2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben 70. Güne girmek üzereyim daha yeni kahverengi leke görmeye başladım. O da hala arada kırmızı da oluyor.
Adetin başlamış olabilir mi acaba?

Yani adet olunca fosur fosur akan ikinci gün kanaması olmadı. Doğumdan sonra adetin şekli değişmiyorsa olmamişimdir. Kırmızı bol leke olmuş, devamı sanıyorum 40gunun.

İnşallah sağlıklı sıhhatli büyürler de geçer hepsi 🙏 gerçekten bende cahil cesareti ile istemişim diyorum ama ikinci çocukta asla eşimin annesi babası şimdiden ikinci çocuk diyorlar ama eve gelip yardım ettikleri yok 😕

İkinci çocuk lafını edenin ağzına çarpasim geliyo özellikle bir hayri olmayanların dediğin gibi. Kayınvalidem dün bir ay aradan sonra ilkz geldi kızımı görmeye ve ikinci lafını açtı sanki sinir bozmaya gelmiş gibi. Laf olsun diye konusuyolar boş boş.

Cok sagol cnm inşallah sizde toparlarsiniz hemen, 3 gece kaldık hastanede, ciğerlerini dinledi mi oyle söyledi? Burun tıkanıklığı geçmedi bi türlü, emerken tikaninca götürdük cok bi belirti yoktu aslinda, iyi bi doktora götür bence muayane etsin

Doktor ciğerini dinledi evet, bı ses gelmiyo ama boşuna öksürmez bronşit başlıyor olabilir dedi. 5-7 gün buhar verelim durumunda değişiklik olursa getir dedi. Zaten hiriltisi ve tıkanıklığı var kuzumun. Geceleri spreysiz uyuyamiyor. Cold mix damlatiyorum yattığı yerin köşelerine. İnşallah ilerlemez bu hastalık. Size tekrardan çok geçmiş olsun

Kızım kaka yapmayali 5gün oldu. Biogaia kullanmaya başladım ne zaman fayda görürüm bilmiyorum. Sizce poposunu uyarmalı miyim yoks beklemeli miyim ne dersiniz?

Kızlar ıslak mendil kullananlar hangi marka kullanıyorsunuz
Unibaby yeni doğan kullanıyorum bazen de molfix izotonik sulu olandan...ikisinden de memnunum.
Ay krize girdi çocuk ağlamaktan yaa. Elim ayağıma dolaştı zor sakinlestirdik. Bide ağlarken banyo yaptırdım iyi gelir diye iyice katıldı çocuk hala uykuya geçemedi 2 saat oldu banyo olalı. Uykuya geçemiyor bi türlü. Su gaz belası bi geçseydi Allahim sen yardım et🥺
Ay tahmin edebiliyorum psikolojini geçmiş olsun. Bizimde geceleri uyku öncesi başlıyor krizlerimiz. Öyle senin anlattığın gibi çığırından çıkmıyor ama uykuya dalamıyor bir türlü. Sürekli emmek istiyor,emerken memeyle kavga ediyor kızıyor,hırslanıyor anlamadım garip bir hal yani.

Yani adet olunca fosur fosur akan ikinci gün kanaması olmadı. Doğumdan sonra adetin şekli değişmiyorsa olmamişimdir. Kırmızı bol leke olmuş, devamı sanıyorum 40gunun.
Ben kırk günü geçince muayene oldum.
Parça kalmış falan olabilir belki bir bakıt istersen geçmezse.
Kimisinin de 60 günü buluyormuş.
Öyle demişti Dogumumu yapan doktorum.

Doktora gittik bugün, kilo almamış hiç😞 demek ki sütüm yetmemiş, doymamış yavrum,aç olsa ağlar diye düşünüyodum ben de hep ama besleyememişim demek ki, o kadar kötüyüm ki şu an. Kendimi çok yetersiz hissediyorum😢
Salma kendini hemen. Çok şükür alternatifler var. Ben kızımı mama ile büyüttüm kaldı ki şimdi bir sürü yöntem var anne sütünü arttırmak için. Asla yetersiz değilsin onu senden fazla kimse düşünemez

Kızım kaka yapmayali 5gün oldu. Biogaia kullanmaya başladım ne zaman fayda görürüm bilmiyorum. Sizce poposunu uyarmalı miyim yoks beklemeli miyim ne dersiniz?
Canım biz de kaka yapamıyorduk, burda konuştuk hatta fikir aldık birbirimizden. 9 gündür kaka yapamayınca doktorumuzu aradık. Bir fitil verdi. Fitili koyar koymaz daha erimeden anında kaka yaptı. Orayı uyarınca heralde çıktı kakalar. Bir de hergün bir çay kaşığı zeytin yağ verin dediler. Bence biraz karın masajıyla ve popo uyarımıyla seninki de yapacaktır canım. Geçmiş olsun, haberdar et beni de

Salma kendini hemen. Çok şükür alternatifler var. Ben kızımı mama ile büyüttüm kaldı ki şimdi bir sürü yöntem var anne sütünü arttırmak için. Asla yetersiz değilsin onu senden fazla kimse düşünemez
Evet ilaç da kullanıyorum sütüm artsın diye. Birini emzirirken diğer mememden süt akar her yere, ama demek ki yetmiyormuş, göğüs uçlarım patçalandı yara oldu, hep ağlayarak emzirdim, belki o yüzden azaldı bilmiyorum. Bebek ucunu kapıyor sadece, ucundan çektiği süt az gelirmiş bebeğe yetmezmiş hemşire öyle dedi. Ben çocuğun aç olduğunu nasıl anlamadığıma üzülüyorum. Mamayla beslenmesi lazım dediğinden beri rahatladım aslında, göğüslerim çok ağrıyor, bana da ona da iyi gelecek bu süreç. Umarım herşey düzelir ve keyifle emzireceğim günler gelir🙏🏻

Acemiyiz canım olan şeyler bunlsr bizde geçen gün gidicektik doktora çocuk çok ağladığı için arkadaş dedi açtır mama yapıp verin diye sakinleşince beni emdi uyudu mesela onlarda çok gitmiş öyle hastaneye hep mama vermişler. Sağlıklı olsun bebeklerimizde herşeyin üstesinden gelinir Takılıyor gerçi kafaya ama bi takip yaptır mama ile birlikte doktor bi yerden sonra bıraktırır muhtemelen
Evet biz de yeni öğreniyoruz, o bize biz ona alışmaya çalışıyoruz. Hiç öyle ağlaması olmadı çocuğun, sadece uykuya zor dalıyordu, ben de anlamadım aç olabileceğini😞 kıyafetlerim hep ıslaktır sütüm hep akar, ama çocuk çekemiyormuş meğer. Şimdi mama verdiğimizden beri kendine geldi çocuk. Toparlandı resmen 1 günde. İyi olsunlar da önemli değil, arayı kapatırız inşallah hemen

Bebek anladı mı ne, mesaj yazdıktan sonra bezini değiştirdim yapmış 🤭
Ben de 2 3 günde bir geceleri mama veriyorum doymadigini hissedersem. Dolu dolu içtiğini görünce rahatlıyorum, ben de bazen yetmiyor mu acaba doymuyor mu diye düşünüyorum ama kilo alımı normal su an. Senin bebiş de inşallah alır, sağlıklı olsunlar da.

Ayy o zeytinyağını babam demişti bana, ben bebeğe verilir mi diye şaşırdım ve vermedim. Babam haklıymış 🥲 dediğin gibi eskiler doktorlardan daha iyi biliyor 😂
Aa hadi gözün aydın, valla biz de kızın başında kakanın yolunu gözler olduk😬 inşallah bizimki de yapar bugün. Masajlara devam👍🏻 Sen de doktoruna sor istersen, bizimki özellikle tembih etti, özel bir hastanede profesör kendisi, her gün 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağını sağım yapınca anne sütüne ya da mamaya koy ver dedi

Ya öyle düşünme dur hemen umutsuzluğa kapılma aynı hatayı kızımda yaptım ben süt müt kalmadı. Solgarın bira mayası takviyesine bestlak damlaya ve anne çaylarına aban. Bozayı abart tahin helvayı abart ve 3 litre su. İncir kürü yap birde bol bol sağ göğsünü uyar. Hemen artacak merak etme sen
Göğüslerim çok ağrıyor, meme uçlarım parçalandı, her emzirmede çığlık çığlığa ağlayarak veriyodum çocuğa, muhtemelen o yüzden oldu, ben çırpındıkça o yanlış emdi, o yanlıl emdikçe yaralarım arttı. Sütüm azaldı, ya da hemşirenin dediği gibi sadece ucunu kaptığı için ywteri kadar süt çekemiyor. Bir müddet meme verme sağım yap dediler ama kıyamıyorum, memeyi bıraksın istemiyorum. İnşallah düzeliriz bir an önce

Evet ilaç da kullanıyorum sütüm artsın diye. Birini emzirirken diğer mememden süt akar her yere, ama demek ki yetmiyormuş, göğüs uçlarım patçalandı yara oldu, hep ağlayarak emzirdim, belki o yüzden azaldı bilmiyorum. Bebek ucunu kapıyor sadece, ucundan çektiği süt az gelirmiş bebeğe yetmezmiş hemşire öyle dedi. Ben çocuğun aç olduğunu nasıl anlamadığıma üzülüyorum. Mamayla beslenmesi lazım dediğinden beri rahatladım aslında, göğüslerim çok ağrıyor, bana da ona da iyi gelecek bu süreç. Umarım herşey düzelir ve keyifle emzireceğim günler gelir🙏🏻
Kafanı rahat tutmaya çalış canım bebeğin uyudukça sana da iyi gelecek sende dinlen sağım yap süt arttırır birde emzirme destek sistemi var araştır bir mamayı memeden emiyor gibi bir durumdu sanırım. Mamayı o şekilde verirsen meme de uyarılır süt daha da artar. Bir Dr bana emzirirken diğer memeden süt gelmesini sütünğn çok olmasına bağlama demişti akıyor diye çok olmazmış kimisinde öyle oluyormuş bol bol emzir dedi. Birde evde tartın varsa önce sen tsrtılıp sonra bbeğinle tartıya çık ara ara kiloyu kontrol et kilo aldığını gördükçe moralin düzelip sütün daha çok artar

Uykusu iyiydi aslında, sadece zor uykuya dalıyordu. Ama uyuduğu zaman da ben uyandırana kadar uyanmıyodu, hatta 2 gün önce 5 saat uyumuşuz gece ben kalkıp uyandırdım emzirmek için. Ben de öyle biliyorum aç bebek ağlar durmaz diye. Ama usluydu çocuğum, o yüzden anlayamadım işte doymadığını🤦🏻‍♀️
Aglamıyorsa nasıl anlayacaktinki zaten. Sen hiç üzme kendini,bu süreçte göğüs ucun iyileşir, hem sütün çoğalır. Ayrıca bir damla bile anne sütü alamayan bebekler var pekte güzel büyüyorlar.

Unibaby yeni doğan kullanıyorum bazen de molfix izotonik sulu olandan...ikisinden de memnunum.

Ay tahmin edebiliyorum psikolojini geçmiş olsun. Bizimde geceleri uyku öncesi başlıyor krizlerimiz. Öyle senin anlattığın gibi çığırından çıkmıyor ama uykuya dalamıyor bir türlü. Sürekli emmek istiyor,emerken memeyle kavga ediyor kızıyor,hırslanıyor anlamadım garip bir hal yani.
Her akşam oluyordu ağlaması ama abartmiyordu, kucağa alınca susuyordu inşallah bidaha olmaz.
Ay soyle bi 4 aylik olsalar kolay olacak hersey.

İkinci üçüncü çocuğu olan hanımlar , bu göğüs hassasiyeti hep mi olacak , yani bir sene emzirsem hep acıyacak mı kıyafete falan değince , yoksa geçici mi ?

Uykusu iyiydi aslında, sadece zor uykuya dalıyordu. Ama uyuduğu zaman da ben uyandırana kadar uyanmıyodu, hatta 2 gün önce 5 saat uyumuşuz gece ben kalkıp uyandırdım emzirmek için. Ben de öyle biliyorum aç bebek ağlar durmaz diye. Ama usluydu çocuğum, o yüzden anlayamadım işte doymadığını🤦🏻‍♀️
Cnm net sonuç vermez ama ben evdeki tartıyla tartıyorum arada oğlumu, önce onla beraber tartil sonra kendin

İkinci çocuk lafını edenin ağzına çarpasim geliyo özellikle bir hayri olmayanların dediğin gibi. Kayınvalidem dün bir ay aradan sonra ilkz geldi kızımı görmeye ve ikinci lafını açtı sanki sinir bozmaya gelmiş gibi. Laf olsun diye konusuyolar boş boş.

Doktor ciğerini dinledi evet, bı ses gelmiyo ama boşuna öksürmez bronşit başlıyor olabilir dedi. 5-7 gün buhar verelim durumunda değişiklik olursa getir dedi. Zaten hiriltisi ve tıkanıklığı var kuzumun. Geceleri spreysiz uyuyamiyor. Cold mix damlatiyorum yattığı yerin köşelerine. İnşallah ilerlemez bu hastalık. Size tekrardan çok geçmiş olsun
Ses gelmiyorsa korkma cnm üşütmustur sadece, o cold mix i doktor mu önerdi size? Biz alıcak tik yenidogan olmaz dmeis eczane

Ya benim oğlum da uyumak isteyince bazen öyle memeyle kavga ediyor diyorum heralde süt azaldı ondan

Benim kızım da gece yatmadan memede kavga ediyor, ağlıyor, tepiniyor... Ben mama verene kadar yapıyor bunu. Açliğina yoruyorum ben. Mama içince yatıp uyuyor. Keşke biraktirabilsem

İkinci üçüncü çocuğu olan hanımlar , bu göğüs hassasiyeti hep mi olacak , yani bir sene emzirsem hep acıyacak mı kıyafete falan değince , yoksa geçici mi ?
Aslında artık geçmesi lazım. Memeyi yanlış tutuyor olabilir mi? Yada sürekli mi emiyor?

Back
X