2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Kızlar şaka gibi ama mide bulantısından hiç bişey yiyemiyorum kendime çok fena nazar ettim ben hiç yaşamamıştım bulantı acaba bu aylarda olması normal mi?
Canım saat erken git sağlık ocağına prilam yazdır çok kötüysen geçmiyor o bulantılar

Canım çatal iğne , yastığın altına bıçak koyup yapma bunlar taaaaa peygamberimiz zamanında yapılan cahiliye adetleri. Peygamberimiz eşi hz. Aişe kadınlara sohbet verirken peygamberin bunları yasakladığını söylemişti. Çatal iğneden, nazar boncuğundan, çevşenden (ki içinde ne yazdığını bilmeden kesinlikle üzerimizde bulundurulmamalı) (hatırlatma amaçlı çevşen takılabilir işaret gibi onu görünce-dokununca dua et diye) yoksa Cevşen’de korumaz. Tek koruyucu Allah’tır bunu beden dili ile de belirtmemiz gerekir yaptıklarımızla.
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın bu konuda araştırma ve eğitim aldığım için yazıyorum bunları.

Kızlar lohusa basması, al basması, kara basan vb. Şeyler tüm dünyada hamile ve doğum yapan kadınlar olmasına rağmen sadece ortadoğudan göç almış ülkelerde var. Mesela Fransızlar kesinlikle doğum sonrası bizim gibi şeyler bilmiyorlar. Sadece dünya genelinde uykusuzluğun ve ilk tecrübe acemiliğin verdiği kaygı bozukluğu mevcut. Bizlere olan da bu. Ama biz bunu önceden duyduklarımızda şimdiden kodluyoruz ve beyin o yorgunlukla bildiği şeyi en iyi haliyle yapıyor. Biz şimdiden korku öğretmeyelim belleğimize. Sadece uykusuzluk sonrası biraz dengesizlik, ve kaygı düzeyimiz artacak. Bunları da ara ara uyuyarak, yanımızdakilere ve kendimize güvenerek aşabiliriz. Kendinizi rahatlatacak şeyler yapmanın çok faydası oluyor.

İzmir’de yok sanırım Elele şubesi tüh görüp dokunmak isterdim ikisine de neyse o piti piti o zaman

Lohusa ve hamilelikte olan bu korkutma mevzusu bana da oldu, kayınvalidem hoca kendisi yani küçük kızlara kuran öğretir falan bilgili bu anlamlarda keza kayınbabam da imam. Benim hamilelikte oldu kayınvalidem ayet-el kürsi yazılı bir kart aldı yatağımın başına astı. Sadece ilişki olursa üzerine bişey koy ya da çekmecede kot dedi. Birde bakara suresi çok faydalı her gün evde açıp bir kez dinlerim. Bunları deneyebilirsiniz iyi gelir. Yazan arkadaşı bulamadım ondan böyle yazdım görür inşallah

Evet gideceğim birazdan da niye başladı anlamadım korkuyorum bir terslik mi var acaba diye sağol tatlım ilaç ismi için de napacağım bilmiyorum
Bazı hamilelerde son aylarda başlıyormuş. İlaç ismini napacagim derken ordaki doktora söyle canım midem çok bulanıyor prilam yazar mısınız diye yazar günde 2 tane alıyorsun akşam alınıyor ama benim doktorum mide bulantısı çok olursa öğlen bir tane ikindi bir tane akşam 2 tane alabilirsin demişti ama günlük olarak 2 tane olduğu için bitince süresi dolmadan vermiyorlad

Ay tatlım çok özür dilerim virgül koymamışım ondan öyle anlaşılmış. Yani ilaç ismi için teşekkür ederim, napacağımı bilmiyorum bu bulantıyla demek istedim

Ay tatlım çok özür dilerim virgül koymamışım ondan öyle anlaşılmış. Yani ilaç ismi için teşekkür ederim, napacağımı bilmiyorum bu bulantıyla demek istedim
İlk aylar benim de oldu çok kötüydüm rabbim kimseye vermesin hâlâ prilam kullanıyorum bende bir kaç gün bırakmayı düşünüyorum bakalım bulantı duracak mı inan ilaçtan başka bir şey kesmiyor ilk zamanlar herşey o kadar kötü kokuyordu ki kendi tenim bile duştan çıkardım 2 3 kere köpüklenirdim özellikle yine tenim bana çok kötü kokardı yemek kokuları yine öyle sende de koku hassasiyeti var mı yoksa sadece bulantı mı

Ben gördüğümü söyledim dediğim gibi hiç araştırmadım çokta anlamam böyle şeylerden maalesef, bana şahsen saçma geldi çatal iğne zaten yani sıradan bir iğne ne kadar koruyabilir ki, ama cevşen için bilmiyordum teşekkür ederim

Hangi siteden alırsak alalim mağaza e bebek oluyir değiştirirler çok büyük ihtimalle

Eklentiler

• Screenshot_2023-09-20-13-24-52-741_com.solidict.ebebek.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 34
valla kursağıma kadar doldum o kadar ki 3 gün yemesem acıkmam sanki
iki gün önce bende aynı şeyi dedim çok şişim tıka basa doluyum 2 gğn yemem heralde falan diye bunu dediğimde saat 7ydi akşam işte aç yattım bildiğin karnımın sesinden zor uyudum

Evet gideceğim birazdan da niye başladı anlamadım korkuyorum bir terslik mi var acaba diye sağol tatlım ilaç ismi için de napacağım bilmiyorum
Panik yapma canım 3. trimestreda tekrar başlayabiliyor kusmalar
Ben her gün düzenli kusuyorum 1-2 kez
Prilam iyi geliyor. Aşırı şiddetli geçmiyor şuan kusmalar insallah seninde öyledir.

Bunu bir ben yaşıyorum sanmıştım herşeyden iğrenip tiksindiğim gibi kendi kokumdan ve saçımın kokusundan da iğrenip saçlarımı tutup makaslafım hunharca sonrada açmamak üzere sımsıkı bağlıyordum canım eşimde her akima duş alıp geliyordu yanıma ama yinede kokuyorduAllah kimseye vermesin ne değişik bir süreçti o baştaki haller

Bu benim bebem birazcık uyuz. Tekmeleri görünüyo dışardan normalde. İlk başta babası dokununca tekme atmayı bırakıyordu ona alıştı artık tekme atıyo. Ama video çekeyim diye bekliyorum tam böyle hareketleniyor diyorum tamam şimdi çekim karnımı açtığım anda duruyo sanki anlıyo yaa sinir ediyor beni radarımı var ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…