2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
"Hangi her şey?" diye sormuyor musun? Başımıza gelmese çok eğlenceli olaylar. Senaryo diye yazsalar "Amma abartmışlar deriz ama gerçek 😠

Kendi tartınızda mı? Ben önce kendim tartılıyorum, sonra bebeği alıyorum kucağıma, tekrar tartılıyorum ama iki gün arayla 400 gram fark çıktığı bile oluyor üstünde aynı kıyafetler varken. Tartı da bozuk değil ama tartamıyor anlamadım
Evet cnm senin gibi yapıyorum bende, bana doktor yanlıştır tartma öyle dedi ama az cok kilo alımı hakkında bilgi veriyor bence

Ayy bu kız iflahimi kuruttu benim yaa ... hep miz miz ... hiç başından ayrilmayacaksin, başka bi yere bakmayacaksın, o zman mutlu oluyor hanım.

Tahminen ne zaman düzelecek bu?
Benimki de ya hep onla ilgilencez, uyuyunca biraz dinleniyorum valla

2 bardak içiyorum, epeydir tartilmiyorum çok kilo vermedim zaten hepi topu 5 kilo gitti. Doğumdan sonra sürekli tatlı yiyorum muhtemelen o 5 kiloyu almışımdır.
Doğumdan sonra yiyip kılo vermeye devam ediyorum diyenleri okudum bende yedim 😆 sabit kaldım şimdilik bende, diyorum ek gıdaya geçsin öyle yaparım diyet

Benimde 10 günde 100 gr almış üstelik tam kilo alması gereken haftalardayım :KK43: baş çevresi karın çevresi geride 2 buçuk hafta
Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah 🥰 ben de son haftalara girdim bir anda kilosu geride kalmaya başladı hiçbişey anlamadık suyu vs herşeyi normal. Şuan 38+0dayız kilosu 2480. Doğumdan sonra herhangi bir sorun oldu mu acaba merak ettim inşallah herşey yolundadır🙏🏻

Ondan mı uykusuzluktan mı anlamadım gitti ya
Canım ya kıyamam. Gece uykusu çok mu kalitesiz?
Benimki de ya hep onla ilgilencez, uyuyunca biraz dinleniyorum valla
Uyanık olunca miz miz mi seninkide?
Doğumdan sonra yiyip kılo vermeye devam ediyorum diyenleri okudum bende yedim 😆 sabit kaldım şimdilik bende, diyorum ek gıdaya geçsin öyle yaparım diyet
Çok yakında peşlerinden koşarken kilo filan kalmayacak, ye gitsin🤣

Benim kendi annem yanımda kalan. Eşimin annesi bebek OTUZ SEKİZ günlükken geldi. Onlar kendi evinde kalıyor. Dediğin gibi kendi annemle tabii ki çok daha rahatım. Yanında emzirebiliyorum. Kavga da etsek alınmıyoruz dönüp dolaşıp birbirimize geliyoruz. Ben de ablamın çocuklarına çok baktım ama bu çocuk bir değişik çıktı vallahi. Masaj biz de yapıyorduk başlarda, rahatlıyordu ama 1-2 haftadır izin vermiyor ona da çığlık atıyor. Yediklerimi takip edemiyorum çünkü her şeyi kesmek gerekiyor. Çiğ sebze meyve yemiyorum o kadar. Yediklerimi de kesersem iyice güçten düşerim. Zaten fazla zayıf hamile kalmıştım. Aldığım da gitti uykusuzluktan

Üstte görselini de atmışsın zaten. Gördüm, sağ olasın, bakıyorum
Kiraz çekirdeği yastığı falan diolar gaz ilacı vs işe yaramıyor mu ? Aman boşver annen olsun dediğin gibi kimseyle uğraşmazsın yok surat mı astı laf mı ettin stresin Olmaz ☺️ Ben de yirmi günde 16 kilo verdim şaka gibi,uykusuzluk zorlamıo henüz 20 gün diye belki 😅 şöyle mesela sebze yiyorum gaz yaptı yaprak dolma, ıspanak ama ızgara hafif çorba salata bir sıkıntı yapmadı , soguk yogurt içecek içmiyorum laktozsuz yogurt aldım bi de. Arıtma su gaz yapıo diye biliorum doktorum içme demişti zaten içmiyorum gibi gibi dikkat ediorum kilo kaybı olcak şekilde değil sütün kalorisini arttırcak şekilde besleniyorum. Tahin pekmez haşlanmış yumurta ara öğünler mutlaka iyi beslenmek önemli 👍

evde bilgisayar başında çalışan biriyim, oğlum puseti sallayınca daha hızlı uykuya dalıyor
bende sürekli sallayamayacağım işimi engelliyor elektirikli ana kucağı bakayım dedim
kaynanam diyor ne gerek var ayağına ip bağla , bi yandan çalış bi yandan ayağınla ipi çek 😂😂

zaten 3 defadır geliyorsun cocuk olmuş 40günlük daha 1 lira takmışlığın yok bari otur kenarda diyesim var 😂
Sana verdiği bu aklı varsa kızı doğum yapınca ona versin, ne gaddar bu kaynanalar ya 🙈 benimki de 32 yaşındaki bekar kızı sabah erken kalkmış diye yanımda ona kızım uykusuzsan git uzan içeride diyor. Sanki dalga geçiyorlar, şaka gibiler ya 🤦🏻‍♀️

Geceleri değişiyor da bizim asıl sıkıntı gece uykusuna geçene kadarki süreçte. İnanılmaz yoruluyorum ya. Akşam 6-7 gibi başlıyor genelde gece 12'ye kadar sürüyor. Memeyle kavga. Emmek istiyor ama emerken itiyor sanki meme ucunda iğne varmış gibi bir anda çığlık atıp bırakıyor. Sütün tazyiki mi bozuldu diye düşündüm ama diğer öğünler böyle değil. Yani yine arada oluyor da akşamları bu saat aralığında çok çıldırıyor. Bazen sakinleştiremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Emzik vermedik hiç. O mu çare diye düşünüyorum ama bir yanım hiç bulaşma diyor
Kiraz çekirdeği yastığı falan diolar gaz ilacı vs işe yaramıyor mu ? Aman boşver annen olsun dediğin gibi kimseyle uğraşmazsın yok surat mı astı laf mı ettin stresin Olmaz ☺️ Ben de yirmi günde 16 kilo verdim şaka gibi,uykusuzluk zorlamıo henüz 20 gün diye belki 😅 şöyle mesela sebze yiyorum gaz yaptı yaprak dolma, ıspanak ama ızgara hafif çorba salata bir sıkıntı yapmadı , soguk yogurt içecek içmiyorum laktozsuz yogurt aldım bi de. Arıtma su gaz yapıo diye biliorum doktorum içme demişti zaten içmiyorum gibi gibi dikkat ediorum kilo kaybı olcak şekilde değil sütün kalorisini arttırcak şekilde besleniyorum. Tahin pekmez haşlanmış yumurta ara öğünler mutlaka iyi beslenmek önemli 👍
Oyh çok kilo vermişsin. Ben az aldım ama aldığımı da verdim gitti. Gaz mı tek sebep onu da bilmiyorum ki. Akşam nöbetleri fena. Gaz damlası pek de bir işe yaramıyor. Gece çok kötü olunca havlu ısıtıp karnına koyuyorum kıyafetlerin üstünden ama ona da çok alışsın istemiyorum

Kızlar Humana günde kaç bardak içiyorsunuz?
Sizde kilo alımı yaptı mi?
Ben çok hızlı kilo almaya başladım ya oysa çok hızlı ve daha fazla kilo vermiştim.
Humana bi bende hiç bir şey yapmadı sanırım, ne kilo yaptı ne de süt ( günde 3 bardak içiyodum)

Geceleri değişiyor da bizim asıl sıkıntı gece uykusuna geçene kadarki süreçte. İnanılmaz yoruluyorum ya. Akşam 6-7 gibi başlıyor genelde gece 12'ye kadar sürüyor. Memeyle kavga. Emmek istiyor ama emerken itiyor sanki meme ucunda iğne varmış gibi bir anda çığlık atıp bırakıyor. Sütün tazyiki mi bozuldu diye düşündüm ama diğer öğünler böyle değil. Yani yine arada oluyor da akşamları bu saat aralığında çok çıldırıyor. Bazen sakinleştiremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Emzik vermedik hiç. O mu çare diye düşünüyorum ama bir yanım hiç bulaşma diyor

Oyh çok kilo vermişsin. Ben az aldım ama aldığımı da verdim gitti. Gaz mı tek sebep onu da bilmiyorum ki. Akşam nöbetleri fena. Gaz damlası pek de bir işe yaramıyor. Gece çok kötü olunca havlu ısıtıp karnına koyuyorum kıyafetlerin üstünden ama ona da çok alışsın istemiyorum
Kız versene emzik belki çözümün odur 😂 benimki hiç tutmuo emzik itio valla 🙄 sıcak vs alışılcak şeyler değil hiç öyle düşünme bence öncelikle sen gevşe sınır koyma biraz rahat ol bir süre her gün huyu değişcek üç ay patron bebekmiş 😅

Uyanık olunca miz miz mi seninkide?

Çok yakında peşlerinden koşarken kilo filan kalmayacak, ye gitsin🤣
Benimki uyurken de mizmiz😆 rahat uyuyamıyor pek kipiddanip duruyor, ay inşallah gider cnm benim zaten fazla kilom da vardı, 7 kilo gitti kaldı bana hamilelikten 5 kilo

Kız versene emzik belki çözümün odur 😂 benimki hiç tutmuo emzik itio valla 🙄 sıcak vs alışılcak şeyler değil hiç öyle düşünme bence öncelikle sen gevşe sınır koyma biraz rahat ol bir süre her gün huyu değişcek üç ay patron bebekmiş 😅
İlk bir ay tavsiye edilmiyormuş pek. Sen biraz daha bekle zaten emziğe alıştırmak için. Ben neblem ya tırsıyorum biraz emzikten 🙄 Her şeyde de sınır üç ay. Bu üç ay bittiğinde acayip şeyler bekliyorum. Olursa mecbur kutlama yapacağız böyle 🥳🥳

Ablaminki eski modelmis yeni dogan aparatiyla kullaniliomus aliyim bakiyim deniyim ☺️
Onun yorumları da çok güzel ama ben hem o aparatla uğraşmamak İçin hemde dışa dönük de kullanabilmek için bunu tercih ettim onu ektim de kullanmıştı 1 yaşındayken bile kullanıyordu çok rahat diyordu

Eklentiler

• 44262055-63ED-4CAA-97D3-CA9205742E38.webp
    44262055-63ED-4CAA-97D3-CA9205742E38.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah 🥰 ben de son haftalara girdim bir anda kilosu geride kalmaya başladı hiçbişey anlamadık suyu vs herşeyi normal. Şuan 38+0dayız kilosu 2480. Doğumdan sonra herhangi bir sorun oldu mu acaba merak ettim inşallah herşey yolundadır🙏🏻
İyi akşamlar sorunuzu gördüm hemen son haftalarım geldi aklıma bende aynı şeyi yaşadığım 36 ya kadar hep ileride gitti kızım 36 dan sonra karın baş çevresi ve kilosu ölçümlerde hiç büyümedi 39 olduğunda 36+5 di en büyük ölçümü Dr düşerse kilosu falan hemen doğurtmayız gerek ama bu gerilemiyor ama büyümüyor da takip edeceğiz demekki minyon bi bebek dedi sık sık gittim kontrole 39+ 2 de 3240kg doğdu kızım gayet sağlıklı ve haftası ile uyumluydu hiç canınızı sıkmayın zaten bir bebeğin kilosunun düşük olması sorun olmuyormuş

İyi akşamlar sorunuzu gördüm hemen son haftalarım geldi aklıma bende aynı şeyi yaşadığım 36 ya kadar hep ileride gitti kızım 36 dan sonra karın baş çevresi ve kilosu ölçümlerde hiç büyümedi 39 olduğunda 36+5 di en büyük ölçümü Dr düşerse kilosu falan hemen doğurtmayız gerek ama bu gerilemiyor ama büyümüyor da takip edeceğiz demekki minyon bi bebek dedi sık sık gittim kontrole 39+ 2 de 3240kg doğdu kızım gayet sağlıklı ve haftası ile uyumluydu hiç canınızı sıkmayın zaten bir bebeğin kilosunun düşük olması sorun olmuyormuş
Çok teşekkür ederim yanıtınız için🙏🏻 Darısı başıma bakalım bizim küçük hanım kaç kilo doğacak. Son haftalarda bu şekilde olan çok varmış cidden.

Meme ile kavga bizde de var. Farkettim ki 2 saatte bir emdigimde yapmıyor, sık aralıklarla verirsem tok olduğu için çığlık atıyor bi yandan emmekte istiyor..
Emzik veriyorum ben almasaydı ne yapardm bilmiyorum.

Bunu anlamanın tek yolu kilo alımı. Onu da zaten götürdüğümüz çocuk doktorları takip ediyor. Bir sıkıntı olsaydı doktorunuz söylerdi. İkinci ay kontrolüne ne kadar var? O zaman için rahatlar inşallah. Herkes her şeyi çok biliyor amaaan
İlk ay kilo alımı çok güzeldi 1 kilonun üzerinde almıştı. Bu ay bilmiyorum aslında bugün tam 60 günlük ama kontrolümüz 1 hafta sonra o zaman öğrenicez bakalım. İnşallah iyidir kilosu

dün bi video izledim, aspiratör ile çekmenin sadece burnun ön duvarını tek temizlediğini ama bebeklerin arka duvarların hala tıkalı kaldığını, bu yüzden izotonik serum ile şırınga ile içine püskürtüm ters cevirip balgamı çıkartın diyordu ve uygulamalı gösterdi dr bende bugün aldım sabah yaptım, hafif rahatlattı

probiyotik sipariş attım eşime akşama da o gelir

göz için anne sütü öneririm, dünden beri pamuğa batırıp içten dışa siliyorum faydası oldu
çok hafif kaldı, o da bugüne toparlanır inşallah.
Benim doktorum anne sütü önermedi gözüne. Anne sütü yağlıdır gözde daha çok bakteri üremesine sebep olabilir dedi. Serum fizyolojik ile temizle dedi

Back