- 6 Haziran 2021
- 1.218
- 1.151
- 83
Tamam canım teşekkür ederimVerme canım, benim oğlum hem aşıları hemde menenjit oldu söylemiştim akşama doğru geve uykusuna yakın verdim bi çay kaşığı calpol o kadar. Menenjit olmasa onuda vermezdim çünkü pek ateşlenmiyorlar. 38 e kadar müdehale edilmemesi lazım vücut ateşe karşı direnç sağlamayı öğrenmeli. Aşılar 38 in üzerine çıkarmıyor ateşi merak etme.
Tamam canım teşekkür ederim bana sadece 3 gün yıkama en az dediGeçen ayki kontrolde ben sormadan doktor 2.ay aşısı için önceden ilacını ver öyle git aşıya, ateş ağrı riski alma hiç demişti. Bizim de bu cuma, sağlık ocağı hemşiresi gerek yok dese de vereceğim ben.
Ben bu durumda kucağımda ondan daha sesli ssst sesi cikariyorum kesintisiz ise yarıyor. Yoksa dili boğazına kacacak gibi ağlıyorKızlar atak mı geçiriyoruz napıyoruz yaa kolum kanadım pert. Ağlamaktan dili içine kaçacak nerdeyse çatlıyo çocuk hiç bırakamıyorum. Gittikçe düzelir diye beklerken gittikçe daha da fenalaşıyor resmen. Akıl sağlığımı koruyamayacağım bu gidişle delirmeme ramak kaldı.
Bugün doktor kontrolü vardı kızımın, 15 günde 450 gram almış,doktoru cok iyi buldu. Dedim ki , uzun araliklarla emiyor,2-3 saatte bir kez ve toksa asla emmiyor. En az 2 saat en fazla 4 saatte bir emzirmeli ki süt dolsun ve yaglansin. Saat başı emzirmek demek kilo alımını artırır demek değil dedi.O kadar cok agliyor ki sesi kisildi artik bugun. Assla meme almadan susmuyor. Biberon alsam bile meme vermeden uyumuyor. Ve saat basi emiyor rutini bu. Ha desen ki cok mu kilo aliyo, hayir gunluk yirmi gram yine
Bugün doktor kontrolü vardı kızımın, 15 günde 450 gram almış,doktoru cok iyi buldu. Dedim ki , uzun araliklarla emiyor,2-3 saatte bir kez ve toksa asla emmiyor. En az 2 saat en fazla 4 saatte bir emzirmeli ki süt dolsun ve yaglansin. Saat başı emzirmek demek kilo alımını artırır demek değil dedi.
Iste her bebek farklı senin ki emmeden durmuyor benim ki acikmadan memeye gelmiyor. Özeniyorum bende beni istemiyormuş gibi geliyo sık emmeyince.
Evet gazla ilgili muhtemelen. Benimki gz varsa asla emmez.Allahim keske iki üç saatte bir gelse.... Emzikle, ziplatmayla, ayakta sallamayla, sohbetle...hepsinin toplaminda yarim saat anca duruyor diger meme icin. İki meme ayni anda vermeyi denedim bi kere 15dk biri, 15dk digeri dedim belki bu sekilde aralari uzatiryok anacim bu sefer ters oldu mama arttirdik o gun. Tahminimce hepsinin sebebi de sanci. Hava yutuyor emerken cuk cuk cuk ses cikarip. Sonra gaz yuzunden memede kisir dongu oluyor maalesef.
Belki de ondandır cnm huysuzluklari, Allah yardımcın olsunHastalık belirtisi yok çok şükür ama doğduğundan beri ince ince arada hırıltısı oluyor karından gelen sesler ve kakasınıda göz önüne alınca alerjisi var gibi geliyor bakalım doktoru değiştirdim cuma günü kontrolümüz var başka bi doktor daha görsün belki belirtilerin üzerine düşer dedim. Hayırlısı artık tükendim çünkü
Canım benimde sürekli memede, dr gazdan dolayı dediAllahim keske iki üç saatte bir gelse.... Emzikle, ziplatmayla, ayakta sallamayla, sohbetle...hepsinin toplaminda yarim saat anca duruyor diger meme icin. İki meme ayni anda vermeyi denedim bi kere 15dk biri, 15dk digeri dedim belki bu sekilde aralari uzatiryok anacim bu sefer ters oldu mama arttirdik o gun. Tahminimce hepsinin sebebi de sanci. Hava yutuyor emerken cuk cuk cuk ses cikarip. Sonra gaz yuzunden memede kisir dongu oluyor maalesef.
Olur bence ne kadar uyarırsan o kadar çoğalır 1-2 saate bakmaksızın istediğin kıvama gelene kadar emzir canımAynisini emzirme danismani da soyledi canim. Zaten o kdar cok kaldi ki bildigin uclari uyustu memelerin. Mamayi hepsinin ardina veriyorum. Sagmayi cok istiyorum da gazini almasi sallamasi uyutmasi derken aradan bi saat bile gecmis oluyor. Bi saat sonra sagmanin faydasi olir mu ki
Yani biz koluna bacağına çok baskı yapmamaya çalıştık her zamanki gibiydi ekstra bi huysuzluk yapmadıPeki koldaki ağrı ne kadar sürüyor
Her sesi denedim İnan ki süpürge açtım yine yok kriz geçiriyor resmenBen bu durumda kucağımda ondan daha sesli ssst sesi cikariyorum kesintisiz ise yarıyor. Yoksa dili boğazına kacacak gibi ağlıyor
Canım kundak yapsan belki rahatlar bak 1 saat önce emzirdim yine uyandı aranıyor ağlıyor elini kolunu yüzüne vuruyor hemen kundak yaptım uykuya daldı bende 2 saat koymaya çalışıyorum araya artık bıraksam saat başı memeden inmeyecekAynisini emzirme danismani da soyledi canim. Zaten o kdar cok kaldi ki bildigin uclari uyustu memelerin. Mamayi hepsinin ardina veriyorum. Sagmayi cok istiyorum da gazini almasi sallamasi uyutmasi derken aradan bi saat bile gecmis oluyor. Bi saat sonra sagmanin faydasi olir mu ki
Bizde biraz önce bir kriz atlattık 1.5 saat sürdü gazı var. Allah'tan tek değildim ama yarından itibaren tekim yine. Allah yardımcımız olsun kuvvet versin bize. Ne zaman bitecek diye düşünsem ardından ne önemi var yine başka bir şey başlayacak diyorumHer sesi denedim İnan ki süpürge açtım yine yok kriz geçiriyor resmen
Neden süt kalmasın ki memede? Çektikçe gelir süt. Süt anında yapılan bir şey, memeler boşaldı diye süt bitti demek değil ki.Ay yine uyku oncesi bi sag meme bi sol meme diye emdi durmaksizin. Oyalamama asla musade etmedi. Simdi sut kalmadi agliyor memede. Mamayi azaltmak istiyorum ama insani caresiz bırakıyor ya yoruldum vallahi cok yoruldum
Evet gazla ilgili muhtemelen. Benimki gz varsa asla emmez.
Az kaldı rahatlayacaklar yakında inşallah.
Canım benimde sürekli memede, dr gazdan dolayı dedi
Canım kundak yapsan belki rahatlar bak 1 saat önce emzirdim yine uyandı aranıyor ağlıyor elini kolunu yüzüne vuruyor hemen kundak yaptım uykuya daldı bende 2 saat koymaya çalışıyorum araya artık bıraksam saat başı memeden inmeyecek
Neden süt kalmasın ki memede? Çektikçe gelir süt. Süt anında yapılan bir şey, memeler boşaldı diye süt bitti demek değil ki.
O uykusuzluktan ağlıyordur. Uykuya dalamadığı için sinir yapıp ona ağlıyordur memede
Kriz anında kundak yapıp bacakta sallıyorum ben bi tek öyle sakinlesiyorEvet sut uretiliyor biliyorum, o yuzden yirmi dk da degil kriz saatlerinde yarim saat de degil bazen kirk-elli dk emziriyorum o da tek meme, sonra digerine geciyorum. Ardina sallayarak, fonle, emzikle, hatta bazen arabaya bindirerek uyutmaya calisiyorum ama uyumuyor aksine daha cok agliyor meme icin. Anlayamiyorum o yuzden derdini.
Bugun tum gun gaz icin masaj yapip gunduz daha cok uyutmaya caliscam bakiyim gerekirse ayagimda sallar uyuturum hep, kriz yasayacak miyiz yine merak ediyorum
Benim minik de hastanede yatarken ayakta sallamaya alıştı şimdi istiyor hep, annem gaz sancisina da iyi gelir sallanırken diyorKriz anında kundak yapıp bacakta sallıyorum ben bi tek öyle sakinlesiyor
En mantıklı sallama yöntemi bence,gittiğin her yerde rahat edersin.Benim minik de hastanede yatarken ayakta sallamaya alıştı şimdi istiyor hep, annem gaz sancisina da iyi gelir sallanırken diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?