2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Sabah 7.30 da emzirdim bebeği anneme bıraktım işe gittim.
10 da 90 cc mama vermişler anneme geldim 11.20
Normalde evde uyumayan çocuk saat 13:30 hala uyuyor, memelerim çok ağrıyor uyandırmaya kıyamadım 🙄 ses yapıyorum uyansın diye bana mısın demiyor

Sabah 7.30 da emzirdim bebeği anneme bıraktım işe gittim.
10 da 90 cc mama vermişler anneme geldim 11.20
Normalde evde uyumayan çocuk saat 13:30 hala uyuyor, memelerim çok ağrıyor uyandırmaya kıyamadım 🙄 ses yapıyorum uyansın diye bana mısın demiyor
Mama kütük gibi uyutuyordu bizimkini de

Kızlar manuel süt sağıcılardan kullanan var mı?
Öyle bir şey alsam sizce sütüm çok azsa da iyi çeker mi?
Sanki sütüm az olunca onlar da toplayamazmış gibi geliyor.
Elektronik olanlara baktım
Şunun yorumları iyi genel olarak.
Ondan mı alsam diyorum.
Siz ne diyorsunuz?

Sütümün ne kadar olduğunu görmem lazım. Süt artırmak için kullandığım şeyler işe yarıyor mu yaramıyor mu onu da anlamıyorum anlayamadikca da mudahele edemiyorum.
Eğer işe yarayan bir şey varsa ona göre sütü çoğaltıp mamayı bırakmak en büyük amacım.
İlk zamanlar çok düzenli olarak süt sagdigim için belki de sütüm tam geliyordu bebeğe.
Memeyi iyice bosaltmakta faydalı oluyor diyorlar.
Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
Lansinoh manuel almıştım ben. Başta hiçbir şey çekemedim onunla. Emzirme danışmanı kiralayabilirsiniz dedi çünkü doktor o zaman sarılık vardı ve sütüm yetmiyordu diye her emzirme sonrası 15'er dk sağacaksın demişti. Hastane tipi kiraladık bir aylığına. Sonra bebek emdikçe de arttı galiba. Birkaç defa emmediği süt şişip sertlik yapınca Lansinoh'u kullandım. O zaman işe yaradı

Mama kütük gibi uyutuyordu bizimkini de

Anam sarmış, sarmalamış valla çocuğu kütük gibi yapmış, haliyle çocuk uyanması gerektiğini anlamıyor 😅
Evde olaydım pompa ile çekerdim
Ucunu sıkayım dedim o da yemedi , çok acıdı
Artık oğlanın keyfini bekleyeceğiz 😒

Anam sarmış, sarmalamış valla çocuğu kütük gibi yapmış, haliyle çocuk uyanması gerektiğini anlamıyor 😅
Evde olaydım pompa ile çekerdim
Ucunu sıkayım dedim o da yemedi , çok acıdı
Artık oğlanın keyfini bekleyeceğiz 😒
Analaaağr analar. Benimkine de bıraksam neler yapacak

Yok ben doğumdan sonra hiç tartıya çıkmadım 😏 kendi kilomu görürsem dayanamayıp diyete başlarım zaten azcık sütüm var onuda kaçırmayayım diye tartı ile yollarımız ayrı. Haftaya kontrolümüz var bakalım o zaman anlarız inşallah
Yok cnm ya özellikle ilk zamanlar imkansız diyet yapmak, emzirdikçe acıkıyor insan, valla ben hamileyken bu kadar iştahlı değildim, hele geceleri mutfak canavarı oldum 😆

İyi yapmışsın emzik sakinleştirici gibi bisey. Hıncını ondan alsın. Bide Gaz damlası kullanıyor musun? Nurse Harvey's çok iyi geldi kızıma.
Meme reddine yol açar diye ben hiç bulasmadim, annem de ver de rahat et diyor, cok sık emmek istiyor benim paşa ya göğüslerim aciyor valla artık, emzik gibi kullanıyor beni

Hanımlar merhaba ; memesi iğne batar gibi olan acıyan yananlar vardı benim gibi , şuan hatırlayamadım kusura bakmayın hazır kız uyurken yazıyorum hemen . Bu sabah hem aile hekimine hem çocuk doktoruna sordum , ikisi de baktı kızın ağzına , diline , benim de meme ucuna . Mantar değilmiş , sadece hafif pamukçuk var . Benim sol meme yara olmuştu ilk hafta , tam geçmemiş sanırım . Ondan dediler . Fungostatin yazdı doktor , günde 4 kere önce her seferinde karbonatlı suyla temizleyip sonra çocuğun ağzına sıkıcaz . Memeyi de dinlendiricem bir süre sadece pompayla sağıcakmışım . İnşallah düzelir .

Bu sorunu olanlar gidin mutlaka doktora . Çok acı verici birşey çünkü :KK43:

Canım yine sen bilirsin ama böyle düşünme bence sen yetiyor mu yetmiyormu diye düşündükçe sütünde etkilenir bence sen öncelikle sakin ol yemene dikkat et ve süt arttırıcı şeyleri de kullanmaya devam et verdiğin mama sayısını hergün bir öğün düşür daha çok emzir daha fazla emdikçe ve uyarıldıktan sütün de artacaktır bak bakalım bebekte huysuzluk olacak mı bazı doktorlar sağarken bile biberonu sarın ve bakmayın diyor ne kadar geldiğine gelip gelmediğine çünkü beyinle çok alakalı süt üretimi.
Bu süt sagarken bakmama olayını bir kere kasıtlı olmadan yapmıştım geceydi o zamanlar sagiyordum. İki katı süt çıkmıştı. İlginç bir şey
Yerine yatırır yaptırmaz yine ağlıyor. Mamayı içince de susuyor keyifli keyiifli kendince oynuyor. Ondan anlıyorum yetmediğini. Bilmiyorum yanlış mı ama.
İşte sağmayı o yüzden istiyorum eğer yeterli geliyorsa bebeğin çekmediğini anlayıp o zaman mama azaltıp iyice acikip iyice emmesini sağlamaya çalışacağım.
Ayrıca ben bir kaç saat emzirmedim bebeğimi diş çektirdim bir kaç kez sağıp attım o sürede de mama verdim ilk kez o süre içerisinde sağdığım sütün 3 katı mama verdim doymadı ağladı uyuyamadı falan şok oldum emseydi yarısı bile yoktu diye ama sonra emzirmeye başladım huysuzluk falan yapmadı bence emzirme de sağmasan daha çok süt geliyor
Memede uyumaya alıştığı içinde olabilir canım o belki. Gerçi bebeğini bilirsin
İlginç gerçekten.
Lansinoh manuel almıştım ben. Başta hiçbir şey çekemedim onunla. Emzirme danışmanı kiralayabilirsiniz dedi çünkü doktor o zaman sarılık vardı ve sütüm yetmiyordu diye her emzirme sonrası 15'er dk sağacaksın demişti. Hastane tipi kiraladık bir aylığına. Sonra bebek emdikçe de arttı galiba. Birkaç defa emmediği süt şişip sertlik yapınca Lansinoh'u kullandım. O zaman işe yaradı
İyice sütun çıktığı dönemde ise yarıyor demek ki . Acaba bende de olur mu ya bilemedim. Olmazsa manuel alıp deneyeceğim olmazsa makina alacağım.

Hayırlı cumalar kızlar.
Bebeğine nemlendirici kullanan var mı,tavsiyeye ihtiyacım var. Bebeğimin banyodan sonra cildi kuruyor. Dün aşı yapan hemşirede söyledi cilt kuruluğu var nemlendirici kullan diye hatta vazelin kullanabilirsin dedi ama o da çok yağlı bilemedim
Bebe yağı kullanıyorum ben doktor önerisiyle.
Sab simplex verdi bize doktor. 16-17 günlüktü galiba başladığımızda. Emziği tutmadı. Gece emdi ve uyudu ama sabah emdi. Bir süre sonra yine çıldırıp memeyle kavgaya başladı. Son 1,5 saattir uykuya dalamıyor. Tam uyuyor 1-2 dk sonra uyanıyor. Sancısı da yok gibi anlamıyorum ne oluyor bu çocuğa ya

43. günde hiçbi iyileşme emaresi yok. 40'ında banyo yaptırmadık ondan mıymış 🙈🤣

Incia baby oil kullanıyoruz banyodan sonra
Tabi ki 40 banyosu olmadığı icin🤣 hemen bugün kırk banyosu yaptırıyorsun 🤣🤣
Kızlar manuel süt sağıcılardan kullanan var mı?
Öyle bir şey alsam sizce sütüm çok azsa da iyi çeker mi?
Sanki sütüm az olunca onlar da toplayamazmış gibi geliyor.
Elektronik olanlara baktım
Şunun yorumları iyi genel olarak.
Ondan mı alsam diyorum.
Siz ne diyorsunuz?

Sütümün ne kadar olduğunu görmem lazım. Süt artırmak için kullandığım şeyler işe yarıyor mu yaramıyor mu onu da anlamıyorum anlayamadikca da mudahele edemiyorum.
Eğer işe yarayan bir şey varsa ona göre sütü çoğaltıp mamayı bırakmak en büyük amacım.
İlk zamanlar çok düzenli olarak süt sagdigim için belki de sütüm tam geliyordu bebeğe.
Memeyi iyice bosaltmakta faydalı oluyor diyorlar.
Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
Sağdikca stres olacaksın ve sütün normalden daha az çıkacak.
Meme reddine yol açar diye ben hiç bulasmadim, annem de ver de rahat et diyor, cok sık emmek istiyor benim paşa ya göğüslerim aciyor valla artık, emzik gibi kullanıyor beni
Uykuya geçerken veriyorum ben,uyuyunca atıyor zaten.

Aslında öyle olacağını düşünmüyorum canım çünkü bilsem ki cidden az tamam ya diyeceğim mama vererek en iyisini yapmışım ama eğer yeterince var ve kızım iyi cekemiyorsa o zaman mamayı bırakıp emmesi için cabalayacagim ya da hiç olmazsa sağıp öyle vereceğim yeter ki anne sütünü alsın tek derdim o

Aslında öyle olacağını düşünmüyorum canım çünkü bilsem ki cidden az tamam ya diyeceğim mama vererek en iyisini yapmışım ama eğer yeterince var ve kızım iyi cekemiyorsa o zaman mamayı bırakıp emmesi için cabalayacagim ya da hiç olmazsa sağıp öyle vereceğim yeter ki anne sütünü alsın tek derdim o
Yalnız şu da aklının bir köşesinde olsun, sağdığın süt çocuğun emdiğinden az olacak. Az çıkarsa moralin bozulmasın

Bebe yağı kullanıyorum ben doktor önerisiyle.

Tabi ki 40 banyosu olmadığı icin🤣 hemen bugün kırk banyosu yaptırıyorsun 🤣🤣

Uykuya geçerken veriyorum ben,uyuyunca atıyor zaten.
Canım,bebe yağını uzun süre kullanınca kıl köklerini beslediği için tüylenme yapar diyordu ondan çekimser kaldım.

Yalnız şu da aklının bir köşesinde olsun, sağdığın süt çocuğun emdiğinden az olacak. Az çıkarsa moralin bozulmasın
Kızımı hastaneden cikartacagimiz zaman saginca sadece birkaç damla gelmişti doktor da o zaman makinenin cekemedigini o çeker gibi bir açıklama yapmıştı. Öyleymiş bizi kandırmıyorlarsa eğer :D

Oğlanı uyandırdım sol meme çok sert diye onunla başladım, onu emdi uyudu hemen sarıp sarmalayıp eve getirdim,

Sol ve sağ memeyi pompa ile çektim
7:30 - 13:30 emzirememiştim. Benim için uzun bi süre.
Emdiği sol meme de 20 cc sağ meme de 80 cc süt çıktı.

Merhaba bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız inşallah 🥰 ben de son haftalara girdim bir anda kilosu geride kalmaya başladı hiçbişey anlamadık suyu vs herşeyi normal. Şuan 38+0dayız kilosu 2480. Doğumdan sonra herhangi bir sorun oldu mu acaba merak ettim inşallah herşey yolundadır🙏🏻
Merhaba evet 38+0 da 2700 kg doğdu bebeğim ertesi gün 2500 düştü sağlık sorunumuz yok şükür boşuna kafama takmışm 2500 oldumu korkmayın emmede biraz sorun olabiliyor zayıf olduğu için oda zamanla düzeliyor

Merhaba kızlar. Mama verenler hangi marka tercih ettiler acaba. Şubat bebelerinin çoğu kolik. Hangisi iyi gelir hangisi gelmez acaba
Golden goat kullanıyorum memnunum canım. Gaz yapmıyor tadıda güzel

Back
X