2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ya o durumu şöyle açıklayım bi doktor başka bi doktorun tedavisine müdahale edemiyo. Hastaneden çıktığında yapabilir ama şuan yatışta olduğun için muhtemelen bişi yapmıyo.

Ay evet gıda anlamında pek uygun değil maalesef

4 maksi alıcam zaten küçük beden yok 4-5-6 var
Sayıları tam bilmiyorum ama 1_2_3 hepsinden var 4 de var baya
Ama 4 Stok için en mantıklı seçenek diye biliyorum umarım yanılmam
Kumsari
Genelde benim denk geldiğim markaya göre değişebiliyormuş. ( Molfix kalıpları daha normal sleppy daha küçük oluyormuş)
1 Numara 180-240 arası duydum.
2 Numara 150-200 arası
3 Numara 200 Civarı
Sonrasında genelde 4 numara geçtik yazanlar olmuş ama 3 numara bence daha uzun gidebilir.
Ben 1-2-3 belirli sayıda alacam stok mantığı 4 numaradan yana kullanacağım. Elimde 1-3-4 var eksik 2'yi alırım stok içinde 4

Kızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneminki 1-1,5 ay gelmiş tadına bakmış ekşi bozuk gibiymiş hemen kesilmiş full sütü
Anneneminde sütü olmamş
Teyzemin kızı kuzenim 2-3 ay önce doğum süt yerine su gelmiş ondan sadece sonra full kesilmiş.
Şimdi bende süt olmama ihtimali çok yüksek , Her ihtimale karşı ufak tefek mama alayım diyorum .
Aptamil-SMA-Bebelac-Hipp-Silimac-Evolvia hangisini almak mantıklı 1-2 paket? (Aylık mama masrafı 2000TL yi bulabiliyor dedi kuzenim gözüm korktu)

Bacım çok güzel sıralamışsın ve hepsinde haklısın. Devlette bıçak parası alıyor ya doktorlar ameliyata girdiği için bizden değil yani devlette puanlama sistemi var sanırım o da sezeryan normalden fazlaydı işlem ücreti de fazlaydı sonra bi sistem getirdi devlet çok sezeryan oluyor doktorlar sezeryana yöneliyor diye normal dogumun ücretini yükseltti sezeryan azalttı normal yaptıran doktorlar daha fazla puan birikcek fazla maaş alacaktı ama şimdi nasıl inan bilmiyorum . Prim oluyor işte doktorlar için ameliyat ya da her hangi bir işlemle prim topluyor ay anlatabildim dimi aşkım yeni uyandım kafamın içi de davul

Ama Napim erkeklerin ki çok düz klasik benim oğluşumda giysin nolacak belki babası gibi kirpikli olur o da pijaması dikkat çekmez o zaman

Sma ve evolvia yi tavsiye etmisti doktor, oglum kuvozden ciktiktan sonra

Canım gittiğin özel hastanenin yeni doğan yoğun bakımı varsa eğer devletten çıkışını alıp kendi doktoruna yatış vermesini iste. En azından tek doktor takip eder sorduğun her soruya daha net cevaplar alırsın. Şuanki kaldığın hastaneninde yanlış bir uygulama yaptığını sanmıyorum ama psikolojik olarak strese giriyorsun orada en azından ortamın değişir bildiğin doktor ortam olur kendini güvende hissedersin. Sancın varsa eğer gidip evde beklemen çok mantıklı değil zaten

Benim takip ettiğim bir çocuk doktoru palm yağı içeren mamaların kullanılmaması gerektiğini (mesela aptamili örnek vermişti) ısrarla marka vermesi istenince SMA yı önermişti ama ben kullanmadım bilmiyorum araştırmak lazım tabiki.

Bence alma, bılemezsın kı, belkı senın sütün cok guzel ve kalıtelı olacak..

Kumsari

Ben de envanterime bir baktim. Kucuk dogacaklarini bekledigimiz icin sleepy ve ondan da kucuk olan goon aldim. Bebek basi rakamlar şöyle (ikizlere x2 aldim yani)

1 numara goon 50 adet
1 numara sleepy 96 adet
2 numara goon 25 adet
2 numara sleepy 34 adet
3 numara goon 20 adet
3 numara sleepy 112 adet
4 numara sleepy 48 adet

Bezden memnum kalmam diye cok fazla almadim acikcasi. Bazen 1 numaRadan memnun olup 2 ya da 3 numaradan memnun kalmama durumu da oluyormus. Daha cok denemek icin elimde biraz biraz hepsinden olsun diye aldim.

Bebeğim sende babaannenin de özellikleri var ona da benzeyebilirsin benim yapım babaanneme benziyo aşermelerim sürecim falan. Sütünün geleceğine inan bak çok ciddiyim psikolojik olarak kendini sütünün geleceğine inanmak gerekiyormuş. Gelir gelmez o Allah’ın işi. Mama al tabiki bu arada nolur nolmaz. Ablam ve ikizi olan arkadaşım sma kullanmıştı ama bu bayaaa bi zaman önceydi. Mühendisinoğlu da bu ara hep mamaları inceliyordu ona da bak istersen açıklamaları senin için daha yeterli olur.

Bence alma, bılemezsın kı, belkı senın sütün cok guzel ve kalıtelı olacak..
Kendime olan inancım ile gümüş kapak- gögüs ucu kremi- 2tane elektrikli gögüs pompası göğüs pedi aldım.Beyine psikolojik olarak çok sütüm olacak mesajı veriyorum ama kalıtsal özelliklerin ağır basma ihtimalide aklımın bir köşesinde

Bu arada benim babanem ve annenem kız kardeş. Annem ile babam kuzen
Annanem ne kadar sütsüz ile Babannem tam tersi. Sütü fazla gelmiş 1 köyün tüm çocuklarını emzirmiş.Babam köyde kimi görse süt kardeşim diyordu.
Benimde bütün gögüs ürünleri ve süt pompasını alırken % 50 ihtimal ile babanneme çekme ihtimalime inandım.Beni hep halamlara benzetiyorlardı Hadi inşallah öyle olur bi faydasını görürüm

Ay bunun böyle olduğunu bilmiyordum. İstanbul’da olmasam zaten gider devlette doğururum. Burdaki kadın doğum hikayeleri hep korkutucu

Bızı sütümüz olacak benım abılerımde annemın o kadar cok sütü olmus kı, bana sıra gelınce bır damla cıkmamıs, mama ıle buyutmus annem benı.. Guzel seyler dusunelım, bebek dogduktan sonra yıne alınır doktorunun tavsıyesı ıle, suan ıcın alma bence,, sen sut yapıcı gıdalar arastır, benım bı arkadasım hem dıyet yaptı zayıfladı, hem de muthıs sutu oldu, fıyetısyen ona gore besınler onerdı

Her zaman belli olmayabilir bu durum. Bence kendine bir emzirme danismani bul. Dogumdan once bile baslayabilirsin. Ozel Danismanlik Alanlar sütün cok fark ettigini soyluyor. Bestlak damla dan memnun kalan da var. Elbette elimizden gelen herseyi yapsak bile olmayabilir yetmeyebilir. Ama eger emzirmek istiyorsan bence once sansini deneyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…