- 28 Mart 2023
- 525
- 985
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #57.041
2650 dedi drYALAZ6 şu an kilosu kaç bebeğin? 2500 gr bebeğe 1 numarayı 1 ay kullandık diye hatırlıyorum. 3,5 kilodan sonra 2 numaraya geçmiştik sanki.
Aaaa bezlerin numarası kiloyla artıyordu. Bu aklıma gelmemiş hiç biz en son 2600lerdeydik çok şükür 1 numaraya uygunuz o zaman. 0 numaraya gerek kalmaz.canım ben bugün gebe okuluna katıldım online olarak oradaki ebe Ada çayı hakkında bilgi verdi
Ada çayı ve ahududu yaprağı çayını doğuma giderken yanına alın dedi. ( Yanlış duymadıysam etkisi fazla ev ortamında değilde hastanede doğuma yakın tüketmek daha iyi demek istedi)
Hurma tüketmeye 37. haftaya giriş yapınca başlayın dedi.
Bez için kilo ayarlarına bak sleppy ve sarı molfixlerde 1 numara küçük kiloyada olur. Bebeğin kilosu netleştirğinde gerekirse 0 beden eklersin çantaya
5-6 ben de stoklamadım yerim yok. Artık peyderpey alırım veya 1 2 leri bitirince alırım artıkİyi yapmışsın yılbaşından sonra bu fiyatları göremeyiz. Ben 5 ve 6 stoklamadım. Ama 4 e kadar var stoğum.
Bebişin kafası tam dediğin yerde olduğu için ben kalkarken hep zorlanıyorum. Karnının tamamı mı sert sadece o bölge mi ?Kızlar günaydın dicem de bu saate günaydın kalmaz
Ayy sabah bi uyandım karnımın üst kısmı göğsümün alt tarafı aşırı sert aşırıı diklenemedim o histen bile içerden garip bi acı gibi bişii uzandım nefes al ver rahatlatmaya çalıştım ama geçmedi bu his var mı böyle bişey yaşayanınız daha da geçmesse doktora gidicem zaten 29. Haftadan beri karnım taş gibi sertleşir nst de sancı çıkar haftalık kontrole çağırıyo doktor bugün de böyle olunca gözüm korktu 33+6 yim bugün
Sağol canım amin inşallahCanım ilk mesajı bulamadım sağ salim kucağına al inşallah acısız kolay olsun
Benim de bir ara hareketleri azdı . Sonra hareketleri az olmasına rağmen baya kuvvetli vuruşu vardı . Şimdi karnımı yerinden oynatıyor deprem etkisi yaratıyor hareket ettiğinde :)Bebişin hareketleri azalıyor sanki
Daha sakin yavaş hareket ediyor bu hafta
Son aya girdiğimiz için mi böyle olmaya başladı acaba
Sizde durumlar nasıl
Tam tersi kuvvetlenir sanıyordum ben
Yalnız böyle yapan çok var :) ben de temizleme pamuğu aldım evde onu kullanır dışarda mendili kullanırım dedim. Bakalım nasıl yapıcamHerkes ıslak mendil tercih etmiyor ya. Onun için pamuk ve su kullanıyorlar. Ben de kızımda bir sürü pamuk almıştım ama ıslak mendil daha kolay geldi bana. Sonra makyaj pamuğu olarak kullandım onları.
hangi doktor olduğuyla ilgisi yok hepsinin yaptığı şey sgk sistemine bilgi göndermek o yüzden farketmezçalışabilir raporunu bozdurmak için aynı doktora mı gitmek gerekir bilgisi olan var mıdır
Bu bende 32.haftada oldu doktorum 30 dan sonra gelişimleri hızlanıyor atak sırasında yavaşlarlar demişti kuzum endişe etmeBebişin hareketleri azalıyor sanki
Daha sakin yavaş hareket ediyor bu hafta
Son aya girdiğimiz için mi böyle olmaya başladı acaba
Sizde durumlar nasıl
Tam tersi kuvvetlenir sanıyordum ben
Ya ben kiracının çıkmasını bekledim alışveriş yapmak için. Bu evimde stok yapacağım yerim yok. Ama ben de alcam artık kiracıyı da mahkemeye vercem.Kız sen, biz indirim kovalarken nerelerdeydin???
Herseyı aldım ben, beklıyorım artık
Olmaz olmaz ilk başlarda iki saatte bir değiştiriyorsun zaten. O zamanlar çok bez gidiyor. Bazen tam altına temizi koyuyorsun onu da batırıyor falan.Bebek 3,5 dogarsa, 1 numaralar yalan mı olacak sımdı
0 numara alma bence. Doğana kadar en az 3 kilo olur o. Bi de mesela bebek zayıf bacaklıysa küçük numara oluyor ama tombiş bacaklıysa olmuyor. Çıkınca bakarsın.2650 dedi dr
Bırde doğduktan sonra 200 gr kaybediyorlarmış ortalama ödem vs den. Küçülçek sonra büyüyecekOlmaz olmaz ilk başlarda iki saatte bir değiştiriyorsun zaten. O zamanlar çok bez gidiyor. Bazen tam altına temizi koyuyorsun onu da batırıyor falan.
Grupta hiç rapor bozduran olmadı. Yaparsan yaz da başkalarına fikir olurçalışabilir raporunu bozdurmak için aynı doktora mı gitmek gerekir bilgisi olan var mıdır
Kim yapmış ki bunuİlk önce ıslak mendille silip temizlendikten sonra ıslak pamukla üstten geçeni de duydum ama en meşakkatlisi bu sanırım
Bende oluyo 36+1im şekerim falan normal çıkmıştı ilk gebelik zamanındaKızlar ben dün son izlem için sağlık ocağına gitmiştim. Gitmişken tahlilleri vereyim demiştim. 1 saatlik tokluk kan şekerim 70 çıkmış. Geçmiş tahlillere de baktım gebeliğin başından beri açlık 60larda, tokluk 70 lerdeymiş. Bunun bir zararı var mı acaba bebeğe ? Yediğim meyvenin, hamur işinin falan da haddi hesabı yok nasıl hep böyle düşük anlamış değilim. Ben nasıl daha önce hiç dikkat etmedim buna, bunu da anlamadımsadece ben doktora şeker yüklemesini ne zaman yapalım hocam dediğimde, sende gebelik şekeri çıkma ihtimali yok, hem bebek küçük hem şekerin hep düşük. Ben sende gerek duymuyorum boşa para verme buna demişti. Ben de üstünde durmamıştım. İyiydim de yani. Son zamanlarda baş dönmelerim, baş ağrılarım arttı. Aynı şekilde mide bulantılarım tekrar başladı. Terlemeler vs. Bununla ilgisi var mıdır, yoksa herkeste oluyor mu normal mi son zamanlarda bilemedim. Vilgisi olan var mı ? 34+2 yim bu arada. Yarın doktora gideceğim ama sormadan duramadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?