• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kizlar peki su " hamileyken sac kesilmez" hurafesine pek inanmasa da uyanlar kimler? Ben onceki hamileligimde hc kestirmedim ama sonu kotu oldu tabi. Dun babama bu hurafeden bahsettm ilk defa duymus cok guldu ben de gulme anneme sor bakalm kestirmis mi dedm ve annem iki hamilelignde de sac kestirmemis. Ustelik normalde hic batil inanci olmamasina ramen bana kestirme bosver dedi:) ben de sastm kaldim. Sanirim kestiremicem. Gerci kestiren birsuru de insan taniyorm yani batil oldugu cok belli ama bilmiorm ya:))

Kizlar peki su " hamileyken sac kesilmez" hurafesine pek inanmasa da uyanlar kimler? Ben onceki hamileligimde hc kestirmedim ama sonu kotu oldu tabi. Dun babama bu hurafeden bahsettm ilk defa duymus cok guldu ben de gulme anneme sor bakalm kestirmis mi dedm ve annem iki hamilelignde de sac kestirmemis. Ustelik normalde hic batil inanci olmamasina ramen bana kestirme bosver dedi:) ben de sastm kaldim. Sanirim kestiremicem. Gerci kestiren birsuru de insan taniyorm yani batil oldugu cok belli ama bilmiorm ya:))
Ben hurafelere inanmama ragmen gidip kestirmek yemiyo acikcasi😊 Ama uclarindan aldiricam kiriklarini, kizimda da oyle yapmistim kirik temizligi sadece.

Merhaba ben kızıma hamile iken 8haftalıktı sanırım kalça ağrısı başladı doğurduğum an bitti hamileliğim boyunca hemen her gece ağrıdan ağlıyordum öyle kötü durumdaydım. Yatağa yattığımda kalçamda bazen kramp ile birlikte kitlenme oluyordu inanılmaz bir ağrı ne yapsam geçmiyordu bazen 5dk bazen saatlerce sürüyordu sinir sıkışması gibi bir şey hissediyordum çömelince yada klozete oturunca popom boşluğa düşer gibi olduğunda bazen kurtuluyordu o sıkışan yer öyle rahatlıyordum. Yine aynı haftalarda kalçamdaki o noktayı hissetmeye başladım 1 hafta ailemi ziyarete gittim bol bol gezdim fazlasıyla yoruldum döndüğümden beri azcık iş yapayım gece boyu ağrıyor henüz kilitlenme yaşamadım inşaAllah o evreye geçmem diye dua ediyorum. Sebebini çok araştırdım her doktor normal dedi bebek büyüyor baskı yapıyor dedi ama 3gr bebek ne baskı yapacak henüz dediğimde cevap alamadım. Magnezyum ve kalsiyum takviyesi bir tık rahatlatıyordu onuda 4 aydan sonra izin veriyorlar. Rastgele gittiğim bir bayan doktora danıştım bu durumu kendiside hamileydi aynı sorunu yaşadığını sadece hormonların değişmesinin bile etkileyebildiğini söylemişti bende durumu kabullenmiştim. İnşaAllah sizinki o kadar ilerlemez ve bian önce geçer
Acaba tam yerleşme zamanı mı ondan mı oluyor ya

Ben ilkinde kestirmiştim. Kestirince ne oluyormuş? Batıl inançlarım yok. 9 ay kırık dolu saçlarla dolaşamam 😁

hamileyken saç kestirenin çocuğunun boyu kısa olur muhabbetini diyorsanız En başta daha döllenmede bebeğin boyu kodlanıyor zaten. Sonrasında saç kesilirse dna nın değilmesi lazım o da baya saçma.😄 tabi ben kestirir miyim bilmiyorum ahaahfld🤣 P Positivevibes
Ay oyle degil daha da korkunc-omru kisalirmis fln... Sacma sapan seyler uydurup insani heyheylendiriyolar valla. Ben de kirik aldirma disinda kestiremiyorum halbuki ne kadar sacma ama kestirmicem😄

Benim yengem o hurafe yüzünden saçlarını kestirmedi. Ağustosun sıcağında rapunzel gibi doğuma gitti. Ben çarşamba günü kestireceğim saçlarımı. Öyle şeylere inanmıyorum. Benim saçlarım gür ve çabuk uzuyor. Ocağa kadar insanlıktan çıkarım 🤪

Kızlar merhaba dün ishalimin 3. Günüydü ve belime çok sancı vuruyordu dün hastaneye gittik 3 serum yedim biri parol diğeri yeşil serum galiba vitamin B12 felandi 3. Neydi bilmiyorum beyazdı tahlil vermiştim sonucum idrar ve kanda enfeksiyon kültür de amip çıktı antibiyotik kullanılacak dedi doktor ve şuan B12 olarak ligine metly
Folik asit diafol
Reflor
Biteral kullanıyorum
Hamileyken amip veya diğerlerine yakalanan var mı?
Canım ben ıdrar yolu enfeksıyonu olmustu lokosıt cok cıktı bakteri de vardı monurol dıye tek kullanımlık antibiyotik verdı. Gecmıs olsun

Ben ilk öğrendiğimde saçım çok uzadı diye tuttum kestim omuz hizasına 😆 Bişeycik olmaz Allahın izniyle. Allah saç kesimine göre mi hareket ediyor haşa 😅😆

Kızlar size bi şey sorucam. Kese büyümeden bebek gelişir mi? Böyle bi durum yaşayan olmuş muydu? Böyle bi durumda bebek gelişimi de durur galiba değil mi

Kizlar ne olur beni vesveseden kurtarin. Dis agrisi cekiyorum hamileligimin basindan beri cok dayandim sonra mecburen augmentin verildi. Uc tane ictim agri gecince korktugum icin biraktim bugun yine disim cok kotu oldu esimin de gaziyla bir tane augmentin ictim. Ayni zamanda progestan kullaniyorum cok korkuyorum bir sey olmaz degil mi

Back
X