- Konu Sahibi sunshine__
-
- #5.601
Vardır bi bildiği canım. Her doktorun ilerleyişi farklı oluyor. Bende estrofemi erken mi kesti ki diyordum kendi kendime çünkü çoğuna 10. Haftada kesilmiş mesela. Burda hep öyle okudum. Doktoru dinliyoruz başka yapacak bir şeyimiz yok hayırlısı olsun hakkımızdaben de hep böyle okuduğum için şaşırdım aslında, biz de dün dinledik kalbi, estrofem 2 hafta 10 gün daha devam, progestan dex 2 hafta devam. estrofem iğneden daha uzun süre kullanılıyor. lutinus yeterli diye düşündü belki de o da günde 1 adet devam edip 11+4de kesilecek.
doktora güveniyorum ama evliliğimin 10.yılı yaşım 38 ister istemez endişelerim tavan yapıyor. rabbime emanet
vajinal usg
aynen canım ne derse yapacağız, rabbim doğru yol göstersin, hayırlı sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz.Vardır bi bildiği canım. Her doktorun ilerleyişi farklı oluyor. Bende estrofemi erken mi kesti ki diyordum kendi kendime çünkü çoğuna 10. Haftada kesilmiş mesela. Burda hep öyle okudum. Doktoru dinliyoruz başka yapacak bir şeyimiz yok hayırlısı olsun hakkımızda
Benimde öyle sordum hiç bir özel sigorta kapsamıyormuş maalesef
Benim de kanama alanım vardı her hafta geleyim bitene kadar dedim hayır dedi doktorum sürekli gelmek seni fazladan strese sokar gerek yok dedi. 1 ay sonra gittim kanama alanı bitmişti. Şimdi senin içinde insan çok merak ediyorsun haklı olarak ama gidiceksin ulturasyon aleti değişecek doktor değişecek bu doktor kötü bir şey diyecek ya da ulturasyon kaynaklı farklı bir şey olacak bu sefer iyice çökeceksin ya da tam tersi çok iyi şeyler söyleyecek kendi doktorunun beklediği farklı olacak bu sefer o bir şey diyecek sürekli ikilem de üzüntüde kalacaksın bence bekle Kendi doktoruna git canımÇok arada kaldım kızlar cuma günü doktorum kalbi yavaş demişti 1 hafta 10 gün sonra kontrole gel dedi ona gitmeden başka doktora gitsem diye düşündüm. İstediğim doktora cuma gününe randevu buldum o biraz geç oluyo benim için meraktan catlıyorum çünkü. Birde başka bir doktor var çarşamba ona mı gitsem. Yoksa cumaya kadar beklersem kendi doktoruma mı gitsem. Ne yapacağım ben ya
Ayda 1 kere canımkızlar ben özele yeni geçtim 7+1de gittim bir sonraki muayene için 10.haftada gelmemi söyledi ama bana çok uzun bir zaman geldi , anlaşmamızda sınırsızdı. Sizin muayene sıklığınız da bu şekilde mi
Benim de kanama alanım vardı her hafta geleyim bitene kadar dedim hayır dedi doktorum sürekli gelmek seni fazladan strese sokar gerek yok dedi. 1 ay sonra gittim kanama alanı bitmişti. Şimdi senin içinde insan çok merak ediyorsun haklı olarak ama gidiceksin ulturasyon aleti değişecek doktor değişecek bu doktor kötü bir şey diyecek ya da ulturasyon kaynaklı farklı bir şey olacak bu sefer iyice çökeceksin ya da tam tersi çok iyi şeyler söyleyecek kendi doktorunun beklediği farklı olacak bu sefer o bir şey diyecek sürekli ikilem de üzüntüde kalacaksın bence bekle Kendi doktoruna git canım
Vajinal bakılmış galiba degil mi. Vajinal ise erkek canım
Benim arada gittiğim ilçe doktoru makinesi falan çok iyi değil ama adam çok fazla hastaya bakmaktan profesyonel olmuş 4 tane ilçeye bakıyor. Bana o kanama alanı ver dedi ondan 4 gün önce özeldeki doktorum da kanama alanı görüp söylemedi boşuna stres yapmaya gerek yok her şeyi bilmek iyi değil diye. Şimdi bu doktor iyi veya kötü ne derse desin kendi doktorunuzdan duymaya ihtiyaç duyacaksınız. Ama aklını çok kurcalıyorsa git canımDoğru söylüyorsun aslında. Belki özelde daha iyi makineyle bakıldığında daha detaylı görünür ya da orada ki doktor daha iyi ilgilenir diye düşündüm. Ama devlette de göründü sorun görünmemesi değil.
Her şey yolundaysa 3 haftada bir çağırıyor doktorlar. Ben de 7+1de gittim bi daha haftaya 10+1de gideceğimkızlar ben özele yeni geçtim 7+1de gittim bir sonraki muayene için 10.haftada gelmemi söyledi ama bana çok uzun bir zaman geldi , anlaşmamızda sınırsızdı. Sizin muayene sıklığınız da bu şekilde mi
Bunu yazalı baya olmuştu. Yükseliş düzenli devam etti ve doktora gittim. Kimyasal veya dış gebelik değil çok şükür. Keseyi ve yolk sac göründü fakat bebek görünmedi. Doktor boş gebelik veya geç döllenme olabilir haftaya tekrar bakalım dedi. Yani hafta konusunda haklı olabilirsiniz, sanırım geç döllenme. Yani inşallah öyledir.5+2 haftalık için değerlerin uyuşmuyor benim 5 haftanın başında 4000 üstüydü.
Referans değerlerine bakılarak hafta tahmini yapılıyor.
Haftanı hesaplarken yanlışlık olmuş olabilir. Ama 115 den 425 yükseliş şimdilik iyi.
bu haftada bu seviyelerde kalırsa kimyasal olma ihtimali olabilir.Doktorun daha net bilgi verir
Bende oyle dısardaydım bacaklarım acagı kan aktı resmen ama bebekler saglıklıydı şükür kahverengıye dondu 2 gun sonra tamamen kesildi corasprını kestiler direkKızlar selam,
15gün önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğim için ses kısılması öksürük atakları hiç enerjim yoktu buraya giremiyordum geceleri uyuyamıyordum. antibiyotik tedavisine başlamıştım Hastalığımı neredeyse atlattım derken yoğun Kanamalarım başladı öyle böyle değil ama bilmesem regl oldum derim. Bugün kontrolüm sonrası da kendimi iyi hissettiğim için okuyabilldiğim kadar okumaya, bildiğim kadar yanıtlamaya çalıştım.
5 Mayıs akşamı yoğun kanamayla kontrole gitmiştim. Bugün tekrar gittim Allah’ıma şükürler olsun bebiş iyi durumu kalp atışı stabil 10+1 im ama 10+4 ölçüldüm. Bebişin boyu da büyümüşplasenta damarlara yakın yere denk gelmiş buradaki kılcal damarların kanayabileceğini söyledi perinatolugum. Şuan bir kanama alanı yok . Ama koyu siyah gibi kahve gibi hafif peçeteye gelen lekelenmeler devam ediyor ama normalmiş. Lekelenmelerin tamamen geçmesini bekliyoruz rahim ağzı yetmezliğim olduğu için dikiş planlanacak o zamana kadar ve bundan sonra inşallah hiç kanamaz
Kanaması olanlar ve telaşlananlar için bi nebze de olsa iç rahatlatmak için paylaşmak istedim
Zaten kendi doktorum tüp bebek doktoru kalp atışından sonrasında bakmıyor başka doktorla devam etmem gerekiyorBenim arada gittiğim ilçe doktoru makinesi falan çok iyi değil ama adam çok fazla hastaya bakmaktan profesyonel olmuş 4 tane ilçeye bakıyor. Bana o kanama alanı ver dedi ondan 4 gün önce özeldeki doktorum da kanama alanı görüp söylemedi boşuna stres yapmaya gerek yok her şeyi bilmek iyi değil diye. Şimdi bu doktor iyi veya kötü ne derse desin kendi doktorunuzdan duymaya ihtiyaç duyacaksınız. Ama aklını çok kurcalıyorsa git canım
Hiç aklına getirme öyle şeyleri. Ben şehir Hastanesi'nde kürtaj olmuştum şansıma ebeler ve doktor dünyanın en tatlı insanlariydi 7 dakika falan sürüyor vakumla alıyorlar ama kendimi kötüye hazırlama canım benim seni çok iyi anlıyorum ama inan öyle olmuyor ben bebeğimi hastaneye ikili test yaptırmaya gittiğimde kaybettiğimi öğrendim her hastaneye gidişte nefesim kesiliyor ayaklarım çözülüyor ve ulturasyon yaparken istemsiz ağlıyorum yine aynı olacak diye. Çok kısa süre önce Instagramda şöyle bir yazı gördüm. Başıniza kötü bir olay geldikten sonra onun sürekli tekrarlayacagini düşünmek Allah hakkında önyargıli olmak değil de nedir yazıyordu o yazıdan sonra içim rahatladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?