- Konu Sahibi sunshine__
-
- #56.201
Canım kesinnlikle öyle.O kadar haklısın ki… bana 27.haftamda çevremdekiler yok göbeğin aşağı düşmüş, yok doğumun çok yakın senin, yok seni rüyamda gördüm bebeğin ölüyordu bilmem ne… ben o hafta bir stres yaptım kendime… 28.hafta kasılmalarım oldu kendimi acilde buldum. Doktor da açılman var, yumusaman var bir nst ye gir, sonra seni fakulte hastanesine sevk edelim dedi. Nst ye girdim sancı mancı yok. Artık ben herhalde herkesten duya duya stresten bebeğin hareketlerini bile kasılma diye sancı diye mi yorumladım kendimce bilmiyorum. Peşine 2 hafta daha o erken doğum korkusunu atamadım üstümden. Lakin hiç iyi de değildim yani. Ondan sonrasında 30.haftayı görünce dedim artık tamam ya, gelse de sorun değil (ne mantık bilmiyorum ama) vakti zaten bilmem ne diye kendimi telkinlemeye başladım. Attım kafamdan o düşünceyi yani. Sonrasında bende ne kasılma , ne karında sertleşme ne bir şeybugun bile bana oyle diyen insanlar diyor ki aa karnının üstü ne kadar sert, daha aşağıya inmemiş gelmez bu falan e dedim daha 27.haftada bana sen bu hafta doğurursun diyordunuz ne oldu üstündeki elbise bebeği kaldırmıştır ondandır dediler ay dedim sonra kendi kendime ne saçma insanların dediklerini kafama takıp, o kadar strese girmişim şimdi anne kız çok iyiyiz çok şükür. Artık gelse de salmış durumdayım yani, psikolojik olarak hazırım. Yaşama ihtimalinin çok çok yüksek olduğunu biliyorum çünkü. Düne kadar 300 gr, 400 gr diye bahsederken şimdi 1.5 kg, 2 kg diye konuşuyoruz. Yaşamaz mı ? Bal gibi de yaşar. Salın valla siz de , rahatlatın kafaları. Çok şükür haftalarımız iyice ilerledi, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık. Doğanlar da mis gibi yaşıyorlar. Artık o erken doğum korkusunu üstünüzden atıın, kendinizi toplayın. Allah hepimize vakitlice doğurmayı nasip etsin, herkesin yavrusu sağlıklıca gelsin. Lakin artık gelseler de çok küçük değil bebiklerimiz. Allah’ın izniyle hepsi yaşayacak haftalardalar. Korkuyu üstünüzden atın. İyi düşünün, iyi olsun. Rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın inşallah
Soru sorup işi bitince gidenler miAynen oyle. Hatta daha fazlasi da neyse smdi bisi demiim
Hayet iyi gidiosun hersey yolunda stres olucak bisey yok. Hatta stres herseyden daha kotu oyuzden sakin olur musun pls
Yarın artık hastane çantamı kuaför işimi filan öne çekeyim belki hazır olmamam da geriyor olabilir.Beybi sen sadece yarın
beybi sen sadece yarın takip etmemiz gereken kuponlara odaklan gerisi bende ben vakti gelince sudem gel doğuralım derim
Sana da iyi geceler bebeğimİyi geceler kızlar hepiniz sağolun
Kesinlikle öyle. Fark etmiyoruz ama etkileniyoruz. Strese giriyoruz. Biz strese girince, bebişlerimiz de strese giriyor. Hareketleri vs değişiveriyor o gün. Sonra biz daha çok stres yapıyoruzCanım kesinnlikle öyle.
Eşim bile bana diyor grutaki arkadaşlarım doğuruyor dediğimde sen neden fazla sakin ve rahatsın diyor.
Çünkü aksi bir durum olmadıkça öyle olmak gerekiyor.
Dikkat edin yakın arkadaşın adet ise sende bir süre sonra aynı adet takvimine denk geliyosun.
Mtlulk nasıl bulaşıcı panik ve streste bulaşıcı.
Bebek yoldayım geliyorum beni kimse durdurmaz derse durum başka
ama evde tv karşısında keyifli keyifli çay içerken xx sancı oldu bendede olmalı acaba varmı yok mu dersek beyin diyor ki aa bende sancı olmalı pıt hormon devreye giriyor. Biz tetiklemiş oluyoruz bir yerde
*** şöyle ilginç bir örnek vereyim ben hamile olmak için 3-4 ay hep bekledim kendimi hep hamile gibi hissediyordum hatta bildiğiniz annelik duygusu yüklemiş gibi hissediyordum ama adet olmaya devam ediyordum. Göğüslerimde bile süt oluşumu srasında oluşan gerginlik ve sertlikler bile oluşmmuştu. Doktora gittiğimde öğrendik ki Tiroit hormonum vücutta Prolaktin ( Süt hormonunu ) aktif etmiş. Vucudum beni gebe sanıyor , doğuma yavaş yavaş kendini hazırlıyor. Herşeyden habersiz ben her ay düzenli adet olup üzülüyordum. Vucut seni gebe sanıyorken tekrar hamile kalamıyorsun. Bazı şeyler bizim tahminiminiz plaımınızın çok dışında gelişebiliyor ne yazık ki.
Etkiliyecek bisey kuzum. Sen nie kendini boyle dusurdun ben anlamadim. Allahin izniyle riskli haftalari gectik. Kuvozdeki bebeklerimiz bile cok sukur bin sukur iyi hava destegi aliyorlar sadeceSoru sorup işi bitince gidenler mi
Yatıp uyuycam şimdi kafamdan düşünceleri atıp
Bizim kızın doğumu etkiledi ya hiç beklemiyordum daha 37 . Haftada gümüş kapak takacaktı göğsüne
Yarın artık hastane çantamı kuaför işimi filan öne çekeyim belki hazır olmamam da geriyor olabilir.
İyigecelerİyi geceler kızlar hepiniz sağolun
Ben acile girdim direkt doğuruyorum dedim hemen bileklik yakıp doğumhaneye gönderdiler bebek için de yanlış görmediysem soyisim yazılıyor. Yani bebek+soyad şeklinde. Ki zaten ben bir ara mide bulantısı için de gitmiştim o zaman da bileklik taktılar sordum hani yoktu yeni kural mı diye evet demişlerdi gebelere hemen takıyoruz her ihtimale karşı. Tabii her hastane böyle mi bilemem samsunda takmışlardı, doğum da trabzonda oldu orda da taktılarHer anne bebeğe farklı bileklik mi takılıyor ?
Ben ilk doğumumu yaptım tatlım o şekilde.Sıfır açılma ile Suni sancı alıp normal doğum yapan var mı? Her gün 7 hurma yiyorum artık rahimde açılma olsun diye.
Şişme ödem vs yok. İdrar testi yapıldı, test sonucu normal çıkıyor ama doktor bir test sonucu her ne kadar normalde yazsa enfeksiyonun çok var dedi. Geçen pazartesi 2 tane serum yemiştim. Bakalım bugün tekrar testi tekrarlamak isteyeceğim hatta kültüre de bakılmasını rica edeceğim. İdrarımı yaparken ağrı, yanma vs yok. Fakat bazen arada idrarım bittikten sonra karnımda çok hafif bir ağrı oluyor o da şey gibi idrar kesesi boşalıyor ve bebek oraya baskı yapıyor gibiElde ayakta şişme falan vsr mi hem gelişim geriliği hem tansiyon yüksekliği Allah korusun gebelik zehirlenmesi olabilir idrar tahlili yapıldı mı son zamanlarda
Bende bu hafta hastane çantasını hazılrıcam sende yapabilirsin tatlım . Rahatım dediysem oda bir yere kadar sonuçtaSoru sorup işi bitince gidenler mi
Yatıp uyuycam şimdi kafamdan düşünceleri atıp
Bizim kızın doğumu etkiledi ya hiç beklemiyordum daha 37 . Haftada gümüş kapak takacaktı göğsüne
Yarın artık hastane çantamı kuaför işimi filan öne çekeyim belki hazır olmamam da geriyor olabilir.
Ah ah kimse geri sayımı beklemezsen sayım yapmaya devam eden koca yürekli Zecmel umut kazanacakSON 32 ISPARTA
Süreç nasıldı, açılma var mıydı suni sancı almadan ve kaçıncı haftada doğum oldu. Anlatma imkanınız var mıdır acabaBen ilk doğumumu yaptım tatlım o şekilde.
Canım idrara çıktığında boşaltım yaparken beklediğinden az geliyorsa aşırı sık idrara çıkıyorsan mesane ve böbrek tarafında ağrı varsa yinede idrar yolu enfeksiyonu yada sistit başlangıcı çıkabiliyorŞişme ödem vs yok. İdrar testi yapıldı, test sonucu normal çıkıyor ama doktor bir test sonucu her ne kadar normalde yazsa enfeksiyonun çok var dedi. Geçen pazartesi 2 tane serum yemiştim. Bakalım bugün tekrar testi tekrarlamak isteyeceğim hatta kültüre de bakılmasını rica edeceğim. İdrarımı yaparken ağrı, yanma vs yok. Fakat bazen arada idrarım bittikten sonra karnımda çok hafif bir ağrı oluyor o da şey gibi idrar kesesi boşalıyor ve bebek oraya baskı yapıyor gibi
Günde mesela 4 litreye yakın su içiyorum. İçtiğim suya göre evet sık çıkıyorum ama boşaltımım az az olmuyor.Canım idrara çıktığında boşaltım yaparken beklediğinden az geliyorsa aşırı sık idrara çıkıyorsan mesane ve böbrek tarafında ağrı varsa yinede idrar yolu enfeksiyonu yada sistit başlangıcı çıkabiliyor
Bana da bu şekilde oluyor
Gün içinde, nstde sancı çıkmıyor, bence sancı değil diye düşünüyorum, sanci olsa az da olsa sürekli bi agri olur herhalde
Ben cumartesi gittim doktora nst istemedi bile normal dedi. Hatta kendisi söyledi nst istemeyeceğim senden aklına gelirse falan gerek yok,her şey yolunda dedi. Dün akşam harbi stres oldum herhalde. Şimdi uyuyup uyanınca iyi. Bi de çok su içmiştim o da baskı yaptı sanırım. Neyse gerçek sancı gelince tüm detaylarıyla yazarız.Bende de tam tersi, uzaninca geciyo o baski bissi
Evet sanırım yavaş yavaş ona hazırlık yapıyoruz sanırım. E 40 gün adet olacaksak erken başlaması ağrının normalO kasilma/sanxiymis braxton hicks daha dogrusu. Ama bnm kizlardan anladigim dogum sancisi adet sancisi seklinde gelio. Limonataya da ole olmus
Bendeee bendeee kız bebeğin yatağı, hastahane çantası, benim pijama, emzikler, yıkanmış kıyafet hiç biri yok bende. Hepsi alınmış paketle duruyorKızlar burayı okudukça kötü oluyorum kaygı düzeyim artıyor.
En büyük korkum zaten erken doğum
Stres bastı beni ya
Allah sonumuzu hayretsin
Valla o kadar hazır değilim ki
Bana da der misin yaaaa 16 aralıkta “ Esin hadi artık sıra sende, kap gel çocuuu” diye.Beybi sen sadece yarın
beybi sen sadece yarın takip etmemiz gereken kuponlara odaklan gerisi bende ben vakti gelince sudem gel doğuralım derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?