalanmadım. Doğum ve emzirme meselelerinden sonra olmayı düşünebilirim anca

Bende yıllardır mayalarım ama bu sefer nedense takıldım bu konuya kefiri hazır alıp hergün düzenli içiyorum. genelde gün içinde sütte içmeye dikkat ediyorum. ama yoğurdun yeri bende başka:)) artık bende takılmadan mayalayayım:))

Benimde kardeşim süt alıp mayalıyor öyle yiyorum, hazır olanlar midemi ekşitiyor sanki. Normalde daha sağlıklı mayalayıp yemek, ne zararı varmış ki?
bakteri olabilirmiş. yoksa bende mayalıyordum. her yerde pastörize öneriliyor.

tabi ki kişisel tercihi herkesin. hayırlısı olsun hakkınızda:) herkes kendisi için en doğru kararı kendi verir o nedenle olanların kafasını karıştırıp sansasyon yaratılmasını doğru bulmuyorum hiç bir mecrada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…