2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Emzirirken doktora sorup parol alan var mı kızlar? Sormayı unuttum tekrar yazmaya yüzüm yok

6 aydan sonra gider belki çokça amin 🙏😂😂 ben ilk hamile kalırkende fazla kiloyla hamile kalmıştım mayısta hamile kalıcağımı düşünmüyordum hiç kaza kurşunu oldu sıpa 😂 70 kiloyum 55 olmam lazım ortalama boyuma göre 😂
Amin insallah gider kilolar, benimde ya 70 im 65 olsam yeter

Diyetteyim hala. Deneye yanıla anlaşılıyormuş bebekelrde besin alerjisi sanırım. İki gün önce laktoz intoleransı testi yaptırdık. Bugün sonuç çıktı, negatif. Diyetin 6. günü ama şikayetler devam. İdrar tahliline çağırdı gittik. Onda da bir şey çıkmadı. Diyette yasak olanlar arasına dana eti, yumurta, susam, tahin eklendi. Bir hafta sonra konuşacağız. Çocuk bu gece zaten uyumadı doğru düzgün. Öğlen de bir ağlama krizine girdi. 45 dakika kesintisiz ağladı. Hiçbir sebep yok yani emmek istiyor veriyorum kavga edip itiyor memeyi. Ağla ağla kaskatı oldu artık ne yapacağımı şaşırdım
Cok geçmiş olsun cnm😑

Kızlar çok şükür çıktık biz hastaneden, burnumuz ara ara tıkanıyor hala, serum fizyolojikle açın yada buhar yapın, evi havalandirin sık sık dedi, antibiyotik prebiyotik verdi, perşembe kontrol dedi

Saçlarım o kadar kötüydü ki hafta sonu eşime bırakıp gittim artık ağlarsa mama ver dedim zaten 1 saat gidip geldim o arada uyanıp ağlamış mama. Vermiş durdurmuş gitmeseydim aynaya bakasım gelmiyordu artık 🤦‍♀️ hoş hala pijamalarla geziyorum ama en azından saçım düzgün oldu 😂
Benim bir de memeler hep açık , birinde çatlak var sürmedigim şey kalmadı , bulaşmasın diye hep açık . E göbek de gitmedi saçlar zaten felaket . Eşime acıyorum valla neyle evlendi ne oldum :olamaz:
Ben hamile kalmadan önce çocuklu kadınların kendilerine nasıl vakit ayıramadıklarına hayret ediyordum, çocuk uyuyunca her işlerini yapabilirler diyordum, öyle olmuyormuş meğer😬🤦🏻‍♀️ Meme ver gaz çıkar alt değiştir, uyutmaya çalış, zaten 2 saat geçiyor, hoop bi daha acıkıyor baştan meme vet gaz çıkar uyutmaya çalış kısır döngüsünü anne olduktan sonra anladım, gıyabınızda tüm analardan özür diliyor ayakta alkışlıyorum. İnsanın aynaya bakmaya vakti bile olmuyor bakımı geçtim. Memeler sürekli açık, üst baş süt içinde, omzumda kurumayan bir salya lekesi ve dağınık saçlarımla ben de bir anayım🙋🏻‍♀️🍼 canları sağolsun, bugünler de geçecek, büyüyecekler, mememizden son kez süt içip uykuya daldıklarında büyüyecekler, yanımızda son kez yatıp sarılarak uyumamıza son kez izin verdiklerinde büyüyecekler, bugünler geri gelmeyecek, her anları çok kıymetli, bırakalım dağınık kalsın, tadını çıkaralım🙏🏻😍🥰🌸
Aynı şeyleri ben de diyordum gördüm çenem yüzünden geldi başıma :skandal:
Ben en başından beri geceleri kaldirmadim çok saçma geldi. İlk günler hastanede alışmış olduğu için kalkıyordu sonra yavaş yavaş bırakmaya başladı. Zorla kaldırınca emmiyor ki uyuyor. Gerçekten acıkınca kendisi kalkıyor zaten. Ben uyurken sürekli birisi kaldırıp zorla bir şeyler yedirse döverim en son :KK70: Yani vücut her şeyin sinyalini veriyor zaten. Ben hiç uyurken açlıktan bayilanı duymadım mutlaka insan uyanır ve fark eder aciktigini. Oyuncak bebek değil ki bu çocuklar.
Şimdi geceleri uyuyor uyandığı saat belli artık.

Instagram'da 2 saatte bir kaldırıp emzirin postunun altına biri sürü anne bunu yaptıkları için pişman olduklarını yazmışlardı.
Sonradan bir türlü uyumaya alıştıramamışlar çocukları. Sürekli uyanıyorlarmış.
Her kontrolde diyorlar aynı şeyi bıktım ben de artık , 2 saatte bir uyandır diye. En başından beri bana da saçma geliyor , yapmam artık . Çocuk bugün daha sakin .

Kızlar çok şükür çıktık biz hastaneden, burnumuz ara ara tıkanıyor hala, serum fizyolojikle açın yada buhar yapın, evi havalandirin sık sık dedi, antibiyotik prebiyotik verdi, perşembe kontrol dedi
Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşsun

" Emzirme sıklığını çocuğunuzla birlikte siz ayarlayınız. 2 ile 4 saat arasında ortalama 3 saat ara ile emzirebilirsiniz ama hiçbir zaman saatin esiri olmayınız. Emzirmek için uykudan uyandırmayınız. Gündüzleri 3-4 saat, geceleri 6-8 saat emmeden uyuyabilir. Zamanı gelince o kendisi uykudan uyanıp memenizi isteyecektir. Emzirme aralıklarına bırakın kendisi karar versin. "

Okuduğum doktor bunu yazmış , ben kaldırmicam artık gece . Zaten kendisi beni uyandırdı 2 kere . Uyanmak istemiyor ben kaldırmaya çalışınca , zorlarsam da tutup ucunu iki çeker gibi yapıp geri uyuyor. Annem de aynı şekilde uyuyan bebek uyandırılmaz kendisi isterse emzir diyor , 4 çocuk büyütmüş vardır bildikleri heralde.

Biz ne yaparsak yapalım onlar istedikleri gibi hareket edicekler demek ki :KK53:
Yaa bu bilgilere çok ihtiyacım vardı, benimki de gece uyuyor, ben kaldırıyorum çocuğu zorla, aç bırakmayın 2 saate bi emzirin diyenleri dinledim hep. Geçen gece 5 saat uyudu yavrum, kendi acıkıp uyandı, çok üzüldüm arada öğün atladım diye, bi zararı yokmuymuş bebeklere, emmezse halsiz kalır şekeri düşer falan diye düşünüyodum hep, ellemeyim ben de o zaman, o da uyusun ben de uyuyim di mi

Ben de okudum o tarz bir şeyler. Okumadığım yer kalmadı zaten. Bana da gazdan gibi geliyor ama o gaza sebep olan ne. Dışkıda 5-6 lökosit çıkmıştı geçen hafta gittiğimizde. Bir de ishali devam ediyor
Kuzum bagirsaklari daha gelişmedi ya o gaz yapıyor işte. Rahat çıkaramıyorlar .
Günde kaç kez yapıyor kakasını?
Emzirirken doktora sorup parol alan var mı kızlar? Sormayı unuttum tekrar yazmaya yüzüm yok
Evet parol alabiliyoruz.

Yaa bu bilgilere çok ihtiyacım vardı, benimki de gece uyuyor, ben kaldırıyorum çocuğu zorla, aç bırakmayın 2 saate bi emzirin diyenleri dinledim hep. Geçen gece 5 saat uyudu yavrum, kendi acıkıp uyandı, çok üzüldüm arada öğün atladım diye, bi zararı yokmuymuş bebeklere, emmezse halsiz kalır şekeri düşer falan diye düşünüyodum hep, ellemeyim ben de o zaman, o da uyusun ben de uyuyim di mi
Bununla ilgili sıkıntı çeken var mı gerçekten merak ediyorum çünkü coook saçma geliyor.. insanın ekstra bir sıkıntısı bir hastaligi yoksa bir anda düşen kan şekerinden kötü olur mu gecenin yarısı cidden bunu aklım almıyor açıkçası.
Ben hiç alistirmadim buna ama hastanede olduğu 3 hafta boyunca verdiler. Sonrasında da zamanla kendisi de uyanmayı bıraktı ve şuan geceyi uyuyarak geçiriyor.
Bugün biraz daha erken uyandı emmek istedi o da dün aşı olduğu için kötü hissettiğinden belki de. Normalde hep uyuyor.
Benim annem de biz uyuyan çocuğu uyandırmazdık diyordu.

Kuzum bagirsaklari daha gelişmedi ya o gaz yapıyor işte. Rahat çıkaramıyorlar .
Günde kaç kez yapıyor kakasını?
Başından beri çok yapıyordu. İshal oluncs günde 7-8 oldu. Diyetten sonra şimdi 5-6 işte ama doktorun takıldığı sayısı değil. Resmen su gibi, yeşil ve mukuslu yapıyor. Bez kakanın neredeyse tamamını emiyor yani geriye renk ve mukus kalıyor

Karnı şiş mi sizinkilerin de ya :/

Ben oğlumu ilk 10 gün dışında hiç kendim uyandırmadım kendisi ne zaman uyanıyorsa öyle emzirdim başta yarım saate bir kendisi kalkıyordu süre zamanla kendiliğinden uzadı. Elleme uyuyorsa sende rahat edersin o da daha huzurlu olur

Ben oğlumu ilk 10 gün dışında hiç kendim uyandırmadım kendisi ne zaman uyanıyorsa öyle emzirdim başta yarım saate bir kendisi kalkıyordu süre zamanla kendiliğinden uzadı. Elleme uyuyorsa sende rahat edersin o da daha huzurlu olur
Öyle yapayım di mi, vicdan azabı çekmemek için birilerinden bunu duymaya çok ihtiyacım vardı, özwllikle benimle aynı şeyleri yaşayan tecrübeli annelerden🙏🏻 Zaten zor uyuyor, emzirdimten sonra uyuyana kadar tekrar emzirme saati geliyor tekrar. Uykuya dalınca da güzel ve uzun uyuyor bıraksam, ama bu aefer de ben dürtüyodum çocuğu, bugün bırakacam uyusun bakalım nasıl olacak, belki düzene girer dediğiniz gibi, çok teşekkürler 🙏🏻🥰

Öyle yapayım di mi, vicdan azabı çekmemek için birilerinden bunu duymaya çok ihtiyacım vardı, özwllikle benimle aynı şeyleri yaşayan tecrübeli annelerden🙏🏻 Zaten zor uyuyor, emzirdimten sonra uyuyana kadar tekrar emzirme saati geliyor tekrar. Uykuya dalınca da güzel ve uzun uyuyor bıraksam, ama bu aefer de ben dürtüyodum çocuğu, bugün bırakacam uyusun bakalım nasıl olacak, belki düzene girer dediğiniz gibi, çok teşekkürler 🙏🏻🥰
Ilk 10 gün sarılık riskinin dolayı uyandirdik, aylik kontrolde de kilo alımı normalse artık ellemiyoruz ki büyüme hormonu salgilansin. O acıktığı zaman zaten uyanacak.

Merhaba taze anneler sıra bize geliyor oyuzden size birşey sormak istiyorum😍😍🙏🏻
Ben sezeryan düşünüyorum.
Burda sezeryan doğum yapanların ameliyat yeri nasıl iğleşti ne sürede iyileşti acıkcası merak ediyorum . Neler kullandınız bu süreçte 🙏🏻

Yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻🙏🏻🌸

Lohusalığın verdiği sinir kat sayım zaten tavandaydı
Ben yatak odasında bebeği emzirirken Kaynanam sen git çalışma masamın kenarında duran salıncağı kenara Çek derken kabloya takıl
Koskoca bilgisayarı yere düşür 😢😢😢
Hemen alıp yerleştirmiş bana da söylemiyor
Oğluma bi ses geldi bir şey mi düşürdün dedim hayır ben düşürmedim dedi , kendi de sessiz sesiz oturuyor , ama bi ses geldi diye ısrar edince babaanne senin bilgisayarı düşürdü dedi 😔

Grafik bilgisayarı oldukları için Çok pahalıydı
Cam çatladı gitti ekran eşimde yapacak bir şey yok sakın annemin üstüne gitme dedi

Çok sinirliyim çoooookkk

Back
X