2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
kızlarr herkese selam bugun adetim bitmiş de son kalanlar dökülüyormuş gibi pembe akıntım geldi ağrımda yok böyle bişey yaşayan oldu mu sorun olur mu acaba gitsem mi doktora
Kanama lekelenme durumları acil diye geçiyor inşallah bir şey yoktur ama riske atmayin

Göbek bağı düşüne kadar bebekler yikanmiyor ya bugün bir doktordan durulanma gerektirmeyen temizleme losyonu duydum hiç araştıran var mi

Bazı yerlerin çok uzun sürüyor, ben 1 buçuk ay bekledim mobilyaları eşimin kuzenine söyledim uzun sürüyor diye bilerek benim acelem var demiş hemen getirmişler

Göbek bağı düşüne kadar bebekler yikanmiyor ya bugün bir doktordan durulanma gerektirmeyen temizleme losyonu duydum hiç araştıran var mi
Hiç duymadım ben yıkıcam zaten benim doktorum yalayabilirsin diyo birazda eski kafalıyım bu konuda ama zaten hızlı düşüyo göbek bağı 5-7gün içinde düşüyo genelde. 10güne kadar pek beklemiyorsun

Eve gelir gelmez bende yıkamayı düşünüyorum, kuruladıktan sonra bir şey olmaz ama yalama konusunda bilemedim

Mustelanin vardi oyle bi temizleyici losyonu. Oglumda set halinde aldigimda icinde o da vardi. Ilk gunden bebegi yikadiklari icin pek kullanmamistim

Aaa öğrenmiş olduk bence de o yüzden zaten ara ara sancım da oluyor benim hemen geçiyor birde çok hafif oluyor annem ay sancıları demişti demek ki böyle bişey bu da

ama sen niye kendini kuruyorsun en baştan sütüm olmaz diye benim anneminde sütü olmamış ama bu benimde olmayacağı anlamına gelmez ki. ha gelmezse de ucunda ölüm yok geldiği kadarını veririz gelmezse mama veririz. ben kaşık biberon alacağım bir tane her ihtimale karşı ama ne biberonlar alıyorum ne mamalar baştan kendimi şartlamıyorum. süt stresle dinlenmekle psikolojiyle beslenmeyle çok alakalı. emzirme eğitimine kayıt yaptırdım aksi bir durum olmazsa kasım sonuna planladık eğitimi. gebelik döneminde emzirme eğitimi alan anneler emzirmeyle alakalı daha az sorun yaşıyormuş.

Kuzum oda takımı alırsan haber ver, ben hala muallaktayım ama dediğin gibi kıyafetleri belli bir düzende değil şu an
Cuma gunu ınsallah
Bazı yerlerin çok uzun sürüyor, ben 1 buçuk ay bekledim mobilyaları eşimin kuzenine söyledim uzun sürüyor diye bilerek benim acelem var demiş hemen getirmişler
O zaman ben de oyle dıyım, acelem var derım

İnsülin almıyor musun?
Suyun nasıl?
Endokrin ı filan haberdar et.
Ya da diyetisyenini
İnsülin kullanmıyorum şimdilik diyet ve yürüyüş suyumda sıkıntı yoktu 1 ay oldu son kontrolden bu yana yarın kontrolüm inşallah herşey yolundadır bugün ölçümlerim normal sabah açlık 98 tokluk 118 çıktı dün ekmekten şüphelendim farklı fırından almış tam buğday ekmeğini rengi hiç tam buğday gibi değildi bu sabah hep aldığı fırından aldı geldi gercektende ölçümlerim hemen fark etti. Bazı fırınlar resmen dalga gecer gibi bir avuç tam buğday unu katıp tam buğday ekmeği diye satıyorlar

Kızlar, şeker ölçümü yapanlar, yüklemede açlık ve tokluğunuz kaç çıktı? Şimdi kendiniz takip ediyorsunuz ya açlık ve tokluklarınız kaç çıkıyor? Benim düşük çıkıyor sanki, acaba alet mi bozuk diye düşünüyorum… bu değerlerde şekerimin olmasını düşünmüyorum çünkü
Benim yüklememde açlık 85 tokluk 153 çıkmıştı… diyetisyenle başladım, uyuyorum genel olarakta… bu arada bana ekmek ibb nin tam buğday ekmeğini önerdi onu tüketiyorum günde 7 dilime kadar, fikir olsun diye yazdım şeker takip edenlere…

Diyetisyenim bunu verdi bana, sabah 2 dilim, öğlen 3 akşam 2

Eklentiler

• IMG_9211.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 44
Aaaaa bu ben değil mi yaaa çok bişey almadım ama hepsi poşetlerde ve temelde çocuk odası olacak bir evimin olması lazım offff hemen iyi bir ev bulmalıyız
Hahahahshshshshsevimin olmasi lazim demene koptumbizimde tadilat devam yazliga tikildim kaldim hicbisey yapamiorum. Allah korusun erken dogum olsa napicam hic bilmiyorumhesabima gore 33. Haftada yada 34. Haftada hszir olmus olucam

Diyetisyenim bunu verdi bana, sabah 2 dilim, öğlen 3 akşam 2
7 dilim miarkadas okdr ekmek yenir mi? Kac kg sun die sorsam ayip etmis olur muyum?
Bir diyetisyen bu kdr karb nasil verir ya?

Herkes aynı şeyi soylemis ama bende soyliyim bir çok yerde okuduğum ve duyduğuma göre bu süt gelme meselesi tamamen psikolojik, sürekli emzirmeyle ve su icmeyle alakalı. Sen simdiden benim sütüm olmaz diye düşünürsen tabi ki olmaz çünkü süt hormonları hipofiz bezinden salgilaniyormus bilmem neymiş ( tibbi açıklamasıni yapamıyorum siz anladiniz) yani sen emzirdikce ve benim sütüm var olacak gelecek bebeğime yetecek diye düşündükçe Allahin izniyle sütun olur. Ve en önemlisi bol su içmek çok cok onemli. Bebeği surekli emzirmek memeyi boşaltmak ki yeni süt gelsin eskilerin bu kadar bilinçli oldugunu dusunmuyorum biraz sütü azaldı mi sütüm yok diyip birakmislardir emzirmeyi Allah bilir tabi. Benimde goguslerim vücuduma göre küçük mesela biri gecen dedi senin sütünde olmaz dedim niye olmasın ne zayıflar küçük göğüsluler var masallah gayette sütü fosur fosur geliyor dedim kendimi psikolojimi buna göre hazırlıyorum insallah
Canım valla ben yikicam bebeğimi içime sinmez 1 hafta anne karnından çıktığı gibi. Bebekler banyo yapınca rahatlayıp ağlayıp yoruluyorlar ve daha rahat uyuyorlar göbek bağına su değmemesi içinde su geçirmez bantlar var onlardan kullanıcam ve hep kuru temiz tutarsam yikamamis gibi olur insallah

Kızlar ya benim 1 aydır felan gün içinde ara ara çarpıntım oluyor gibi hissediyorum hemen tansiyonumu ölçüyorum nabzıma bakmak için genel olarak 110-120-130 arası çıkıyor bu nabız normalmi? Yoksa bir sıkıntımı var acaba kalbe felan mı görünmeliyim

Aynen dün paylaşmıştk galiba bunu
Gebe okulundaki uzman bir ebe önermişti.Benimde aklımda bu var kullanmak için yorumlarda gaz giderdiğide yazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…