Aklın yolu birBizim hemşireye kar zarar ilişkisine bak dedi açık açık ol demedi demeye getirdiyani hasta olsam daha kötü diye düşündü heralde
Haklisin canım dediğim gibi ben kimseye ne ol derim ne olma vebal almak olmaz ama kafam karisik benimde zaten bakalım zaman neler gösterecek hakkımızda hayırlısı olsunCanim istatistige döktüğün zaman önermeyen doktor sayisi parmakla sayılır öneren cok doktor var.sanirim o doktorlar virusu kaparsakki Allah herkesi korusun ne yapacağımızı da söylüyorlar mi merak ediyorum.bana aile hekimligindeki ebe emin misin dedi bisey sordugunda once covid aşımı olucagim dediğimde benim de ona cevabim entube olmaktansa bilime guvenmeyi tercih ediyorum dedim bi gr bisey diyemedi olmak isteyen insanlara da boyle konusulmasi kesinlikle vebal ya vazgecseydim yani bilinmezlik hep var ama bilimsel gercekler de var
Aminnnn canım ne güzel yazmışsın sanada tez vakitte şifa verisn daha iyi olmanada çok sevindim hastaligin her türlüsü zor canım hiç kimse hasta olmasa keşkeKizlar bugun daha iyi hissediyorum. Afedersiniz cok ozur dileyerek yaziyorum bugun bol bol balgam atmaya basladim. O beni oyle bir rahatlatiyoki. Kuru oksuruk yerini balgamli oksuruge birakti. Resmen kitlemis beni at at bitmiyor. Binlerce sukurler hamd olsun Rabbime her halime. Dün cok korkmustum. Allah hepinizden razi olsun. Hepimize saglikli dogumlar nasip etsin. Saglikli doguma girip saglikli evimize dönmeyi nasip etsin. Ben herzaman giremesemde aklımdasınız dualarimdasiniz Rabbim hanginizin ne derdi varsa derman ne hastaligi varsa sifa ne sıkıntısı varsa ferahlığını versin insaAllahBurda bebislerimiz dogduktan sonra ki uykusuz gecelerimizi gaz sorunlarimizi herseyimizi yine ayni heyacanla paylasabilmeyi nasip etsin. Rabbim hepimizin gonlundekini saglikli nasip etsin insaAllah
Aminnnn insaAllah canımAminnnn canım ne güzel yazmışsın sanada tez vakitte şifa verisn daha iyi olmanada çok sevindim hastaligin her türlüsü zor canım hiç kimse hasta olmasa keşkesağlıkla sıhhatle kucağımıza alalimda inslalah bugünler geçip gidecek inşallah
Ohh cok sukur kendi bebegimi gormus kadar rahatladimŞifa olsun inşallah canımevet gördüm kuzum uyuyordu ama olsun sağlıklı olsunda artık bir daha 3 hafta sonra gidicem öyle gel dedi
Ayy çok çok geçmiş olsun Rabbim bidaha göstermesin, yaşatmasın. Covit geçirmiş biri için tek doz bıontech yetiyor diye biliyorum ( yanlışsa duzeltin)Bu aşı olayında ben aşı olmak taraftayim. Ama aşı olmadım cunki esim musade etmiyor. Buraya korkutmak icin yazmiyorum ama covid olarak ölümden döndüm. Kulagimdan kan geldi bogazimdan kan geldi ambulansla hastaneye goturuldum. Alti saat o halde bekletildim. Oradakiler bagris cagris neyi bekliyorsunuz mudale icin kızın ölmesinimi kiz ölüyor görmüyormusunuz dediler doktor cikip oradakilere bagirdi. Bizde ölüyoruz siz goruyomusunuz diye bagirdi. Sonra o doktor gitti baska doktor nobeti devr aldi. O bakti bana. İyikide o bakti. Her şerde bi hayir vardir. Bagirdi oradakile bu durumdaki hastayi nasil bukadar saat bekletirsiniz. Parmaginiza bisey takiyolar. Onda nefes alamadiginiz cikiyor.Hemen filme yolladi cigerler üst üste çıkmış filmde. Doktor bagiriyor hemsirelere hepsinin etekleri tutustu kosusturuyolar biyandan vucuduma birseyler takiliyor biryandan oksijen veriliyor. Derken doktor geldi. Bak kizim seni yogun bakima almam lazim ama inan oradakileri görmek istemezsin bu seni dahada kötü edecek. Seni eve gonderecegim. Senden istedigim tek sey umut ve stresten uzak kalman seni kurtaracak olan sey bu. Cocuklarinda varmis git evinde ol mutlu olmaya bak dedi. Resmen son gunlerini mutlu gecir der gibi. Evime getirdiler. Saolsun esim akrabalar dostlar herkes her duydugunu getirdi esim icirdi fayda eder diye. Bir hafta ölü gibi yattim. Cocuklarimi birakamadik anane yada babaneye onlar tasiyici cikaramazsiniz evden dediler. Mecbur bizle kaldilar. 15gun ayni evin icinde onlara hasret yasadim her anim son dakikammis gibi. Kutu gibi odalarinda15gun kaldilar. Ama Rabbime sukurler olsun ikisindede birsey yoktu iyiydiler. Afedersiniz en son dogum sancisi gibi bir agriyla lavaboda kanli ishal geldi. Ondan sonra gozum acildi ve kendime geldim. Resmen mucizevi bi sekilde ana baba ve sevdiklerimin cocuklarimin duasiyla tekrar hayata döndürdü Rabbim beni. Covid diye birsey yok ayakta atlattik bosa korkutuyolar bunlarin hepsi yalan. Covid var. 34senelik hayatimda ilk defa boyle birsey yasadim. Resmen ölümden döndüm. Tabi su var. Doktorda dedi. Suan alerjik astimin oldugu icin bu haldesin bunu unutma dedi. Bu hastalik kronik hastaligi olanlari vuruyor. Asilarini uc tane vurunup ölen yakinlarimizda var. Ama ecelin geldiyse hersey bahane. Ama tum bu yasadiklarimi tekrar yasamaktansa asimi vurunmak istiyorum. Ama esimde arastirma yapiyo ve istemiyo. Sonuc olarak hepimiz Allaha emanetiz. Burda kimse kimseyi vurun yada vurunma diye zorlayamaz ama herkes kendi iradesiyle kulaktan duyma bilgilerle degilde bilimin ışığında karar vermeli. Rabbim bu musibeti hicbir eve kuymasın defolsun gitsin artik bu hastalik insaAllah
Cok uzun oldu okuyanlar hakkinizi helal edin
aynen öyle canım. Evet ayni gün olmusuz 16sinda oldum ins 6 eylulde se 2.sini olucamKesinlikle haklısın. Bu kadar bilim insanı yanlış biliyor olamaz. Koskoca dünya etkilendi,ekonomi ne hale geldi. Elbette herkes bitmesi için uğraşıyor. İyice araştırıp aşı karşıtı olan birine henüz rastlamadım.
Benim yakınım aşı oldu öldü,filancanin kızı / oğlu aşı olmuş ölümün eşiğinden dönmüş gibi gibi kulaktan dolma,asti astarı belli olmayan bir dünya sey okuyorum sosyal medyada.
Benim çevremde aşı olmayan insan yok,aşıdan zarar gören kimsede yok. Fakat covitten ölen 10 kişi sayarım. Halamızı kaybettik mesela ...
Benim içim çok çok rahat açıkçası. Şansliyiz yavrularimizda antikorlu doğacaklar inşallah ❤
Bu arada aynı gün asi olmuştuk sanırım
Benim 13 u ile 20 si arası . Hemen 13 ünde sabahtan gidip olmayı düşünüyorumaynen öyle canım. Evet ayni gün olmusuz 16sinda oldum ins 6 eylulde se 2.sini olucam
Bende canim esim musait olursa o gun direk gidip olucam insBenim 13 u ile 20 si arası . Hemen 13 ünde sabahtan gidip olmayı düşünüyorum
Biliyorum canım anlamaz mıyım ben de aynı durumdayım işte zaten
Yok canım yanlış anlar mıyım, ben bana sıra gelse gece gider olurum diyodum ama büyük konuşmuşum, benim de korktuğum o, aşı olsam zararı olur mu bebeğe tamam hak veriyorum olabilir ama ya covid olursam da daha kötü olursa, doktor verebilecek mi bunun hesabını? Bu yüzden hep kafamda sorular, ama yine de cesaret edemiyorum işte öyle dediği içinBenim doktorum da o kadar net ki bu konuda. Aşıyı ol dedi, biontech ol o daha etkili dedi. 2 muayenede de sordum, en sonkinde artık olmaya karar verdim. Doktorun uzun vadede bebeği düşünüyor ve bu yüzden aşı olmanı istemiyor anlıyorum ama kısa vadede seni düşünüyor mu , bu yeni virüsü kapsan Allah korusunnasıl geçireceğini garanti edebilir mi ? Ki sana birşey olsa bebek de etkilenir..yanlış anlama arkadaşım lütfen, sadece doktorunun mantığını tam anlayamadım..
Evet inşallah olanlara bol bol antikor olsun, hiç bi yan etkisi olmasın ne kendine ne bebeğineDoktoruna katılıyorum canım yeni çıkan bir asi sonuçta ve doktorda haklı olarak sorumluluk almaktan kaciniyor ama inşallah yanılıyordur çünkü olan arkadaşımız çok hepsine şifa olsun, işte düşünceler farklı farklı olabiliyor kimi doktor gözü kapalı ol derken kimi sorumluluk almak istemiyor
Allah razı olsun kuzumOhh cok sukur kendi bebegimi gormus kadar rahatladimbenimde ikisinde kontrol insaAah guzel haberlerle gelirim. Yedi aylik gibi olan o gobek gitti sırtıma yapısti. Yeterki saglikli olsunda bebegim
Ben gönderecektim ama vazgeçtim cocuk doğduktan sonra hiç göndermeyecegim seneye kaldı bizim dediğin gibi hastalığa göre hareket edecektim ilk dönem ikinci dönemde kardeşi doğduğu zamana denk gelecek aklı kalacak evde belki kötü hissedecek kendini birde tek covid değil okula başlayan cocuk her hastalığı olacak ilk başta mutlaka bebekte hastalanir birbirlerine serper muhtemelen ve üzülürüm yani sürekli hastalanirlarsa ikisideAminn canım inşallah, sırf hastalanmasın eve de getirmesin diye kızımı kreşe göndermiyorum vicdanım da rahat değil ama kendini de kollayamaz ki çocuk. Bu konuda napıyosunuz sizler gönderecek misin çocukları kreşe
Özel olmazsa neden acibademin doktorları yani onların görüşü neden önemli onu merak ettim? özellikle kurum adı verdiğiniz için ben şahsen kendi adıma kulaktan dolma bilgi olduğunu düşünmüyorum aşı sonuçlarının hic bir bebekte ileride ne etkiye sahip olduğunu bilmemenin çünkü benim bildiğim bilime göre bunlar ilac ve sonuçlarına göre insanlara sunulur veya sonuçlarında risk varsa insanlar bilgilendirilir yani zaman o kadar kısa ki şu an aşı olan doğum yapmışlar üzerinde çalışma yok biz ondan korktuğumuzu yazdık çoğu arkadaş herhangi bi karsitligim olduğu için değil kendi adıma konuşayımKızlar aşı ile ilgili mesajlarınızı okudum ben de kendi deneyimimi yazıyım. Öncelikle Acıbadem in doktorlarının çoğu hamileyken aşıyı öneriyor. Bana biontech ol hemen dedikten iki gün sonra 13+1 de oldum aşımıYurtdışında da hamileler aşılarını oluyor gayet sağlıklı bebekleri de oluyor (bizden önce aşılanmaya başlayanlar var).
Benim iki ablam da aşı olmadılar, karşılar vs ve bir hafta arayla ikisi de ailecek çok ağır şekilde covid geçirdiler 4yaşındaki çocuğu da dahil. Ben onlarla görüşmüş olsam risk altındaydım yani nerden bulaşcağı belli olmuyor bu eşiniz de olabilir markette olabilir kargo da olabilir. Evdeyim çalışmıyorum ama ablalarımın halini görünce hamileyken korona olmayı düşünemiyorum. En azından aşı ile hafif geçirmeyi garanti altına aldığımı düşünüp rahatlıyorumHerkesin kendi tercihi saygı duymak lazım ama bazı bilimsel kanıtlar da var kulaktan dolma bilgilerle iş yapmamak lazım. Doktorunuza teslim olmak en iyi kafa rahatlığı olma diyorsa olmayın, ol diyorsa olun günün sonunda iç rahatlığı daha önemli
Evet doğru, en güzeli göndermemek ya herkesin selameti içinBen gönderecektim ama vazgeçtim cocuk doğduktan sonra hiç göndermeyecegim seneye kaldı bizim dediğin gibi hastalığa göre hareket edecektim ilk dönem ikinci dönemde kardeşi doğduğu zamana denk gelecek aklı kalacak evde belki kötü hissedecek kendini birde tek covid değil okula başlayan cocuk her hastalığı olacak ilk başta mutlaka bebekte hastalanir birbirlerine serper muhtemelen ve üzülürüm yani sürekli hastalanirlarsa ikiside
Mesajımda da bahsettiğim gibi kendi deneyimimi yazdım görüştüğüm prof ve doktorlar acıbadem de olduğu için kurum adı verdim başka hastane olsaydı başka isim verirdim yani özel bir nedeni yokÖzel olmazsa neden acibademin doktorları yani onların görüşü neden önemli onu merak ettim? özellikle kurum adı verdiğiniz için ben şahsen kendi adıma kulaktan dolma bilgi olduğunu düşünmüyorum aşı sonuçlarının hic bir bebekte ileride ne etkiye sahip olduğunu bilmemenin çünkü benim bildiğim bilime göre bunlar ilac ve sonuçlarına göre insanlara sunulur veya sonuçlarında risk varsa insanlar bilgilendirilir yani zaman o kadar kısa ki şu an aşı olan doğum yapmışlar üzerinde çalışma yok biz ondan korktuğumuzu yazdık çoğu arkadaş herhangi bi karsitligim olduğu için değil kendi adıma konuşayım
Ya hiç istemiyordum evde kalmasını senin dediğin yere çıkıyor evde bisey bulamayınca çizgi film demeye başlıyor ama biraz zorlanacagim dayanacagim galiba başka yolu yokEvet doğru, en güzeli göndermemek ya herkesin selameti için
Tesekkur ederim canım eleştirmek için sormadım merak ettim özel bi nedeni var mı aşıyla ilgili diye o yüzden ama benim kastettiğim veri açıkçası 3 5 yil gibi süreçten bahsediyorum ama bilemiyorum cok cok araştırmadim açıkçası bu konuyu inşallah hepimizin hakkında en doğru şekilde karar vermemizi sağlar Allah bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz yanlış anlama sorguladigimi anlamak için sordum endisemi neden kafamın karışık olduğunu söyledimMesajımda da bahsettiğim gibi kendi deneyimimi yazdım görüştüğüm prof ve doktorlar acıbadem de olduğu için kurum adı verdim başka hastane olsaydı başka isim verirdim yani özel bir nedeni yokAşı olan doğum yapmışlar üzerine çalışmalar var yurtdışında bende mesajımda bundan bahsettim sadece türkiyenin gündemi olmadığı için yurtdışında da bu konuyla ilgili oldukça çalışmalar var. Yani ama üç aylıkken aşı olmakla beş aylıkken aşı olmak arasında fark var mıdır bilemem henüz öyle bir veriyle karşılaşmadım Herkesin kendi kararı görüşü saygı duyuyorum ben mesajımın başında yazdığım gibi kendi tecrübemi aktardım
Yaaaa kıyamamTesekkur ederim canım eleştirmek için sormadım merak ettim özel bi nedeni var mı aşıyla ilgili diye o yüzden ama benim kastettiğim veri açıkçası 3 5 yil gibi süreçten bahsediyorum ama bilemiyorum cok cok araştırmadim açıkçası bu konuyu inşallah hepimizin hakkında en doğru şekilde karar vermemizi sağlar Allah bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz yanlış anlama sorguladigimi anlamak için sordum endisemi neden kafamın karışık olduğunu söyledim
Kesinlikle ya ben çok önem verip aylarca araştırdım doktorumu ama bende çok görüyorum çevremde üstelik çok kalabalık bi semtte oturuyorum site çok kalabalık ve hep çalışanlar olduğu için hep oluyor etrafımızda haberimiz olmasa bile şimdilik maksimum onlemle devam etmeye çalışıyorum ama bakalım dayanamaz olurum belki aşıyı olan arkadaşlara da şifa olur inşallahYaaaa kıyamamyok estagfurullah asla yanlış anlamam olur mu öyle şey burası bilgi paylaşım platformu ben de yanlış anlaşılmak istemem asla Herkes kendine göre haklı birşeyler araştırıyoruz dinliyoruz soruyoruz ama gerçekten etrafımda korona geçirenlerim çok yakınım olunca çok korktum bu süreçte yaşamak istemiceğim birşey ve doktorumunun onayıyla önlem aldım içim de daha rahat etti Doktorum olma dese olmazdım ama onu da söyleyim bu tamamiyle doktor hasta ilişkisi ile ilgili kesinlikle kuzucum. Vallahi sağlıkla dünyaya getirelim gerçekten gerisi boş Allahın izniyle de bebelerimiz de sağlıkla uzun ömürlü yaşasınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?