- 22 Haziran 2022
- 2.037
- 3.109
- 53
- 30
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #53.101
Gerçekten çok yorucu ya havalarda soğumadan her şeyi bitsin dedim ama bitmiyoBende dün yıkadım da bugün geçirdim yüzleri. İncik dincik şeyler bitmiyor bi türlü
Bana da geliyor o darlanma valla alışveriş yaparken sıkılır mı insan o moddayım yeter artık diyorumAy ben şimdiden bu sterilize işinden bıktım ya sabahtan beri puset yatak kılıfı arabanın malzemelerini yıkıyoruz bu nedirben çok rahattım önceden hormonlardandır dimi geçecekkk
Ayaklarıysa hareket ediyor canım. Hareketsiz yumru oluşturuyorsa başı olabilir.Kızlar bide iki gündür karnımda elime avuç içimi doldurmayan bir yumru geliyortam göğsümün altında bu kafasıdır dimi ayağı bu kadar hissedemem heralde. Çok duygulanıyorum dokundukça ben hareketlerini böyle daha yeni yeni güçlü hissediyorum içimde bebek olduğunun idrakine yeni varıyorum
Ayağı olabilir. Arada sürtüyo arada direk vuruyorsa ayak. Eğer daha geniş çaplı bişi geriyorsa poposuKızlar bide iki gündür karnımda elime avuç içimi doldurmayan bir yumru geliyortam göğsümün altında bu kafasıdır dimi ayağı bu kadar hissedemem heralde. Çok duygulanıyorum dokundukça ben hareketlerini böyle daha yeni yeni güçlü hissediyorum içimde bebek olduğunun idrakine yeni varıyorum
Havaları bilemem de su yok daha büyük sıkıntıGerçekten çok yorucu ya havalarda soğumadan her şeyi bitsin dedim ama bitmiyovalizi de kapatamadım kendime pijama da alamadım daha ay ne yorucu
Az önce yaklaşık 15 dk müthiş bir adet ağrısı çektimgeriden gelen kızlar bu haftalarda da riskli gebelik geçirmeseniz bile kasılmalarda artma arada da adet ağrıları oluyo bilginiz olsun. Son bi hafta da arttı bunlar ve en önemlisi çok panik bi durum evet ama arada bebeğin hareketlerinde azalma oluyo bu da normal. İnsanlık namına benim gibi panik olmayın diye yazdım
Aynen canim onlar biraz daha pahali ama sanki bir kac gün önce 13 e kadar düştüğünü gordum 0-18 olanınBir an fiyatı görünce şaka dicektim19-26 arası değişiyor şu an ama yenidoğandan itibaren. Muhtemelen fiyat farkı ondandır. 0-18 ay kullanım benim alacağım
Anne karnindan aliskinlarmis kirmizi tonuna, bebek stressiz oluyormus o zaman, tabi los isik olmasi da onemli.Kırmızı örtüye sarmak neden hiç duymadım
Ben müşteri hizmetlerini arayıp sormuştum en fazla kazanabilecek tutar oymuşKızlar hepsiburada da ne kadar pahalı ürün alsam da 20 tl hepsipara kazandırıyor en fazla niye öyle?
Makat gelişse kafasıdir canim, bas gelisse poposudurKızlar bide iki gündür karnımda elime avuç içimi doldurmayan bir yumru geliyortam göğsümün altında bu kafasıdır dimi ayağı bu kadar hissedemem heralde. Çok duygulanıyorum dokundukça ben hareketlerini böyle daha yeni yeni güçlü hissediyorum içimde bebek olduğunun idrakine yeni varıyorum
Burada hep yeşile satıyorlarAnne karnindan aliskinlarmis kirmizi tonuna, bebek stressiz oluyormus o zaman, tabi los isik olmasi da onemli.
Degisir dogum yaptigin doktora gore. Bir saatte de cikaran var hicbir mudahale olmadan oksitosin ignesi vs vurulmadan, yada disaridan mudahale ile acele sekilde cikartilan da var. Bu yazdiklarimdan kesin seyler cikarmak yanlis olur, o anki duruma gore hepsi adim adim degisebilecek seyler. Benim ilk dogumda yasadigim beni etkiledigi icin ikincide buna dikkat etmeye calisiyorum sadece zaman birakilmasini istiyorum stress olmadanBir de doğum olması için bebek kendini itiyor biz ıkıniyoruz karşılıklı bir süreç ama plesanta cansız doğumda plesanta kendini itemeyecegine göre müdahalesiz nasıl çıkacak
Plesantadan bebek ayrıldıktan hamilelik sürecinde anneyi zehirlemeye başlıyor şimdi bebek doğduktan sonrada anneyi zehirlenmesi için vücutta kaç dakikadan fazla durmaması gerekiyor
İki günde bir oluyo bende de dinlenince geçiyorsa sorun yok doktorum öyle dediydi. Ama takip etmek lazım tabiki. Bide 34den sonra ilişkiye girmek tetikliyormuş dün bi doktordan dinledim. Az daha sabredin son haftalarınızda girin doğumu tetikler diyoduAz önce yaklaşık 15 dk müthiş bir adet ağrısı çektimaz daha devam etseydi hastane yolu gozukmustu Allah'tan geçti
Kordonun içindeki çeltik 1 tür atınca yeterli diyorlar cevap verince bize de yazBende merak ettim ama cok bekletiio die okumustum. Asiri hizli kesmek iyi degil die biliorum. Sordum kankime bakiym cocukcu biliomu. Olmadi doktora sorariz
Bend ebalina aldim tavana su denizalti va gibi bisi isik yapan. Ole diosan dert etmeye gerek yok
12de uyandim
Burada ebe ve doktorlarin cogu kanin tamaminin akitilmasi konusunda hem fikir acikcasi, cogu hastane dikkat ediyormus buna. Direkt klips vurmuyorlar kordona yaniBu kordan kanının tamamının akması ile ilgili temmuz ya da Ağustosta bir soru cevaba denk gelmiştim acıbadem prof. Herhalde ona sordular adam normal şartlarda kanın hepsini akıtmak istesek 8 10 dakikalık bir işlem ama bu işlem ama tam kan akımını beklemek bebeğe fayda yerine zarar verir 1 veya 2 dakika yeterli demişti soruyu soran da kök hücrelerin hepsinin bebeğe geçmesi çok daha iyi olmaz mı gibi bir şey sordu ama tek soru cevap hakkı olduğu için doktor cevap vermedi ben sonra kendim araştırdım
Could cutting the umbilical cord too soon stress newborns? bunu buldum.
Ama konuyu araştıran gören varsa bize de söylesin
Benim bu konuda bilgim yok mesela 1 saat sürdü diyelim plesantanin çıkmasi doğumhanede mi bekleniyorDegisir dogum yaptigin doktora gore. Bir saatte de cikaran var hicbir mudahale olmadan oksitosin ignesi vs vurulmadan, yada disaridan mudahale ile acele sekilde cikartilan da var. Bu yazdiklarimdan kesin seyler cikarmak yanlis olur, o anki duruma gore hepsi adim adim degisebilecek seyler. Benim ilk dogumda yasadigim beni etkiledigi icin ikincide buna dikkat etmeye calisiyorum sadece zaman birakilmasini istiyorum stress olmadan
Kadın tabiki evet birçok kadın doktor böyle yapıyorSen sordun mu ben özellikle soruyorum. Bir de doktorun kadın mı erkek mi genelde kadınlar böyle yapıyor
Benimde elime minik çok hareketli yumru geliyor snaırım ayağı diyorumKızlar bide iki gündür karnımda elime avuç içimi doldurmayan bir yumru geliyortam göğsümün altında bu kafasıdır dimi ayağı bu kadar hissedemem heralde. Çok duygulanıyorum dokundukça ben hareketlerini böyle daha yeni yeni güçlü hissediyorum içimde bebek olduğunun idrakine yeni varıyorum
Evet uzanınca geçtiİki günde bir oluyo bende de dinlenince geçiyorsa sorun yok doktorum öyle dediydi. Ama takip etmek lazım tabiki. Bide 34den sonra ilişkiye girmek tetikliyormuş dün bi doktordan dinledim. Az daha sabredin son haftalarınızda girin doğumu tetikler diyodu
Allah yardimciniz olsun, yavruna en hizli zamanda evinde kavus insallah canim :) biz ne konusursak ne planlarsak planlayalim, kismetiyle gelecek yavrular. Bu tek gercekGünaydın kızlar doğum hikayemden sizlere bahsedeyimmmm. Öncelikle kimse erken mi demeden herşeyini hazır etsin herşeyini. Daha bebeğimin oda takımı bile gelmedi. Bavulum hazıe değildi büyük bir sıkıntı içerisinde rabbim yardımcımız oldu herşey su gibi aktı. Doktorum dünyanın en en ene iyi en sakin en soğuk kanlı en kriz yöneten doktoruydu onun bana verdiği güvenle herşey bu kadar rahat geçti. İlk gün pek bişey anlamadım gelen gidenler anestezi ondan önceli gece hiç uyumadım onun sersemliği. Doğum yaptım ziyarete insanlar geliyor ama bebek yok… ertesi gün kendimi iyi hissediyordum doktor çıkmama müsaide etti toplam 2 gece sezeryandan sonra 1 gece kalmış oldum .hazırlanmaya başladıktan sonra kötü hisler daha da gelmeye başladı bebeksiz eve gidecektik ve ne kadar kalacağı belli değil. Rabbim beterinden korusun ama hiç bir anne kucağına alamadığı kokusnu bilmediği karnından alınıp küveze konulup günlerce bebeğinden ayrı bırakmasın…. Yapılan doğumları süslü odaları gece ağlayan bebekleri duydukça gönlümde ki acı tarifsiz bakın yazamıyorum… ama o sağlıklı ben sağlıklı sadece erken olduğu için orada kalmak zorunda olması içime su serpiyordu.. evdeyiz hergün süt götürüyoruz şırıngaya düşen bir damla süt için bile ne çabalar veriyoruz… rabbim 40 gün önce doğmasını kaderine yazmış doğması gereken gün 40 ı çıkacak kızımınn … sizlerde bende sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?