2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Bizim de ailemize bir kız çocuğu doğdu iki ay önce onun da adı Arya geçekten harika bir isim adıyla büyüsün

Merhaba, benım de 21 haftalık kaybım var, bu gebelıgımde onlem amaclı serklaj atıldı ama, cok sukur uzunluk ıyı, bana 37.haftada dıkısı alıp 10 gun normal dogumu bekleyecegını soyledı doktorum, gelmezse ssezeryan olacak buyuk ıhtımal

Dinlenme fırsatım oluyor aslında canım da dinleniceğim şöyle 10 dk uzanayım diyebileceğim bi koltuk yok hep sandalye oturma simidi falan aldım kuyruk sokumu ağrıma öyle çözüm buldum ama bu vajina ağrısı çok fena baş şimdi haftasonu yatıp dinleniyorum dediğin gibi azaldı ağrısı. Bu hafta da çalışayım artık bende ayrılıyorum. Yok yani dayanamıcam

Canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün ömürlü olsunlar inşallah

Egzersiz vs yapıyor musun ?
Yapıyorum youtubedan baktım yabancı ve yerli hesaplara belli hareketler var ama dönmüyor maalesef bir de bileğe yükleniyor o hareketler dün sağ el tüm gün uyuşukluk şeklinde ağrıdı sonra kola ve omuza vurdu bir kaç gün egzersize ara vereceğim. Doğum yapan arkadaşlardan daha döner vakti var dediler ama doktor dönmez sezeryan olur büyük ihtimalle dedi. 34+4teydim bunu dediğinde. Sen yapıyor musun canım egzersiz

Ben de 35 tem beri ara ara, 36dan beri her gün yapıyorum yana kadar dönüyor sonra tekrar kafayı göğsümün altına koyuyor :)
Bana da aynısını söyledi doktor. Benim arkadaşımın 38de dönmüş ama o 39+5 de 2900 doğurmuş
benim geçen hafta 3350 idi kilosu sezaryene kendimi alıştırıyorum ama elimden geldiğini de yapmaya devam ediyorum .

Bu arada senin hep makat gelişli miydi ? Yoksa baştı sonradan mı döndü ?

Kac saat ayaga kalkamadın. 8 9 saat dıyorlar genelde, sondadan korkuyorum ben ama anestezı ıle takarlarsa ınslalah saglıkla atlattın, darısı bızlere ınsallah
Canım sana bişi diyeyim korkma. Ben ilk sezaryanımda sonda takıldığını bile hatırlamıyorum 4 yıl öncesi yani. Epiduraldi bi de. Geçen arkadaşımla pijama bakarken o söyledi bize taktılar takmaz olurlar mı diye aynı dönemde doğum yaptığım arkadaşım hatırlattı.

Ben çok pozisyonla ilgilenmemiştim canım son haftalar belli olur diye biliyordum ki böyle düşünen doktorlar da var. 30. haftalarda gittiğimde doğum şeklini sorduğumda doktorun biri son zamanlar belli olur demişti. Eski kontrollere baktım 31.haftada baş geliş diye yazmışlar 33te makat yazılmış o ara namazdayken karnım zorlanmıştı ve 1 saate yakın kramp gibi sancım olmuştu yanlışlıkla çocugu döndürdüm mü bilemiyorum benimki de kafa sağda solda gidip geliyor dönmeyecek gibi hissediyorum ama son zamana kadar uğraşacağım. Dönmeyince sezeryan için tarih mi veriyorlar sana bişey dediler mi tarih için

Cok hıssedılmıyor o zamann

Bebeğin ultrasondaki gelişimi neye göre belirleniyor bilen varmı
Kilosu mu kafa ölçüsümü yada hepsi karışım mı anlayamadım tam
Benim doktorum kafasına bakıyo kiloduna bakıyo sonra kendisi ekranda ayrıyetten bişeyler ölçüyo tam çözemedim hala kemik uzunluğu vs galiba hepsine baktıktan sonra bilgi veriyor

Evet maalesef makat gelişli iken normal riskli gibi hele ilk doğumlarda önermiyorlar . Dönmesi için egzersiz yapıyor musun ? Haftan kaç
Benim baş gelişli amaaaa doktorum yine de normal doğumu önermedi o yapmiicak doğumu bu arada, sezeryan genel olarak daha iyi diye anlattı…
Senin eğer dönmezse diye yazmak istedim, sezeryan daha iyi olabilir belki diye 33+0 bugün

sezwryanin olumlu olumsuz yonleri icin ne dedi
Olumlu yönleri, Pelvik kemiğinin fazla acılmaması, ileri yaşta idrar tutamama gibi problem olmaması, saatlerce sancı çekip sonrasında acil sezeryana alınmaması, cinsel hayatın ister istemez farklilasiyormus normal doğumdan sonra vs..
sezeryan için de bebekte kanda oksijen probleminin olmaması, kanalda takılı kaldı vs derdi yok, bebeğin kan pH değeri olması gerektiği gibi doğunca vs, asitlenmiyor… böyle şeyler anlattı

Ben normal doğum istiyordum ama doktorum sezeryani hem bebek hem anne için daha iyi olduğunu söyledi, ikisininde iyi yönü kötü yönünü anlattı, sezeryana döndüm gibi bakalım
İkisi hakkında da ne söylediğini bize söyler misin

Bebeğin ultrasondaki gelişimi neye göre belirleniyor bilen varmı
Kilosu mu kafa ölçüsümü yada hepsi karışım mı anlayamadım tam
Canım önce kafa ölçüsü acınıyor, sonra karın çevresi ölçüsü eğer bunlardan biri fazla yüksekse bu sefer kemik ölçüsüne bakıyor. Mesela benim doktor kafa 1 hafta önde karın 3 gün önde olduğunu görünce ayak kemiği uzunluğunu ölçtü, omurga uzunluğunu ölçtü sonra ama bu normal dedi. Tamam gayet iyi herhangi bir problem yok dedi. Haftasına göre 3-4 gün önde sadece dedi. O da ölçümlerde bazen sapma oluyormuş. Ama böyle ölçtü her kontrolde de bunları tekrarlıyor herkes için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…