Hepsinin uygulaması farklı demek ki. Belki seninki ilerleyen aylarda bakıyordurHadi ya bana vajinal bakmadı doktor birkaç arkadaşımada sordum onlarda öyle dedi biri ekimde biri şubatta doğum yaptı hatta smear testini bile dememişler
Kızlar ankarada olup bana çocuk dr u tavsiye edebilecek olan var mi
Bugun ailem beni ziyarete geldi. Kizim 52gunluk olmus.
52gundur hastayiz gelemiyoruz seni seviyoruz dediler. Dedim Allah razi olsun olur boyle seyler, kismet.
Yani alinma uzulme vallahi istedik yapamadik dediler. Dedim nasip.
Bi ara da duzelmistik aslinda onda da siz kovid oldunuz o yuzden gelemedik dediler. Dedim napalim, simdiye kismetmis.
Ama sen niye boyle yapiyorsun dediler, dedim napiyorum? Suratın düsmüs canimiz sıkıldi :)
İnsanlar sizi anlamak istemiyorlarsa, alinmak istiyorlarsa illa bi sebep bulurlar. Destek olmak isteyen de kovidsen bile kapina saklama kabinda iki borek biraksa bile onunla yine destegini hissettirir. Allah kimseyi ailesinin icinde yalniz birakmasin.
Deneyeyim bu dediklerini de çok teşekkür ederim . Artık biraz zevkine varmak istiyorum kızımın . Hep suratım asık , hep mutsuzum .
Sen bunu yaptırmış mıydın ya?Kaç haftalık doğmuştu bebişin canım banada hastaneden demişlerdi göz kontrolü yaptır diye ama ayrı bi randevu alıcaksın dediler en son göz kontrolü için bana 37+1 günlük doğdu benim bebeğim
1 aylıkken net görmüyorlar diye biliyorum. Şu an oğlum 57 günlük yeni yeni takip ediyor arada göz göze geliyoruz ama bana mı bakıyor net anlayamıyorumKızlar bebeği göz teması kurmayan var mı? Uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Doktoruna bugün sordum. 1-2 aylıkken göz teması kurması gerekirmiş. Bizimki sesi takip ediyor ama bize bakmıyor hala
Bizimki 63 günlük oldu. Emzirirken de ağlarken de konuşurken de özellikle baksın diye bekliyorum ama hiç göz teması kurmadı. Genelde yukarı bakıyor. Karşıya ve sağa sola da bakıyor ama belirli bir şeye bakmıyor, bizi takip etmiyor. Bakıp gülümseme de yok. 6-8 haftada sanırım göz göze gelip gülümsemesi gerekiyormuş. Moralim acayip bozuldu1 aylıkken net görmüyorlar diye biliyorum. Şu an oğlum 57 günlük yeni yeni takip ediyor arada göz göze geliyoruz ama bana mı bakıyor net anlayamıyorum
Bende cnm bende yaufacikken antibiyotikle tanıştılar çok üzülüyorum. Uzunca bi süre ihtiyaç olmaz inşallah.
Benimki de hep öyleydi ama anlamadım torun isteği geldi kadınaBenimki "İkinciyi yaparsanız ben yokum" dedi dün ahshsjjsjsj
Canım her bebek bir değil ki hemen moralini bozma. Altını falan açarken bol bol konuşmaya çalış takip et bakalım seni dinliyor mu ben oğlumla konuşurken takip ediyorum mesela ağlarken sesimi duyunca tepki veriyor mu susuyor mu. Birde sürekli ismi ile çağır bir süre sonra bak bakalım ismine tepki veriyor mu? Benim 2. Bebeğim kızım çok gazlı bir bebekti ağlaması yüzünden mesela göz göze gelmeye falan imkan yoktu eğer bebeğin huzursuzsa da temas kuramıyor olabilir. Birde net olarak algılamaları 3 ayı buluyorBizimki 63 günlük oldu. Emzirirken de ağlarken de konuşurken de özellikle baksın diye bekliyorum ama hiç göz teması kurmadı. Genelde yukarı bakıyor. Karşıya ve sağa sola da bakıyor ama belirli bir şeye bakmıyor, bizi takip etmiyor. Bakıp gülümseme de yok. 6-8 haftada sanırım göz göze gelip gülümsemesi gerekiyormuş. Moralim acayip bozuldu
Hep konuşuyorum da hep huzursuz gazdan, genelde ağlıyor zaten. Önceden oda oda gezdirir konuşurdum dinlerdi. Artık ona da izin vermiyor. Sadece kucağımda gezdirip emziriyorum. Sesleri duyuyor, çıngıraklı oyuncakla da denedim, düşen şeylere de çok hızlı tepki veriyor ama göz teması yokCanım her bebek bir değil ki hemen moralini bozma. Altını falan açarken bol bol konuşmaya çalış takip et bakalım seni dinliyor mu ben oğlumla konuşurken takip ediyorum mesela ağlarken sesimi duyunca tepki veriyor mu susuyor mu. Birde sürekli ismi ile çağır bir süre sonra bak bakalım ismine tepki veriyor mu? Benim 2. Bebeğim kızım çok gazlı bir bebekti ağlaması yüzünden mesela göz göze gelmeye falan imkan yoktu eğer bebeğin huzursuzsa da temas kuramıyor olabilir. Birde net olarak algılamaları 3 ayı buluyor
Bir şey yoktur cnm korkma. Çocuk huzursuz ağlarken çok zor zaten temas kurmak kendilerini ata ata ağlıyorlarHep konuşuyorum da hep huzursuz gazdan, genelde ağlıyor zaten. Önceden oda oda gezdirir konuşurdum dinlerdi. Artık ona da izin vermiyor. Sadece kucağımda gezdirip emziriyorum. Sesleri duyuyor, çıngıraklı oyuncakla da denedim, düşen şeylere de çok hızlı tepki veriyor ama göz teması yok
Canm bizim burun kemiği dar ve basık oldugu icin hep hırılıtılı nefes alıyor hep tıkanığız yAni. Hatta ne ilaçlar kullandık sonra başka doktor anladı doğuştan böyle.Çok az 4.-5 kez ancadir.
Hatta öksürük olduğunu anlamam 2 günümü aldı, beceremiyorda, sanırım boğazı tahriş oldu biraz.
Başka biseyi yoksa burun tıkanıklığı vb reflüdendir. Ama artarsa hiç bekleme küçükler çünkü,ciğere iner diye korkarım hemen.
Devlette biraz sıkıntılı malesef2 ay kontrolü ve kalça ultrasonu için şehir hastanesine gittim
Benden önce ve sonra kimse yok hastane Sakin
Ama içeri girmemle çıkmam bir oldu
Stetoskop ile çiğeri dinledi bılgıldağına baktı bitti
Ne boy ne kilo ne pişik ne pipi kontrol edildi
Kalça ultrasonu içinde te ayın 22sine gün verdi
Kuru beyaz dut al. 1 su bardağı suya 1,5 yemek kaşığı koy kaynat 10 dk. Suyunu iç dutlarını ye. Hurma dere otu tahin helvası badem kuru incir süt yapıyor. Kimyon tohumu demle iç. Rezene- anason tohumu karışımı demle iç. En önemlisi bol su içKızlar 40 günlük bebeğim ama sütüm çok az yetmiyor. Mama da veriyorum gaz yapıyor.mama vermek hiç. İstemiyorum ne takviye kullandıysam sütüm artmıyor var mı Bi öneriniz
Canm benmki bize bakıyor takipte edıyor.ama her bebek aynı degıl kı hemen herseyi beklememek gerek. Sürekli sancılı ağlayan bebekse normal bakmaması. Benm ki bile sevinçli mutlu zmaanında bakıyorBizimki 63 günlük oldu. Emzirirken de ağlarken de konuşurken de özellikle baksın diye bekliyorum ama hiç göz teması kurmadı. Genelde yukarı bakıyor. Karşıya ve sağa sola da bakıyor ama belirli bir şeye bakmıyor, bizi takip etmiyor. Bakıp gülümseme de yok. 6-8 haftada sanırım göz göze gelip gülümsemesi gerekiyormuş. Moralim acayip bozuldu
Benim kızımın da burun kıkirdagi büyükmüş genelde hirildar ama bu farklı. Aspiratör ile çekince bolca sümük çıkıyor mesela.Canm bizim burun kemiği dar ve basık oldugu icin hep hırılıtılı nefes alıyor hep tıkanığız yAni. Hatta ne ilaçlar kullandık sonra başka doktor anladı doğuştan böyle.
O yüzden korkuyorum anlamamm diye
Kurmamasi ne anlama geliyormuş?Kızlar bebeği göz teması kurmayan var mı? Uzun zamandır dikkatimi çekiyor. Doktoruna bugün sordum. 1-2 aylıkken göz teması kurması gerekirmiş. Bizimki sesi takip ediyor ama bize bakmıyor hala
Belki de öyle ne bileyim. Çözemedik gaz sancılarını hala. Hep huzursuz bebek. Uyumadığı zamanlar çoğunlukla ağlıyorCanm benmki bize bakıyor takipte edıyor.ama her bebek aynı degıl kı hemen herseyi beklememek gerek. Sürekli sancılı ağlayan bebekse normal bakmaması. Benm ki bile sevinçli mutlu zmaanında bakıyor
Bizimki de öyle. Serum fizyolojikle yıkayıp aspiratörle çekiyoruz. Devam edin dedi. Bir de bize ısrarla odasında battaniye, halı falan bulundurmayın dedi. Eşim de ben de alerjik astım hastasıyız. Ondan herhalde bebekte de var diye düşünüyor. Zaten genetik aktarım var alerjik astımdaBenim kızımın da burun kıkirdagi büyükmüş genelde hirildar ama bu farklı. Aspiratör ile çekince bolca sümük çıkıyor mesela.
Bilmem ki onu demedi. Takip edelim 3. ay kontrolünde hatırlatın dediKurmamasi ne anlama geliyormuş?
Her bebek farklı benimki geç başlar senin ki erken. Fabrika ürünü değil ya bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?