2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Papatyacığım bazen de sancıdan evvel suyun geliyor ozaman sancı beklemeden doktora gitmemiz gerekiyor keşke evde sancı başlasa benim bu kez duam öyle evde suyumdan önce sancım gelsin evimde huzur içinde sancımı çekeyim. İnşallah hepimizin öyle olur kolay olur. Korkma bedenin hazırlıyor seni ona muhteşem bir deneyim 🥰 yavrunu kucaklayıp göğsünde yatırdığını hayal et. İyi şeyler düşün
Evet canım ondan korkuyorum zaten. Ya suyum önce gelirde sancım olmazsa bir de suni sancıyla uğraşırsam diye ürküyorum. Şöyle güzelce sancılarım gelse sonra nişanım gelse hastaneye gitsem ki aa 4 cm olmus 😬 sonra epiduralimi alıp doğursam 🤭 hayalim bu şekilde🥰

Kızlar bu biberon nasıl alan kullanan araştıran var mi?
Avent’in ürünleri her zaman iyidir. Ama fiyatı buna yakınsa eğer Dr.Browns almanı tavsiye ederim canım. İçinde mavi bir boru oluyor, bebekte gaz yapmasını engelliyor, benim kızım kolikti, çok işe yaradı. Ben kızımdan kalanı kullanıcam, cam olan büyük modellerinden almıştım 5 sene önce 50 tl falandı. Şimdi biberon ucu aldım sadece, hala yepyeni, cam olduğu için sararma olmadı 👍🏻 2.yi düşünürsen ilerde benim gibi biberon ucu değişikliği yaparsın sadece, 30 tl ye aldım ucu da hepsiburada’da. Biz pek mama kullanmadık, 3 ya da 5 kere belki. 2 sene emzirme şansına sahip oldum, 4 kere mastit olmama rağmen ( süt fazla olup sağmayınca memede kızarıklık, iltihap oluyor ve annede ateş, umarım yaşamazsın) , sütümü sağıp bu biberona koyup eşime ya da anneme verip, uyuduğum zamanlarda kurtarıcı oldu 👍🏻 Benimkinin modeli buydu 😉 içinden 2 tane de biberon fırçası çıkıyor , bunun küçüğünü bulabilirsen de süper olur, hem daha ucuz olur muhtemelen. Cam almanı tavsiye ederim ama , daha hijyenik ve sararma olmaz 👍🏻

Eklentiler

• EBEFE429-BDA6-4759-BACF-3E3D67835DAF.webp
    EBEFE429-BDA6-4759-BACF-3E3D67835DAF.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 48
  • 9687C596-B460-49DB-B050-02F9AF119929.webp
    9687C596-B460-49DB-B050-02F9AF119929.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 37
  • 470F9D7E-DE1B-41ED-B053-8FB512A9010D.webp
    470F9D7E-DE1B-41ED-B053-8FB512A9010D.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 48
Canim aslinda lansinoh var bende ama ucu sararmis dura dura kullanilmamis ama icime sinmedi ablama almıştım bana verdi ikili elektrikli pompayi onun var ucu kötü.tek uc satiliyor mu bilmiyorum.kendi sutum icin canim disari ciktigimda falan annem esim falan bebise versin diye alayim dursun dedim gitgide fiyatlar uçuyor çünkü
Canım lansinoh ana sayfada pompa yedek parçalar var ve dışarıdan daha uyguna oluyo. Ben mail attım hemen dönüş yaptılar iban verdiler ve nasıl ödeme yapacağım şeklinde açıklama da yaptılar 2 3 gün içinde de kargoya verildi.

Bugün 4 saat tek bilgisayar üzerinde çalıştım
3 makina çamaşır katladım, yerde oturdum
Kalkamadım sertleşti belim kitlendi resmen

İlk oğlumda günde 1 saat yürüyordum
Squart falan yapardım, normal doğumda faydası olmuştu

Bunda değil yürüyüş odadan mutfağa mutfaktan WC anca yürüyorum 😢

Sağ kulağım ağrıyor 😖

Kim bugün bebişin çantasını hazırladı. Been been 🥳 36. haftanın son gününde sonunda başardım.
bebeğe 3 takım kıyafet 18 bez 2 alt açma 5 agız mendili 2 battaniye 1 paket temizleme pamuğıkoydum.
kendi çantamı daha tam hazırlamadım gecelikler kırışır diye biraz daha bekliyorum.
Yarın 13.30 da randevum var.🤗

Ağrım daha coktu. Sancı bi saniye falan bi geliyo geciyo. Simdi daha rahatladim. Sicak su torbasi koydum. Bacaklarima yayıldı. Belimi ovdum. Gecmezse giderim gece. Bugun yurudum ya ondanmi oldu acaba. Ankaradan geleli yatiyorum.
Bugun bende sağlık ocağına gittim yürüyünce yine kemiklerim ayrılıyor gibi hissettim.
Kasılmam var çok ilerlerse ben de gideceğim 🥺
Yürümek hiç iyi gelmiyor bize demek ki.

Sıcak su torbasini direkt karnına koyma canım onu onermiyorlar. Daha üste falan koy istersen.
Bende ilk sancilandigim zaman midemin oralara koymuştum sancı asagilara indi filan gün geçtikçe aşağılarda yoğunlaşıyordu.
En son leğen kemiği ve bacaklara hafiften vurmaya başlamıştı benim de.
Telaş yapma ama ihmal de etme.
Baktın geçmiyor gidersin.
Düzenli mi geliyor bu arada?

Bugun bende sağlık ocağına gittim yürüyünce yine kemiklerim ayrılıyor gibi hissettim.
Kasılmam var çok ilerlerse ben de gideceğim 🥺
Yürümek hiç iyi gelmiyor bize demek ki.

Sıcak su torbasini direkt karnına koyma canım onu onermiyorlar. Daha üste falan koy istersen.
Bende ilk sancilandigim zaman midemin oralara koymuştum sancı asagilara indi filan gün geçtikçe aşağılarda yoğunlaşıyordu.
En son leğen kemiği ve bacaklara hafiften vurmaya başlamıştı benim de.
Telaş yapma ama ihmal de etme.
Baktın geçmiyor gidersin.
Düzenli mi geliyor bu arada?
Aynen dedigin sekilde oluyor canim agrim. İnsaAllah yurumektendir.

Çok sevindm canımm insallah hep böyle ilgili olur o kadar para veriyoruz yaa. İlgilenmicekse devlette de aynı muamele. Neyseki ilglenmiş bebişinde iyi daha nolsun. İlaç olarak fitil ne verdi canım benm de akıntım bir türlü geçmek bilmedi
Canim bunlari vermis ilki üç gun arayla koyuyosun iki adet. Digeride üc gun ard arda koyuyosun. İlkinkini ankaradakide yazmisti direkt kesmisti akintiyi. Ama tekrar basladi. Bu sefer ikisi nasil olcak bakalim fayda eder insaAllah

Eklentiler

• IMG_20220107_012827~3.webp
    IMG_20220107_012827~3.webp
    40 KB · Görüntüleme: 53
Canim bunlari vermis ilki üç gun arayla koyuyosun iki adet. Digeride üc gun ard arda koyuyosun. İlkinkini ankaradakide yazmisti direkt kesmisti akintiyi. Ama tekrar basladi. Bu sefer ikisi nasil olcak bakalim fayda eder insaAllah
Canım trivag çok güzel bir fitil. Ben onu kullandım çok iyi kesti akıntımı. Gynolomexin hiç iyi gelmiyor bana hiç kesmedi akıntımı. Yarın devletteki doktorada trivag yazmasını isteyeceğim çok yeşil akıntım var. İkisi fayda eder mutlkaa

Kızlar robot süpürge kullananlar bana öneride bulunurmusunuz model marka olarak şöyle ki evim biraz büyük 4+1 o yüzden şarjının uzun süre gitmesi önemli benim için yarım kalmaması için ve özellikle silme özelliği için alıyorum zemin algılama özelliği olmasını istiyorum neler kullaniyordunuz kullananlar
Ben bunu kullanıyorum kendi çöpünü kendisi boşaltıyor ben ellemiyorum hiç. 1-1.5 ayda bir toz torbasını değiştirmek istiyor oda çok basit 2 saniye sürmüyor. Şarjı uzun süre gidiyor. Birden fazla haritalama sistemi var . 5 haritaya kadar çıkarabiliyoruz . Ve en çok şaşırdığım şu oldu, bizim üst katta wifi çekmezken bu süpürge nasıl sıfır hata ile mükemmel bir haritalama yapıp dip köşe üst katı da süpürdü hala çözemedik. Oldukça memnunum. Ha mob sistemine gelirsek halı olan kısımlara yasaklı bölge olarak çiziyorsun öyle halıyı moblamıyor. Mob özelliğinde halı tanıma sadece roborock s7 de var. S5 falan Türkçe kullanılmıyor yabanci dil. S7 alacaktım ben ama fiyatları uçtu 7 binken 10 binin üzerine çıkınca bende bunu aldım ve memnunum 👍

Eklentiler

• DDA62EF4-971D-4242-977E-0CEFB6D79B13.webp
    DDA62EF4-971D-4242-977E-0CEFB6D79B13.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 56
Asıl bizim korkmamız lazım ki ben korkuyorum ilkinde korkmuyordum şimdi konuşup ilk bebişi olanları korkutmayalım 😬😬😬
Bence de ikinci ya da fazlası olanlar daha çok korkar, başına ne geleceğini biliyor çünkü, ilki olanlar zaten nolcak bilmiyor ki, misal ben 😅😅 bilmemek mutluluktur , nasıl olsa başımıza geleni yaşıycaz 😬😬

Ya çok canım sıkıldı demin, bi Instagram sayfasından taş magnet siparişi vermiştim, kadın çok ilgilendi falan, iki renk arasında kaldım, ben ikisinden de yapayım siz seçersiniz ona göre devam ederiz demişti, bu akşam bi tane örnek attı, öbürü nasıl oldu dedim, demez mi ben hepsini boyadım bu renge 😡😡
Ya neye çok özenirsem hayatta hep ordan hayal kırıklığına uğramışımdır, yine sekmedi, tamam kötü olmamış ama öyle mi konuştuk yani, niye böyle bu insanlar yaa valla belki çok önemli bişey değil belki hormonlardan abartıyorum ama sinir oldum gece gece, sanki bedava yaptırıyoruz

Kim bugün bebişin çantasını hazırladı. Been been 🥳 36. haftanın son gününde sonunda başardım.
bebeğe 3 takım kıyafet 18 bez 2 alt açma 5 agız mendili 2 battaniye 1 paket temizleme pamuğıkoydum.
kendi çantamı daha tam hazırlamadım gecelikler kırışır diye biraz daha bekliyorum.
Yarın 13.30 da randevum var.🤗
Hani Meryem Üzerlinin bir repliği var ya ( çok şükür, Allah’ım Bismillah ) onun sesiyle oku 😂

Ya çok canım sıkıldı demin, bi Instagram sayfasından taş magnet siparişi vermiştim, kadın çok ilgilendi falan, iki renk arasında kaldım, ben ikisinden de yapayım siz seçersiniz ona göre devam ederiz demişti, bu akşam bi tane örnek attı, öbürü nasıl oldu dedim, demez mi ben hepsini boyadım bu renge 😡😡
Ya neye çok özenirsem hayatta hep ordan hayal kırıklığına uğramışımdır, yine sekmedi, tamam kötü olmamış ama öyle mi konuştuk yani, niye böyle bu insanlar yaa valla belki çok önemli bişey değil belki hormonlardan abartıyorum ama sinir oldum gece gece, sanki bedava yaptırıyoruz
e balık hafızalı mı bu. söylediği şeyi hatırlattın mı. beğenmiyorsan alma canım onun hatası sonyçta. kendini zorunda hissetme

Back
X