2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hadi ya bana vajinal bakmadı doktor birkaç arkadaşımada sordum onlarda öyle dedi biri ekimde biri şubatta doğum yaptı hatta smear testini bile dememişler
Hepsinin uygulaması farklı demek ki. Belki seninki ilerleyen aylarda bakıyordur

Kızlar ankarada olup bana çocuk dr u tavsiye edebilecek olan var mi

Ben ilk oğlumda koru çukurambarda Hakan balta vardı ona gidiyordum, sağlık sigortası yapmıştım sonra ordan ayrılıp kendine özel yer açtı,oğlan 3 yaş üstüydü yılda iki kere gelmeniz yeterli acil durumda devlete gidin demişti, oğlanı 6 yaşına kadar götürdüm , ama bu bebekte çok istiyordum ama muayenesini 500 TL yapmış her ay gidilecek , bezi ihtiyacı derken zaten çok masraf var. Yine özel sigorta yaptırdım Keçiören medical parkta 1ci ay kontrolünü Ali bilgi ye yaptırdım çok tatlı ilgilendi, devam etmeyi düşünüyorum.

İster kendi ailen ister eşinin ailesi
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Kocam ailesi doğuma 1 hafta kala yurt dışına diğer oğullarına gezmeye gitti 1 ay önce döndü ayak üstü uğradı

Deneyeyim bu dediklerini de çok teşekkür ederim . Artık biraz zevkine varmak istiyorum kızımın . Hep suratım asık , hep mutsuzum .

İlk çocukta çok çekmiştim
Hıçkıra hıçkıra ağlayıp Eşime emzirmek istemiyorum diyip yine de emzirmeye çalışıyordum 2 ay da zar zor toparladı

Hatta bu bebekte doğumdan değil emzirme sürecinden korkuyordum

İlk 2 hafta bunda da çektim , sonra memeye pişik kremi penaten sürmüştüm o iyi geldi bana

2 ay kontrolü ve kalça ultrasonu için şehir hastanesine gittim
Benden önce ve sonra kimse yok hastane Sakin

Ama içeri girmemle çıkmam bir oldu
Stetoskop ile çiğeri dinledi bılgıldağına baktı bitti
Ne boy ne kilo ne pişik ne pipi kontrol edildi

Kalça ultrasonu içinde te ayın 22sine gün verdi

Kaç haftalık doğmuştu bebişin canım banada hastaneden demişlerdi göz kontrolü yaptır diye ama ayrı bi randevu alıcaksın dediler en son göz kontrolü için bana 37+1 günlük doğdu benim bebeğim
Sen bunu yaptırmış mıydın ya?

Kızlar bebeği göz teması kurmayan var mı? Uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Doktoruna bugün sordum. 1-2 aylıkken göz teması kurması gerekirmiş. Bizimki sesi takip ediyor ama bize bakmıyor hala

Kızlar bebeği göz teması kurmayan var mı? Uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Doktoruna bugün sordum. 1-2 aylıkken göz teması kurması gerekirmiş. Bizimki sesi takip ediyor ama bize bakmıyor hala
1 aylıkken net görmüyorlar diye biliyorum. Şu an oğlum 57 günlük yeni yeni takip ediyor arada göz göze geliyoruz ama bana mı bakıyor net anlayamıyorum

1 aylıkken net görmüyorlar diye biliyorum. Şu an oğlum 57 günlük yeni yeni takip ediyor arada göz göze geliyoruz ama bana mı bakıyor net anlayamıyorum
Bizimki 63 günlük oldu. Emzirirken de ağlarken de konuşurken de özellikle baksın diye bekliyorum ama hiç göz teması kurmadı. Genelde yukarı bakıyor. Karşıya ve sağa sola da bakıyor ama belirli bir şeye bakmıyor, bizi takip etmiyor. Bakıp gülümseme de yok. 6-8 haftada sanırım göz göze gelip gülümsemesi gerekiyormuş. Moralim acayip bozuldu

Merhaba kızlar birşey sorcam yeğenim 1.5 aylık oldu nerdeyse 15 gündür geçmeyen alerji gibi birşeyleri çıktı doktora göre normal süt alerjisi diyormus sizce ne yapmaliyiz birde geceleri pek uyumuyor hep huysuz bu durumla karşılaşan var mı

Eklentiler

• IMG-20220331-WA0011.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 50
Canım her bebek bir değil ki hemen moralini bozma. Altını falan açarken bol bol konuşmaya çalış takip et bakalım seni dinliyor mu ben oğlumla konuşurken takip ediyorum mesela ağlarken sesimi duyunca tepki veriyor mu susuyor mu. Birde sürekli ismi ile çağır bir süre sonra bak bakalım ismine tepki veriyor mu? Benim 2. Bebeğim kızım çok gazlı bir bebekti ağlaması yüzünden mesela göz göze gelmeye falan imkan yoktu eğer bebeğin huzursuzsa da temas kuramıyor olabilir. Birde net olarak algılamaları 3 ayı buluyor

Hep konuşuyorum da hep huzursuz gazdan, genelde ağlıyor zaten. Önceden oda oda gezdirir konuşurdum dinlerdi. Artık ona da izin vermiyor. Sadece kucağımda gezdirip emziriyorum. Sesleri duyuyor, çıngıraklı oyuncakla da denedim, düşen şeylere de çok hızlı tepki veriyor ama göz teması yok

Bir şey yoktur cnm korkma. Çocuk huzursuz ağlarken çok zor zaten temas kurmak kendilerini ata ata ağlıyorlar sakin kalmaya çalış ne kadar yapabilirsen tabi ama şu an daha çok küçük 3 ay a bir gelsin bşr daha bakarsın duruma

Canm bizim burun kemiği dar ve basık oldugu icin hep hırılıtılı nefes alıyor hep tıkanığız yAni. Hatta ne ilaçlar kullandık sonra başka doktor anladı doğuştan böyle.
O yüzden korkuyorum anlamamm diye

Devlette biraz sıkıntılı malesef

Kızlar 40 günlük bebeğim ama sütüm çok az yetmiyor. Mama da veriyorum gaz yapıyor.mama vermek hiç. İstemiyorum ne takviye kullandıysam sütüm artmıyor var mı Bi öneriniz
Kuru beyaz dut al. 1 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı koy kaynat 10 dk. Suyunu iç dutlarını ye. Hurma dere otu tahin helvası badem kuru incir süt yapıyor. Kimyon tohumu demle iç. Rezene- anason tohumu karışımı demle iç. En önemlisi bol su iç

Canm benmki bize bakıyor takipte edıyor.ama her bebek aynı degıl kı hemen herseyi beklememek gerek. Sürekli sancılı ağlayan bebekse normal bakmaması. Benm ki bile sevinçli mutlu zmaanında bakıyor

Benim kızımın da burun kıkirdagi büyükmüş genelde hirildar ama bu farklı. Aspiratör ile çekince bolca sümük çıkıyor mesela.

Kurmamasi ne anlama geliyormuş?
Her bebek farklı benimki geç başlar senin ki erken. Fabrika ürünü değil ya bunlar

Canm benmki bize bakıyor takipte edıyor.ama her bebek aynı degıl kı hemen herseyi beklememek gerek. Sürekli sancılı ağlayan bebekse normal bakmaması. Benm ki bile sevinçli mutlu zmaanında bakıyor
Belki de öyle ne bileyim. Çözemedik gaz sancılarını hala. Hep huzursuz bebek. Uyumadığı zamanlar çoğunlukla ağlıyor
Benim kızımın da burun kıkirdagi büyükmüş genelde hirildar ama bu farklı. Aspiratör ile çekince bolca sümük çıkıyor mesela.
Bizimki de öyle. Serum fizyolojikle yıkayıp aspiratörle çekiyoruz. Devam edin dedi. Bir de bize ısrarla odasında battaniye, halı falan bulundurmayın dedi. Eşim de ben de alerjik astım hastasıyız. Ondan herhalde bebekte de var diye düşünüyor. Zaten genetik aktarım var alerjik astımda
Kurmamasi ne anlama geliyormuş?
Her bebek farklı benimki geç başlar senin ki erken. Fabrika ürünü değil ya bunlar
Bilmem ki onu demedi. Takip edelim 3. ay kontrolünde hatırlatın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…