Canim şekerin varsa dengeli beslenmen lazım. Mesela beyazekmek, pirinç hatta börek simit bile yemiyceksin belki arada bir . Hep sebze yiyeceksin meyve olarak yeşil elma iyi gelir . Baklagiller yemen senin için çok faydalı ve doktorun 4 saatte beslen demesi çok normal eğer o şekilde diyete uyarak gidersen kilo almazsın fazla. Geçmiş olsun canım şekerle uğraşmak çok kötü bir şey
Kızlar idaremden mesaj geldi, aşı olmayanlar bildirsin diye
Sanırım pcr testi isteyecekler
Size de geldi mi?
Aslında ben aşı olmak istiyorum ama amniyosentezden dolayı bi zararı olur mu diye çekiniyorum..
Kesinlikle katılıyorum ki doğru bir yaklaşım değil ,ana altından sopa gösterip yıldırma politikası işte .Sözde zorlama yok diyolar ama herkesi zorluyorlar inanamıyorum gerçekten ya
Ben ogretmen deggılım ama bızım kurumdan da istendi. Bu hafta 18. Haftamdayım dr ayrıntılı ultrason ıcın cagırdı son kez aşı olayını konusacagız. Takıpte oldugum immunolojı doktorum suan aşı olmamamı olacaksam da sınovac olmamı soyledı. Tetanoz dan vazgecsem sorun olur mu konusacagım carsamba gunu. Bir yerde okudum 10 seneden az zaman gectıyse tetanoz asisi olalı gerek yok yazmıstı. 8 sene oldu benım
Q Queen of the North sen ne dusunuyorsun canım
Özel klinik raporlarını saymıyorlar ,zaten kalabalık oluyor ve de o burun nasil dayanacak bu işkenceye beynine kadar çıkıyor çubuklar nerdeyseHes kodlarımızı vermiştik, onlar göremiyor mu kimin aşı olup olmadığını.
Ben bir sürü hasta insanın sürüntü örneği verdiği odaya maskesiz girmek istemiyorum. 30 Ağustos ta randevum var. Doktorla konuşacağım rapor işini.
Özel muayenehane raporları geçerli mi? Biliyor musunuz ? Özel hastane değil.
Tetanoz ve kovıd aşılarını yakın zamanlarda yaptırmak tan cekınıyorum. Bakalım dr ne dıyecek
Kızlar öğrenci velilerine de PCR testi zorunlumu bir bilginiz varmı bu konuda? Bende aşı olmadım henüz 6 Eylül okullar açılıyor hiç değilse hamile olanlara zorunlu kılmasaydılar
Canim tanıdığım şeker hastası yakınım var onunda diyeti ara öğünler ile beraber 6 öğün sanırım ve o şekilde çok iyi kilo verdi şekerinide dengede tutuyor. Mesela sabah kahvaltısinda 1 haşlanmış yumurta salatalık iki dilim beyaz peynir light olandan zeytin 1 dilim kepek ekmeği ve çay sonra 10 da ara öğünü var mesela oda 1 elma öğlende ya balık ya tavuk ya da et yaninada bol yeşil salata bu şekilde yine ara öğün bu sefer bir kase yoğurt ama bu kadın tabiki kronik şeker hastası. Yani diyeceğim o ki doktorunun dediği doğru az ye şık ye4 saatte bir beslenme ben ve bebek için daha sağlıklı mı olur yani? Günde 2 ya da 3 öğün daha mı kilo aldırır?
geçen kış 4ay ketojenik beslendim. Yine keserim herşeyi sorun değil. Ancak yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
mesela endokrin doktoru keton hamilelikte istenmez diyor ama instagramda tüm hamileliğini ketojenik geçiren kadınlar var. Ben doktora kıymet verdiğim için şüphelendiğim an bıraktım ketoyu. Ama keyo zamanı sık insulin salgılatmamaya özen gösterdiğim için şimdi doktorun da bu kadar sık yenilen bir diyet önermesini sorguluyorum.
Q Queen of the North inceleyeceğim inşallah teşekkür ederim canımZararı olmaz da ,bir aksilik yaşarsan eğer aşıya bağlayabilirsin.Doktorunla konuş bakalım ,kritik zaman geçince belki ol diyebilir .
Kesinlikle katılıyorum ki doğru bir yaklaşım değil ,ana altından sopa gösterip yıldırma politikası işte .
Ben esasen tetanoz olmayı düşünmüyordum ama 2013 yılında oldum uzun zaman geçti,sanırım 5 yıl ya da daha az bir süre olması lazım çok emin değilim.
Özel klinik raporlarını saymıyorlar ,zaten kalabalık oluyor ve de o burun nasil dayanacak bu işkenceye beynine kadar çıkıyor çubuklar nerdeyse
Aktif iş hayatin varsa öncelik covid olabilir ,1 ay sonrasına da tetanoz tabi doktoruna danış önce
Passi0n velilere şimdilik zorunluluk yok ,hamile olanlara da zorunluluk yok esasen . Aşı şimdiye kadar acil kullanım koduyla kullandirildi ama pazartesi ya da salı günü aşının ruhsatı alınıyormuş .Şimdiye kadar neden acil kullanım koduyla kullandirildigini da bir virolog anlatmış tweetr hesabınız var bakabilirsiniz .Semih Tareen
Ben cuma günü tetanoz ilk dozu oldum. Covid aşısı için de doktorum istersen olabilirsin dedi, kimseye zorla ol yada olma demiyorum dedi, hastalarının 1/3 ü olmuş. Hamileliğin başında aşı olmayacaksın diye net konuşuyordu ama artık öyle değil , ölümler artınca kesin konuşamıyorlar.. Sadece olacaksan biontech ol dedi. Bir dahaki gittiğimde tekrar konuşacağım. amniyosentez için pek net yorum yapamazlar sanırım, yine de üstünden biraz daha zaman geçse bence iyi olur.Kızlar idaremden mesaj geldi, aşı olmayanlar bildirsin diye
Sanırım pcr testi isteyecekler
Size de geldi mi?
Aslında ben aşı olmak istiyorum ama amniyosentezden dolayı bi zararı olur mu diye çekiniyorum..
Arkadaşlar iyi günler. Acilden 3-4 gün rapor alınabilir mi. 31 Ağustos'ta öğretmenlerin okula olması gerekiyor biliyorsunuz. 2 Eylül'de de ayrıntılı randevum var. Ama randevum okulumun olduğu ilin dışında. O hafta rapor alabilir miyim yani acil bir hastalık olmadan istirahat raporu verir mi acaba?
Bir de bu pcr olayi hamileleri de kapsıyor mu bir bilginiz var mı?
Evet bel ağrısı bende de var aslında yalan değil. Ama acilden bunun için verirler mi bilemedim. Daha önce de neredeyse hiç rapor kullanmadım o yüzden burayaHamileler diye bir ayrım yapılmamış. Belim ağrıyor diye gideceğim yalan da değil. 24. Haftaya kadar artık yapacağım bir şey yok .
Dolaylı yoldan zorunlu tutuyorSözde zorlama yok diyolar ama herkesi zorluyorlar inanamıyorum gerçekten ya
Evet bel ağrısı bende de var aslında yalan değil. Ama acilden bunun için verirler mi bilemedim. Daha önce de neredeyse hiç rapor kullanmadım o yüzden buraya
sormak istedim.
Evet bende bu sebeple acil kapısını asindiracagim. Bakalım inşallah bir sıkıntı çıkarmazlar. sağ olunŞu an tatil olduğu için istediğiniz yerden alabilirsiniz. 30 Ağustos ta alabilirsiniz. Ara vermeden raporu uzatabilirsiniz yine acilden giriş yapmanız şart değil. Fakat okul açılınca raporları hafta sonu almış olmanız gerekir.( şehir dışında olduğunuz için)
31 Ağustos ta görev yerinde olmanız gerektiği için öncesinde alın.
Hamileler için bir ayrım yapılmadı, kapsıyor sanırım. Kadın doğum doktorundan neden rapor istemiyorsun?Arkadaşlar iyi günler. Acilden 3-4 gün rapor alınabilir mi. 31 Ağustos'ta öğretmenlerin okula olması gerekiyor biliyorsunuz. 2 Eylül'de de ayrıntılı randevum var. Ama randevum okulumun olduğu ilin dışında. O hafta rapor alabilir miyim yani acil bir hastalık olmadan istirahat raporu verir mi acaba?
Kadın doğum doktorum ile görev yaptığım okul farklı illerde. Mesai saatleri içinde il dışından rapor almamız da yasak malesef. O sebeple bir günlüğüne görev yaptığım şehre gidip raporla uğraşmak istemiyorum. Mesai saatleri dışında da sadece aciller rapor verebiliyor.Hamileler için bir ayrım yapılmadı, kapsıyor sanırım. Kadın doğum doktorundan neden rapor istemiyorsun?
Kadın doğum doktorum ile görev yaptığım okul farklı illerde. Mesai saatleri içinde il dışından rapor almamız da yasak malesef. O sebeple bir günlüğüne görev yaptığım şehre gidip raporla uğraşmak istemiyorum. Mesai saatleri dışında da sadece aciller rapor verebiliyor.
Anladım.. Hiç bilgim yok ama bence rapor için birkaç sıkıntı belirtmen lazım, o kısmını düşün :)Kadın doğum doktorum ile görev yaptığım okul farklı illerde. Mesai saatleri içinde il dışından rapor almamız da yasak malesef. O sebeple bir günlüğüne görev yaptığım şehre gidip raporla uğraşmak istemiyorum. Mesai saatleri dışında da sadece aciller rapor verebiliyor.
30 Ağustos ta alırsanız geçerli olur. Mesaimiz 31 inde başlıyor. Kadın Doğumda alma şansınız daha yüksek
Teşekkür ediyorum sağ olunAnladım.. Hiç bilgim yok ama bence rapor için birkaç sıkıntı belirtmen lazım, o kısmını düşün :)
Bir fikir daha vereyim benim kadın doğum doktorum mesela cuma günleri nöbetçi mesai saati dışında da çalışıyor sabaha kadar. Bulunduğun yerde nöbete kalan doktor vardır mutlaka. O şekilde de alabilirsinKadın doğum doktorum ile görev yaptığım okul farklı illerde. Mesai saatleri içinde il dışından rapor almamız da yasak malesef. O sebeple bir günlüğüne görev yaptığım şehre gidip raporla uğraşmak istemiyorum. Mesai saatleri dışında da sadece aciller rapor verebiliyor.
Arkadaşlar iyi günler. Acilden 3-4 gün rapor alınabilir mi. 31 Ağustos'ta öğretmenlerin okula olması gerekiyor biliyorsunuz. 2 Eylül'de de ayrıntılı randevum var. Ama randevum okulumun olduğu ilin dışında. O hafta rapor alabilir miyim yani acil bir hastalık olmadan istirahat raporu verir mi acaba?
Aa evet kadın doğum hastanesinin acilinde illaki kadın doğum doktoru olur haklısınız bunu da değerlendireym.Bir fikir daha vereyim benim kadın doğum doktorum mesela cuma günleri nöbetçi mesai saati dışında da çalışıyor sabaha kadar. Bulunduğun yerde nöbete kalan doktor vardır mutlaka. O şekilde de alabilirsin
Aile hekimi çok yakin ama malesef mesai saatleri dışında rapor almam lazim.Acilden 5 güne kadar rapor verilebilir ama tamamen doktor insiyatifinde gibi .Kimileri çok kuralcı vermiyor mesela.Pcr testi herkesi kapsıyor hamile diye ayırmamışlar.Aile hekiminiz yakınsa ordan almayı deneyin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?