- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #56.061
Ben de çok çok büyük ihtimalle sezeryan olacağımBen de 35 tem beri ara ara, 36dan beri her gün yapıyorum yana kadar dönüyor sonra tekrar kafayı göğsümün altına koyuyor :)
Bana da aynısını söyledi doktor. Benim arkadaşımın 38de dönmüş ama o 39+5 de 2900 doğurmuş
benim geçen hafta 3350 idi kilosu sezaryene kendimi alıştırıyorum ama elimden geldiğini de yapmaya devam ediyorum .
Bu arada senin hep makat gelişli miydi ? Yoksa baştı sonradan mı döndü ?
Bana geçen hafta tarih verdiler ama bu hafta dönmez ise kesin tarih belirleyeceğiz doktor kesin tarih verecek . Normalde yarındı randevum ama değiştirmek istiyorum yüzleşemicem :)Ben çok pozisyonla ilgilenmemiştim canım son haftalar belli olur diye biliyordum ki böyle düşünen doktorlar da var. 30. haftalarda gittiğimde doğum şeklini sorduğumda doktorun biri son zamanlar belli olur demişti. Eski kontrollere baktım 31.haftada baş geliş diye yazmışlar 33te makat yazılmış o ara namazdayken karnım zorlanmıştı ve 1 saate yakın kramp gibi sancım olmuştu yanlışlıkla çocugu döndürdüm mü bilemiyorumbenimki de kafa sağda solda gidip geliyor dönmeyecek gibi hissediyorum ama son zamana kadar uğraşacağım. Dönmeyince sezeryan için tarih mi veriyorlar sana bişey dediler mi tarih için
Kendisinde doğum yaptırma ihtimali olması adına mı sez önerdi . Yoksa senin tıbbi hikayenden dolayı mı sez önerdi ? Nasıl avantajları varmış veya nprmalden nasıl fazla avantajları varmış acaba ?Benim baş gelişli amaaaa doktorum yine de normal doğumu önermedio yapmiicak doğumu bu arada, sezeryan genel olarak daha iyi diye anlattı…
Senin eğer dönmezse diye yazmak istedim, sezeryan daha iyi olabilir belki diye33+0 bugün
Yaa niye normal istiyordun :) sen bebişin kilosu boyu fazla diye mi sez olman gerekecek yoksa senin mi fikrin değişti ?Ben de çok çok büyük ihtimalle sezeryan olacağımsana hangi günü verdi
Ben normal sezeryan hep Doktora bıraktım ikimiz icinde hangisi iyise o olsun dedimYaa niye normal istiyordun :) sen bebişin kilosu boyu fazla diye mi sez olman gerekecek yoksa senin mi fikrin değişti ?
Benim bu hafta gideceğim kontrolde kesinleşecek inş dönmüş olur :)
Kendisinde doğum olmiicak, sordum sizce normal doğum mu sezeryan mi iyi diye, direk sezeryan dedi, bebek için neredeyse risksiz anne için se ileride daha sağlıklı dedi, normal Dogum yapanların çoğu idrar tutamıyor 50 yaşından sonra filan dedi… Bebek için de bu oksijen olayını ve takılma risklerini söyledi.. ağrısız sancısız doğum ama sonrasında bir kaç gün ağrı oluyor tabi dedi… GenelKendisinde doğum yaptırma ihtimali olması adına mı sez önerdi . Yoksa senin tıbbi hikayenden dolayı mı sez önerdi ? Nasıl avantajları varmış veya nprmalden nasıl fazla avantajları varmış acaba ?
Bu carsamba mı gelıyor bebıs yanıBen normal sezeryan hep Doktora bıraktım ikimiz icinde hangisi iyise o olsun dedimpozisyonu baş aşağı ama 36+4 ye 3600 olmuş normali beklersek bu bebek 4 u geçer dedi sezeryan olman daha iyi dedi ben de tamam dedim cumartesi nst istedi gittim bir çatı bakalım yine de dedi ebeye yolladi ebe de şu an 3600 u dogabilirsin ama bu rahim yapısı seni 2 hafta götürür o zamana bebek 3900 e yakın olur doğurmazsin çatin dar dedi çok istersen aşırı derecede dikişin olur falan dedi zaten çok kötüydü ebe doktorumun yanına indim Çarşamba alalım dedi ben de 20 si olsun bari dedim salı bir daha gel nst bakacam sancın çıkarsa Çarşamba alırim çıkmazsa gittiği yere kadar dedi
Hepimizin acısı var ne fena bir şey. Ama maşallah sana darısı tüm riskli risksiz gebeliklere. acısız kanamasız tatlış doğumların olsun sağ salim kucağına al. Teşekkür ederim canım. 37 ye kadar inşallah kanama bişey yaşamayız senin de dikişlerinde ağrı acı oldu mu ?Merhaba, benım de 21 haftalık kaybım var, bu gebelıgımde onlem amaclı serklaj atıldı ama, cok sukur uzunluk ıyı, bana 37.haftada dıkısı alıp 10 gun normal dogumu bekleyecegını soyledı doktorum, gelmezse ssezeryan olacak buyuk ıhtımal
Amın cumlemızın ınsallahHepimizin acısı var ne fena bir şey. Ama maşallah sana darısı tüm riskli risksiz gebeliklere. acısız kanamasız tatlış doğumların olsun sağ salim kucağına al. Teşekkür ederim canım. 37 ye kadar inşallah kanama bişey yaşamayız senin de dikişlerinde ağrı acı oldu mu ?
Bu da indirimdeyimis bende alımı diye kararsız kaldımEcowell aldım ben aldığımda pahalıydı
Makat gelisli değil canım başı henüz yukarda dönerse bile sezeryan düşünüyorum şimdilik gelişi mecburi sezeryanda 32+6 yımMakat gelişliyken mi normal yapmak istiyorsun ?
Eğer benim dönmezse ben de sezaryen olacağım
Haftan kaç?
Aslında mustella ve incia da var canım Sebamed çok olumlu yorum var diye düşündüm ecowel mustela ve incia galiba mustela Alicambu ikisi arasında kaldıysan ecowel al
başka marka düşünürsen incia al derim
Gelişimini tamamlamış sancı çıkarsa alırız artık dedi salı günü tekrar çağırdıBu carsamba mı gelıyor bebıs yanı
Bence bunun en büyük sebebi yaşam tarzımizin değişmesi eskiden insanların işleri bizim gibi değildi kemikleri de doğal olarak bizden daha güçlü daha esnek yapı da çok doğum yapan kadınlara bakıyorsun taşrada sürekli ayakta yürüyorlar ağır kaldırıyorlar çömelerek ot vb bıciyorlar bu hareketlere bakınca da doktorun normal doğumu kolaylaştırır dediği hareketler hepKizlar asla sizin ustunuzden söylemiyorum ama anlamdigim bı kaç şey var doktorlar neden bu kadar noraml doğum karşıtılar ya şaşırıyorum doğrusu sonuçta Allah bizi kadın olarak yaratmış ve bebeğin cikiş yerini de belirlemiş doktorlar neden bu kadar sezeryan yapmmaya meyili daha kolay oliyor diye mi onlar için onu da anlamış değilim evet tabiki normal doğum da sezeryanda kendine göre çok zorluklari var ama bence iki doğumda da insanin vajina kısmı degisiyor yani bu idrar tutamama durumlari falan yalan gibi teyzem iki sezeryan yaptı aynı sikayetler bende var dedi aynı şekilde normal doğum yapan teyzemde belki bu bunyeden buneye değişiyor ama bebek için sağlıklı olan normal doğum bana göre sezeryana mecburi hiç birsey demiyorum yoksa
Masallah masallahGelişimini tamamlamış sancı çıkarsa alırız artık dedi salı günü tekrar çağırdıinşallah 20 sinden önce gelmez
Tabi herkes başka bişi söylüyor bu konuda, sezeryan doktorlarKizlar asla sizin ustunuzden söylemiyorum ama anlamdigim bı kaç şey var doktorlar neden bu kadar noraml doğum karşıtılar ya şaşırıyorum doğrusu sonuçta Allah bizi kadın olarak yaratmış ve bebeğin cikiş yerini de belirlemiş doktorlar neden bu kadar sezeryan yapmmaya meyili daha kolay oliyor diye mi onlar için onu da anlamış değilim evet tabiki normal doğum da sezeryanda kendine göre çok zorluklari var ama bence iki doğumda da insanin vajina kısmı degisiyor yani bu idrar tutamama durumlari falan yalan gibi teyzem iki sezeryan yaptı aynı sikayetler bende var dedi aynı şekilde normal doğum yapan teyzemde belki bu bunyeden buneye değişiyor ama bebek için sağlıklı olan normal doğum bana göre sezeryana mecburi hiç birsey demiyorum yoksa
20si benim doğum günüm :) bana da 20-25 arası verdi ama bu hafta kesinleşecek :). 4ü bulursa sez öneriyorlar . Çarşamba dediği 15 Kasım mı 22 Kasım mı ?Ben normal sezeryan hep Doktora bıraktım ikimiz icinde hangisi iyise o olsun dedimpozisyonu baş aşağı ama 36+4 ye 3600 olmuş normali beklersek bu bebek 4 u geçer dedi sezeryan olman daha iyi dedi ben de tamam dedim cumartesi nst istedi gittim bir çatı bakalım yine de dedi ebeye yolladi ebe de şu an 3600 u dogabilirsin ama bu rahim yapısı seni 2 hafta götürür o zamana bebek 3900 e yakın olur doğurmazsin çatin dar dedi çok istersen aşırı derecede dikişin olur falan dedi zaten çok kötüydü ebe doktorumun yanına indim Çarşamba alalım dedi ben de 20 si olsun bari dedim salı bir daha gel nst bakacam sancın çıkarsa Çarşamba alırim çıkmazsa gittiği yere kadar dedi
Ay resmen geliyor gelmekte olan :))Gelişimini tamamlamış sancı çıkarsa alırız artık dedi salı günü tekrar çağırdıinşallah 20 sinden önce gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?