- Konu Sahibi sunshine__
-
- #29.241
Ya o durumu şöyle açıklayım bi doktor başka bi doktorun tedavisine müdahale edemiyo. Hastaneden çıktığında yapabilir ama şuan yatışta olduğun için muhtemelen bişi yapmıyo.Ay evet anlamıyorlar doktor göremedim herseyi ebe yaptı nst ye doktor bakıomıs odada, dun iyiydim moralmen neyse gece ve sabah stres oldum titredim yatakta sonuc ne cıkacak die. Oda işte sancı cıktı, Nst bozuk değildir. Acılma yokmus gece gene bakmam lazım dedi yaptırdık mecburen,
biraz okudum once serum tedavisi ile gidio süreç acılma olmayınca ılacta yok aslında sevınmemmı lazım bilemedim.
Doktor bakıyorum Ankarada erken doğum tehdidi sebebiyle yatıyorum. Kendı doktoruma nst atıyorum hastaneden cıkınca gel ılac yazarım demıs simdi cagırsana yani. 4gün oldu, sancım cıkmasa sorun yoktu eve giderdim. Belimde ağrı var biraz.
Böyle sıkıntı yasamamıstım. Son 3 ay zor gecıo.
Burası da dert formu gibi oldu üzüntülü olmasam kimseyi stres yapmak istemem.
Biraz alısverıs yapmıştım kız için, Allah kimseyi sınamasın cok zormuş.
Bir süre girmesem iyi olacak. Biraz toparlanıp ole yazayım.
Kendini bugün bi kontrol et bakalım nolacak belki geçicidir dinlen bol boldün gece çok gazım vardı karnım ağrıyordu bu sabah ishal olmuşum şimdi belim ağrıyorsalgına mı yakalandım acaba
Ay evet gıda anlamında pek uygun değil maalesefN11 de fiyatlar gerçekten uçuk ya
Kupon bugün büyük çocugun bir ihtiyacında işe yaradı ama ev için de ben bulamıyorum ya aramayı bilmiyorum
Salça muhabbeti vardı kaç gün önce iki gündür deniyorum kupon geçmiyor
İyi yapmışsın aspiratör de aldımbaya oldu evde eczaneden almıştım
4 maksi alıcam zaten küçük beden yok 4-5-6 var
Sayıları tam bilmiyorum ama 1_2_3 hepsinden var 4 de var baya
Ama 4 Stok için en mantıklı seçenek diye biliyorum umarım yanılmam
Bacım çok güzel sıralamışsın ve hepsinde haklısın. Devlette bıçak parası alıyor ya doktorlar ameliyata girdiği için bizden değil yaniDevlette de mi sezeryan ücreti alıyor ki nasıl yani
Devlette doktorun maaşı vs belli değil mi zaten
Üstelik normal doğum olsa doktora daha kolay zaten ebeler doğurtuyor hemşireler filan doktor başını beklemiyor
Önce sağlık
Sonra doktorlara vicdan
Ama iş yükü hasta kapasitesi vs derken belki de elleri mahkum bilemiyorum.
Devlette 5-15 dk muayene süresi sınırı var.
Özelde adam senle uzun uzun ilgileniyor.
Deveye sormuşlar boynun niye eğri nerem doğru ki demiş.
Zincirin halkaları gibi işte
Sağlık sistemininde de ister istemez pürüzler var keşke olmasa.
Doktor iyi olsa ekipman olmayabiliyor
Ekipman olsa doktor var mı?
Hepsi olsa bulunacak randevu nerde
İlaca bile erişim zor çoğu konuda falan filan işte liste uzar gider
Ama Napim erkeklerin ki çok düz klasikKirpikleri görmesem erkek derdim bende büyüğe böyle şeyler kullandım
Ama geçen @Lmntbrdgi sanırım söylemişti kirpik olunca kız oluyor diye yoksa bende hala anlamıyorum kız hangisi erkek hangisi
Geçmiş olsun
Neye karar verdin?
Sma ve evolvia yi tavsiye etmisti doktor, oglum kuvozden ciktiktan sonraKızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneminki 1-1,5 ay gelmiş tadına bakmış ekşi bozuk gibiymiş hemen kesilmiş full sütü
Anneneminde sütü olmamş
Teyzemin kızı kuzenim 2-3 ay önce doğum süt yerine su gelmiş ondan sadece sonra full kesilmiş.
Şimdi bende süt olmama ihtimali çok yüksek , Her ihtimale karşı ufak tefek mama alayım diyorum .
Aptamil-SMA-Bebelac-Hipp-Silimac-Evolvia hangisini almak mantıklı 1-2 paket? (Aylık mama masrafı 2000TL yi bulabiliyor dedi kuzenim gözüm korktu)
Canım gittiğin özel hastanenin yeni doğan yoğun bakımı varsa eğer devletten çıkışını alıp kendi doktoruna yatış vermesini iste. En azından tek doktor takip eder sorduğun her soruya daha net cevaplar alırsın. Şuanki kaldığın hastaneninde yanlış bir uygulama yaptığını sanmıyorum ama psikolojik olarak strese giriyorsun orada en azından ortamın değişir bildiğin doktor ortam olur kendini güvende hissedersin. Sancın varsa eğer gidip evde beklemen çok mantıklı değil zatenAy evet anlamıyorlar doktor göremedim herseyi ebe yaptı nst ye doktor bakıomıs odada, dun iyiydim moralmen neyse gece ve sabah stres oldum titredim yatakta sonuc ne cıkacak die. Oda işte sancı cıktı, Nst bozuk değildir. Acılma yokmus gece gene bakmam lazım dedi yaptırdık mecburen,
biraz okudum once serum tedavisi ile gidio süreç acılma olmayınca ılacta yok aslında sevınmemmı lazım bilemedim.
Doktor bakıyorum Ankarada erken doğum tehdidi sebebiyle yatıyorum. Kendı doktoruma nst atıyorum hastaneden cıkınca gel ılac yazarım demıs simdi cagırsana yani. 4gün oldu, sancım cıkmasa sorun yoktu eve giderdim. Belimde ağrı var biraz.
Böyle sıkıntı yasamamıstım. Son 3 ay zor gecıo.
Burası da dert formu gibi oldu üzüntülü olmasam kimseyi stres yapmak istemem.
Biraz alısverıs yapmıştım kız için, Allah kimseyi sınamasın cok zormuş.
Bir süre girmesem iyi olacak. Biraz toparlanıp ole yazayım.
Benim takip ettiğim bir çocuk doktoru palm yağı içeren mamaların kullanılmaması gerektiğini (mesela aptamili örnek vermişti) ısrarla marka vermesi istenince SMA yı önermişti ama ben kullanmadım bilmiyorum araştırmak lazım tabiki.Kızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneminki 1-1,5 ay gelmiş tadına bakmış ekşi bozuk gibiymiş hemen kesilmiş full sütü
Anneneminde sütü olmamş
Teyzemin kızı kuzenim 2-3 ay önce doğum süt yerine su gelmiş ondan sadece sonra full kesilmiş.
Şimdi bende süt olmama ihtimali çok yüksek , Her ihtimale karşı ufak tefek mama alayım diyorum .
Aptamil-SMA-Bebelac-Hipp-Silimac-Evolvia hangisini almak mantıklı 1-2 paket? (Aylık mama masrafı 2000TL yi bulabiliyor dedi kuzenim gözüm korktu)
Bence alma, bılemezsın kı, belkı senın sütün cok guzel ve kalıtelı olacak..Kızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneneminde sütü olmamş
Kumsari
Genelde benim denk geldiğim markaya göre değişebiliyormuş. ( Molfix kalıpları daha normal sleppy daha küçük oluyormuş)
1 Numara 180-240 arası duydum.
2 Numara 150-200 arası
3 Numara 200 Civarı
Sonrasında genelde 4 numara geçtik yazanlar olmuş ama 3 numara bence daha uzun gidebilir.
Ben 1-2-3 belirli sayıda alacam stok mantığı 4 numaradan yana kullanacağım. Elimde 1-3-4 var eksik 2'yi alırım stok içinde 4u
Benımkilerde oyle hersey bı yerde dolabı kursak yavas yavas yıkar yerlestırırzPeki benim haftalar önce boyaya niyetlenip halen mobilya bulamamam boyayı ertelemembenim kızın odası boş aldıklarım hep poşetlerinde bekliyor
Bebeğim sende babaannenin de özellikleri var ona da benzeyebilirsin benim yapım babaanneme benziyo aşermelerim sürecim falan. Sütünün geleceğine inan bak çok ciddiyim psikolojik olarak kendini sütünün geleceğine inanmak gerekiyormuş. Gelir gelmez o Allah’ın işi. Mama al tabiki bu arada nolur nolmaz. Ablam ve ikizi olan arkadaşım sma kullanmıştı ama bu bayaaa bi zaman önceydi. Mühendisinoğlu da bu ara hep mamaları inceliyordu ona da bak istersen açıklamaları senin için daha yeterli olur.Kızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneneminde sütü olmamş
Kendime olan inancım ile gümüş kapak- gögüs ucu kremi- 2tane elektrikli gögüs pompası göğüs pedi aldım.Beyine psikolojik olarak çok sütüm olacak mesajı veriyorum ama kalıtsal özelliklerin ağır basma ihtimalide aklımın bir köşesindeBence alma, bılemezsın kı, belkı senın sütün cok guzel ve kalıtelı olacak..
Bu arada benim babanem ve annenem kız kardeş. Annem ile babam kuzenBebeğim sende babaannenin de özellikleri var ona da benzeyebilirsin benim yapım babaanneme benziyo aşermelerim sürecim falan. Sütünün geleceğine inan bak çok ciddiyim psikolojik olarak kendini sütünün geleceğine inanmak gerekiyormuş. Gelir gelmez o Allah’ın işi. Mama al tabiki bu arada nolur nolmaz. Ablam ve ikizi olan arkadaşım sma kullanmıştı ama bu bayaaa bi zaman önceydi. Mühendisinoğlu da bu ara hep mamaları inceliyordu ona da bak istersen açıklamaları senin için daha yeterli olur.
Ay bunun böyle olduğunu bilmiyordum. İstanbul’da olmasam zaten gider devlette doğururum. Burdaki kadın doğum hikayeleri hep korkutucuBacım çok güzel sıralamışsın ve hepsinde haklısın. Devlette bıçak parası alıyor ya doktorlar ameliyata girdiği için bizden değil yanidevlette puanlama sistemi var sanırım o da sezeryan normalden fazlaydı işlem ücreti de fazlaydı sonra bi sistem getirdi devlet çok sezeryan oluyor doktorlar sezeryana yöneliyor diye normal dogumun ücretini yükseltti sezeryan azalttı normal yaptıran doktorlar daha fazla puan birikcek fazla maaş alacaktı ama şimdi nasıl inan bilmiyorum . Prim oluyor işte doktorlar için ameliyat ya da her hangi bir işlemle prim topluyor ay anlatabildim dimi aşkım yeni uyandım kafamın içi de davul
Bızı sütümüz olacakKendime olan inancım ile gümüş kapak- gögüs ucu kremi- 2tane elektrikli gögüs pompası göğüs pedi aldım.Beyine psikolojik olarak çok sütüm olacak mesajı veriyorum ama kalıtsal özelliklerin ağır basma ihtimalide aklımın bir köşesinde
Her zaman belli olmayabilir bu durum. Bence kendine bir emzirme danismani bul. Dogumdan once bile baslayabilirsin. Ozel Danismanlik Alanlar sütün cok fark ettigini soyluyor. Bestlak damla dan memnun kalan da var. Elbette elimizden gelen herseyi yapsak bile olmayabilir yetmeyebilir. Ama eger emzirmek istiyorsan bence once sansini deneyebilirsinKızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneneminde sütü olmamş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?