- Konu Sahibi sunshine__
-
- #28.821
Kuzum benim kramplar geçti bir haftadır, doktorum günde bir maden suyu ve bir çay bardağı kadar kabak cekirdiği önerdi çok şükür bir haftadır hiç kramp felan girmediKızlar sadece 1 gün girmedim sabah sabah 20 sayfalık mesai yaptırdınız bana
Dün düğünümüz vadrı kız alması düğün sonrası yemeği derken günü full dolu geçti.Aklım okuyamadığım grup mesajarındaydı.
1 haftadır bacağıma çok şiddetli krapm girdi topallaya topallaya yürüyordum.Dün halay horon çekerken bi kendime geldim..Kayınvalidem beni halayda gördükçe ufaktan kalp krizi geçirdi.
Düğündeki teyzeler beni yapalayıp hayırlı olsun kaç aylık dediler. 7'e giriyoruz az kaldı dediğimde hepsi ay zayıfsın muhabbeti yapacak oldu. AMA laflarını ağızlarına tıkadım.Hanginiz alıpta veremediğiniz doğum kilolarınızla mutlusunuz dedim. Bi 30 saniye sessizlik oldu.Sonra kız çok haklı biz bi hamile olduk 30 yıldır kilo veremdik diye hüzünlendiler. Hepiciği beni kıskandı OH olsun.Benim gibi kılo almamış olanlar siz baskın çıkın sessiz kalmayın Fitliğinizi sonuna kadar savunun
Maden suyu içmesem ölürüm herladeKuzum benim kramplar geçti bir haftadır, doktorum günde bir maden suyu ve bir çay bardağı kadar kabak cekirdiği önerdi çok şükür bir haftadır hiç kramp felan girmedi
CanımsınEderim canim. Gelince hemen yaparim
Bende böyle istiyorum işte kehribar sarı kahve karışık çeşiti çok aşkım bana zamanında biri güllü almıştı adımda gül var diyeBana annemin çok yakın arkadaşı kehribar kolye hediye etmiştim böyle doğal taşlar sattığı bir yer var oraya gitmiştik tezgahta vardı bana onları alma ben evden getirecem sana dedi getirdiği kolye e bebektekinden falan farklıydı kehribarin da türü var gibi bir şey demisti
Böyle evde giyilecek terlik mi yoksa dışarda giyilenden mi tercih etcez benim aklım karıştıAy bugün terlik baktım hastane için LCW den güzel şeyler gelmiş kışlık çok minnoş
Ben bunlardan almayi dusunuyorum. Temizligi kolay olur. Sicak da tutarBöyle evde giyilecek terlik mi yoksa dışarda giyilenden mi tercih etcez benim aklım karıştı
İnstagramda satış falan yapıyor mu dayın ya da internette yani güvenilir biri varken ondan alsam iyi olur aslındaEvet evet geçen gün bir arkadaşıma yaptı hem taşlarını büyük olanlardan hem ipini farklı yaptı. Bizlere yaptıkları hep daha koyu kahverengiydi ama bebişin şeffaf sarı
Ya evet yurt dışında çoğu normal doğuma öncelik veriyor ve çocuğu uygun pozisyona getirmek için de çabalıyorlar falan. Bizim devlet hastanesinde bir doktor vardı senelerce herkesi sezeryana almış ücreti daha iyi diye sanırım insanlar isyan ediyordu çok şikayet edilmiş falan tabi eski zaman dediğimİyi olmuş bir açıdan 39 öncesi erken doğum diyor ısrarla perinatolog
TR de düzgün bir uygulama nasıl oldu hala şaşkınım
Normal doğuma yönlendirse keşke hepsi
Yazık millete yani
Canim şeyi biliyo musun peki dedin ya devlet otomatik ilk gün izne çıkarıyor sat a göre çıkarıyor yani izne değil mi mesela benim bebegim 1 hafta önden gidiyor o sayılmıyor mu?Aynen canım çalışanlar olarak bu konuyu birkaç kez değerlendirdik.
32. haftada doktor iznin olmazsa çalışmaya devam edebileceğine dair Devletin sistemi seni 32.haftanın ilk günü izne çıkmış gösteriyor.
Benim tavsiyem 31. hafta içerisinde doktorunun muayene gününü ayarla kaç hafta daha çalışmaı düşündüğün üzerine görüş. Raporun uzayacaksa 32.haftaya giriş yapmadan önce hazırlanmış olması gerekiyor benim bildiğim.
Ayıca geçen hafta bir bilgiye ulaştık.
DİYELİM Kİ 32. HAFTADA İŞE DEVAM İÇİN RAPORUNU UZATTIN
---SONRA Kİ GÜNLERDE ALDIĞIN YILLIK İZİN HAKLARIN YADA HASTALIK RAPORLARIN MAZERET İZNİN OLURSA NE YAZIKKİ FİLLEN ÇALIŞMAMIŞ GÖRÜLÜYORSUN VE DOĞUM SONRASINA SAKLADIĞIN İZİN GÜNLERİNDEN KESİLİYORMUŞ.
*** Diyelim ki 36. haftada hastayım dedin işe gitmedin 4-5 gün evde dinlendin. ( 4-5 günlük izin kullanımın bebek doğduktan sonraki haftadan eksiliyor.)( ben akıllılık yapıp 35. haftamda içeride kalan 10 günlük yıllık iznimi kullanacaktım . sonrada 37. haftam geldi diyerek işe gitmeyecektim. Hayaller hayatlar yöneltmeliğe takıldı)
Bize de böyle akrabalar aminbugün kızım için bereketli bir gündü hediyelere doyamadıkhalası amerikadaydı ona carters sipariş etmiştim aşşşırı ucuza geldi tulumlar zıbınlar takımlar aldım bir de hediye vans almış kızıma15 dolara yani burada dandik bir patik bile 200 lira benim kuzenimin eşi de göğüs pompası, avent göğüs kalkanı, göğüs pedi, süt saklama poşetleri, kepçe kulak önleyici getirmiş. mont, takım, pijama filan getirmiş bana bir paspas örmüş getirmiş. bayağı eksiğimi giderdiler sağolsunlar bazı akrabalar sevilir
Ben de dün eşimin iş yeri eğlencesinde ev sırası beklerken kadınlar beni son ayımda sandı karnımdan arkadan bak bi şey yok önden bakınca dogurcam sanıyor milletKızlar sadece 1 gün girmedim sabah sabah 20 sayfalık mesai yaptırdınız bana
Dün düğünümüz vadrı kız alması düğün sonrası yemeği derken günü full dolu geçti.Aklım okuyamadığım grup mesajarındaydı.
1 haftadır bacağıma çok şiddetli krapm girdi topallaya topallaya yürüyordum.Dün halay horon çekerken bi kendime geldim..Kayınvalidem beni halayda gördükçe ufaktan kalp krizi geçirdi.
Düğündeki teyzeler beni yapalayıp hayırlı olsun kaç aylık dediler. 7'e giriyoruz az kaldı dediğimde hepsi ay zayıfsın muhabbeti yapacak oldu. AMA laflarını ağızlarına tıkadım.Hanginiz alıpta veremediğiniz doğum kilolarınızla mutlusunuz dedim. Bi 30 saniye sessizlik oldu.Sonra kız çok haklı biz bi hamile olduk 30 yıldır kilo veremdik diye hüzünlendiler. Hepiciği beni kıskandı OH olsun.Benim gibi kılo almamış olanlar siz baskın çıkın sessiz kalmayın Fitliğinizi sonuna kadar savunun
Bu da güzelmiş aslında ben de pofuduk alsam absürtmü olur diye düşünüyordum hastaneden sonra yıkamaya atıp evde de giyerim diyeBen bunlardan almayi dusunuyorum. Temizligi kolay olur. Sicak da tutar
Ev ne ya otomatik klavyeBen de dün eşimin iş yeri eğlencesinde ev sırası beklerken kadınlar beni son ayımda sandı karnımdan arkadan bak bi şey yok önden bakınca dogurcam sanıyor milletbir tane kadın doğru bildi ay 7 aylık falan mısın sen diye şok oldum
Canım merhaba gebeliğin hayırlı olsun öncelikle sağlıkla vakitlice kucağına alırsın inşallah kızınıIste farklı bir bakıs acısı daha, benım doktorum hıc bu sekılde bahsetmedı, hatta 3 gundur de arastırıyorum bu ıgneyı, hıc boyle bır yoruma denk gelmedım, dun bı arkadasım korkutmaya calıstı benı doktoruma yazdım sordum, sorduguma da pısman oldum salakca bır soru sordum dıye. Bu ıgnenın amacı cıger gelısimıne destek olmak dıyelım 24 te yaptırdım, bebegın cıgerlerı 26 hafta bebegın cıger gelısımı gıbı olcak yanı, ıgnenın etkısıne baglı, hafta degısebılır dedı. Cıger gelısımı tamamen 34.haftadan sonra tamamlanıyornus. Son dozu da 32.haftada yaparım dedı hatta, Allah izin verır o haftayı gorursekYanı kotu bır iğne olsa perınatolog olan doktorum bu ıgneyı yapmazdı dıye dusunuyorum. Bebek dogunca etkılesıme gecen bır iğne deıl onu demek ıstıyorum tamamen ciger gelısımıne destek olmak ıcın..
Bebek 30 da dogdu ıgne ye ragmen cıger gelısımı tamamlanmamıs oluyor, ama 30 hafta ciğer gelişimi gıbı de olmuyor, etkılı bır ıgne haftasını ileri cekıyor cıger gelısıminın, genelde 35ten sonra kuvoze gırmemelerının sebebı o ıste 34 ten sonra tamamlandıgı ıcın kendı kendılerıne nefes alabılıyorlar
Yakışır bebeğimbenim süsüm biraz az ama lastik terlikte karizmayı çizer şimdi yoksam az dantelli bi lohusa takımım olsada sarkıtlı çiçekli tacım var yani. Onun altına croks mu giyiyim canım
Benim de oldu kantaron surdum hemen topladikızlar benim göğüs ucum şimdiden yara oldu. Ne önerirsiniz ?
Ev terliği yeterli hastane için. Sadece odada giyeceksin çünkü çıkıştada rahat ayakkabı. Kış olacağı için sıcak tutacak bişi olmalı kesinlikle. Az bi ayak üşümesinde sezeryan olursan sana aşırı gaz yapar, sezeryanda olsan normalde olsan bebeğe gaz yapar. O yüzden pofuduk bişi bakıyorum bende.Böyle evde giyilecek terlik mi yoksa dışarda giyilenden mi tercih etcez benim aklım karıştı
Ahahahhh ay buna çok güldüm. Doğum fotilerinden lütfen bize de aaattAhdhdjchdjdjben gelinlik tacimi takicam. Annem dalga gecio kendini royal family saniyo die alakasi yok rengi uyuyo
Benim de oldu kantaron surdum hemen topladi
Canım daha yeni görüyorum bu yazını. İçini rahat tut sen her şey yolunda olacak, doktoruna güven, gebeliğinin tadını çıkar, canını sıkma hiçbir şeye, hatta araştırma da fazla kafan karışmasınIste farklı bir bakıs acısı daha, benım doktorum hıc bu sekılde bahsetmedı, hatta 3 gundur de arastırıyorum bu ıgneyı, hıc boyle bır yoruma denk gelmedım, dun bı arkadasım korkutmaya calıstı benı doktoruma yazdım sordum, sorduguma da pısman oldum salakca bır soru sordum dıye. Bu ıgnenın amacı cıger gelısimıne destek olmak dıyelım 24 te yaptırdım, bebegın cıgerlerı 26 hafta bebegın cıger gelısımı gıbı olcak yanı, ıgnenın etkısıne baglı, hafta degısebılır dedı. Cıger gelısımı tamamen 34.haftadan sonra tamamlanıyornus. Son dozu da 32.haftada yaparım dedı hatta, Allah izin verır o haftayı gorursekYanı kotu bır iğne olsa perınatolog olan doktorum bu ıgneyı yapmazdı dıye dusunuyorum. Bebek dogunca etkılesıme gecen bır iğne deıl onu demek ıstıyorum tamamen ciger gelısımıne destek olmak ıcın..
Bebek 30 da dogdu ıgne ye ragmen cıger gelısımı tamamlanmamıs oluyor, ama 30 hafta ciğer gelişimi gıbı de olmuyor, etkılı bır ıgne haftasını ileri cekıyor cıger gelısıminın, genelde 35ten sonra kuvoze gırmemelerının sebebı o ıste 34 ten sonra tamamlandıgı ıcın kendı kendılerıne nefes alabılıyorlar
Yaa cok tesekkur ederım, ınslalah ben de o haftaları gorurumCanım merhaba gebeliğin hayırlı olsun öncelikle sağlıkla vakitlice kucağına alırsın inşallah kızını
Ben de 32. haftamda ciğer geliştirici iğne oldum çünkü suyum kritik seviyelerdeydi acil sezeryan riskim vardı, doktorum hemen iğneyi uyguladı 2 doz oldum ve iyi ki diyorum... 36+6 da acil sezeryana girdim kızım 2,400 düşük ağırlıkta doğdu ve buna rağmen küveze girmedi çünkü nefes alımı ciğer gelişimi çok iyiydi. Bu konuda şüphen varsa hiç olmasın en doğrusunu yapmış doktorun korkulu rüya görmektense uyanık kalmak her zaman en iyisidir. Başka doktora takipli arkadaşıma doktor iğne vermedi, o da erken geldi 37. haftada kg ı Ekin'den fazla olmasına rağmen 1 hafta küvözde kaldı mesela oksijen takviyesi aldı. Demem o ki bazı uygulamalar çok faydalı olabiliyor olumsuz yorumlara sakın takılma.
Aşkım evde var pofuduk terliğim de pijama takımına da uyuyor ama neden bir yenisi olmasınEv terliği yeterli hastane için. Sadece odada giyeceksin çünkü çıkıştada rahat ayakkabı. Kış olacağı için sıcak tutacak bişi olmalı kesinlikle. Az bi ayak üşümesinde sezeryan olursan sana aşırı gaz yapar, sezeryanda olsan normalde olsan bebeğe gaz yapar. O yüzden pofuduk bişi bakıyorum bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?