- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Hayır kuzum verme anne sütünün %70 i su zaten ne diye bir daha su veresin ki. Çok olay olduysa tamam verdim bi kaşık içerde de geç yalan makinasına sokacak halleri yok yaKızlar ya sadece anne sütü alan bebeğe su verilir mi ya? Kayınvalidem tutturdu çocuğa bi kaşık su ver diye eşimde destekledi ben vermeyince olay oldu. Ben mi yanlış yapıyorum yoksa kaynana mı valla eşimi boğasım var sinirden şu an
canım bana dr da sağlık ocağındaki hemşire de mama verdiğim için mutlaka su da ver böbrekleri için dediler, 1 2 çay kaşığı veriyorum içmek istemediğinde püskürtüyor zatenİlk 6 ay sadece anne sütü ya da anne sütü + mama ama ayrıca su verilmiyor. Eskidenmiş o. Boş ver sen dinleme onları. Eşin ne bilecek annesi öyle diyor diye gaza gelmiştir
Yolu açık olsun. Herkes de ne çok biliyor ya. O kadar müdahale edeceklerine bir ucundan tutup çocuğa baksalar sen de iki gram uyku uyumuş olursun. Herkes ancak akıl veriyorAkşam akşam sinirim tepeme çıktı bide hemen kalkıyor ben tepki verince evine gidecekmiş
Ahhshshsjjs Melek Subaşı geldi aklımaHayır kuzum verme anne sütünün %70 i su zaten ne diye bir daha su veresin ki. Çok olay olduysa tamam verdim bi kaşık içerde de geç yalan makinasına sokacak halleri yok ya
amin cümlemizinkini .. sonrası kolay diymem ben bebeğe etki ederse diye ağrı kesicilerin bi kısmını kullanmadım falan o yüzden geç toparladım, ama o güne dönsem suniyi almadan sezeryan derdim, çünkü bebek etkileniyor bence , suniden önce normal olan bebeğimin boynuna kordon dolanmıştı, ben sancı hissetmesemde o içerde ani kasılmalara maruz kaldı sonuçta.açılma olsa normale gitse ne güzel ama iş sezeryana gidince insan direk sezeryan olsaymışım diyorTeşekkür ederim :) siz de sağlıkla büyütün, Allah bağışlasın. Doğum başlamış olsa hadi hızlandırmak için verilsin sancı diye düşüneceğim ama belirtisiz ben de çok korkuyorum. Hoş, sezaryenden de korkuyorum. Sonrası çok zor olur mu diye ama boş yere suni acısı çekmek ve bebeği de zorlamak istemiyorum açıkçası.
Bunu bilemedim ilk defa duydum. Önceden veriyorlardı su onu biliyorum da uzun zamandır 6 aydan önce su vermeyin diyorlarcanım bana dr da sağlık ocağındaki hemşire de mama verdiğim için mutlaka su da ver böbrekleri için dediler, 1 2 çay kaşığı veriyorum içmek istemediğinde püskürtüyor zaten
Aa uyutur mu hiç bütün evin işini ben yaptım yorulan o olduYolu açık olsun. Herkes de ne çok biliyor ya. O kadar müdahale edeceklerine bir ucundan tutup çocuğa baksalar sen de iki gram uyku uyumuş olursun. Herkes ancak akıl veriyor
Ahhshshsjjs Melek Subaşı geldi aklımaDoğum tarihiniz? Mış. Bebeğe su verdiniz mi? Verdim
Ben mama vermiyorum hiç kuzum o zaman belki ama mamayla verilmiş olması da değişik geldicanım bana dr da sağlık ocağındaki hemşire de mama verdiğim için mutlaka su da ver böbrekleri için dediler, 1 2 çay kaşığı veriyorum içmek istemediğinde püskürtüyor zaten
Anne sütünün bileşimi yettiği için öyle deniyor birde su verince midenin bi kısmı dolduğu için meme veya mama reddi yaşanıyorSu vermeyin demelerini anlayamıyorum ben, yetişkinlerde içtiğimiz sıvılar suyun yerini tutmaz demelerine rağmen bebeklerde böyle olmayışı mantıklı gelmediği için su verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Su içince gazları da daha rahat çıkıyor.
Artık öyle yapayım yoksa kötü şeyler olucakHayır kuzum verme anne sütünün %70 i su zaten ne diye bir daha su veresin ki. Çok olay olduysa tamam verdim bi kaşık içerde de geç yalan makinasına sokacak halleri yok ya
Anlatmaya çalışıyorum ama zor dinliyorlar bakalım inşallah sıkıntısız atlatırım bu zamanlarıAllah kolaylık versin ama doğrusu sizinki. Anne sütü bebeğe yeterli suyu da sağlar. Mamalar zaten ona göre formüle edilir. Malesef büyüklere laf anlatmak zor. Benim de ilk doğumda annem bir çay kaşığı bari ver de pamukçuk olmasin diye soylendiydi. Hiç vermedim, pamukçuk da olmadi. Bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü/mama verilmeli diye açıklamalar var hem dünya sağlık orgutunce hem de bizim sağlık bakanliginca. İnsanlar bunları araştırıp kanitlayip da söylüyor. Mümkün mertebe kimseyle laf dalaşına girmeden kendi bildiğinizi okuyun. Doktora kontrole gidince soralim, şimdilik böyle yapalım diyip doktora sordum asla verme dedi bile diyebilirsiniz. Lohusalık zamanları zor, kırılmalar kalıcı oluyor.
ılık duş,bebek memeyi emerken masaj bide sıcak havlu koymak bana iyi gelmişti canım bende doğumdan sonra yaşamıştımAy kızlar ben mastit oldum galibaaaadaha önce hiç başıma gelmedi ama sanırım mastit. Akşam sağ göğsümün sağ yanı acımaya başladı aynada baktım kızarmış biraz elleyince acıyan bi katılık geliyor elime ters emzirme ile geçer diyorlar araştırdığım kadarı ile deniycem başka çözümü olan var mı çok ilerlemeden önüne geçeyim
Tamam canım yapayım bunlarıda teşekkür ederimılık duş,bebek memeyi emerken masaj bide sıcak havlu koymak bana iyi gelmişti canım bende doğumdan sonra yaşamıştım
Benim öyle oldu canım, hiç bir belirti yoktu doğuma dair, 41+3 de doktor çağırdı akşam yatışım yapıldı, suni sancıyla açılma sağlandı, suni sancıyı aldıktan yarım saat sonra suyum kendiliğinden patladı, su geldikçe sancı arttı, sancı arttıkça su geldi, sancılar dayanılmaz olunca epidural verdiler, sabah da kızımı kucağıma almıştım çok şükür. Bir ara epidurali kestiler, sancıyı çekmem gerekşyormuş ıkınmak için. Ama epidurali kesmeyip hiç bişey hissetmeden doğuran da varmış. Her doğum farklı tabi, inşallah kolay bir doğum olur seninki, 2. Ler kolay olur derler. Sağlıkla al bebişini kucağınaMerhaba, erken doğum riskim ve bebeğimde gelişim geriligi var ve 36 olduğunda doktorla doğum için görüşeceğiz. Bir kez sezaryen demişti ama son kontrolde ilk doğumun normalmiş o yüzden suni sancı veririz, duruma bakarız dedi.
Size sormak istediğim bir durum var. Hiç bir doğum belirtisi olmadan sadece suni sancıyla doğumu başlatılan oldu mu? Olduysa süreç nasıl ilerledi?
Sık sik emzir ve göğsünü sağ canm. Bide ılık duş, sıcak-soguk kompres.. çok geçmiş olsun.Ay kızlar ben mastit oldum galibaaaadaha önce hiç başıma gelmedi ama sanırım mastit. Akşam sağ göğsümün sağ yanı acımaya başladı aynada baktım kızarmış biraz elleyince acıyan bi katılık geliyor elime ters emzirme ile geçer diyorlar araştırdığım kadarı ile deniycem başka çözümü olan var mı çok ilerlemeden önüne geçeyim
Bunu bilemedim ilk defa duydum. Önceden veriyorlardı su onu biliyorum da uzun zamandır 6 aydan önce su vermeyin diyorlar
bende asla vermem diyordum öyle biliyordum, ama mama işin içine girip öyle denilince doğduğundan beri veriyoruz.İnşallah yavrularımızın hepsi sağlıklıca büyüsünlerBen mama vermiyorum hiç kuzum o zaman belki ama mamayla verilmiş olması da değişik geldi
Geçmiş olsun canım , 3 kez aynı şey oldu bana da hatta sarı sıvı akıyordu ateşte olmuştu, sıcak suyu göğsüne alttan üstten tut masaj yap, bebeğine o memeyi emebildiği kadar ver gerekirse hep onu ver, iyice boşalınca geçiyor, bana ebe özellikle o göğsünü bebek emsin sağma demiştiAy kızlar ben mastit oldum galibaaaadaha önce hiç başıma gelmedi ama sanırım mastit. Akşam sağ göğsümün sağ yanı acımaya başladı aynada baktım kızarmış biraz elleyince acıyan bi katılık geliyor elime ters emzirme ile geçer diyorlar araştırdığım kadarı ile deniycem başka çözümü olan var mı çok ilerlemeden önüne geçeyim
Yok cnm vajinal muayene hatta smear testi yaptırdım ben. Kızımda da vajinal muayene olmuştu 40 kontrolündeSezeryan olup 40 kontrolüne giden arkadaşlar, sadece üstten mi kontrol oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?