Bu emme sanırım gaz sancisindan ya yada kolikten heraldeBizim krizlerde akşam 7den itibaren başlıyor gece 11-12 ye kadar sürüyor.Sürekli emmek istiyor çok emince kusuyor. Ne banyo ne masaj işe yaramıyor. Uykusuzluktan gözleri kızarıyor ama bir türlü dalamıyor.Geceye nazaran gündüzleri daha rahat Elhamdülillah.
Mesela benimde memeler boşalınca sıkınca sut tanziksiz geliyor, muhtemelen yorulup uyuyakaliyor 5 10 dk sonra yine uyanıyor, ne yapacağız o zamanNeden süt kalmasın ki memede? Çektikçe gelir süt. Süt anında yapılan bir şey, memeler boşaldı diye süt bitti demek değil ki.
O uykusuzluktan ağlıyordur. Uykuya dalamadığı için sinir yapıp ona ağlıyordur memede
şampuan ne kullaniyosunuz, bizdede konak oldu, yağladım yıkadım 2 kez, hala var, mustela dan şüpheleniyorumKızlar ya bebeğimin kafasındaki Konak çok değişik bi hal aldı. Dün akşam zeytinyağı sürdüm sonra banyo yaptırdım. Sabah baktım ki yumurta sarısı gibi bi hal almışlar. İçim çok tuhaf oldu doktoruna mesaj attım ama neden böyle olur ki azalması gerekmez miydi ya
amin canım inşallahSabahtan kimyon kaynattim iki cay kaşiği icirdim, insallah faydasi dokunur biraz da olsa rahatlar. Oglen ve aksam da birer cay kasigi veriyim. Tez bitse şu gaz derdimiz Yarabbim su Ramazan ayi hürmetine
Canim ben her uyuttugumda kollarini sarip yatiriyorum yoksa dedigin gibi uyaniyor. Ama bu şekilde bile en uzun gunduz uykusu bir saat o da gunde bir kereyalan olmasin bir keresinde iki defa birer saat uyudu gozlerimi yaşartti bugun gunduz duş aldircam oglen uykusu rutini oluşturursam belki faydasi olur.
Sütün tazyiksiz gelmesi iyi bişi değil mi? Bizde çok tazyik problemi var, boğuluyor, öksüryor ve hava yutuyor çocuk, o yüzden süt azalıp da tazyiksiz gelmeye başlayınca daha iyi oluyormuş gibi geliyor bana.Mesela benimde memeler boşalınca sıkınca sut tanziksiz geliyor, muhtemelen yorulup uyuyakaliyor 5 10 dk sonra yine uyanıyor, ne yapacağız o zaman
Ay canım yaa benm ki hallerden hallere giriyor. Normalde bile sürekli kendini kasan bi çocuk bacakları falan hep sopa yutmus gibi insallah bişeyi yokturValla bende ilk defa bir şeyi taktım geceden beri çocuğu izliyorum başında durmuyorum normalde bugün kalkmıyorum yanından. Çocuk ıkınıyor belli kaka yapmaya çalışıyor ben görsen alıcam başında
Canım 90 CC veriyorum 4 saatte 1 aralarda emziriyorum ama çok acikirsa mama süresi kısalıyor. Bu şekilde iyi kilo aldı ama sanki artık bizimkine de 90 yetmeyecek gibiMeme+mama veren arkadaşlar, mamayı kaç cc veriyorsunuz? 60 lik veriyorum hala ama doymuyor galiba, uykusu var, memede uyuyor, yatırınca 5 dk sonra elini emerek uyanıp ağlıyor, sutumde yetmiyor diye çok üzülüyorum, napcam bilmiyorum
Olabilir canım haklsın, 1-3 çay kaşığı veriyorum tadımlık 3. Aya girmemize 10 gün kaldı. 4. Ayda da günde 2 defa falan veririm yine çok değil. Damak tadı herseye alışsın istiyorum. Kayınvalidem hep böyle yapmıs 6. Ayda ek gıdaya geçen bebekler hep seçici oluyor çevremde çok örneği var maalesef.Emzirmiyor musun kuzum?
Eğer emziriyorsan ek gıdaya ne kadar geç başlarsan o kadar iyi bence. Karışmak istemem ama 2. Çocuğum olduğu için bu kadar erken taşımlara başlatmanı önermem. Benim kızım emmiyordu ve mamada almıyordu son çare 4 aylıkken ek gıdaya başladık doktor önerisiyle ama çok zordu. Erkenden ek gıdaya başladığı için bıkkınlık gelmişti ona da banada. Ne yedireceğim ne yapacağımı şaşırır olmuştum bıkıyorlar çünkü bi süre sonra onları yemekten. Tadımlık olarak versende memeyi bırakmaya itebilir onu. Sen bilirsin ama bence emzirebildiğin kadar emzir ek gıda için acele etme derim ben. Bağırsakları ve sindirimi tam otursun en azından 6 ay..
60 çok az canım. 90a çıkarmalısın. Benm bebeğim 150 ile anca doyuyor aç iseMeme+mama veren arkadaşlar, mamayı kaç cc veriyorsunuz? 60 lik veriyorum hala ama doymuyor galiba, uykusu var, memede uyuyor, yatırınca 5 dk sonra elini emerek uyanıp ağlıyor, sutumde yetmiyor diye çok üzülüyorum, napcam bilmiyorum
Canım,kızımın kolik olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Küçük oğlum kolikti ve gece gündüz çok zordu ona bakınca kızımın yaşadığı uyku problemi gibi geliyor. Gaz sancısını gün içinde yaşıyor ama krize girecek şekilde değil.Bu emme sanırım gaz sancisindan ya yada kolikten heralde
Değişk birşeyle karsılasmadık canım alerji , gaz veya kakasında değişiklik olsaydı keserdim hemen ama şuan iiyi gidiyor zaten çok az veriyorum tadımlıkCanım kemik suyu biraz erken sanki normalde de 8. Aydan sonra başlanıyor et ve kemik suyuna
Evet bizdede arada oluyor o.ama tazyiksiz azalmış gibi düşünüyorum meme de yumuşak oluyor yani boş olmuyor mu, yanlış mi düşünüyorum, ilk çocuk olunca ne düşüneceğimi bilemiyorumSütün tazyiksiz gelmesi iyi bişi değil mi? Bizde çok tazyik problemi var, boğuluyor, öksüryor ve hava yutuyor çocuk, o yüzden süt azalıp da tazyiksiz gelmeye başlayınca daha iyi oluyormuş gibi geliyor bana.
Hemen baslamayacağm canım herseye. Katı vermeyeceğim hep sulu şeyler vereceğim. Sebze suları meyve suları çorba vs. Şuanlılk iyi gidiyor4. Ay erken değil mi birde daha yeni gaz sancıları biticekken
Canım 90 CC veriyorum 4 saatte 1 aralarda emziriyorum ama çok acikirsa mama süresi kısalıyor. Bu şekilde iyi kilo aldı ama sanki artık bizimkine de 90 yetmeyecek gibi
bi kez 90 verdim o da gazi artırdı, ama doğru diyosunuz yeni doğduğunda da 60 veriyorduk..sütüm yetmiyor diye çok uzuluyorum60 çok az canım. 90a çıkarmalısın. Benm bebeğim 150 ile anca doyuyor aç ise
Bizimde aynı canım sürekli emiyor depolamayamıyor ki süt. Mecbur aksama kadar anca idare ediyoruz sonra mama veriyorum 150 lilik. 120 yi net içiyor ama 150 yi bazen bırakıyor azıcığını. 90 ver sen gaz yapıyorsa mama değiştir. Ben golden goat kullanıyorum çok memnunumbi kez 90 verdim o da gazi artırdı, ama doğru diyosunuz yeni doğduğunda da 60 veriyorduk..sütüm yetmiyor diye çok uzuluyorumama sürekli emerse saat başı,yetmez tabi..
Yoktur cnm kardeşimin bebeğinin gazı olmadığı halde kasıyordu Dr a götürdü hiçbir şeyi yok deyip gönderdiAy canım yaa benm ki hallerden hallere giriyor. Normalde bile sürekli kendini kasan bi çocuk bacakları falan hep sopa yutmus gibi insallah bişeyi yoktur
İçi boş oluyor evet ama süt anında üretilen bir şey diye biliyorum. Yani içi boş olsa bile çektikçe üretilmeye devam ediyor. Hatta memelerde bekleyen sütün su oranı arttığı için ben yumuşamış memeyi emzirmeyi daha çok seviyorum.Evet bizdede arada oluyor o.ama tazyiksiz azalmış gibi düşünüyorum meme de yumuşak oluyor yani boş olmuyor mu, yanlış mi düşünüyorum, ilk çocuk olunca ne düşüneceğimi bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?