2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Özelde yapildiginda igneden para almadilar mi ben ozelde igneyi kendimiz satın alıyoruz saniyordum canim iyiymis öyleyse seninki
Ben de ozelde yaptırdım 120 lıra gıbı bısey odedım, yatıs gosterıp yaptılar bana, ama yatmıyosun tabıkı, ıslemlerıın oldu bıttısı ıle 2 saatte cıkmıstık hastaneden

Ay canım Adanalı olduğunu bilmiyordum benim eşimde Adanalı o kadar sıcak memlekette terlememek icin böyle birsey bulmus olmaları batıl inançsa bile cok normal bence. Ben eskiden terlemem sanardim meger Ankara'da yaşadığım icin öyle saniyormusum Adana'ya yazın gidince aman Allahım bu ne böyle dedim saçlarımdan sular akıyordu nasil bir terlemekse bu arada bende anneme sordum tuz vs yapmamislar bize muhtemelen soğuk iklim çocuğu olduğumuz icin duymamislardir böyle bir adetin varligindan bile haberi yok

Valla bızım oralarda var ıste, ben uydurmadım yanı bu adetı, zaten ben karsıyım boyle seylere, ben bebegın gobek dusmeden yıkanmasına da karsıyım

Ay valla geceleri sol yatıyorumda genel olarak yattığım için sürekli sol tarafa yatarsam kolumu yattığım yerde bırakabilirim sağ sol sırt allah ne verdiyse yatıyorum yani hatta yatmaktan artık bi taraflarım ağrıyor

Valla bızım oralarda var ıste, ben uydurmadım yanı bu adetı, zaten ben karsıyım boyle seylere, ben bebegın gobek dusmeden yıkanmasına da karsıyım
Bende yikamak istemem ya zaten kış bebisi olacaklar hasta olmasinlar. Anneme sordum az önce diyo ki kardesinde sende kış bebegiydiniz ama ben günde iki kere yikadim göbek kordonunuz erken düşsün diye hemende düştü diyo dedim artık doktorlar yikamayin mikrop kapar diyor annecim tamam sen nasil istersen öyle yapariz doktorlar daha iyi bilir dedi fazla uzatmadi neyseki

Ben Erzurumluyum bizde de var
En soguk ıklımde de var @Mavisaclikadin

Annem böbrek hastası olduğu için alışık değiliz tuzsuz yeriz her şeyi tuz da tüketmiyorum aslında ama araştırdığıma göre tuzun azı da ödem yapıyormuş
Ben kafami tuza gomdugum icinasiri tuzlu yiyorum ben de esimde. Sisiyoruz sonra

Ben Erzurumluyum bizde de var
Ben denizliliyim bizde de var. Ama annem bizi tuzlamamis. Hic oyle kokmuyoruz da bebegi de tuzlamayi dusunmuyorum.

Gecen gun birinde duydum. Bebegi tuzlamislar. Tarcin, defne yapragi, ciger suyu ivir zivir bi suru seyle yikamislar bebegi. Agzina bal surmusler, tatli dilli olsunmus. Bi de kurban bayrami zamaniydi. Hayvanin sakatatlarini gostermisler bebege cigerli olacakmis, hic bi seyden korkmayacakmis bi de sonrasinda sut banyosu yaptirmislar. Annemin komsusu

Ayy o ne öyle

Kızlar hepsiburada link gelirden eşimin hesabında 33 lira vardı şu an görünmüyor. Belli bir süresi mi var, anlayamadım? Kazanılan paraları nerde görebiliriz?

Google’ladigimda ilk onume gelenler
Tabiki herkesin adeti gelenegi ve en onemlisi bebesi kendine

Eklentiler

• IMG_4713.webp
    42 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_4714.webp
    36 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_4715.webp
    42,3 KB · Görüntüleme: 43
Benim bildiğim terlemesin diye değil teri kokmasın diye yapıyorlar bizde, annem bize de yapmış bebekken
Çok farkli adetler var aslinda simdi bir tane de ben patlatayim mi bi arkadaşımin ikizi vardi cift yumurta ikizleri, anneleri bebekken bunlarin goguslerine kase kapatmis. Birine buyuk kase birine küçük kase kapatmis. Buyuk kapatilan arkadasimin göğsü 85 bedendi kucuk kapatilan ikizi 70 bedendi. Hep derdi ki annem bana torpil geçmiş ben böyle şeylere inanmıyorum ama inanan cok var. Karınca yumurtasi yagi sürünce kıl çıkmadığıni da duymustum ama bunuda denemem. Hicbirseyi denemeyi düşünmüyorum ben bebegimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…