- Konu Sahibi sunshine__
-
- #53.061
Benim yaptirdigim sigorta sadece muayene ve doğumu kapsıyor o yüzden Nst ye para verdim malesefVallahi cok haklısınızama ben doğum paketi alan kisilerde ücrete dahildir diye düşünmüştüm
Doğurunca gel demedi AllahtanÇok geç değil mi 34 den sonra aylık çağırması
Bence sen çağırmasa da git nolur nolmaz ben de üniversiteye gidiyorum . 32de gidicem 35 de gidicem sonra haftada bir geleceksin dediler. Devlete giden bi arkadaşım daha vardı farklı şehirde 36da gittiğinde suyun azalmış alalım dedi doktor. Kız istemedi normali beklemek için. 37 de gittiğinde çok azalmış su yatış yapalım önce normali dener olmazsa sezeryan yaparız dediler normal oldu meselaDoğurunca gel demedi Allahtan
Devlette işler böyle yürüyor sanırım
Özeller sık çağırıyor
Zaten hiçbir bilgi alamadık boyunu bile söyletemedim
Nst bağlar sandım onuda yapmadı
28 den sonra 3 hafta 32 den sonra 2 hafta 36 dan sonra haftalık takip 32 den sonra su+ sancı takibi çok önemli demişti doktor bana sen ona hiç bakma 2 haftada 1 randevu al git ne olacak sankiDoğurunca gel demedi Allahtan
Özeller sık çağırıyor
Kızlar selammmm hızlıca gelip gidiyorum yine size birazcık naçizane taze taze tavsiye ve deneyim getirdim. Kasım 26 annesi olmam gerekirken Ekim 30 annesi oldum. Beklediğim ve istediğim birşeydi açıkçası normal doğum epidural veya anestezi türevi Ağrı kesici hiç birşey almadan doğum oldu şansımıza ancak dikiş var. Bu süreçte en çok işime yarayan şeyleri söyleyeceğim 1.) Kocaman kocaman hasta pedleri kenarı lastiksiz olanlar var hastahaneden verdiler ama mutlaka satılıyordur onlardan alın bence. Normal doğum sonrası ilk gün o depend külotları her saat bacaklarınızı havaya kaldırıp değiştiremezsiniz çok yorgun oluyor insan kızlar bende almıştım 2. Gün kullandım depend külotları. 2.) Elektronik pompa ilk iki gün sütüm çok çok azdı o nedenle sağılacak birşey yoktu hatta mama takviye etti burada hastahane erkende doğduğu için ama sonrasında her saat emzirmek gerekiyor Buda gece boyunca uyumamak demek eğer gün içerisinde bir öğünlük bile pompayla sağabilirseniz gece siz emzirir uyursunuz eşiniz 1 saatlik süt stoğunu bebeğinize verir 2 saatlik uyku çok iyi geliyor. 3.)Küçük penye veya müslin ağız mendilleri bol bol stoklayın annemin A101’den aldıkları vardı müthiş işe yaradı ilk 4-5 gün çok kusma veya süt akması oluyor ağız mendili alın. 4.) Tek kullanımlık alt değiştirmeler evde olsun çünkü çok sık ve hafif sulu gibi kaka yapıyorlar ilk 3-4 gün kesin oraya buraya bulaşıyor. Batikon kesin olsun göbek bağımız 3 günde düştü bizim hemen sürmek gerekiyormuş oraya da şimdilik aklıma bunlar geldi uyku molama geçiyorum. Ara ara yazmaya devam ederim herkese sevgiler.
Kordon kaninin tamamının akışı için Doktorlar çok fazla 2 ye bölünüyor bazıları senin dedigin gibi hepsinin akıtılmasini çok faydalı buluyor bazısı da hepsi akana kadar beklemenin bebeğe zarar vereceğini söylüyor takip ettiğim perinatologlarda da dikkat ediyorum kordon kanının hepsini boşaltmıyor ama anında da kordonu kesmiyor o yüzden hangi uygulama doğru olur karar veremedim kendi doktoruma bırakacağım
İnşallah gönlündeki gibi bir doğum olur bana doğum anı çok fazla planlanmayan durumun ortaya çıkacağı bir olay gibi geliyor
Günaydın kızlar doğum hikayemden sizlere bahsedeyimmmm. Öncelikle kimse erken mi demeden herşeyini hazır etsin herşeyini. Daha bebeğimin oda takımı bile gelmedi. Bavulum hazıe değildi büyük bir sıkıntı içerisinde rabbim yardımcımız oldu herşey su gibi aktı. Doktorum dünyanın en en ene iyi en sakin en soğuk kanlı en kriz yöneten doktoruydu onun bana verdiği güvenle herşey bu kadar rahat geçti. İlk gün pek bişey anlamadım gelen gidenler anestezi ondan önceli gece hiç uyumadım onun sersemliği. Doğum yaptım ziyarete insanlar geliyor ama bebek yok… ertesi gün kendimi iyi hissediyordum doktor çıkmama müsaide etti toplam 2 gece sezeryandan sonra 1 gece kalmış oldum .hazırlanmaya başladıktan sonra kötü hisler daha da gelmeye başladı bebeksiz eve gidecektik ve ne kadar kalacağı belli değil. Rabbim beterinden korusun ama hiç bir anne kucağına alamadığı kokusnu bilmediği karnından alınıp küveze konulup günlerce bebeğinden ayrı bırakmasın…. Yapılan doğumları süslü odaları gece ağlayan bebekleri duydukça gönlümde ki acı tarifsiz bakın yazamıyorum… ama o sağlıklı ben sağlıklı sadece erken olduğu için orada kalmak zorunda olması içime su serpiyordu.. evdeyiz hergün süt götürüyoruz şırıngaya düşen bir damla süt için bile ne çabalar veriyoruz… rabbim 40 gün önce doğmasını kaderine yazmış doğması gereken gün 40 ı çıkacak kızımınn … sizlerde bende sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Ne kadara aldın canım? Şimdiki fiyatlarla bir kıyaslayayımBen be safe aldım canım sehirlerarasi cok yolculuk yaptigimiz icin
Hemşireler eline ve göğsüne bir tutturuyor sen bebeği kırk yıl tutuyormuş gibi tutuyorsun bebek de memeyi kırk yıldır emiyormus gibi hapur hapur tutup emiyor. Tabiki izleyin bilgilenin canım. İlk iki günden sonrası coookkk profesyonel birer anne olacak herkes.. bu arada benim bebe geldi gelecek her an sanırım yine açılma oldu bende bacaklar kapanmıyor yürürken bayağı kafa aşağıda hissediyorum bu hafta gidebilirsem gidecem bende bakalım dua edin iki hafta daha dursun
Uygun yaa çok pahalı değil muayene 850 nst 100-200 arası bişi sanırım en fazlaNst ücreti ne kadar oluyor? Hani muayeneye ücretiyle kıyaslayınca?
Badem yağı ve normal ıslak bezle genelde yeni doğmuşların popolarini temizliyorlar, ıslak mendillerden daha iyi pişik yapmadığı için… ben de öyle yapacağımBu yagin icerigi temiz diye biliyorum canim. Ben mustela aldim ama bebe yağı ile bebek masaj yagi farkli seyler mi oluyor onu anlayamadım ne farklari var. İkiside banyodan sonra sürülmüyor mu baska bir islevi daha mi var
Nst ücreti ne kadar oluyor? Hani muayeneye ücretiyle kıyaslayınca?
Devlette sezaryene alabiliyorlar mı o şekildeBence sen çağırmasa da git nolur nolmaz ben de üniversiteye gidiyorum . 32de gidicem 35 de gidicem sonra haftada bir geleceksin dediler. Devlete giden bi arkadaşım daha vardı farklı şehirde 36da gittiğinde suyun azalmış alalım dedi doktor. Kız istemedi normali beklemek için. 37 de gittiğinde çok azalmış su yatış yapalım önce normali dener olmazsa sezeryan yaparız dediler normal oldu mesela
22 ekimde aldim canim babymallden 8.500 tlye be safe izi turn x3 yanlış hatırlamıyorsam modelin adı isofixli, ama yenidogana uygun degil onun içinde dolaptan maxi cosi cabriofix aldım ilk 6 7 ay kullanabilmek icin her ikisinin de adac sertifikasi varNe kadara aldın canım? Şimdiki fiyatlarla bir kıyaslayayım
Doğurunca gel demedi Allahtan
Özeller sık çağırıyor
Medicalpark da 600 küsür tlMedipolde 100 TL
Bazı hastanelerde ücretsiz
100-200 TL bandında gibi düşünebilirsin
Gecti canım cok şükür T turuncuportakall tavsiyesi ile annem ocakta kahve yakti koku falan kalmadiMavisaclikadin canım akşam okumuştum yazamadım, çok geçmiş olsun iyi atlatmışsınız yine geçti mi koku?
Aa tamam buda aklımda olsun canım. Islak mendil bende kullanmayi düşünmüyorum inşallah becerebilirimBadem yağı ve normal ıslak bezle genelde yeni doğmuşların popolarini temizliyorlar, ıslak mendillerden daha iyi pişik yapmadığı için… ben de öyle yapacağım
Sen hangi hastaneye gidiyordun kiKontrol randevum olmasına rağmen 300 tl veriyoruz nstye
Sen hangi hastaneye gidiyordun ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?