- 8 Eylül 2021
- 1.884
- 2.882
- 83
benim nişanım gelmişti , hiç açılma yok diye 7 saat suni sancı verildi, sonuç sezeyan. Suni den çok korkuyordum ama nst de sancı tavanken ben bir kez bile sancı hissetmedim..sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinizeMerhaba, erken doğum riskim ve bebeğimde gelişim geriligi var ve 36 olduğunda doktorla doğum için görüşeceğiz. Bir kez sezaryen demişti ama son kontrolde ilk doğumun normalmiş o yüzden suni sancı veririz, duruma bakarız dedi.
Size sormak istediğim bir durum var. Hiç bir doğum belirtisi olmadan sadece suni sancıyla doğumu başlatılan oldu mu? Olduysa süreç nasıl ilerledi?
Dün akşam buraya yazdıktan sonra alarm kurmadım 3 saat sonra uyandı benimki artık kurmayacağım heralde bendeYani şöyle söyleyeyim. Karnı o kadar şiş ki doktor başka bir şey varsa atlamayalım diye karın ultrasonu istedi. Radyolog "Gazdan karaciğeri göremiyorum" dedi. O derece gaz var çocukta. Ona bile bakıldı. Dün Relactaz'ı üç gün keselim dedi doktor. Sadece 10 saat kesebildik çünkü o 10 saat aralıkta 3-4 defa şiddetli ağlama krizine girdi. Bizimki de tam iki aylık oldu dün. İnşallah kendiliğinden geçecek bir şeydir de en kısa zamanda rahat eder mideleri de bağırsakları da. Biz de sağlıkla, huzurla, keyifle büyütelim. Çocuğun derdini anlayıp sakinleştirmeye çalışmaktan sevip okşamaya fırsat kalmıyor resmen
Anaaam kalkma da kaldırma da. Bırak kendi uyansın. 10 dk 10 dk'dır, mis gibi uyursun. Bugün 10 dk olur, üç gün sonra 15 dk, sonra yarım saat. Bize doktor bayağı uzun zaman önce dedi ne zaman isterse o zaman verin, uyandırmayın diye
Yazın daha zor olur ki, en iyisi kıs bebegi ,yaza kadar serpilirler rahat rahat çıkarız.Hiç bilmiyorum bende ya. Misafir olarak gelen herkeste bu ara bana niye doğum tarihini hesaplayıp yapmadın çocuğu Mayıs haziranda doğursaydın rahat ederdin demeye başladı iyice sinir olmaya başladım
Yaa milletin bebesi nasıl öyle oluyor bende hayret ediyorumBen hep bunu düşünüyordum, iki aylik bebeklerle etkinlikler konulu videolar var. Bakiyorum bebek sakin kart falan izliyor. Oyun minderine falan koymuslar agucuk bugucuk bakiniyo iğğ miğğ yapip gülüyo vs..
Benim kizim neden boyle degil diye hayati sorguluyorum
Sakin durmasi üc dk, gülmesi iki sn
Benim kırkı çıktığından beri böyle canım gece gündüz hep kıpır kıpır hep gazda çıkartıyorum çözemedim bu işi doktorada dedim yorum bile yapmadı
Hakikaten ya ne zaman sakince etrafa bakıp sakin sakin duracaklar ki? Benimki hep ağlıyor , cok kısa diyalog kurabiliyoruz. En fazla 15-20 dakika beni dinleyip gülümsüyor sonra başlıyor yaygaraya
Benim de böyle diyenleri aklım almıyor. İyi ki öyle videolar görmemişim. Bizimki de gece uykusunda hep ık mık ediyor. Bazen yatağını 2-3 sallıyoruz uyumaya devam ediyor. Bazen hiçbir şekilde uyuyamıyor sabaha kadar her yolu deneyerek oturuyoruz 10-15 dk uyuyup tekrar uyanıyor. Gündüz de öyle etrafına bakınıp sakin kalması diye bir şey yok. Uyanıkken ağlamadan durmasında azami süre 10-15 dkBen hep bunu düşünüyordum, iki aylik bebeklerle etkinlikler konulu videolar var. Bakiyorum bebek sakin kart falan izliyor. Oyun minderine falan koymuslar agucuk bugucuk bakiniyo iğğ miğğ yapip gülüyo vs..
Benim kizim neden boyle degil diye hayati sorguluyorum
Sakin durmasi üc dk, gülmesi iki sn
Herkes ne kadar güzel delirmiş ya öyle oluyor muymuş? Kek mi yapıyorlar tarihli saatli töbe ya. Çocuk doğurup bakmanın ne zaman neresi kolay olmuş ki yazın olunca kolay olsunHiç bilmiyorum bende ya. Misafir olarak gelen herkeste bu ara bana niye doğum tarihini hesaplayıp yapmadın çocuğu Mayıs haziranda doğursaydın rahat ederdin demeye başladı iyice sinir olmaya başladım
Ben de böyle düşünüyorum ya. Her zamanı ayrı güzeldir diye tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sürekli acı çeker gibi ıkınmasına sıkılmasına rağmen bu aylara bir daha geri gelmeyeceğiz diyorum ama bu haliyle de derdini anlayamıyoruz, onlara yazık. Yoksa zaten bir insan yetiştirmek hiçbir zaman kolay olmayacak, orası kesinHep bunu duyuyorum, dur daha iyi günlerin bunlar daha cok zor olucak.. Ya tamam da en azından dertlerini anlicaz
İyi yapmışsın. Uykudan zorla yemek için uyandırılmak onları da rahatsız ediyor. Alıştıkça daha da uzun uyur inşallah sen de rahat edersinDün akşam buraya yazdıktan sonra alarm kurmadım 3 saat sonra uyandı benimki artık kurmayacağım heralde bendebirde dün ilk defa reflü yatağını kaldırıp incecik bir yastıkla yatağında yatırdım yatağı benimkine birleşik yüzyüze uyuduk öyle. Sanırım sevdi yatağını bu kdar uzun süre sesi çıkmadan pek uyumazdı çünkü
Aynen öyle canım evet koşturmaca var özellikle çalışıyorsan ayaklanma muhabbeti çok daha zor ama çocuğun dersini biliyorsun anlaşıyorsunHep bunu duyuyorum, dur daha iyi günlerin bunlar daha cok zor olucak.. Ya tamam da en azından dertlerini anlicaz
Aynı benim oğlan ilk yattığı 4 saat sonra maks. 2 saat 4 saatte mama verdiğim için diye düşünğyorum ama bilmiyorumKızlar bu arada , kızımın doktoru 4 saatte bir beslenmesinin yeterli olduğunu söyledi. Sağlık ocağındaki hemşire ise hiç uyandirma istediği zaman kalkıp emsin dedi.Zaten kızım maksimum 4 saat uyuduğu için geceleri hiç saat filan kurmuyorum. İlk uyuduğunda 4 saat uyuyor. Sonra sabaha kadar saat başı uyanıyor
Of ya aynısı. Nadiren 5 saati bulduğu da oluyor o ilk uykusunda. Sonra uyu uyan uyu uyan ık mık ıkına ıkına zar zor uyutuyoruz en en fazla bir saat sonra uyanıyor. Sabaha kadar böyle. Sonra öğlene doğru uyuyor bir dahaKızlar bu arada , kızımın doktoru 4 saatte bir beslenmesinin yeterli olduğunu söyledi. Sağlık ocağındaki hemşire ise hiç uyandirma istediği zaman kalkıp emsin dedi.Zaten kızım maksimum 4 saat uyuduğu için geceleri hiç saat filan kurmuyorum. İlk uyuduğunda 4 saat uyuyor. Sonra sabaha kadar saat başı uyanıyor
Sor canım boş yere riske atma bebeği ben özelde doğum yapsaydım kesin diretirdim sezeryanaBenimki de küçük, o da aklımı karistiriyor zaten. 34. Haftadayim ama karın çevresi 31 haftaya uyumlu. 36'da kontrole gittiğimde soracağım doktora.
Kek yapar gibi çocuk yapmak lazım demekkiBenim de böyle diyenleri aklım almıyor. İyi ki öyle videolar görmemişim. Bizimki de gece uykusunda hep ık mık ediyor. Bazen yatağını 2-3 sallıyoruz uyumaya devam ediyor. Bazen hiçbir şekilde uyuyamıyor sabaha kadar her yolu deneyerek oturuyoruz 10-15 dk uyuyup tekrar uyanıyor. Gündüz de öyle etrafına bakınıp sakin kalması diye bir şey yok. Uyanıkken ağlamadan durmasında azami süre 10-15 dk
Herkes ne kadar güzel delirmiş ya öyle oluyor muymuş? Kek mi yapıyorlar tarihli saatli töbe ya. Çocuk doğurup bakmanın ne zaman neresi kolay olmuş ki yazın olunca kolay olsun
Ben de böyle düşünüyorum ya. Her zamanı ayrı güzeldir diye tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sürekli acı çeker gibi ıkınmasına sıkılmasına rağmen bu aylara bir daha geri gelmeyeceğiz diyorum ama bu haliyle de derdini anlayamıyoruz, onlara yazık. Yoksa zaten bir insan yetiştirmek hiçbir zaman kolay olmayacak, orası kesin
İyi yapmışsın. Uykudan zorla yemek için uyandırılmak onları da rahatsız ediyor. Alıştıkça daha da uzun uyur inşallah sen de rahat edersin
İlk 6 ay sadece anne sütü ya da anne sütü + mama ama ayrıca su verilmiyor. Eskidenmiş o. Boş ver sen dinleme onları. Eşin ne bilecek annesi öyle diyor diye gaza gelmiştirKızlar ya sadece anne sütü alan bebeğe su verilir mi ya? Kayınvalidem tutturdu çocuğa bi kaşık su ver diye eşimde destekledi ben vermeyince olay oldu. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa kaynana mı valla eşimi boğasım var sinirden şu an
Bence mevsime göre bu değişir, şuanda vermem ama havalar ısınınca veririm ,cayır sıcakta susuz kalmasını istemem. Temmuz ayında 5 aylik oluyorlar mesela 6 ay dolsun o zaman vereyim demem.Kızlar ya sadece anne sütü alan bebeğe su verilir mi ya? Kayınvalidem tutturdu çocuğa bi kaşık su ver diye eşimde destekledi ben vermeyince olay oldu. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa kaynana mı valla eşimi boğasım var sinirden şu an
6 ayda zaten bende veririm canım annesi şuan ver diyoBence mevsime göre bu değişir, şuanda vermem ama havalar ısınınca veririm ,cayır sıcakta susuz kalmasını istemem. Temmuz ayında 5 aylik oluyorlar mesela 6 ay dolsun o zaman vereyim demem.
Teşekkür ederim :) siz de sağlıkla büyütün, Allah bağışlasın. Doğum başlamış olsa hadi hızlandırmak için verilsin sancı diye düşüneceğim ama belirtisiz ben de çok korkuyorum. Hoş, sezaryenden de korkuyorum. Sonrası çok zor olur mu diye ama boş yere suni acısı çekmek ve bebeği de zorlamak istemiyorum açıkçası.benim nişanım gelmişti , hiç açılma yok diye 7 saat suni sancı verildi, sonuç sezeyan. Suni den çok korkuyordum ama nst de sancı tavanken ben bir kez bile sancı hissetmedim..sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize
Akşam akşam sinirim tepeme çıktı bide hemen kalkıyor ben tepki verince evine gidecekmişİlk 6 ay sadece anne sütü ya da anne sütü + mama ama ayrıca su verilmiyor. Eskidenmiş o. Boş ver sen dinleme onları. Eşin ne bilecek annesi öyle diyor diye gaza gelmiştir
Sezeryan sonrası biraz bünyeye göre değişiyor canım ben bi gün sonrası genel olarak toparlamıştım ama bi hafta sonrası ani bi hareket yaptım açılma oldu biraz doktorda dikişlerimi erken almıştı o arada o yüzden açılmanın kapanması uzun sürdü sadeceTeşekkür ederim :) siz de sağlıkla büyütün, Allah bağışlasın. Doğum başlamış olsa hadi hızlandırmak için verilsin sancı diye düşüneceğim ama belirtisiz ben de çok korkuyorum. Hoş, sezaryenden de korkuyorum. Sonrası çok zor olur mu diye ama boş yere suni acısı çekmek ve bebeği de zorlamak istemiyorum açıkçası.
Allah kolaylık versin ama doğrusu sizinki. Anne sütü bebeğe yeterli suyu da sağlar. Mamalar zaten ona göre formüle edilir. Malesef büyüklere laf anlatmak zor. Benim de ilk doğumda annem bir çay kaşığı bari ver de pamukçuk olmasin diye soylendiydi. Hiç vermedim, pamukçuk da olmadi. Bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü/mama verilmeli diye açıklamalar var hem dünya sağlık orgutunce hem de bizim sağlık bakanliginca. İnsanlar bunları araştırıp kanitlayip da söylüyor. Mümkün mertebe kimseyle laf dalaşına girmeden kendi bildiğinizi okuyun. Doktora kontrole gidince soralim, şimdilik böyle yapalım diyip doktora sordum asla verme dedi bile diyebilirsiniz. Lohusalık zamanları zor, kırılmalar kalıcı oluyor.Akşam akşam sinirim tepeme çıktı bide hemen kalkıyor ben tepki verince evine gidecekmiş
Canım önce meme verceksin üstüne mama dedi. Ama senin olayın farklı bişey diyemem o yüzdenBen anlamadım mama süt dengesini nasıl söyledigini danışmanınbenim bebeğim hiç memeden ememiyor sağıyorum yetmeyen yere mama veriyorum ve bu genelde yüzde elli yüzde elli oluyor acaba doğru mu oluyor kendi doktorumdan da tatmin olamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?