- Konu Sahibi sunshine__
-
- #56.041
Canım çok geçmiş olsunGünaydın kızlargripli bir güne merhaba dedim
Bizim de ailemize bir kız çocuğu doğdu iki ay önce onun da adı Arya geçekten harika bir isim adıyla büyüsünOyyy adıyla nice güzel günler görsünArya düşünüyorum kuzum. Yıllar önce seçmiştim. Arya Stark dan etkilenerek hala daha güzel gelen olmadı kulağıma. Net demiyoruz yine düşünelim diyoruz ama eşim de sevdi Arya yı
Egzersiz vs yapıyor musun ?Ben varım canım
Amin kuzum inşallahBizim de ailemize bir kız çocuğu doğdu iki ay önce onun da adı Arya geçekten harika bir isim adıyla büyüsün
Merhaba, benım de 21 haftalık kaybım var, bu gebelıgımde onlem amaclı serklaj atıldı ama, cok sukur uzunluk ıyı, bana 37.haftada dıkısı alıp 10 gun normal dogumu bekleyecegını soyledı doktorum, gelmezse ssezeryan olacak buyuk ıhtımalMerhaba kızlar ben servikal yetmezlikten ilk gebeliğimi 20 haftalıkken kaybettim 8 ay sonra tekrar gebe kaldım şimdi şükür 34 hafta olduk serklajlıyım. Elimiz yüreğimizde bekliyoruz haftalardır. Ama artık dikişlerim çok acıyor benim doğum kanalım da 18. Hafta tamamen açıldı sadece dikiş tutuyor o yüzden banyo bile yapmam yasak doktor kontrolüne de gidemiyorum tam yatak istirahatindeyim benim gibi olan bu haftalarda başka gebemiz var mı durumu nasıl dikişler ne zaman alınır biliyorlar mı
Bunu yenıdogum yapan arkadasım onerdı, konak olmamıs bebegı, yenıdogan mı alayım dedım farketmez demıstımutlanın konak önceliyici olanıda güzel deniyor.
İnciadan sonra mustelayıda denemeyi planlıyorum
Dinlenme fırsatım oluyor aslında canım da dinleniceğim şöyle 10 dk uzanayım diyebileceğim bi koltuk yok hep sandalye oturma simidi falan aldım kuyruk sokumu ağrıma öyle çözüm buldum ama bu vajina ağrısı çok fenaBende uzun süre oturunca aynı şekilde ağrım oluyordu canım. İzne ayrıldım çok oturmayınca o ağrı hissi rahatladı. Normal bence artık karın olmuş kocaman 8 aylık hamilesin ve hala 8 saat oturuyorsun günde ağrır tabikidinlenme fırsatın oluyor mu öğle arasında falan
Canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün ömürlü olsunlar inşallahKızlar ben sezeryandan çıkalı 2 3 saat oluyor. Spinal sezeryan oldum. Bebeklerimi gördüm o yüzden ikiside sağlıklılar şükürler olsunküveze aldılar biraz solunum sıkıntısı var tahmin ettiğimiz bişeydi zaten. Ara ara yazıp bilgi veririm hepinize çok teşekkür ederim
Yapıyorum youtubedan baktım yabancı ve yerli hesaplara belli hareketler var ama dönmüyor maalesefEgzersiz vs yapıyor musun ?
Ben de 35 tem beri ara ara, 36dan beri her gün yapıyorum yana kadar dönüyor sonra tekrar kafayı göğsümün altına koyuyor :)Yapıyorum youtubedan baktım yabancı ve yerli hesaplara belli hareketler var ama dönmüyor maalesefbir de bileğe yükleniyor o hareketler dün sağ el tüm gün uyuşukluk şeklinde ağrıdı sonra kola ve omuza vurdu bir kaç gün egzersize ara vereceğim. Doğum yapan arkadaşlardan daha döner vakti var dediler ama doktor dönmez sezeryan olur büyük ihtimalle dedi. 34+4teydim bunu dediğinde. Sen yapıyor musun canım egzersiz
Canım sana bişi diyeyim korkma. Ben ilk sezaryanımda sonda takıldığını bile hatırlamıyorum 4 yıl öncesi yani. Epiduraldi bi de. Geçen arkadaşımla pijama bakarken o söyledi bize taktılar takmaz olurlar mı diyeKac saat ayaga kalkamadın. 8 9 saat dıyorlar genelde, sondadan korkuyorum ben ama anestezı ıle takarlarsa ınslalahsaglıkla atlattın, darısı bızlere ınsallah
Ben çok pozisyonla ilgilenmemiştim canım son haftalar belli olur diye biliyordum ki böyle düşünen doktorlar da var. 30. haftalarda gittiğimde doğum şeklini sorduğumda doktorun biri son zamanlar belli olur demişti. Eski kontrollere baktım 31.haftada baş geliş diye yazmışlar 33te makat yazılmış o ara namazdayken karnım zorlanmıştı ve 1 saate yakın kramp gibi sancım olmuştu yanlışlıkla çocugu döndürdüm mü bilemiyorumBen de 35 tem beri ara ara, 36dan beri her gün yapıyorum yana kadar dönüyor sonra tekrar kafayı göğsümün altına koyuyor :)
Bana da aynısını söyledi doktor. Benim arkadaşımın 38de dönmüş ama o 39+5 de 2900 doğurmuş
benim geçen hafta 3350 idi kilosu sezaryene kendimi alıştırıyorum ama elimden geldiğini de yapmaya devam ediyorum .
Bu arada senin hep makat gelişli miydi ? Yoksa baştı sonradan mı döndü ?
Cok hıssedılmıyor o zamannCanım sana bişi diyeyim korkma. Ben ilk sezaryanımda sonda takıldığını bile hatırlamıyorum 4 yıl öncesi yani. Epiduraldi bi de. Geçen arkadaşımla pijama bakarken o söyledi bize taktılar takmaz olurlar mı diyeaynı dönemde doğum yaptığım arkadaşım hatırlattı.
Benim doktorum kafasına bakıyo kiloduna bakıyo sonra kendisi ekranda ayrıyetten bişeyler ölçüyo tam çözemedim hala kemik uzunluğu vs galiba hepsine baktıktan sonra bilgi veriyorBebeğin ultrasondaki gelişimi neye göre belirleniyor bilen varmı
Kilosu mu kafa ölçüsümü yada hepsi karışım mı anlayamadım tam
Benim baş gelişli amaaaa doktorum yine de normal doğumu önermediEvet maalesef makat gelişli iken normal riskli gibi hele ilk doğumlarda önermiyorlar . Dönmesi için egzersiz yapıyor musun ? Haftan kaç
Olumlu yönleri, Pelvik kemiğinin fazla acılmaması, ileri yaşta idrar tutamama gibi problem olmaması, saatlerce sancı çekip sonrasında acil sezeryana alınmaması, cinsel hayatın ister istemez farklilasiyormus normal doğumdan sonra vs..sezwryanin olumlu olumsuz yonleri icin ne dedi
İkisi hakkında da ne söylediğini bize söyler misinBen normal doğum istiyordum ama doktorum sezeryani hem bebek hem anne için daha iyi olduğunu söyledi, ikisininde iyi yönü kötü yönünü anlattı, sezeryana döndüm gibi bakalım
Canım önce kafa ölçüsü acınıyor, sonra karın çevresi ölçüsü eğer bunlardan biri fazla yüksekse bu sefer kemik ölçüsüne bakıyor. Mesela benim doktor kafa 1 hafta önde karın 3 gün önde olduğunu görünce ayak kemiği uzunluğunu ölçtü, omurga uzunluğunu ölçtü sonra ama bu normal dedi. Tamam gayet iyi herhangi bir problem yok dedi. Haftasına göre 3-4 gün önde sadece dedi. O da ölçümlerde bazen sapma oluyormuş. Ama böyle ölçtü her kontrolde de bunları tekrarlıyor herkes için.Bebeğin ultrasondaki gelişimi neye göre belirleniyor bilen varmı
Kilosu mu kafa ölçüsümü yada hepsi karışım mı anlayamadım tam
Bi uste yazdım canım, bunlar aklımda kalanlar, kendi eşi de normal doğum yapabilecekken sezeryan tercih etmiş filan dedi… ama yine bana bıraktı tabi seçeneğiİkisi hakkında da ne söylediğini bize söyler misin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?