Bana ilk 3 gun en riskli donem demisti doktorum. Bir hafta sonra usgye cagirip herhangi bir kanama alani var mi kalp atislari normal mi diye kontrol etti. Ondan sonra icimiz rahatlamisti. Cok sukur sonuclar da temiz geldi. Umarim sizin de bizim kadar guzel olur bu tecrubeniz.Teşekkür ederim.. çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı şimdilik inşallah böyle devam ederim.. sanırım 2-3 hafta riskli dönemmiş ama düşük riski giderek azalır dedi doktor.
Ay çok güldüm sabah sabah canim. Aynen el halik diğeri de el safi olacaktiEl balik diye bi esma hic duymadim cnm ama acaba el halik mi yazmak istedin
Gunaydin,
benim kilo problemim var. yaklasik 4 kilo aldim 14. haftadayim.
su an 4. gebeligim. 2 ve 3 numaralari kaybettik. 2 numarada sekerim cikmisti ve diyabet kliniginin kontrolu altindaydim. O zaman ekip (doktor, diyetisyen, hemsire) 3-4 saatte bir beslenmemi soylemislerdi, ona gore yemek oncesi ve sonrasi seker olcuyordum.
simdi henuz o birime gitmedim ancak cok kilo aliyorum sanirim. Mesela gecen haftadan beri yaklasik 1 kilo almisim ve tatli yemiyorum, makarna yok, simidi ceyrek yiyorum, mekana gidince kalorisi sekeri olmasin diye maden suyu iciyorum, yani neden kilo aldigima anlam veremiyorum. Abur cubur, sekerli gida tuketmiyorum. Gunde 1 bardak evde kendi yaptigimiz limonatadan iciyordum doktor sekeri kes dedi diye onu bile kestim. 2 gundur gunde 5 adet mor erik yedim meyve namina onlar da yesil erik buyuklugundeydi. yani kendimce abarti bir yemem olmadigini dusunuyorum.
Annemde kaliyorum su an ama 3 gun sonra kendi evime gidip duzen kuracagim. Acaba soylenildigi gibi 3 4 saatte bir mi beslenmek dogru yoksa aciktikca mi?
mesela soyle bir duzen kursam:
Kahvaltida: 2 adet haslanmis yumurta (yumurta beni uzun sure tok tutan sevdigim bir besin)
Ara: yulaf lapasi (sut, findik, meyve ile hazirlanmis)
Oglen: salata + et(kirmizi/beyaz)
Aksam: salata + et
aralarda acikirsam meyve findik peynir ayran falan yesem. Hem oglen hem aksam acikip gunde 2 salata et yiyecegimi sanmiyorum. Soyle ki subat-haziran arasi gunde tek ogun beslendim. Hamilelikte uzun sure aclik istenmiyor ama 3 saatte bir de insulin yukseltmek ne kadar dogru?
bu konuda sohbet edebilecegim, bana liste yazip basindan savmayacak diyetisyen tavsiyeniz de olursa sevinirim.
Bende vardı ne yesem doluluk hissi, reflü. Her gün kusuyordum. Birşey yiyesim gelmiyordu. Son 10 gündür iyiyim doğru düzgün yiyebiliyorum.Sade soda bile bir yudumda kusturuyordu beni. Gaviscon şurup verdi kullanamadım, rennie hap verdi fayda etmedi çektim işte bir süre şimdi geçti inşallah yine yaşamam. Erkenden çektim diyorum ben :) 21. haftamdayımKizlar merhaba sanirim reflü basladi bende. Ne yesem şişiyorum. Kusuyorum. Az yiyorum ona ragmen patlıyorum. Tecrubesi olan var mi ne yapmak gerekiyor? Doktora gitsem ilaç yazarlarmi gebelikte?
Bizde uyku denen birsey kalmadıGece bende iki kez uykudan uyandım, yatmadan önce bişey yemiştimöksürük le karışık kusuyorum sandım, yastığımı dikip yattım, bana ders oldu yiyip yatmayacağım bidaha (reflüye elma iyi geliyor bu arada, ilk hamileliğimde biliyorum)
Yulafın ve kuruyemiş miktarı fazlaysa o ara öğünden çıkmış oluyor. Benim dikkatimi çeken bu. Sadece kuruyemiş süt içseniz bence yulaf bende kilo aldırıyordu.
Ben bu ara fındığı abarttım acayip kilo alıyorum. Bir avuçtan fazla yememek lazım.
Merhaba, ben de 6 kilo aldım. Çok olduğunu biliyordum ama anormal gelmemişti. Düzenleyeyim ben de acil. Sizi görünce işin ciddiyetini anladım galibaGunaydin,
su an 4. gebeligim. 2 ve 3 numaralari kaybettik. 2 numarada sekerim cikmisti ve diyabet kliniginin kontrolu altindaydim. O zaman ekip (doktor, diyetisyen, hemsire) 3-4 saatte bir beslenmemi soylemislerdi, ona gore yemek oncesi ve sonrasi seker olcuyordum.
simdi henuz o birime gitmedim ancak cok kilo aliyorum sanirim. Mesela gecen haftadan beri yaklasik 1 kilo almisim ve tatli yemiyorum, makarna yok, simidi ceyrek yiyorum, mekana gidince kalorisi sekeri olmasin diye maden suyu iciyorum, yani neden kilo aldigima anlam veremiyorum. Abur cubur, sekerli gida tuketmiyorum. Gunde 1 bardak evde kendi yaptigimiz limonatadan iciyordum doktor sekeri kes dedi diye onu bile kestim. 2 gundur gunde 5 adet mor erik yedim meyve namina onlar da yesil erik buyuklugundeydi. yani kendimce abarti bir yemem olmadigini dusunuyorum.
Annemde kaliyorum su an ama 3 gun sonra kendi evime gidip duzen kuracagim. Acaba soylenildigi gibi 3 4 saatte bir mi beslenmek dogru yoksa aciktikca mi?
Kahvaltida: 2 adet haslanmis yumurta (yumurta beni uzun sure tok tutan sevdigim bir besin)
aralarda acikirsam meyve findik peynir ayran falan yesem. Hem oglen hem aksam acikip gunde 2 salata et yiyecegimi sanmiyorum. Soyle ki subat-haziran arasi gunde tek ogun beslendim. Hamilelikte uzun sure aclik istenmiyor ama 3 saatte bir de insulin yukseltmek ne kadar dogru?
bu konuda sohbet edebilecegim, bana liste yazip basindan savmayacak diyetisyen tavsiyeniz de olursa sevinirim.
Gunaydin,
Günaydın. Çok abartılı bir kilo almamışsınız aslında. Ama dikkat etmekte fayda var tabi. Acaba ödem olabilir mi o geldi aklıma. Az hareket ediyor olabilirsiniz. Her gün mutlaka 45 dk 1 saat yürüyüş yapın. Onu yapamıyorsanız evde yoga, pilates yapın. Gücünüz neye yetiyorsa. Mutlaka kendinizi zorlayıp hareket etmeniz lazım.Gunaydin,
Dün akşam ben de niyeti bozdum hamur işine doydum. En son nefes alamadığımda bıraktım yemeği
Sabah kahvaltıda normal yedim akşam sapıtmam inşallah
Eylül’e kadar 1 kilo daha alırım diyordum, hedeflediğim 1 kiloyu almış bulunmaktayım. Eylüle kadar Sağlıklı besleneceğim bakalım nasıl olacak.
Yaa maşallah sizin uyuyamamanız çok normal, artık bebişin gelmesine az kalmış, sağlıkla kucağınıza alın inşallahBizde uyku denen birsey kalmadıgece durmadan tuvalete kalkmalar yatakta dönememeler bel agrisi mükemmel uyuyun nolur bol bol uyuyun
Uyku değil ya derdim tek problemim altima yapmak :/ oķsurunce hapşurunca bir anda gidiyor inşallah dogumdan sonra bitecek hepimiz saglicakla kucagimiza alalimYaa maşallah sizin uyuyamamanız çok normal, artık bebişin gelmesine az kalmış, sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ah cok zor allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallah biz de sizin haftanizi goruruzUyku değil ya derdim tek problemim altima yapmak :/ oķsurunce hapşurunca bir anda gidiyor inşallah dogumdan sonra bitecek hepimiz saglicakla kucagimiza alalim
Masallah ne gzl besleniosnz ya ben bunlari hamile degilken anca yiyorm:) hamilelikte inanilmaz acikiyorum ne yesem yetmiyo valla surekli biseyler kitliyorm. En son 2 hafta once 4 kg almistm 2 haftadir tartilmadm kabiz oldm ilginc sekilde oyuzden tartilmiorm sorunum cozulunce tartilcam :)Yulaf ve kuruyemiş kalorisi yüksek olan şeyler onları minimum edebilirsin ,insulinine baktirabilirsin,dikkat ettiğin halde kilo alman aklıma insülin direnci geldi
Bana kilo verdiren-kilomu sabitleyen beslenme şeklini sana atayim fikir olur
Sabah 8:30 kahvaltı 1 yumurta ,iki parmak kalınlığında peynir ,6-7 zeytin , domates salatalık hey gün aynı nerdeyse
Öğlen kino kisiri ,karabuğday -yesil mercimek salatası ,ya da 7 kaşık sebze yemeği +yoğurt ( tarif istersen ayrıca veririm)
Aksam
Çorba - et, salata et şeklinde yiyorum
2 ara öğün var onda da kefir ,çiğ kuruyemiş 3-5 tane 1 -2 porsiyon meyve şeklinde ayarladım dönüşümlü.Cok kriz gelirse salatalık yiyorum bastıriyor ve gece geç saatte bir şey yok .Tabi ki hamileyiz insanız arada duzen bozuyorum ama tadinda ,ölçülü kalıyorum ve yürüyüş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?