2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Karın çevresi gerideymis sadece
Karin cevresi zaten kiloyu gosteriyor bildigim kadariyla. Bana 34. Hafta icin kilosu cok normal geldi ztn burda 34. Haftada olan arkadaslarin takvimine baktgin zaman 2200 ortalama kilo der.. ayrica her bebegin kendi kilo kapasitesi vardir her bebek 3300 dogmaz ya da her cocuk dogduktan snraki 1 seje icinde de ayni kiloda olmaz. Bebege plasentadan giden kan akislari normal plasenta normal ise bebegin beslenmesinde sorun yoksa bebek kendi potansiyelnde kilo alir. Bebegin buyume orani da bas cevresi gobek cevresi ve fl uzunlugu oranina gore belirlenir. Gobek cevresi geri olup bas ve fl ileride olabilir mesela bunlarin ortalamasinda bebek haftasiyla uyumlu gorunebilir. Yanlis anlamayin ahkam kesiyorm gbi olmasin gecen sene plasentam yetersiz oldugu icin bebegim kilo alamamisti bu konuda biraz hassasim normal olarak bu bebegimde de hep ustunde durdum bu konunun, doktorum da sagolsn hep saglikciya aciklar gibi aciklar ben de baya ogrendim. Bebeginizin kilosu gayet normal 3 hafta geride oldugunj sanmiyorm belki gobek cevresi geridedir ama ortalama buyuklugu normaldir o yuzden alet kilosunu haftasiyla uyumlu hesaplamistir..

Kaç aylık olana kadar 2 saatte bir emziriyoruz?
Ilk baslarda sadece. Sonrasinda brbrk daha uzun uyumaya basliyo. Araliklar gittikce uzuyo. Benim hatam su oldu. 2-3 saatte bir emziriyodum. Emme isi bitince bir de sagiyodum (kalani sagin ki cogalsin fln diye okumustum) halbuki kizim bitiriyodu ki istahliydi. Sonra gecenin yarisinda emzir, sag, sonra tekrsr saatti gelsin yine emzir, az cikti, cok cikti derken kendimi yordum. Uykusuz kaldim. Zor geldi, moralim blzuldu kqfam karisti derken.. bi baktim mama vermeye baslamisim.. doymuyo cocuk diye. Bu kez aynisi yapmicam diyorum o yuzden de bakalim kismet tabi her sey. En guzeli bol su, bol dinlenme, ve bol bol emzirme.

Öyleyse iyi bende biran şüphelendim. Birde erken randevuyada gitmek istemedim
Ben ama doktoruma şimdi sordum idrar tahlili vermemi söyledi. Benim bol bakteri çıkmıştı sonra kültür verdim birşey çıkmadı. Ama yine tahlil verip takip etmemi söyledi. Çünkü 3 gündür karın ağrısı bel ağrısı yaşıyorum sabahları ve bulantım da başladı yavaştan. Tahlil sonucuna göre ilaca başlayacağım

Kesinlikle haklısın canım, ben de hiç sağmayla uğraşamam nereden baksan yarım saatini alır, en güzeli dediğin gibi 2 saatte bir hatta ben saate de bakmazdım ne zaman isterse bi birini bi diğerini emzirirdim çoğu zaman sadece birini emip bırakırdı.

Direk havucu da yerim affetmem kac tane yemek makuldur acaba. Hem suyum artsin hem bebis turuncuya calmasin istiyorum
Ben çok sevdim havuç suyunu resmen favorim oldu. günde bi bardak hakkım olan saat gelse de içsem diye bekliyorum
Doğumdan sonra da devam ederim ara sıra belki süt de yapar
İçine bir tane de armut sıkıyorum ben daha güzel oluyor inşallah şekeri fırlatmam

O kadar güzel aciklamissiniz ki. Kan akımında hiç problem yok nst gayet iyi hareketleri çok fazla yani dün hastaneden sonra gittiğim klinikte erken doğum için hiçbir risk yok dedi bu sağlıklı bır bebek her bebek kilolu olucak diye bişey yok dedi suyuna hastanedeki sinirda dedi klinikte bak suyu gayet yeterli şu an iyi dedi ama ben yine de suyu arttırmak için biseyler yapcam

Aynen.. Tabi calisanlar icin bi sekilde mecburiyet olabilio ama bana degil artik. Kizima karsi mahcubum hala beceremedim diye. Insallah bu kez her sey iyi olur.

Canim senin suyunu arttırdı mi havuç işe yaradı mı ? Seninle çok yakın doğum zamanımız en son kilosu kaçtı acaba

Aa armut da guzel olur icinde dogal tatlandirici. Armut seker icin iyiymis zaten. Sekeri cikan arkadasima ara ogun olarak vermisti doktor. Dengeliomus sanirim.

Canim senin suyunu arttırdı mi havuç işe yaradı mı ? Seninle çok yakın doğum zamanımız en son kilosu kaçtı acaba
En son 33+2 de gittiğimde 2235 di, doktor normal dedi, bence seninki de normal.
Havuç suyu 10 günde artırdı suyumu ama doktor devam et dedi, hala olması gereken düzeyde değildi çünkü. Belki bi sonraki kontrolde artmıştır inşallah çünkü hareketlerinde ciddi artış oldu bebeğimin.

Çok sevindim ne güzel inşallah bende başarırım günde 1 mi içeyim 2 mi

Kac havuctan 1 bardak cikio acaba? Bir de hangi sikacagi kullaniyodun ben de alsam mi diyorum da arastirmam lazim useniyorum( her seyi arastiriyoz bu ara bayginlik geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…