2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Amin cnm inşallah. Beslenmemize çok dikkat ediyoruz hayırlısıyla az kaldı atlattık sayılır inşallah.

Aman canım ihmal etme ilk fırsatta ol aşını. Biliyorsun bide 15 gün antikor oluşsun diye süre geçiyor. Asılı olanlar grip gibi geçirdiği için test yaptırmayan ve sürekli temas halinde olan çok insan var.

Oğlumda çok tecrübesizdim, sürekli panik halindeydim, şimdi düşünüyorum sanki doya doya yaşamamışım onun bebekligini.
Şimdi daha sakinim,ne.yaşayacağımı az çok biliyorum. Doya doya koklamak,anın tadını çıkarmak istiyorum bu kez. Bide oğlumda genel anestezi aldım ona çok pişmanım, şimdi kesinlikle spinal istiyorum ilk ben göreyim kızımı.
Haa bide lohusalik tam bir kabustu. İnsanlar kırılmasın diye diye 40 gün bana eziyet oldu şimdi yanımda 10-15 gün kalinsa yeter diyorum tek başıma daha kolay olur hersey.
Çok haklısın canım. Peki 15 günde ayaklanabilir misin. Kim kalmıştı yanında ilk doğumunda. Benim bi annem, bi de ananem var. Baska kimsem yok. Kv falan hiç görüşmüyoruz zaten. Annemler de yanımda 40 gün kalsın isterim sanırım 🤔

yok be bizim isim meselemiz çok fenaydı,
aileler karıştı kavga gürültü oldu, en son bebek doğdu
eşim karar ver şu mu bu mu dedi öyle seçtim

bunda kavga cıkmaması adına sessiz sakin bekliyorum :KK70:
bizde Zana ismini sever gibi olduk o da bilge demek :KK70:
Hahahah ayy komikmiş cidden canım yaa 🤣🤣 yok biz de kimse karısmıyor eşim ve ben inat halindeyiz sadece🤣 zaten benm aklımda da isim olmadığı için inatlaşamıyorumda 🤣
Sen kurnazlık yap bu sefer direk doğduktan sonra söyle 😂

BilgeHan mı Bilge Han mı?
Bilmiyorum canım daha ona karar veremedim. Kimlikte birleşik olsun diye düşündüm ama farkı olurmu sence😊 biz bilgehan diye seslencez hep . Sadece bilge kız isimi gibi oluyoe

Hahahah ayy komikmiş cidden canım yaa 🤣🤣 yok biz de kimse karısmıyor eşim ve ben inat halindeyiz sadece🤣 zaten benm aklımda da isim olmadığı için inatlaşamıyorumda 🤣
Sen kurnazlık yap bu sefer direk doğduktan sonra söyle 😂

eşim Aziz ismine çok sempati duyuyor bende Zana ismine
ikisini aynı anda söyleyince patrik ismi gibi geliyor
aziz zana seni kutsasız diyesim geliyor :ıslık: :deli:

ilk cocukta o kadar cok kırdılar ki ve o kadar cok saygısızlık yaptılar ki
hamile kalmadan önce ilk şartım isim konusunda oldu, hattabelki abimin adını koyarım ve sakın itiraz etme dedim
tabi o zamanlar kabul etti, şimdi ısrarla koysam mırın kırın ederek evet diyecektir, ama bilemiyorum.
hem istiyorum hem istemiyorum gel gitlerdeyim :işsiz:

eşim Aziz ismine çok sempati duyuyor bende Zana ismine
ikisini aynı anda söyleyince patrik ismi gibi geliyor
aziz zana seni kutsasız diyesim geliyor :ıslık: :deli:

ilk cocukta o kadar cok kırdılar ki ve o kadar cok saygısızlık yaptılar ki
hamile kalmadan önce ilk şartım isim konusunda oldu, hattabelki abimin adını koyarım ve sakın itiraz etme dedim
tabi o zamanlar kabul etti, şimdi ısrarla koysam mırın kırın ederek evet diyecektir, ama bilemiyorum.
hem istiyorum hem istemiyorum gel gitlerdeyim :işsiz:
Zana isimini ilk defa duyuyorum , aziz zana olmaz birnden biri olsun yada yanına baska yakısan isim olsun. Zor oluyor sanki 🤭

Vallla çok haklısın canım bu aileler burunlarını sokmasa olmaz. Önce annenin hakkıdır isim sonra babanın. Büyüklere noluyor anlamıyorum. Eskiden öyleymiş işte maalesef. Ben allahtan eş ailesiyle görüşmüyorum da söz hakları yok hiçbirşeye. EvlendiğimiZden bu yana oturduğumuz eve bile karıstılar. Çok şükür ki görüşmüyoruz diyorum

Zana isimini ilk defa duyuyorum , aziz zana olmaz birnden biri olsun yada yanına baska yakısan isim olsun. Zor oluyor sanki 🤭

Vallla çok haklısın canım bu aileler burunlarını sokmasa olmaz. Önce annenin hakkıdır isim sonra babanın. Büyüklere noluyor anlamıyorum. Eskiden öyleymiş işte maalesef. Ben allahtan eş ailesiyle görüşmüyorum da söz hakları yok hiçbirşeye. EvlendiğimiZden bu yana oturduğumuz eve bile karıstılar. Çok şükür ki görüşmüyoruz diyorum

walla bende aynı şekilde evlendiğimden beri cok sıkıntı çektim, eşimde ana kuzusuydu
annem ne diyorsa vardır bir bildiği modundaydı, şükür şu an biraz, haaa evet annem bu konuda haksıza diyebiliyor.
abimin adı 'ibrahim ercan', bunlardan birini alıp aziz ya da zanayı ekleyesim var
ama sırf inad uğruna mı gercekten mi o ismini istediğime karar veremiyorum

Bize de anlatın 2. Kez anne olacaklar :)) tecrübelerinizi, ilk doğumda yaptığınız ama şimdi yapmayacaklarınızı. Mesela neler öneriyorsunuz bizlere 😍
herkesin her lafını dinleme canını sıkan olursa lafı yapıştır:) benim vereceğim tavsiye bu:)

Çok haklısın canım. Peki 15 günde ayaklanabilir misin. Kim kalmıştı yanında ilk doğumunda. Benim bi annem, bi de ananem var. Baska kimsem yok. Kv falan hiç görüşmüyoruz zaten. Annemler de yanımda 40 gün kalsın isterim sanırım 🤔
Ayaklanilir kesinlikle. Eğer annen nazını çekecek biriyse sorun yaşamazsın. Benim oğlumdayken annem çalışıyordu k.validem kaldı yanımda. Her akşam birileri geliyordu eve asla 12 den önce gitmiyolardi. (K.validemin kızı, kardeşleri vs)İnan ayakta uyuyordum artık gece de iki saatte bir emzirince çok zorlandım. Şimdi de k.validem kalacak annemi kaybettim 6 yıl önce. Şimdi çekinmem lafımı söylerim ama yinede az durmasi benim psikolojim açısından şart.
Bilmiyorum canım daha ona karar veremedim. Kimlikte birleşik olsun diye düşündüm ama farkı olurmu sence😊 biz bilgehan diye seslencez hep . Sadece bilge kız isimi gibi oluyoe
Ayrı olunca tek isim söylüyorlar genelde. Birleşik olması daha iyi sanki tabi ki en iyisini sen bilirsin.

walla bende aynı şekilde evlendiğimden beri cok sıkıntı çektim, eşimde ana kuzusuydu
annem ne diyorsa vardır bir bildiği modundaydı, şükür şu an biraz, haaa evet annem bu konuda haksıza diyebiliyor.
abimin adı 'ibrahim ercan', bunlardan birini alıp aziz ya da zanayı ekleyesim var
ama sırf inad uğruna mı gercekten mi o ismini istediğime karar veremiyorum
İbrahim Zana ay ne güzel olur kiizz❤

benim ilk 1 hafta annem yanımdaydı aynı şehirde değildik yanıma gelmişti, normal doğum yaptım ama altan kesi vardı
oturup kalkmak, birşeyler yapmak cok zordu, sonra gidip hafta sonları gelmişti
cok büyük ihtiyac duymadım, hatta her ne kadar bana asla iş yaptırmayıp durmadan çalışsada
artık mahcubiyet yüzünden rahat edemiyorsun, yine annem olacak yanımda
kaynanamın o zaman inekleri vardı bahane etmişti , hayvanları bırakamam annen baksın
bu seferde diyor ki küçük oğlanla almanyaya diğer geline tatile gideceğiz annen baksın :D

benim ilk 1 hafta annem yanımdaydı aynı şehirde değildik yanıma gelmişti, normal doğum yaptım ama altan kesi vardı
oturup kalkmak, birşeyler yapmak cok zordu, sonra gidip hafta sonları gelmişti
cok büyük ihtiyac duymadım, hatta her ne kadar bana asla iş yaptırmayıp durmadan çalışsada
artık mahcubiyet yüzünden rahat edemiyorsun, yine annem olacak yanımda
kaynanamın o zaman inekleri vardı bahane etmişti , hayvanları bırakamam annen baksın
bu seferde diyor ki küçük oğlanla almanyaya diğer geline tatile gideceğiz annen baksın :KK70:
Ne güzel işte keyfini çıkar birde sen hiç bisey bilmeyince herkesin dediğini mantıklı sanıyorsun ben oyleydim şahsen saf gibi dinliyordum yapmaya çalışıyordum daha beter bozuldu düzenim cocugu daha zor öğrendim ne kadar az ses olursa etrafta çocuğunu daha iyi duyarsın daha iyi anlarsın derdini sanki düşününce eşimi bile evden gonderesim var

Ne güzel işte keyfini çıkar birde sen hiç bisey bilmeyince herkesin dediğini mantıklı sanıyorsun ben oyleydim şahsen saf gibi dinliyordum yapmaya çalışıyordum daha beter bozuldu düzenim cocugu daha zor öğrendim ne kadar az ses olursa etrafta çocuğunu daha iyi duyarsın daha iyi anlarsın derdini sanki düşününce eşimi bile evden gonderesim var
K.validem bana; ''gece bezini hiç değiştirme, öyle alismasin ''dedi. Bende ilk bikaç akşam onu dinledim,meğer bebekler ha bire kaka yapıyormuş gece gündüz demeden. Şimdi o kadar kızıyorum kı kendime... Ayy cahillik😏

Bize de anlatın 2. Kez anne olacaklar :)) tecrübelerinizi, ilk doğumda yaptığınız ama şimdi yapmayacaklarınızı. Mesela neler öneriyorsunuz bizlere 😍
Takma kirpik takmayacağım o kesin ☺️😃 ameliyatta takma kirpiğim düzgün duruyor mu diye kontrol ediyordum sürekli, onun yerine suya dayanıklı rimel süreceğim 😄🤪 tabi bunlar sezaryen olursa, normal doğum olursa bir allık sürerim belki 😄 hastane odasında daha fazla foto çekilicem bebeğim kucağımdayken ☺️ Kızımda yüzüm gözüm anesteziden şişmişti gerçi, bunda öyle olmaz umarım 🤪 ve gece eşimin kalmasını istiyorum, annem kalmıştı ama eşimin kalması daha özel ve güzel olacak ❤️

K.validem bana; ''gece bezini hiç değiştirme, öyle alismasin ''dedi. Bende ilk bikaç akşam onu dinledim,meğer bebekler ha bire kaka yapıyormuş gece gündüz demeden. Şimdi o kadar kızıyorum kı kendime... Ayy cahillik😏
Ay neler ya anlatsam roman olur cocugu giy giydiririm cok giydirmissjn çıkar derler Allah var kayinvalidem yapmadi onu ama oda sutume cok karısirdi benim eşim daha çok müdahil bu konularda hala oyle cocuk hasta olur veya düşer cocugu alir kucağına hiç bisey yaptırmaz bana her yaptığıma karışır sanki lohusa olan o cocugu elinden almaya kalkıyoruz oyle bir tavır 😂 şimdi asla ona anlatmaya çalışmıyorum kendim yapıyorum sorduğunda da kısa cevaplar verip geciyorum😂

Takma kirpik takmayacağım o kesin ☺️😃 ameliyatta takma kirpiğim düzgün duruyor mu diye kontrol ediyordum sürekli, onun yerine suya dayanıklı rimel süreceğim 😄🤪 tabi bunlar sezaryen olursa, normal doğum olursa bir allık sürerim belki 😄 hastane odasında daha fazla foto çekilicem bebeğim kucağımdayken ☺️ Kızımda yüzüm gözüm anesteziden şişmişti gerçi, bunda öyle olmaz umarım 🤪 ve gece eşimin kalmasını istiyorum, annem kalmıştı ama eşimin kalması daha özel ve güzel olacak ❤️
Ay gerçekten mi benim eşim çok ısrar etmişti ben kalacağım diye kavga ettik hastanede hayır kalma dedim diye sonra tamam dedim saat 10 oldu akşam kendisi vazgeçti baktı sürekli onu getir bunu götür diyorum dediklerimi anlamayinca kızıyorum koşa koşa getirmişti annemi 😂😂 ben duygusallık bağ falan istemiyorum valla rahat etmek istiyorum 😂

Ay neler ya anlatsam roman olur cocugu giy giydiririm cok giydirmissjn çıkar derler Allah var kayinvalidem yapmadi onu ama oda sutume cok karısirdi benim eşim daha çok müdahil bu konularda hala oyle cocuk hasta olur veya düşer cocugu alir kucağına hiç bisey yaptırmaz bana her yaptığıma karışır sanki lohusa olan o cocugu elinden almaya kalkıyoruz oyle bir tavır 😂 şimdi asla ona anlatmaya çalışmıyorum kendim yapıyorum sorduğunda da kısa cevaplar verip geciyorum😂
Erkeğin herşeye karışanı da zor valla Allah kolaylık versin. 😁

Back
X